Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Az MSZP politikai vitanapot kezdeményez Magyarország helyzetéről

A szocialisták politikai vitanapot kezdeményeznek a parlamentben Magyarország valós helyzetéről - közölte az MSZP frakcióigazgatója a kormánypárti képviselőcsoport hétfői ülését követően.

Tóbiás József a kampánynyitó rendezvénnyel kapcsolatban azt mondta: a képviselőcsoport munkacsoportokat hozott létre, amelyek részt vesznek a program szakmai területeinek kidolgozásában. Mint mondta, a cél az, hogy "Merre tovább Magyarország?" címmel érdemi, valóságról szóló programvita indulhasson el.

Kiemelte: a frakció támogatta azt a kezdeményezést, hogy még februárban tartsanak politika vitanapot Magyarország valós helyzetéről.
Tóbiás József szerint érdemes lenne válaszolni azokra a felvetésekre, amelyek szerint "romba dőlt az ország, minden tönkre ment az elmúlt nyolc évben". Hozzátette: érdemi, a valóságról szóló vitanap megrendezését vetik fel a házbizottság ülésén.

Tóbiás József.
Tóbiás József.


A frakcióigazgató kifejtette, hogy februárban a tervek szerint három ülésnapot tartanak, amelyen megtárgyalják a köztársasági elnök által a parlamentnek megfontolásra visszaküldött törvényeket.

Szólt arról is, hogy számos kérdés vár befejezésre, például az olimpia rendezéséről, a kapányfinanszírozás átláthatóságáról, vagy a kereskedelmi áruházláncokról szóló törvény ügye.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Eva- 2010. február 11. 12:04
  „Oszkó Péter pénzügyminiszter határozottan cáfolta a Magyar Nemzet internetes kiadásában az IMF delegációnak tulajdonított állításokat szerdán az MTI-nek.”
 • 23. t-a-ibi 2010. február 10. 19:40
  „22. hozzászólás t-a-ibi

  Ahhoz kapcsolódik: 1milliárd 240millió dollár ugye --204.000.000.000Ft azaz 240milliárd Ft
  IMF-hiánycél 205-300 milliárd ft
  ::::::::
  Hiánycél: éles vita az IMF és a kormány között
  2010. február 10. 17:51:00

  A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) ellentétben a magyar kormány nem lát kockázatokat a 2010-es költségvetésben - jelentette ki kérdésre válaszolva a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Szollár Domokos.
  A kormányszóvivő hozzátette, a két fél között ebben az ügyben érdemi vita zajlik. Hozzátette, korábban készültek az esetleges rendkívüli eseményekre, éppen, ezért a megszokottnál nagyobb az idei költségvetés tartaléka. Kijelentette, hogy a Bajnai-kormány nem tervez olyan megszorító intézkedéseket, amelyek a lakosságot érintenék.

  Oszkó Péter pénzügyminiszter határozottan cáfolta a Magyar Nemzet internetes kiadásában az IMF delegációnak tulajdonított állításokat szerdán az MTI-nek.

  A lap szerint szerdán egyebek között azt írta, az IMF delegációja úgy látja: további intézkedések nélkül nem tartható az idei évre megjelölt 3,8 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánycél, újabb, mintegy 250-300 milliárd forintos megszorító csomag nélkül az idei magyar deficit 1-1,2 százalékponttal lesz magasabb a tervezettnél.”
 • 22. t-a-ibi 2010. február 10. 19:12
  „Kártérítési pert indítottak a MÁV ellen a holokauszt áldozatainak örökösei
  2010. február 10. 17:28

  Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei; jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában. A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. A felperesek - túlnyomórészt a magyarországi holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói - 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik.


  Holokauszt - Auschwitz - Koncentrációs tábor
  Magyar Távirati Iroda Rt.
  MTI Rt. FotĂłarchĂ­vum
  A holokauszt áldozatainak örökösei és közeli hozzátartozói egyebek között azért perlik a MÁV-ot, mert az "tudatosan biztosított" szerelvényeket ahhoz, hogy 1944 márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, valamint azért, mert megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől, megszegve ezzel a népirtás tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt. A perirathoz egy olyan fotót is csatoltak, amelyen MÁV feliratú vagonok és előtte emberek láthatók, az aláírás szerint zsidók szállnak be a kocsikba.  A kereset szerint a MÁV "pontosan tudta, mit tesz". Csaknem minden szerelvényét éjjel-nappal arra használta, hogy az embereket Auschwitzba szállítsa. A szerelvények üresek voltak, amikor Magyarországra visszatértek. "Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer zsidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani" - olvasható az okmányban.  A dokumentum szerint bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni.  A keresetet kedden nyújtották be az illinois-i északi kerületi bíróságon, az ügyben már kijelölték a bírót.  (MTI)”
 • 21. reális 2010. február 10. 12:44
  „t-a-ibi, vagy a-ti-bi, néha használd a fejedet, azért van. Egyenlítő.blog.hu nézd meg és itélkezz!”
 • 20. kolombela 2010. február 09. 21:59
  „19. Csetneky 2010.02.09. 21:08
  Ez pontosan így volt. Az egyetlen okos és normális dolog, amit a fidesz tett a négy éve alatt.”
 • 19. Csetneky 2010. február 09. 21:08
  „17. Komissar

  Látszik, hogy nem értesz hozzá, vagy rossz brossúrát vettél elő. Nem az éves bevallás után kellett visszaigényelni, hanem minden hónapban úgy lehetett megkapni, a fizetéssel együtt. Mindenki - aki dolgozott és adót fizetett - tehát mindeki igénybe tudta venni.
  Ha az a csóró, aki nem dolgozik és nem fizet adót, csak a segéylekre játszik, akkor valóban ők nem kaptak. Bár én ezeket inkább ingyenélőknek nevezem.
  <moderálva>”
 • 18. t-a-ibi 2010. február 09. 18:47
  „Azért ez már, ...betegség és komoly!

  :::::::::::::::::::::::::
  Gyenesei halott képviselőtársával verseng

  Halott képviselőtársával verseng Gyenesei István, Somogy megyei képviselőjelölt. Az önmagát a sport és a turizmus szolgájának minősítő korábbi miniszter által jegyzett dokumentumból kiderül, hogy a térség képviselői közül ő volt a legaktívabb.
  A korábbi önkormányzati miniszter szórólapján hirdeti, hogy sokkal többet szólalt fel a Parlamentben, mint a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt barcsi képviselőtársa, a kereszténydemokrata Kuzma László. Gyenesei kampányanyagában önmaga több oldalas méltatása mellett mindössze egy kereszt utal arra, hogy a KDNP-s képviselőtársa meghalt.

  hírTV”
 • 17. Komissar 2010. február 09. 18:33
  „13. hozzászólás Csetneky 2010.02.09. 11:21
  "adókedvezményt adott a gyermekek után"
  Amit csak úgy tudsz visszaigényelni az éves bevallás során, tehát kik jártak jól?
  A csórók!
  Szerinted.
  <moderálva>”
 • 16. Eva- 2010. február 09. 17:14
  „14-hez

  most legalább már látom az irányzatot, bár ezt Petrasovics nem így képviseli.
  ez az az irányzat, ahol a tókés nem egyezett ki a munkással
  és nem a törvények meghozatalában látja a kvázi "munkásvédelmet"
  Ez a harcosabb , követelőbb irányzat.
  Vannak ennek is képviselői, de most itt és most--realitása semmi!”
 • 15. kolombela 2010. február 09. 11:47
  „Vitatkozni lehet róla, de minek. Az ország állapota magáért beszél, mint gazdaságilag, mint erkölcsileg. Arról már lehetne vitatkozni, hogy ezért az állapotért ki(k) a felelősük, ki(k)nek van nagyobb felelőssége, hogy lehet ebből a nihilből kilábalni, a felelősöket milyen mértékben kell büntetni és örök életre eltiltani a mindenféle közszerepléstől, stb., stb.”
 • 14. szocdem 2010. február 09. 11:28
  „többek között ezért tartunk itt.

  Bár csak ennyire egyszerű oka volna hogy miért tartunk itt!

  Alapvetően azért, mert a sok zseni politiker nem érti meg: a munkaerő tudományosan megalapozott számokból összetevődő érték - nem adomány.
  A semmi vásárlóértékű bér után semmi vásárlóértékű adót szednek, amiből semmit nem lehet az országban finanszírozni. Ez már bonyolultabb (nekem nem annyira) ezért nem érvel vele senki. MERT GONDOLKODNI KELL AHOZ IS HOGY MEGÉRTSÜK? MEG AHOZ IS HOGY MEGVÁLTOZTASSUK. Erről szól az ügyeletes "elit" tehetetlenége.”
 • 13. Csetneky 2010. február 09. 11:21
  „Eva-

  Csak egyet vegyünk ki úgy hirtelen az elejéről. Férfiasan bevallom, tovább nem is fogom olvasni, mert megyek hamarosan ebédelni és nem akarom elrontani az étvágyam.

  " 2002. óta háromszorosára nőtt a családi pótlék összege, míg 1998-2002. között nem emelkedett. Egy kétgyermekes család családi pótléka a 2002. évi 9 400 Ft-ról 2008-ban 26 600 Ft-ra nőtt."

  Azt azért tegyük hozzá - már az igazság kedvéért - hogy az Orbán kormány adókedvezményt adott a gyermekek után, amit a D-209-esék azonnal elloptak. Illetve kinevezték azt is családi pótléknak. Tehát egyetlen forintot sem emeltek, hanem amit addig adókedvezményként kaptak a családok, utána családi pótlék néven kapták. Kivételt képeztek ez alól az adót nem fizető, így adókedvezményben sem részesülő ingyenélők. Na, ők le is szavazták a Fideszt 2002-ben, többek között ezért tartunk itt.”
 • 12. Eva- 2010. február 09. 07:32
  „9-hez

  mondtam már többször, hogy a bűvös tizes szám nehezen jön össze
  a listád szerint 6 ember kapott letöltendő börtön büntetést kisebb nagyobb tételekben.

  kb. 20 ember még csak gyanúsított

  no ez a szám 20 év alatt nem is rossz! ahhoz képest, hogy 12 év kormányzati pozició is van benne!

  Ha csak ennyi a hatalmával visszaélő....”
 • 11. Eva- 2010. február 09. 07:17
  „9-hez

  én bízom az igazságszolgáltatásban!a bűnök felderítésében ! Pártfüggetlenül.

  ez pedig egy másik lista:

  Ami a Fidesz-KDNP-t, illetve a Fidesz által vezetett kormányt illeti
  - Bereznai Csaba, a tatabányai Fidesz-frakció vezetője, a Majki Népfőiskola volt elnöke, hétmillió forintos sikkasztás vádjával áll a bíróság előtt. A vád szerint a főiskola pénzéből úgy kötött életbiztosítást, hogy kedvezményezettje a felesége.
  - Czaun János veszprémi alpolgármester ellen hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség, mert szolgálati gépkocsiját magáncélra vette igénybe. Ezzel az önkormányzatnak 133 ezer forint kárt okozott.
  - Farkas Flórián, a Lungo Drom, egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, fideszes honatya ellen hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt emeltek vádat. A büntetőper elmaradt, mert Farkas az államfőtől eljárási kegyelmet kapott.
  - Fenyves Péter móri polgármester ellen nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a vád. Az önkormányzat 2007-ben pályáztatás nélkül értékesített a terület haszonbérlőjének egy tízhektáros szántót 622 ezer forintért. A jogszabályok szerint liciteljárást kellett volna lefolytatni, mivel egy másik vevőjelölt is tett hivatalos - kétmillió forintról szóló - vételi ajánlatot.
  - Gergely Zsolt, a Borsod Megyei Közgyűlés vagyongazdálkodásért felelős alelnöke és több társa ellen hivatali vesztegetés miatt az ügyészség az év elején emelt vádat. A miskolci volt MSZMP-székház értékesítésével összefüggésben nyomoznak, de más ingatlannal kapcsolatos kérdéseket is vizsgálnak. Gergely a potenciális vevőknek állítólag anyagi előnyt kérve - ami a nyomozók szerint egy építési telek kedvezményes, harmincmilliós hasznot biztosító megvásárlása volt - ajánlotta fel a segítségét.


  - Malinák Árpád kunszentmiklósi fideszes önkormányzati képviselőt még 2003-ban ítélte a bíróság első fokon két év három hónap börtönbüntetésre, mert a polgári szolgálatos katonáknak járó illetményt visszatartották. Eljárás indult ellene kiskorúak megrontásáért is.
  - Nagy Lajost, Baktalórántháza polgármesterét öt, Vida Károly alpolgármestert hat év börtönre ítélte a Nyíregyházi Városi Bíróság hűtlen kezelés, csalás, okirat-hamisítás, sikkasztás miatt. Az indoklás szerint a 2002. októberi választás után visszahamisított dátummal, jogtalanul rendelkeztek részvények és takarékjegyek átírására egy alapítványi számlára, illetve helyhatósági pénzt is megkíséreltek oda átutalni, együttesen több mint 140 millió forint összegben. Emellett 17 millió forintot tartottak vissza a közhasznú foglalkoztatottak járandóságából, az érintetteket pedig azzal zsarolták, ha nem engedelmeskednek, nem jutnak munkához. Emellett feketén is foglalkoztattak állástalanokat közhasznú munkán.
  - Volt ugye a Szabadi ügy az Orbán-kormány kisgazda államtitkárát hűtlen kezelés és hivatali viszszaélés miatt jogerősen két év - fél év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték. Az indoklás szerint Szabadi hivatali visszaélést követett el, amikor arra utasított 18, az agrártárcához köthető gazdasági társaságot, hogy kössenek reklámszerződést az FTC-vel, így akarva jogtalan előnyhöz juttatni a sportklubot.
  A kár több millió forint volt.
  - Székely Zoltán kisgazda képviselőt, az Orbán-kormány idején az Országgyűlés közbeszerzéseket vizsgáló bizottságának elnökét 2002-ben kétrendbeli, vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt jogerősen hat év, fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint kilencmillió forint pénzmellékbüntetésre ítélték.
  - Szent-Iványi Géza fóti polgármester megbízatását a Fővárosi Ítélőtábla 72 rendbeli törvénysértés miatt szüntette meg. őt a bíróság első fokon társtettesként bűnösnek találta hűtlen kezelésben, . Másodfokon a bíróság a cselekményt csalásnak minősítette.
  - Varga Tamást, a Fidesz egyik legbefolyásosabb pénzügyi alakját, a dunaújvárosi önkormányzat Dunaferr-részvényeivel elkövetett visszaélés miatt orgazdaságért jogerősen két és fél év börtönre ítélték. Később szintén két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték luxusautók csempészése miatt. A Fővárosi Bíróság 2002-ben adott ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot egy kétmilliárdos áfacsalás és fiktív számlázás miatt.
  - Várhegyi Attilát, az Orbán-kormány egykori államtitkárát, korábban Szolnok polgármesterét folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt jogerősen egyéves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert vagyonkezelői kötelezettségét megszegve 154 millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának. Várhegyi ezt követően a Fidesz pártigazgatója, ma pedig a fideszes önkormányzatok által foglalkoztatott Presztízs Média Reklámügynökség Kft. ügyvezető igazgatója.
  - Virág Lászlót, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat korábbi alelnökét, később a város tulajdonában álló Debrecen Airport Kft. vezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt a Debreceni Ítélőtábla 2007 decemberében jogerősen másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Virág a megyei önkormányzat alelnökeként 2002 júliusában úgy engedélyezte 88 millió forint átutalását egy kivitelező cégnek, hogy tudta: az elvégzett munkálatok mindössze 52 millió forint értékűek.

  Őt a debreceni önkormányzat 2009.szeptember 15-től a város köztisztaságáért felelős AKSD Kft. igazgatójává nevezte ki.”
 • 10. ValóSág 2010. február 09. 07:02
  „Milyen alapon kampányol agyőri 1.sz.választókerület szoci jelöltje a Pannonhalmi Bazilika látképével?
  Ez már a pofátlanság teteje! A fejlesztéseket, amik az utóbbi időben megvalósultak, nem a szocik zsebéből pénzelték.Uniós forrásokból fejlődik, az önrészt pedig az egyház teszi hozzá. Ezeknek már minden a pofájukhoz fér! Undorító, féreg banda!”
 • 9. t-a-ibi 2010. február 08. 22:47
  „TÖK JÓ ELVTÁRSAK ÉS ELVTÁRSNŐK!

  ABC sorrendbe szedve

  A tuti csapat...

  >> Andráska Gergely: A pécsi MSZP-s politikust befolyással üzérkedés okán
  >> egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte 2,5 millió forint
  >> pályázati pénz felhasználásával összefüggésben a Pécsi Ítélőtábla.
  >>
  >> Balázs Tamás: A vecsési MSZP elnököt a vecsési számlagyár ügyben
  >> felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság
  >>
  >> Benedek Fülöp: Másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett
  >> börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt
  >>
  >> Bujnóczki Sándor: Féléves szabadságvesztés két évre felfüggesztve
  >> okirat hamisításért, társtettes-ként elkövetett csalásért és hivatali
  >> visszaélésért.
  >>
  >> Csonka Gábor: Elfogta a rendőrség Csonka Gábort, Lendvai Ildikó volt
  >> kampányfőnökét, akit azért köröztek a hatóságok, mert nem vonult be a
  >> börtönbe, jogerős büntetése letöltésére.
  >> Csonka Gábort a hivatalos megfogalmazás szerint vesztegetést színlelve
  >> elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt ítélte jogerősen három
  >> évre a bíróság, mert korábban ötmillió forint kenőpénzt vett át a
  >> szocialista párt, Köztársaság téri székházában.
  >>
  >> Deme Gábor: Az MSZP csepeli szervezetének tagját a Csepeli
  >> kettősgyilkosság miatt előzetes letartóztatásba helyezték, mert
  >> brutálisan meggyilkolta az iskola igazgatóját és egyik tanárát. Deme
  >> Gábor a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja, valamint a
  >> Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola elbocsátott gazdasági
  >> igazgatója.
  >>
  >> Gulyás G. Gábor: Egy korábbi ingatlan-adásvételnél nem tájékoztatta
  >> megfelelően a vevőt a lakás tulajdoni viszonyairól. Kiderült, az eladó
  >> nem a tulajdonos volt, és a vevőnek négy év után el kellett hagynia az
  >> ingatlant. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2007-ben jogerős ítéletben
  >> kötelezte Gulyás Gábort 5 millió 800 ezer forint kamatokkal növelt
  >> összegének és a perköltség megfizetésére, ami azóta se történt meg. Az
  >> ügyvédet nemrég kizárta so­raiból az ügyvédi kamara, mert
  >> megkárosította egy rokkantnyugdíjas ügyfelét. Az ügyészség elévülés
  >> miatt nem emelt vádat.
  >>
  >> Gyarmati Mihály: Jogerősen 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a
  >> Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a kétrendbeli, hamis tanúzással
  >> vádolt Gyarmati Mihályt, az MSZP megyei irodavezetőjét.
  >>
  >> Hámori Csaba: Az Esztergomi Városi Bíróság nem jogerősen
  >> felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hámori Csabát, az egykori
  >> Kommunista Ifjúsági Szövetség utolsó első titkárát, az MSZP baloldali
  >> tömörülés platformjának volt alelnökét. Az MSZP politikusa társával
  >> együtt egy éjszakai vadászaton szándékosan emberre fogta
  >> vadászfegyverét még 2005 őszén.
  >>
  >> Hering Gyula: Pécsi MSZP-s képviselő. 1981-ben száz nyugatnémet márkát
  >> lopott anyjától, emiatt egy év börtönbüntetésre ítélték. Jó
  >> magaviselet miatt kilenc hónap elteltével szabadult.
  >>
  >> Hunvald György: A hatóságok szerint társaival 2003 és 2004-ben áron
  >> alul játszottak ki értékes ingatlanokat egy vállalkozónak a
  >> kerületben. Az okozott kár elérheti az egymilliárd forintot. Hunvaldon
  >> kívül két hónapig még rács mögött marad az ingatlan panama két
  >> SZDSZ-es gyanúsítottja - Kardos Péter és Gál György is.
  >>
  >> Kabai Károly: Jogerősen három év, hat hónap letöltendő
  >> szabadságvesztésre ítélte Veres János pénzügyminiszter egykori
  >> üzlettársát, Kabai Károly Nyírbogáti MSZP polgármester-jelöltet a
  >> Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Hét hónappal a jogerős bírósági
  >> ítélet után az elmegyógyintézetbe szökött Kabait átszállították az
  >> egyik büntetés-végrehajtási intézetbe.
  >>
  >> Kaszab Csaba: A korrupcióval gyanúsított egykori kőbányai MSZP-s
  >> alpolgármestert, vezető beosztású hivatalos személy által
  >> folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében
  >> bűnösnek mondta ki a Fővárosi Bíróság és két év letöltendő börtönre
  >> ítélte, illetve négy évre nem jogerősen eltiltotta a közügyek
  >> gyakorlásától. A bíróság több mint 4 millió forint megfizetésére is
  >> kötelezte a politikust.
  >>
  >> Karakasev Anna: Jogerőre emelkedett a salgótarjáni MSZP korábbi
  >> frakcióvezetőjének büntetése, amelyet két és fél millió forint
  >> elsikkasztásért kapott a Nógrád Megyei Bíróságtól. Karakasev Annát
  >> korábban két évre felfüggesztett 10 hónapos börtönre ítélték, és
  >> százezer forint pénzbírságra.
  >>
  >> Kemecsei Árpád: Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő
  >> kampányfőnökét, Kemecsei Árpádot hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei
  >> Bíróság a Zuschlag-per mai tárgyalási napján; Kemecsei, akit egymillió
  >> forint pályázati pénz elcsalásával, és fiktív számlák felhasználásával
  >> vádoltak meg, bűnösnek mondta magát. Jelenleg előzetes
  >> letartóztatásban.
  >>
  >> Kodela László: Jogerősen 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélte a
  >> Fővárosi Ítélőtábla Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal volt
  >> helyettes államtitkárát. Kodela a Kulcsár-ügyben követett el
  >> adócsalást, a hivatali befolyással való üzérkedés vádja alól azonban
  >> felmentették.
  >>
  >> Kövecses Gábor: Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MSZP
  >> vagyonvédelmi szekciójának korábbi vezetője, Kövecses Gábor és hat
  >> bűntársa ellen több száz millió forintos csalás, sikkasztás, illetőleg
  >> köz- és magánokirat-hamisítás miatt.
  >>
  >> Kulcsár Attila: A bíróság bűnösnek találta a brókerbotrány
  >> főszereplőjét, Kulcsár Attilát, akire sikkasztás és okirat-hamisítás
  >> miatt 8 év szabadságvesztést és közel 230 millió forint
  >> vagyonelkobzást szabtak ki.
  >>
  >> Lados István: A szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte Lados
  >> Istvánt, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját Lados István az eljárás
  >> során önmagára nézve teljes körű beismerő, társaira nézve terhelő
  >> vallomást tett - tájékoztatta a távirati irodát Cseh Attila, a
  >> Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.
  >>
  >> Nyékes Béla: Csalással gyanúsítják az MSZP környezetvédelmi
  >> tagozatának elnökségi tagját. Nyékes Bélát a napokban előzetes
  >> letartóztatásba helyezték. Nyékes Béla szocialista politikus ellen a
  >> Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult
  >> nyomozás, a kárérték mintegy 300 millió forint. Nyékesen kívül még
  >> három ember van előzetes letartóztatásban.
  >>
  >> Orbán István: Őrizetbe vétel után az ügyészség indítványozta Orbán
  >> István letartóztatását Négyrendbeli, költségvetési szerv önálló
  >> intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett
  >> vesztegetés bűntettel gyanúsítják Orbán István MSZP-s önkormányzati
  >> képviselőt, a tatai olimpiai edzőtábor vezetőjét.
  >>
  >> Pénzes Sándor: Egy év nyolc hónap, négy évre felfüggesztett
  >> börtönbüntetésre ítélte Veres János pénzügyminiszter lobbistáját,
  >> Pénzes Sándor Kislétai polgármestert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
  >> Bíróság adócsalás és közokirat-hamisítás miatt.
  >>
  >> Pintér István: Az MSZP önkormányzati jelöltjét a Vas megyei bíróság
  >> öt- rendbeli hivatali befolyással való üzérkedésben bűnösnek találta
  >> és két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre
  >> felfüggesztette.
  >>
  >> Szabados József: A vádhatóság kivárja, amíg az MSZP-s Szabados József
  >> országgyűlési képviselőnek megszűnik a mentelmi joga, azután már nincs
  >> akadálya, hogy Baktalórántháza volt alpolgármestere ellen újra
  >> megindítsák a jelentős vagyoni kár okozásának gyanújával indított
  >> büntetőeljárást. Szabados megbízási szerződés nélkül vett fel több
  >> mint hatmillió forintot tanácsadásra, és még a társadalmi munkában
  >> készült temetőkerítést is kifizettette a településsel.
  >>
  >> Szabó Gábor: A bonyhádi MSZP-s képviselőt egy rendbeli jelentős kárt
  >> okozó csalás és egy rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat
  >> hamisítás vétségében találták bűnösnek. Ezért a honatyát nyolc hónap
  >> szabadságvesztésre, valamint mellékbüntetésként százezer forint
  >> bírsággal sújtották. A szabadságvesztést két év próbaidőre
  >> felfüggesztették. Az ítélet 2006. március 20-án jogerőre emelkedett.
  >>
  >> Szabó Loránd: Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás a dél-dunántúli
  >> uniós pályázati ügyekben, három személyt - köztük Szabó Lorándot,
  >> Dombóvár volt szocialista polgármesterét - gyanúsítanak
  >> bűncselekmények elkövetésével.
  >>
  >> Szarvas Attila: Az MSZP által támogatott mezőkovácsházai polgármestert
  >> jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a Békés Megyei Bíróság -
  >> egyebek mellett - gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és
  >> folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette
  >> miatt. A volt polgármestert egyébként korábban magánokirat-hamisítás
  >> miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap
  >> börtönbüntetésre ítélte.
  >>
  >> Tocsik Márta: A Legfelsőbb Bíróság három rendbeli
  >> magánokirat-hamisításban találta bűnösnek. Emiatt Tocsiknak
  >> négyszázezer forint pénzbüntetést kell kifizetnie.
  >>
  >> Vadai Ágnes: Az államtitkár asszony éveken keresztül feketén
  >> dolgoztatott. A bíróságon paranormális jelenségeket produkált.
  >>
  >> Vadász János: Lőfegyverrel visszaélés miatt felfüggesztett
  >> szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi
  >> bíróság első fokon Vadász Jánost a Medgyessy-kabinet
  >> kormánymegbízottját.
  >>
  >> Verók István: A hűtlen kezeléssel gyanúsított szocialista polgármester
  >> most is tagad, szerinte a hatodik kerületi ingatlanok eladásánál nem
  >> történtek visszaélések. A politikus nem tart attól, hogy az
  >> erzsébetvárosi szocialista polgármesterhez, Hunvald Györgyhöz
  >> hasonlóan előzetes letartóztatásba kerül.
  >>
  >> Walter Dezső: A Győri Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Walter Dezső
  >> volt soproni szocialista polgármester jó erkölcsbe ütköző szerződést
  >> kötött saját családi vállalkozásával, ami törvénytelen. Ezért a
  >> Soprontól elprivatizált, több mint egyhektáros belterületi telekről
  >> kötött szerződés semmis, s a közvagyonból kikerült ingatlan
  >> tulajdonjoga visszaszáll a városra.
  >>
  >> Weiszenberger László: Súlyosbították a vádat a volt kiskunhalasi
  >> MSZP-s képviselő elleni büntetőügyben. A fiatalember ellen már
  >> hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt folyik eljárás,
  >> mert az ügyészség szerint kistérségi megbízottként csúszópénzt kért és
  >> kapott egy vállalkozótól, hogy közbenjárjon pályázata sikeres
  >> elbírálásáért. A vádat egy titokban rögzített videofelvétel is
  >> alátámasztja.
  >>
  >> Zusclág János: Alapítványi támogatások elsikkasztása, okirat
  >> hamisítás, adócsalás stb. Jelenleg előzetes letartóztatásban.
  >>
  >> Még egy apróság a BKV + MÁV és főváros közös fosztogatói,Maszop-Szadesz közös kifizetési és vagyon lenyúlási csapat.

  http://www.mommo.hu/celeb/bokros_lajos”
 • 8. jánosi 2010. február 08. 20:44
  „Kedves Eva !
  Hofi Géza legjobb tanítványaként szerepeltek. Mert Hofi szerint a kábítószert máshol mákból
  állítják elő. Magyarországon duMÁKból ................
  Cáfolni csak a valamit lehet ! A semmit nem ............”
 • 7. Eva- 2010. február 08. 20:05
  „:))

  cáfolni senki se akar?”
 • 6. jánosi 2010. február 08. 19:48
  „moderálva off”
 • 5. Agent 2010. február 08. 19:35
  „.....Eva, nanemá.....aktivisták ha találkoznak ugye...:)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Hoffmann Rózsa külsősökkel ellenőriztetné a tanárokat

Az MSZP szerint hangfelvétel is bizonyítja, hogy a Fidesz és a KDNP külső szakemberekkel akarja… Tovább olvasom