Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az önkormányzati választásokra készülnek a civilek

Győr - A Civil Mozgalom megyei szervezete alakulásának napján Seres Mária elnök a parlamenti választások értékeléséről és az önkormányzati választásokra felkészülésről tartott előadást.

A Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület vendégeként érkezett szerdán Győrbe Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke. Mint elmondta: a választások után stábjával értékelte az eredményeket, és úgy döntöttek, megkezdik a felkészülést az önkormányzati választásokra. A pénz és háttértámogatás nélkül, huszonnégy egyéni jelöltjük által elért ötszázalékos átlag és tagságuk biztatása is erre ösztönzi őket. A jövőben továbbra is a kampányfinanszírozás, illetve az átlátható közélet témaköreiben kívánnak fellépni a politikai visszásságok ellen.

Első lépésként megszervezik a tenni akaró civileket, ezért személyesen járja körbe a megyéket és megpróbál csapatot építeni. Mint elmondta, négy gyermeke is erre ösztönzi: szeretne hozzájárulni egy olyan Magyarországhoz, ahol a fiataloknak érdemes itthon maradniuk. Seres Mária elmondta: bízik a pozitív változásban, de alapelvük, hogy a civil nyomásgyakorlással a politikusok túlkapásainak gátat szabjanak. Az önkormányzatokban olyan, helyi gazdálkodásra alapuló stratégiát kívánnak kiépíteni, amely a jövőért érzett felelősséggel teremti meg a szolgáltatásokat minden településen.

Olvasóink írták

 • 4. Goldmund 2010. május 03. 21:57
  „Mondjuk reálisabb Seres Máriának egy önkormányzati képviselői helyet megcélozni, mint egy parlamentit. Csodálom, hogy ezt előre nem vette észre.”
 • 3. stunde2 2010. április 30. 16:33
  „Kedves Freddy! Az álmok nélkül még soha nem jutottunk előbbre, nemde.....?”
 • 2. FREDDY/S 2010. április 30. 05:26
  „Csak az a baj, hogy nem minden arany ami fénylik, de álmodni azért jó dolog, nemde...”
 • 1. laposibenö 2010. április 29. 10:05
  „Potyaleső sunyi bagázs!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: kormánynévsor csütörtökön

Csütörtök délután elkezdi ismertetni a leendő kormány személyi összetételét a Fidesz - derült ki… Tovább olvasom