Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Az MSZP számít az LMP-s és az MDF-es szavazatokra a második fordulóban

Az MSZP a második fordulóban számít az LMP-sek, az MDF-esek és az otthon maradottak szavazataira is. Lendvai Ildikó a hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az LMP-vel kapcsolatban minden gesztusra, minden megoldásra nyitottak és minden típusú megegyezésre készek.

A pártelnök kérdésre válaszolva azt mondta: ebben a visszalépés lehetősége is benne van és az MSZP egyeztetne a párt vezetőivel is.
Az LMP részéről elhangzott nyilatkozatok ellenére úgy vélekedett: vezetőiknek és szavazóiknak végig kellene gondolniuk, hogy nyolc körzeten múlik az egyik oldal kontrollálatlan túlhatalma, miközben az LMP már biztonságos arányban bent van a parlamentben, jelöltjeik pedig többnyire a harmadik helyen állnak.

Hangsúlyozta: az MSZP érdekelt abban, hogy senkinek ne legyen túlhatalma és az új kormány jól, az ország érdekében kormányozzon. Az MSZP nem ellendrukkere, hanem kikövetelője a jó kormányzásnak - szögezte le.

Mint mondta, elő akarják segíteni, hogy legyen demokratikus ellensúly és kontroll. Az MSZP kell ehhez, de nem vagyunk elegen - hangoztatta.
Kérdésre válaszolva kijelentette: a Jobbikkal semmit nem akarnak tenni, mert a párt ide vagy oda mozgása nem segítheti elő a demokratikus sokszínűséget vagy a kontroll erejét.

Lendvai Ildikó beszámolt arról is: nyílt levelet juttatnak el azokban a fideszes képviselőknek, ahol az első körben eldőlt a mandátum sorsa. Ebben többek között azt kérik, hogy a politikus tegye nyilvánossá a programját és azt alakítsa úgy, hogy a választókörzetben élő minden ember érdekét szolgálja.

Nem támadunk, de világos programot igénylünk - jelentette ki.
Az MSZP arra is kíváncsi, hogy a fideszes képviselők folytatják vagy szüneteltetik a fejlesztéseket, kiállnak-e a nyugdíjasok érdekeiért vagy "nyuggereknek" tekintik őket, terveznek-e adócsökkentést, ha igen mikor kinek és mekkorát.

Azt kérik a Fidesz képviselőitől: semmiképpen ne legyenek partnerek a minimálbér megadóztatásában, ne fogadjanak el olyan törvényt, amely befagyasztja a családi pótlékot.

Lendvai Ildikó azt is szeretné tudni: követték-e Kubatov Gábor utasításait, van-e helyben "komcsi lista", és ha igen, mikor semmisítik azt meg.

Arra a kérdésre lesznek-e személyes konzekvenciái a választási eredménynek, azt válaszolta: két hétig még választás van a számukra, majd utána értékelnek.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. szocdem 2010. április 13. 20:03
  „22. hozzászólás Reális 2010.04.13. 17:38
  "Az ilyen politikát folytató pártok jutnak az mdf sorsára!"

  A próféta szóljon belőled barátom! HA az MSZP kibukik, emlékezni fogod rá, és iszom egy sört az egészségedre:)))”
 • 22. Reális 2010. április 13. 17:38
  „Megmondta a molnár csaba,hogy mindenki az orbánra szavazott,még aki nem a fideszre adta le a voksot,az is!A szarházi uszítók a választás előtt mocskolták a kis pártokat,most meg a seggüket nyalják!Az ilyen politikát folytató pártok jutnak az mdf sorsára!”
 • 21. pancser 2010. április 13. 16:07
  „Hallom, olvasom, MSZP jelöltek lépnek vissza az LMP javára. Na most fröcskölik sárral ezt az új pártot. Kedves szavazók, tényleg másokra szavaztatok?”
 • 20. FREDDY/S 2010. április 13. 15:28
  „A választók valószínű, hogy nem keverik össze a pártok értékrendjét a saját érdekükben, nemde...”
 • 19. Lobbo71 2010. április 13. 13:41
  „Túrabakancs, akkor hogyhogy nem ebből élsz? Minek hinted el itt a meglátásaidat, amikor máshol komoly pénzeket fizetnének érte? Vagy te is tudod, hogy ökörségeket beszélsz, csak itt jól hangzik? :-)”
 • 18. Geri89 2010. április 13. 13:18
  „Az MSzp elmehet a pi..ba, az LMP senki javára nem fog visszalépni, ahogyan azt nyilatkozatban rögzítette is.

  Faith féle embereket ki fogja rakni soraiból az lmp, ugyanúgy át lett verve az lmp mint a minisztérium, ahogyan az gondolom a jobbiknál is történt a hasonló esetekben.

  szocdem, emlékeztetlek vége a kampánynak, végra abbahagyhatnád a mocskolódást.
  Sok ember adott az lmpnek kis összegű támogatást, sok lmp-s adott néha 100-200 ezer forintot a munkáján túl.
  de a részletekér az LMP nyilvános kampányszámlája: http://lehetmas.hu/kampanyszamla
  ha ezzel nem vagy elégedett és további kérdésed van írj a info@lehetmas.hu -ra.
  de ne ködösíts és végképp ne hazudozz.”
 • 17. szocdem 2010. április 13. 10:41
  „heheheheheheheheheheeee

  A Lehet Más a Paparikás (parika nélkül) még borsos tokány lesz a végén...:)))))

  Nem árt ha a kétkedők megnézik jobban hogy mi is ez a képződmény. HHogy is van az hogy hírtelen egy akkora kampányt csinált (vajon milyen pénzből) amilyet az MDF a mögötte álló kőgazdag mecénások adományaiból...
  Még hogy "tiszta" politizálás. A gyomrom kiesik a röhögéstől..”
 • 16. Phobos 2010. április 13. 08:48
  „Kilépett a pályázati pénzeket lopó jelölt az LMP-ből - lemondana Faith voksairól a párt

  "Fegyelmi vizsgálatot folytatott egyik budapesti jelöltje, Faith Balázs ellen az LMP. A párt közleménye szerint néhány napja egy hírportálon megjelentek szerint Faith annak ellenére nyert pénzt egy roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy nem is roma" - írja az MTI. Feketeöves olvasóink már tudhatják, hogy ha "egy hírportálról" beszél az MTI, akkor bizony rólunk van szó, csak nem mernek "reklámozni".
  A vizsgálat megállapításai szerint "az igénybe vett állami támogatás vélhetően nem felelt meg a pályázat céljainak". Fegyelmi eljárást indítottak Faith ellen, aki viszont április 11-én 24 órai hatállyal kilépett a pártból. Az LMP "morális értelemben nem tekinti saját jelöltjének Faith Balázst", ezért kéri az Országos Választási Bizottságot, hogy ne vegyék figyelembe töredékszavazatként a rá adott szavazatokat. Faith a fővárosi 28-as választókerületben 3731 szavazatot szerzett.
  Az LMP meglepően határozottan kezelte ezt az incidenst, s groteszk, hogy ezt kell írnunk, de példát vehetne róla a többi párt.
  (MTI nyomán S. Tibor - Kuruc.info)
  Korábban írtuk: LMP-s botrány: jelöltjük szerint nem kéne bolygatnunk a választások előtt, hogy pályázati pénzeket lopott és lop
  Az LMP etikai bizottsága és választmánya vizsgálja kispesti jelöltjük ügyét, aki 480 ezer forint támogatást kapott cigány fiataloknak kiírt pályázatokon az Oktatási Minisztériumtól. Faith Balázs a választásokig nem akar nyilatkozni. Faith fehér, mint a porcukor (és nem mellesleg zsidó), ennek ellenére roma felzárkóztatásra szánt pénzeket kaparintott meg. Így nem lesz más a politika.
  "Két nap van hátra a választásokig, nem szerencsés most ezt az ügyet bolygatni" - válaszolta az [origo] megkeresésére csütörtökön délelőtt Faith Balázs. Az LMP kispesti jelöltje a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatójaként roma fiatalok támogatására kiírt pályázatokon indult és nyert költségtérítésére támogatást, összesen sok százezer forintot.
  Az LMP honlapján céljai közt első helyen a tiszta, átlátható gazdálkodást és a korrupció visszaszorítását említő képviselőjelölt nem válaszolt az [origo]-nak arra a kérdésre, hogy azonos-e az Oktatási Minisztérium honlapján szereplő Faith Balázzsal, bár azt is mondta, hogy "magáért beszél a dokumentáció". Azt mondta, a választások után, hétfőn már szívesen válaszol az [origo] kérdéseire, így arra is, hogy roma származásúnak vallja-e magát.
  Az LMP tud az esetről és a Faithról megjelent cikkről, és jelenleg vizsgálják annak valóságtartalmát - ami különösen röhejes, hisz a valóságtartalmán nincs mit vizsgálni, ott vannak a dokumentumok az Oktatási Minisztérium honlapján, plusz maga az érintett is elismerte a dolgot. A sajtófőnök azt mondta, nem sok esélyt lát arra, hogy a vizsgálat és a döntés még a választások előtt megszülessen”
 • 15. kolombela 2010. április 12. 23:44
  „Kizárt dolog, hogy a maszopra szavazzak, még ha a ..idesz 2/3-ot szerez is.”
 • 14. Túrabakancs 2010. április 12. 23:39
  „Lobbo71!
  Amiket állítok nem olvastam sehol, ez az én személyes vélemé-
  nyem, de már sokan pedzegetik ezeket a tényeket. Egy kicsi mélyebben foglalkozom a politikával mint egy átlagember, emiatt tudok a sorok között olvasni. Már fél évvel ezelőtt írtam, hogy vigyázni kel, mert a liberális érzelmű vezetők megkörnyékezték az LMP-t, lényegében létrehoztak bújtatottan egy újabb liberális szárnyat. Meg kell nézni hogy milyen nevű emberkék vannak a soraik között...Az egyik egyik
  tagjuk le is mondott már tegnap, /Faith nevű/mert elsikkasztotta a romák támogatási pénzét, és azt egy zsidó szervezetnek juttatta el. Meg kell nézni, hogy milyen civil foglalkozásúak a vezetőik nagy része, és akkor egyértelmű lesz a jóslatom végkimenetele. /jogvédők, fajvédők, ügyvédek,
  szociológusok,különféle elemzők, stb.. Az SZDSZ-es háttéremberek is segítették a kampányukat, ebből lett is kis botrány a napokban, csak éppen a sajtó ezt elhallgatta. A médiák nagyon felkarolták az LMP-t az utóbbi hónapokban,
  nekem már ez is gyanús volt. Azt tudni kell, hogy a liberális /zsidó/ médiamogulok egyelőre ott vannak ahol eddig is, ők bizony szintén segédkeztek a megfelelő népszerűsítésükben.
  Az amerikai /héber/ Richard Field több tízmilliót adakozott a pártnak, amit nem is titkol. Ezek számomra egyértelmű tények,
  és sajnos a megérzéseim, meglátásaim eddig egytől egyig bejöttek politikai téren.”
 • 13. Lobbo71 2010. április 12. 22:51
  „Túrabakancs, milyen pártatlan és megbízható forrásból veszed ezt?”
 • 12. Túrabakancs 2010. április 12. 22:44
  „jörg!
  Az LMP most még csak kicsi SZDSZ, de hidd el, nemsokára naggyá lesz. Mögötte ott vannak azok az emberkék, akik eddig
  az SZDSZ nemzetellenes tevékenységéhez tevőleg hozzájárultak, sőt ötleteket adtak. Ha egy amerikai zsidó üzletember pénzel egy pártot, annak nagyon fontos jelzésértéke van, legalábbis azoknak akik nem fogják be a szemüket, meg a fülüket. Morvai úgy beszélt a tévékről, ahogy
  azok eddig beszéltek a Jobbikról. Mit vártak? Szerintem még
  visszafogott is volt a Krisztina. Lesz ennél még cifrább beszéde is. :)”
 • 11. pancser 2010. április 12. 21:26
  „10. Persze így gondolom, pontosan. Van köztük olyan aki azt kérdezi tőlem egy másik helyen mire alapozom azt, hogy a Jobbiknak nem lesz hatalma? Ellenzékbe szorítva, ott is ellenséges környezetben ülve mit akarnak ezek?”
 • 10. Lobbo71 2010. április 12. 21:02
  „"Megbolondultál vagy jobbikos vagy?"

  Ugyanaz, nem? :-)”
 • 9. pancser 2010. április 12. 20:58
  „5.höz! Megbolondultál vagy jobbikos vagy?”
 • 8. Lobbo71 2010. április 12. 20:47
  „"az LMP már hivatalosan is jelezte, hogy nem lépteti vissza azt a 13 jelöltjét, akik bejutottak a második fordulóra"

  Szopacs :-))”
 • 7. FREDDY/S 2010. április 12. 20:28
  „Az ész és az értelem egyeseknél most már hiányos, nemde...”
 • 6. lacim6 2010. április 12. 19:45
  „Ezt nézzétek:DDDDDDDDDDDDDDDDD
  http://www.youtube.com/watch?v=wdBRPVi7uJQ”
 • 5. lacim6 2010. április 12. 19:25
  „"HÖLGYEIM ÉS URAIM! LEMARADUNK AZ ESTE LEGFONTOSABB HÍRÉRŐL!

  FIDESZ, MSZP, Jobbik, ugyan, hol élünk?

  Az Egyesült Államok nagykövet asszonya munkatársaival megérkezett az LMP irodájába, és Schiffer Andrással és a párt vezetőivel bezárkóztak egy szobába.

  Helyre vagyunk téve, FIDESZestül, MSZPéstül, Jobbikostul.

  Kell mondanom ,hogy emögött nem a kansasi farmerek vannak, vagy rájöttök magatoktól is?
  Ahogy az SZDSZ kimúlt, a Birodalom igazi urai gondoskodtak arról, hogy bent legyenek a Parlamentben. Szakasits Árpád, Schiffer András nagyapja eladta Rákosinak a magyar szociáldemokráciát, az unoka most eladja a magyar parlamentet - kiknek is?"”
 • 4. Csetneky 2010. április 12. 19:25
  „Most bebizonyíthatja az LMP, hogy tényleg nem kis Szdsz. Ennek a szerencsétlen boszorkának magyarázza meg már valaki, hogy ez a hajó elment, elvtársak, vége. Végre!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: két hét alatt rendet teszünk

Orbán Viktor azt ígérte, hogy kormányon két hét alatt rendet tesznek az ország olyan pontjain,… Tovább olvasom