Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Az SZDSZ zárt listáján szerepel Szentkuti Károly

Hétfőn délelőtt tovább tárgyal az MDF és az SZDSZ a budapesti és az országos listáról, a két párt ugyanis még mindig nem tudott végleg megegyezni.

Vasárnap az SZDSZ Választási Operatív Testülete éjszakába nyúlóan tárgyalt, a megbeszélés egy részén részt vett Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese is.

Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, vasárnap este fél 12 körül az SZDSZ fővárosi székházánál várakozó újságíróknak azt mondta, hogy pártja és az MDF vasárnapi tárgyalásain is történtek előrelépések annak érdekében, hogy teljesüljön korábbi politikai megállapodásuk, de az egyes személyeknél fontosabb, hogy a demokratikus középnek, Bokros Lajos vezetésével legyen parlamenti képviselete.

Közölte, hogy a nyitva maradt „részletkérdésekről" hétfőn tovább tárgyalnak, de véleménye szerint az egyeztetéseket délelőtt le tudják zárni.
Kijelentette: Herényi Károly is arról biztosította őket, hogy az MDF a korábbi megegyezés száz százalékos teljesítésére törekszik, az ezzel kapcsolatos személyi döntések bejelentése hétfőn történik meg.

Kérdésre válaszolva leszögezte, szó sincs arról, hogy zsarolták volna az MDF-et.

Azokra a hírekre reagálva, hogy az MDF-es Csapody Miklós állítólag fontolgatja a visszalépését, azt mondta, ezzel nekik nem kell foglalkozniuk, mert a képviselő a Magyar Demokrata Fórum politikusa. Hangot adott annak a véleményének, hogy az MDF budapesti listája "már hosszabb idő óta nincsen veszélyben és nem is lesz".

Az SZDSZ Választási Operatív Testülete vasárnap délután ült össze, hogy megtárgyalja az MDF országos választmánya által szombaton elfogadott országos és területi listákat.

A tárgyalásokhoz kora este csatlakozott az MDF részéről Herényi Károly. A Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese este 11 óra körül, autóval hagyta el az SZDSZ székházat, így a várakozó újságírók nem tudtak kérdéseket feltenni neki.

Az MTI szabad demokrata forrásokból korábban úgy értesült: az SZDSZ a két párt közötti megállapodás egyik feltételeként szabná, hogy a fővárosi listán Bokros Lajos mögött Ikvai-Szabó Imre kapja meg a második helyet. Így viszont az MDF-es Debreceni József egy hellyel hátrébb szorulna.

Az SZDSZ országos tanácsának és fővárosi választmányának közös, szombati ülése után Retkes Attila jelentette be, hogy a két szervezet a Választási Operatív Testületnek azt a javaslatát fogadta el, amely szerint vélhetően öt olyan hely van az MDF által a választási együttműködés keretében felajánlott országos és budapesti listás pozíciók között, amelyek jó esélyt kínálnak a parlamentbe való bejutásra.

Éppen ezért egy öt névből álló, zárt listát készítettek, amelyen csak a jelöltjeik sorrendjét határozták meg.

A lista a következő: Retkes Attila pártelnök, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, Skaliczki Andrea, az országos tanács elnöke, Szentkuti Károly Győr-Sopron-Moson megyei elnök és Iván János, a párt XXII. kerületi képviselőjelöltje.

Az MDF szombati országos választmányi ülését követően Makay Zsolt, a testület elnöke azt közölte az MTI-vel, hogy Dávid Ibolya pártelnök vezeti az MDF országos listáját, Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje pedig a budapesti lista élén áll.

Az országos lista első tíz helyén Dávid Ibolya mellett Herényi Károly elnökhelyettes, Kajdi József, az MDF kabinetvezetője, Makay Zsolt választmányi elnök, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Juhász Zoltán szerepelnek.

A választmányi elnök közleménye szerint az MDF budapesti területi listáját Bokros Lajos vezeti, akit Debreczeni József követ.

Olvasóink írták

 • 12. GYMS 2010. március 23. 22:35
  „Azért van annak "némi" bája, hogy pont annak a megyének a szadeszes elnöke kap ilyen előkelő helyet a közös listán, amely megyében a 7. evk.-ből 0 szadeszos indul... :)”
 • 11. poto 2010. március 22. 20:57
  „Teljesen mindegy a sorrend.
  Ezek nem kerülhetnek be a parlamentbe!!!!”
 • 10. háté 2010. március 22. 19:58
  „Az SZDSZ zárt listáján szerepel Szentkuti Károly

  Nem kel megijedni senkinek, a zárt lista a zárt-osztályra kerülés sorrendjét adja meg.
  Ott a helye.”
 • 9. AHA 2010. március 22. 19:32
  „Izraeli kalandorok! Avagy az szdsz barátai kifosztott magyar családokat hagytak hátra.

  Kivonul az Engel-csoport Győrből, nem épül meg a tervezett több ezer lakás, az egyik épület, a Dália-palota kivitelezése félbemaradt, a lakók és a kivitelezők futnak a pénzük után, a beruházó ellen felszámolást kezdeményeztek - írja a hétfői Népszabadság.

  Az Engel-csoport beruházásában épült házat a tervek szerint 2008 végén, legkésőbb 2009 elején kellett volna átadni, az építkezés azonban leállt, az ingatlanon már hónapok nem dolgoznak, s kétséges, elkészül-e valaha is az épület. Az Engel pénze elfogyott, a társaság kivonult a győri terület fejlesztéséből.

  A történet jó egy évtizede indult: a Magyarországon és a régió más államaiban akkor már több jelentős beruházáson dolgozó Engel 2002-ben írt alá együttműködési szerződést a Rába Nyrt.-vel a Győr központi részén fekvő egykori telephely hasznosítására. Az egykor a Rába csarnokainak, irodaházának helyet adó, mintegy 43 hektáros területen a csoport több tízmilliárd forintos beruházás eredményeként 5-6 ezer új lakást, óvodát, iskolát, ligetet, sétálóutcát, üzleteket - gyakorlatilag egy önálló városrész kialakítását ígérte.”
 • 8. Csetneky 2010. március 22. 19:29
  „Zárt osztályos listán vagy a börtönbe zárt listán akar szerepeleni? Igaz, hogy ezek elsősorban az Mszp-re jellemzőek, de végülis ők voltak a koalíciós partnekrek.”
 • 7. Accra 2010. március 22. 15:52
  „Szentkuti nem lépett még ki az DZDSZ-ből? Vagy rosszul emlékszem?”
 • 6. Goldmund 2010. március 22. 14:32
  „5. pisti83 2010.03.22. 13:54

  Igen, ez nagyon találó! Én is azon gondolkodtam: nem mindegy nekik, ki hányadik helyről NEM jut be a Parlamentbe?”
 • 5. pisti83 2010. március 22. 13:54
  „Ez az MDF SZDSZ vita arra hasonlít mikor 1945-ben öngyilkos lett Hitler és a náci vezetők azon veszekedtek ki legyen az új kancellár, mikor az oroszok már a szomszéd utcában voltak.”
 • 4. Orfeusz 2010. március 22. 13:47
  „1. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél .............”
 • 3. Reális 2010. március 22. 13:43
  „Szégyenletes,hogy erre a 2 pártra 2010-ben szavazni lehet!Ámbár 5% közelében nem lesznek!”
 • 2. csiga_biga 2010. március 22. 13:01
  „Nagyon, de nagyon remélem, hogy az SZDSZ nem kerül be a parlamentbe! Gondoljatok bele, hogy ismét az menne, mint eddig: szegény romák, meg szegény melegek!
  Nem vagyok Jobbikos, de azért egy idő után ebből elege van az embernek - viszed a gyereked Budapesten és melegfelvonulásba ütközöl, nem tudsz továbbmenni a gyerek meg mit lát???
  D.I. diktatúrája se kerüljön be és R. A. szabadsága se!”
 • 1. magzol 2010. március 22. 08:29
  „Szentkutit gyűlöli mindenki Móváron!
  20 éve tagja a testületnek, de nem ám egyéniben, listáról!

  Annyi kárt tett ennek a városnak, hogy az felfoghatatlan.
  Szerencsére a Jobbik azon listáján, amin hazánk tönkretevői szerepelnek elég előkelő megyei helyet kapott...
  Ha lesz rá mód demokratikusan lesz elszámoltatva, ha nem akkor...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pártok megvehetik a névjegyzéket

Az áprilisi országgyűlési választáson induló jelöltek, jelölőszervezetek mától kaphatják meg a… Tovább olvasom