Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Az MSZP továbbra is három bizottsági elnöki posztot szere

Az MSZP nem fogadja el a Lehet Más a Politika (LMP) javaslatát a parlamenti bizottsági elnöki posztok elosztásáról, miszerint minden ellenzéki párt két tisztséget kapjon.

Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető a képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő keddi egyeztetésen továbbra is azon álláspontjukat képviselik majd, hogy az MSZP három, a Jobbik kettő, az LMP egy bizottsági elnöki posztot kapjon.
Úgy fogalmazott: ez tükrözi a pártokra leadott szavazatok számát és a társadalmi támogatottságot. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a parlamenti bizottsági posztok és a tagok számában érvényesüljön a párt nagyságának megfelelő arány - jelentette ki.
A szocialista politikus közölte: az MSZP elsődlegesen a költségvetési, a foglalkoztatási és a külügyi bizottság elnöki posztját szeretné.
Emlékeztetett arra, hogy utóbbiban vita van a Fidesz és az MSZP között. Ha a kormánypárt nem változtat a véleményén, akkor a szocialisták számára a fogyasztóvédelmi bizottság elnöki posztja is elfogadható - közölte.
Kérdésre válaszolva azt mondta: nem voltak háttértárgyalások, nem egyeztettek ezekről a kérdésekről az LMP-vel vagy a Jobbikkal.
A bizottsági elnöki helyek elosztásával kapcsolatban felidézte: a legutóbbi egyeztetésen felajánlotta az LMP-nek, hogyha gondjuk van az elnöki posztok számával, akkor nyissák újra a parlamenti alelnökről a vitát, de a legkisebb ellenzéki párt nem akart élni ezzel a lehetőséggel.
Mesterházy Attila arra a kérdésre, az alakuló ülésig meg tudnak-e egyezni egymással az ellenzéki pártok, azt válaszolta: az ellenzék azért ellenzék, mert nincs együttműködési kényszere. Jelezte: ha nem sikerül megállapodni, akkor a Fidesznek kell meghatároznia, hogy milyen parlamenti struktúrában, hogyan működjön az Országgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - A Jobbik levélben kéri a Trianon-emléknap bevezetését

A Jobbik hétfőn levélben kérte a Fidesz országgyűlési támogatását a Trianon-emléknap bevezetéséhez. Tovább olvasom