Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Bemutatták a 32 fővárosi MSZP-jelöltet

A fővárosi szocialistáknak az a célja, hogy az országgyűlési választásokon "hozzák" Budapestet - mondta Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke.

A szocialista politikus hangsúlyozta: 2006-ban a budapesti kerületek többségében győztek, és most is ezt szeretnék.

Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott: az MSZP budapesti jelöltjeinek feladata, hogy megvédjék a fővárosi vívmányokat, és további lépésekkel még élhetőbbé tegyék a várost. Szavai szerint az MSZP-nek mindig fontos volt a főváros. Míg a "Fidesz panelprolikban, addig az MSZP panelprogramban" gondolkodik - tette hozzá.

Burány Sándor beszélt arról is, hogy a mostani plakátkampányuk szlogenjei a felelősség, a törődés és a szabadság.

A felelősségről elmondta: a nehéz időszakban az ország érdekében fájdalmas döntéseket is meghoztak. A törődés arról szól, hogy a válság idején is szociális érzékenységgel hozták meg a döntéseket, például csökkentették a távhő áfáját.

A MSZP fővárosi elnöke a szabadsággal kapcsolatban azt emelte ki, hogy a mostani választás tétje az is, a sokszínű Budapest megőrizhesse eddigi vívmányait, többek közt a nyitottságát, a vallás szabad gyakorlását, az identitás szabad vállalását.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt szerint a 2010-es országgyűlési választásnak komoly a tétje, mert nemcsak pusztán a pártok versenyeznek egymással, hanem szemben állnak a demokraták és azok is, akik a demokráciát nyűgnek érzik, a felelősen gazdálkodók és azok, akik pazarolni akarnak, valamint azok, akik reálisan gondolkodnak, és azok, akik ígérgetnek.

Mint mondta, az MSZP-nek hármas feladata van a kampányban: be kell számolnia az eredményekről, rá kell mutatni az ellenfelek által hangoztatott hazugságokra, szemfényvesztésre, rágalomhadjáratra, és be kell mutatnia, milyen Magyarországban hisznek a válság után.

Arra a kérdésre, hogy nem tartanak-e attól, hogy Hagyó Miklós és Molnár Gyula képviselőjelöltek mentelmi jogát kikéri az ügyészség, Burány Sándor úgy válaszolt: sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták ki őket. Hipotézisekkel pedig nem foglalkozik - szögezte le.

Az MSZP budapesti képviselőjelöltjeinek többsége részt vett a bemutatón.
Tizenegy választókörzetben indítanak más jelöltet, mint 2006-ban, közülük 10 teljesen "új arc" a politikában. A jelöltek között két nő van.
A szocialisták fővárosi egyéni jelöltjei a következők: Molnár Zsolt (Budapest 1.), Donáth László (Budapest 2.), Orosz Sándor (Budapest 3.), Kiss László (Budapest 4.), Csizmár Gábor (Budapest 5.), Kiss Péter (Budapest 6.), Steiner Pál (Budapest 7.), Hatvani Csaba (Budapest 8.), Kispál Tibor (Budapest 9.), Szabó Zoltán (Budapest 10.), Komássy Ákos (Budapest 11.), Budai Bernadett (Budapest 12.), Pál Tibor (Budapest 13.), Arató Gergely (Budapest 14.), Szabó Vilmos (Budapest 15.), Molnár Gyula (Budapest 16.), Józsa István (Budapest 17.), Hagyó Miklós (Budapest 18.), Szanyi Tibor (Budapest 19.), Tóth József (Budapest 20.), Bárándy Gergely (Budapest 21.), Tóth Csaba (Budapest 22.), Hetyei László (Budapest 23.), Vidorné Szabó Györgyi (Budapest 24.), Alexa György (Budapest 25.), Simon Gábor (Budapest 26.), Mester László (Budapest 27.), Burány Sándor (Budapest 28.), Hiller István (Budapest 29.), Podolák György (Budapest 30.), Avarkeszi Dezső (Budapest 31.), Szincsák József (Budapest 32.).

Olvasóink írták

 • 4. gjozsi88 2010. január 23. 08:57
  „1-re!
  "Van egy-két jómadár közöttük. Steiner Pál például <moderálva> a BKV ügyben játsott szerepe, hát finoman szólva is gyanús. Molnár Gyula lassan top 100-as körözési listás, bár még csak gyanúsítotti státuszban van a kelenföldi park eladási botrányban. Van képük elindulni ezek után is"

  De az nem zavar, hogy ti csupán gyanus ügyekről beszéltek, miközben a jobboldalt érintő ügyekben jogerősen elmarasztaló bírósági ítéletek vannak!!!
  Ezstergomi polgármester, fóti polgármester, százhalombattai alpolgármester...!XII. kerületi turul!
  A fideszes Szalay Annamária által aláírt jogerősen törvénytelennek ítélt frekvencia pályázat...!”
 • 3. t-a-ibi 2010. január 23. 00:35
  „A választásokig sz&rnak rátok az emberek.”
 • 2. Hori 2010. január 22. 12:27
  „Kell nekik a mentelmi jog tudod...:)”
 • 1. Puskaspancho 2010. január 22. 11:13
  „moderálva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simonyi András visszautasította az MDF-SZDSZ felkérését

Nem Simonyi András, volt washingtoni nagykövet vezeti majd az MDF-SZDSZ fővárosi listáját - tudta… Tovább olvasom