Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bemutatkoztak a Jobbik megyei országgyűlési képviselőjelöltjei

A Jobbik mind a hét megyei, egyéni képviselőjelöltjének eddigi életútját megismerhetik tudósításunkból.

A bemutatás előtt Tamás Anett, a Jobbik megyei sajtóreferense felolvasta megyei jelöltek közös közleményét. (Ezt a szöveget írásunk végén vágatlanul közöljük.)

Az 1. számú választókörzetben Farkas Ádám indul a Jobbik színeiben. A pannonhalmi Jobbik elnöke villamosmérnöki végzettséggel rendelkezik, jelenleg egy járműgyártó cégnél dolgozik minőségbiztosítási mérnökként.

Korábban a polgári körök erejében bízott, azonban abban való csalódását követően 2003-ban a Jobbikhoz csatlakozott, amelynek győri szervezetét 2004-től 2008-ig vezette. 2007-ben a Magyar Gárda megyei szervezése volt a feladata, maga is az első ötvenhat gárdista között tett esküt. Fontosnak tartja a kis- és középvállalkozások támogatását, valamint a multinacionális érdekek helyett a magyar emberek képviseletét.

A 2. számú választókörzetben Hofbauer Sándorra voksolhatnak a Jobbik szimpatizánsai.

A jelölt végzettségét tekintve mérnök-informatikus, később közgazdász másoddiplomát szerzett, jelenleg informatikai vezetőként dolgozik. Munkája mellett karitatív tevékenységet is végzett: hátrányos helyzetű iskolák felzárkóztatásában segített, valamint a moldvai csángóknak juttatott el adományként számítógépeket, és a Jobbik szervezésében is több gyűjtést kezdeményezett már.

Politikával a 2006-os őszi eseményeket megelőzően aktívan nem foglalkozott, azt követően azonban csatlakozott a Jobbikhoz. Jelenleg a győri alapszervezet elnöke.

A 3. számú választókörzetben Dr. Nagy Gergelyt indítja a Jobbik.

A jelölt orvos, a szocializmus évei alatt emigrált, majd 1991-es hazaköltözését követően bekapcsolódott a nemzeti erők munkájába: 1996-tól a győri MIÉP-szervezet tagja lett. A Jobbikhoz alapítási évében csatlakozott, majd 2007-ben a Magyar Gárda Mozgalom gárdistája lett. 2008 és 2009 között a Jobbik győri elnöke volt, azóta alelnöke.

Szakmai tudását az Egészségügyi Kabinetben kamatoztatja. Fontosnak tartja a magyarság nemzettudatának erősítését és a kis- és középvállalkozások védelmét a multinacionális érdekekkel szemben.

A 4. számú választókörzetben Kopetti Tamás indul a voksokért.

Kopetti Tamás híradástechnikai üzemmérnökként diplomázott, tisztté is avatták, esküje mind a mai napig sokat jelent számára. Később vendéglátó-ipari végzettséget szerzett, azóta ezen a területen dolgozik. Hazánk sorsa már a '90-es évektől kezdve foglalkoztatja, a MIÉP tagja is lett.

A mosonmagyaróvári kispályás labdarúgásban meghatározó szerepet játszik: a csapatok egyhangúlag a bizottság elnökévé választották. 2007-ben csatlakozott a Jobbikhoz, és azóta a városi szervezet elnökeként tevékenykedik. 2006 óta mosoni bizottsági tagként segíti a városrész kellő megbecsülését.

Fontosnak tartja, hogy a politikából kiábrándult embereket felrázza, és minél több embert a közéletben való részvételre buzdítson, hiszen csak együttes erővel érhetjük el a szebb jövőt.

Az 5. számú választókörzetben Takács Krisztián, a Jobbik képviselőjelöltje.

Takács Krisztián mosonszentmiklósi katolikus család gyermekeként nevelkedett, jelenleg negyedéves, vallástudomány-történelem szakos hallgató.

A 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás alkalmával kezdett el a politikával foglalkozni, majd a 2006. őszi tüntetéseken egyetemistaként vett részt, saját bőrén is megtapasztalva a kormány rendőrségének brutalitását. 2009 januárjában alakult meg a Jobbik mosonszentmiklósi szervezete, amelynek elnökévé választotta a tagság, majd a párt megyei alelnöke is lett.

A csornai időközi országgyűlési választásokon a második helyet szerezte meg. Fontosnak tartja a mezőgazdaság talpra állítását és a magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekekkel szemben.

A 6. számú választókörzetben Magyar Zoltán képviseli a tavaszi választásokon a Jobbikot.

Magyar Zoltán szakterülete agrármérnökként a természet és annak erőforrásaival való felelős gazdálkodás. 1998-tól a MIÉP munkáját segítette, az Ifjúsági Tagozat megyei elnöke is volt.

A pártban való csalódása után azonban a Jobbikhoz csatlakozott, ahol később az új erő Győr-Moson-Sopron megyei elnöki tisztségére is megválasztották.

A 2009-es EP-választáson a kapuvári választókerület kampányfőnökeként ismerte meg alaposabban a térség problémáit, leküzdésre váró nehézségeit. A Jobbik szervezésében többször végzett társaival együtt karitatív tevékenységet is.

Fontosnak tartja, hogy a magyar termőföldet és vízkincset, amely megmaradásunk egyik legfőbb záloga, megvédjük a külföldiek felvásárlási szándékától.

A 7. számú választókörzetben Gőbl Gábort indítja a Jobbik.

Gőbl Gábor a Moby Dick zenekar oszlopos tagja, basszusgitáros. Sopron népszerű rock együttesével több száz koncertet adott határon innen és túl. Gőbl a zene mellett a sportban is otthonosan mozog.

Sportvezetői pályafutását 1997-ben a Soproni Postás női kosárlabdacsapatánál kezdte, melynek két éven keresztül menedzsere volt, majd hat éven át a Matáv FC Sopron labdarúgócsapatánál klubmenedzserként, majd ügyvezető igazgatóként dolgozott. Vezetése alatt 2003-tól a klub fennállásának legsikeresebb sportszezonjait érte el a csapat: magyar bajnoki ötödik helyezés, majd 2005-ben Magyar Kupa-győzelem és nemzetközi kupaszereplés.

2002 és 2006 között a Fidesz tagja volt, majd a polgári pártban történt csalódását követően 2007 ősze óta a Jobbik soproni vezetőjeként.

"Szeretnénk elérni, hogy a multik is jobban vegyék ki részüket az adóterhek viselésében"

A bemutatást követően Magyar Zoltán, a Jobbik megyei elnöke elmondta: lakossági fórumokon gyűjtik össze azokat az információkat, melyek segítségével összeállítják majd a megyei programjukat.

Takács Krisztián annak adott hangot, hogy akárcsak a 2009-es Európa Parlamenti választáson idén is nagy meglepetést fog okozni a Jobbik országosan.

Újságírói kérdésre szóba került az is, hogy mit ért a Jobbik a multinacionális cégek szerepének újraértelmezésén?

"Szeretnénk elérni, hogy a multik is jobban vegyék ki részüket az adóterhek viselésében, több magyar beszállítót foglalkoztassanak, s végül, de nem utolsósorban kevesebb nyereséget vigyenek ki az országból" – hangzott a válasz.

Gőbl Gábor végezetül megjegyezte: a Jobbik országos központja 80-100 millió forintból plusz a támogatók adományaiból gazdálkodhat a választás előtt.

"Ez az összeg klasszisokkal kisebb, miközben a Fidesz, MSZP, MDF vagy SZDSZ milliárdos költségvetéssel dolgozhat" – tette hozzá Gőbl.


A Jobbik Magyarországért Mozgalom
Győr-Moson-Sopron megyei jelöltjeinek közleménye

A Jobbik megyei jelöltjei fontosnak tartáj, hogy az elszámoltatás ne maradjon el. Az Országgyűlésben erre a garancia a Jobbik erőteljes jelenléte lesz. Az elmúlt 20 évben az országot eladták, a pénzt zsebre tették. A valódi változáshoz első lépésként fel kell számolni a politikusbűnözést. El kell törölni a mentelmi jogot, be kell vezetni a visszahívhatóság intézményét. El kell érni, hogy a politikusok ne titkosíthassák saját korrupciós ügyeiket. A politikusokra kiszabható büntetési tételek emelkedjenek a duplájára.

A politikusbűnözés mellett megyénket is elérte a cigánybűnözés. A falvak közbiztonságának megerősítése elsődleges feladat ahhoz, hogy a vidék megtartó erejét megőrizzük. Elég megkérdezni az iváni, győrszemerei vagy kimlei lakosokat, hogy első kézből tudjuk meg milyen elviselhetetlen terhet ró egy-egy településre és az ott élőkre ez a bűnözési mód.

A gazdaság rendbetétele sem maradhat el. A parlamenti pártok örökös nemzetközi elvárásoknak akarnak megfelelni és nem a magyar embereket szolgálni. A magyar vállalatok megmentéséhez elengedhetetlen a munkát terhelő, világviszonylatban is elképesztően magas adóterhek csökkentése. Az államadóság újratárgyalását, az ellopott állami vagyon visszaszerzését is csak a Jobbik tűzte ki célként.

Az elmúlt 20 év mezőgazdaság- és vidékellenes politikája vezetett el oda, hogy a gazdák kiszolgáltatottá váltak. Olcsó és silány tömegtermékek árasztják el hazánkat, földünket és vizeinket közben felvásárolják. A nagybirtokrendszer helyett a családi gazdaságok megerősítését támogatjuk.

A kisiklatott rendszerváltás vesztesei a magyar emberek, haszonélvezői a gátlástalan, harácsoló politikusbűnözők. A parlamenti pártok mind korruptak, elvesztették hitelüket, valódi változást csak egy alulról szerveződő erőtől, a Jobbikról várhatunk.

2010. február 03.  

Olvasóink írták

212 hozzászólás
 • 212. t-a-ibi 2010. február 17. 23:33
  „12-éve 90-éves korában, 1998 február 17-én hunyt el gróf Wass Albert költő, író

  "Ne tagadd meg a fajt miből eredtél, lángoló vért miből születtél, a föld mely éltet s eltakar, ha magyarnak születtél, hát maradj MAGYAR ! "”
 • 211. t-a-ibi 2010. február 16. 11:00
  „210. hozzászólás gjozsi88 2010.02.12. 08:04

  209-re!
  Azt fejtegesd, hogy mit várhatunk a jobbikos Göbl Gábortól, aki már legalább háromszor váltott köpönyeget az elmúlt 20 évben!!!!!!

  Melyik a kedvenc számod tőlük?----hallgasd meg, és megnyugszol!”
 • 210. gjozsi88 2010. február 12. 08:04
  „209-re!
  Azt fejtegesd, hogy mit várhatunk a jobbikos Göbl Gábortól, aki már legalább háromszor váltott köpönyeget az elmúlt 20 évben!!!!!!”
 • 209. t-a-ibi 2010. február 10. 18:46
  „Kibukot a fityesz csontváz!

  Ezért húzta le a Fidesz a listáról Orbánt

  A rendőrség vizsgálja annak a cégnek a BKV-val kötött szerződéseit is, amelyben korábban a napokban visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje volt az egyik vezető - olvasható a Népszabadságban.

  A rendőrség a napilapnak megerősítette, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a többi közt vizsgálja a CEMI (Central European Management Intelligence) tanácsadó céggel még 2007-ben kötött megállapodást. A cikk szerint a CEMI tíz hónap alatt 287 millió forintot kasszírozott tanácsaiért a BKV-tól és a cég szenior partnerei óránként százezer forintot, junior partnerei hetvenötezret, elemzőik harmincötezret számláztak.

  A CEMI egyik korábbi "ügyvezető partnere" Orbán Krisztián volt, aki most az Oriens nevű tanácsadócég egyik irányítója, és a múlt hétvégén visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje - áll a cikkben.

  A Fidesz pár napja közleményben tudatta, hogy mégsem őt indítják a főváros 16. számú választókörzetében, hanem Simicskó Istvánt. A közlemény szerint Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a képviselő-jelöltséget - írta a lap.”
 • 208. t-a-ibi 2010. február 10. 17:30
  „moderálva”
 • 207. meir 2010. február 09. 16:26
  „206-vonLichthoffen!
  Jol megy a sorom,koszonom kerdesed!!! soha jobban..........!!!!
  Havi netto kozel 6800 shekel-bol mehet is jol!!!-(1 shek.= 38Ft)-!

  Maimonides-rol irsz!! csakhogy a Maimonides-i magyarazatok,jo 900 evvel kesobbi keletuek,mint az eredeti Talmud szovegek,es Ne feledd azt sem,hogy amikor Maimonides Moise irta a magyarazatokat,akkor zajlottak
  a legveresebb Spanyol Inkvizicios perek-(Isabella Spanyol kiralyno utasitasara)-Torquemada Foinkvizitor vezetesevel!!
  Tehat ugy tessek asszocialni a magyarazatokkal kapcsolatban,hogy azok milyen,korulmenyek,milyen legkor, hatasa alatt irodtak!!!NEM vetitheto at a mai viszonyokra!!annak nincsen semmi ertelme!!”
 • 206. vonLichthofen 2010. február 09. 15:14
  „meir,
  Öreg harcos, hogy megy a sorod?

  Éppen Maimonides - el küzdök, és biza sok olyan kitétel van benne, amelyik alátámasztja Kolombela állításait.
  Talán az Ohrana által hamisított Maimonides van a kezemben?”
 • 205. Eva- 2010. február 09. 11:37
  „Luzsánszki Alfonz műveire alapoz
  a keresőd ad a névre egy csomó "irodalmat"”
 • 204. meir 2010. február 09. 00:43
  „202-Eva!!
  A Talmud Kozel 2000 eve irodott!! mit jon akkor nekem ez a "Kolombela"itten,egy par evszazados zagyvalekkal??
  Csak nem,a Cari Ohrana altal hamisitott;-"Protokoll"-t olvasta??-(Cion bolcseinek jegyzokonyve,ami miatt Cari parancsra Hmelnickij es kozakjai vegrehajtottak az Elso Pogrom-ot)-”
 • 203. t-a-ibi 2010. február 08. 23:30
  „Vona Gábor, a Jobbik elnöke nagykanizsai fórumán kijelentette: Aki olyan bika, hogy megcsinál hat gyereket, az dolgozni is tud. A pártelnök nagy létszámú hallgatósága hangos tetszésnyilvánítása mellett megfogalmazta a nem hivatalos magyarországi cigánypolitika lényegét: Gazsika ma Magyarországon azért születik, hogy pénzt hozzon a családnak, és nem azért, hogy feltalálja a rák ellenszerét.”
 • 202. Eva- 2010. február 08. 07:45
  „200-hoz

  amiről te írsz az egy ---többi hasonló irományhoz fogható---szövegkörnyezetétől megfosztott tendenciózus gyűjteményből való válogatás

  az erdetije a keresőben megtalálható

  ráadásul az a "mű" amire a forrás hivatkozik---az is évszázados és soha nem nyert elismertséget sehol”
 • 201. meir 2010. február 08. 02:44
  „201-es!!
  <moderálva> irkalsz hulyesegeket!!!
  ami te olvastal-(????)-az NEM a TALMUD!!!!”
 • 200. kolombela 2010. február 07. 20:11
  „190. meir 2010.02.06. 19:35
  Már megint hazudsz! A talmud bizony pontos útmutatást ad arról, hogy egy zsidó hogy viselkedjen aegy gojjal szemben, ha kereskedik vele. Sőt még azt is szabályozza, hogy milyen szexuális magatartást kell betartania egy goj nővel szemben. Mondanom sem kell. hogy az állatokkal való közösüléshez hasonlítja az aktust egy goj nővel.”
 • 199. gjozsi88 2010. február 07. 14:00
  „t-a-ibi!
  Amit lát, tapasztal az ember, azt nem szokta megkérdezni, hogy jól látja-e???
  Göbl Gabi szerepvállalását láttuk!”
 • 198. t-a-ibi 2010. február 07. 13:20
  „197. hozzászólás gjozsi88 2010.02.07. 10:54
  Göbl Gábort nem kell megkérdezni!

  Na előjött a komcsi eszmeiség ugye? -nem kérdezünk, majd mi mondjuk meg, mi az igazság!
  Az istenit!-ha nem érdekel, akkor miért üldözöl vele engemet?-
  ::::::::::::::::::::::::::::
  Kitálal ez- kitálal az.

  S mivel a Fidesz nem ment bele abba, hogy még a jelen ciklusban számolják fel a Magyar Gárdát, hogy az utolsó fél évben söpörjék ki intézményesen a szélsőség logisztikai hátterét, aligha lesznek képesek ,,két pofonnal" hazaküldeni a szélsőjobbhoz csatlakozókat. Vívhatnak-e akkor kétfrontos harcot?

  Kesereg a Népszabadság..../rémszabadság/

  Ezek szerint tárgyaltak erről is... Vagy, hogy lehet érteni , hogy "nem ment bele"?!
  Jogállam van?
  Vagy mégsem?
  Esetleg mutyitársak közt így szokás?

  Ezért ez a szennylap, sem tudja tartani a pofáját mi?- komcsik.”
 • 197. adalfold 2010. február 07. 10:56
  „1.: keress rá likud viktor és olvass híreket
  2:
  Ha egy pártnak 2/3-od adsz, a jóisten véd meg csak, bármit megtehet, akár diktatúrát is bevezethet. NEM LÁTOD A VESZÉLYT???????????????????????????????????????????????

  3: ha egy párt programjáról semmit nem tudni, az elnöke elbújt az elmúl NYOLC évben, akkor mire számítsüunk?

  ÖSSZEFOGLALVA:
  ELŰZNI A MASZOPOT, VISSZATARTANI A FIDESZT, MAGYAR VEZETÉSBE ÖNZETLEN HAZAFIAKAT, A LEGJOBB KÉPZETTSÉGŰ JELÖLTLISTÁT

  JOBBIKOT.”
 • 196. gjozsi88 2010. február 07. 10:54
  „Göbl Gábort nem kell megkérdezni!

  Ezek közszereplések alapján tett észrevételek:
  "Gratulálok Gőbl Úrnak!
  Fényezni már tudja magát, hogy a Matáv Fc Sopron az ő vezetése alatt élte fénykorát, csak azt felejti el, kinek a ....-t nyalta azon a bizonyos Mszp-s rendezvényen 2004-ben... A sikereket magának könyveli el, nem rémlik már neki, hogy a Walter Úr és Kránitz Úr segítsége nélkül sehol sem lett volna sem ő, sem a klub!
  De legalább elmondhatja magáról, hogy volt már Fidesz tag, Mszp-s rendezvényen Gyurcsányt éljenező vendég. Ráadásul ezt a két dolgot szinte egyidőben "mívelte". 2007 óta meg a jobbikot képviseli. Ez ám az életpálya!"”
 • 195. t-a-ibi 2010. február 07. 09:59
  „195. hozzászólás gjozsi88 2010.02.07. 08:19

  t-a-ibi!
  A 189-re!
  Göbl Gábor köpönyegforgatására miért nem sikerült reagálnod???

  Na, van neked is keresőd, beütöd Göbl Gábor és megtudod az email.-címét mert nyílvános.
  Kérdezd meg, jogod van hozzá!
  Ilyen egyszerű.”
 • 194. gjozsi88 2010. február 07. 08:19
  „t-a-ibi!
  A 189-re!
  Göbl Gábor köpönyegforgatására miért nem sikerült reagálnod???”
 • 193. meir 2010. február 07. 05:09
  „A Beth Habad Lubavits egy Moldovaban kialakitott mozgalom Israel Bal-Shem-Tov altal az 1870-es evekben!!
  ez egy elsosorban Ultra-Orthodox Zsido vallasi es szocialis kozosseg!! a politikai eletbol kivonjak magukat,amennyire csak lehet!!
  Itt Izraelben is kulon Moshav-juk-(kis varos)-van; Kfar Habad !!!

  a Talmud kizarolag a zsido - zsido kozotti peres,vallasos,es uzleti ugyekre ad magyarazatokat,tobb szemszogbol nezve ill. magyarazva!! a "goy" szo sehol sem szerepel benne!!!
  espedig azert,mert amikor a Talmud irodott,ez a szo meg nem volt hasznalatban!!
  mellesleg a szo "goy" semmi mast nem jelent mint,; "nem zsido"!! semmilyen pejorativ ertelme nincsen,es nem is volt!!!A heber nyelvben nugyanis-(ujabbkori nyelvjaras,ami nem azonos az O-heberrel)-csak ket szo van olyan,ami nem pejorativ masokra! yudim=zsidok,goyim=nem zsidok!! a "pejorativ szo,lehet pl; "nesharim"=idegen,vagy pl; "minim"=eretnek!!”
212 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíjasok sem hisznek az MSZP-nek

Az elmúlt hetekben a nyugdíjkérdés került a kampánytémák középpontjába. Tovább olvasom