Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Az MSZP csökkentené a helyi adót Győrben

˝A Magyar Szocialista Párt támogatja az olyan jellegű beruházásokat, mint amilyen az Audi tervezett győri bővítése˝ – jelentette ki Hegyi Zoltán polgármesterjelölt pénteki sajtótájékoztatóján.

˝Győrnek most az a feladata, hogy a jogszabályi keretek között elérje: magyar, sőt, lehetőleg győri beszállítói legyenek az autóipari vállalatnak. Olyan körülményeket kell teremteni, hogy a leendő beszállítók itt telepedjenek le, itteni munkaerőt alkalmazzanak˝– fejtette ki a politikus, aki gazdasági programja főbb elemeiről beszélt. Közölte: az MSZP a közepes és kisvállalkozásokat két módon segítené. Bővítené a munkahelymegtartó támogatásokat, munkahelyteremtő támogatásként pedig csökkentené a helyi iparűzési adó kulcsát. ˝A fedezetet az Audi-beruházás miatti adóbevétel-növekmény jelentené˝ – mondta Hegyi Zoltán.

A polgármesterjelölt úgy vélte: a helyi gazdaság fejlődéséhez létfontosságú, hogy a megfelelő színvonalú infrastruktúra mellett biztosítva legyen a szakképzett munkaerő, ezért tovább kell emelni a győri oktatás amúgy magas színvonalát. Megismételte a szocialisták két, korábban már hangoztatott programpontját: visszaállítanák a pedagógusok 2007-ben megszüntetett bérpótlékrendszerét, valamint felgyorsítanák a munkájukat önhibájukon kívül elvesztett emberek átképzését.

Hegyi Zoltán megjegyezte: 2002 és 2009 között 90,1 milliárd forint hazai és európai uniós támogatás érkezett Győrbe 749 projektre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma: felébredt vagy alszik?

Sokak szerint szoros versenyre kell számítani Pannonhalmán, ahol ketten indulnak a polgármesteri… Tovább olvasom