Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Az MDF szakított az SZDSZ-szel

Az MDF mindennemű kapcsolatot megszakítottnak tekint az SZDSZ-szel, és a jövőben elképzelhetetlennek tartja a velük való együttműködést - közölte Viniczai Tibor, az MDF alelnöke az MTI-vel pénteken.

Közleménye szerint a Magyar Demokrata Fórum elnöksége megállapítja, hogy a szabad demokratákkal kötött megállapodás nem szolgálta a párt sikeres kampányát és szereplését. Az MDF ezért április 11-i hatállyal mindennemű kapcsolatot megszakítottnak tekint a szabad demokratákkal és a jövőben elképzelhetetlennek tart velük bármiféle együttműködést - hangsúlyozza.

Arra is kitérnek, hogy a párt elnöksége a Political Capital és a Konzervatív Intézet kampánymunkáját rendkívül gyengének értékeli, amely - mint állítják - a párt parlamenti kiesését eredményezte. A kampányfőnök felelőssége e tekintetben kettős, mert nemcsak a kampányban, hanem hosszú éveken keresztül hosszú távon határozta meg az MDF kommunikációját - hívják fel a figyelmet.

A Magyar Demokrata Fórum lezár egy korszakot, amely belső feszültségekről és kizárásokról szólt, és egyúttal egy új külső-belső konszenzusra épülő politikát hirdet meg - írta Viniczai Tibor.

Közölte: a pártnak több tekintetben, hangsúlyosan az antalli értékek szellemében kell politizálnia a jövőben, amely magában foglalja az európai kereszténydemokrata, konzervatív, valamint a nemzeti szabadelvű gondolatokat és értékeket.

Az MDF a 2006-os parlamenti választások alkalmával már éppen hogy túllépte az ötszázalékos bejutási küszöböt, s csupán 11 mandátumot szerzett az Országgyűlésben. 2009-ben megszűnt a párt parlamenti frakciója is, mivel a kizárások és kilépések nyomán képviselői létszáma a szükséges 10 fő alá csökkent.

2010 elején, a közelgő parlamenti választások előtt az MDF választási együttműködést kötött rendszerváltó riválisával, az ugyancsak erejét vesztett SZDSZ-szel.

A párt a választások első fordulójának eredményei alapján - mindössze 2,66 százalékot elérve - nem került be a parlamentbe. Dávid Ibolya az eredmények ismeretében lemondott az MDF elnöki posztjáról. Az MDF-et Herényi Károly vezeti addig, míg új elnököt nem választanak.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. tarcus 2010. április 22. 06:45
  „Kedves Oszvald Ferenc, nagyjából egyetértve a fejtegetéseivel azponban a Hoch-al kapcsolatban távolról sem lennék ennyire "elnéző" mint Ön, mivelhogy vele nem "elbántak" hanem csak azt kapta, amit nagyon is megérdemelt - a hátsófélen rúgást. Ez már nagyon kijárt neki azok után, amit belűlről ártott és bomlasztott. Hogy csak egy példát mondjak, ő volt a kezdeményezője és aktív levezetője a Tisztelet Társasággal történt alkunak, asszem ezek nem az Ön vagy az én ízlésemnek megfelelő csapat, nemde? Vagy mondhatnám azon szereptévesztő magatartását (egy átlagosnál szerényebb IQ-val rendelkező egyén, akit én még helyi szervezeti elnöknek sem javasolnék), amit a frakcióban kifejtett, nagyrészt neki köszönhető az MDF eladósodása...tovább is van, mondjam még?”
 • 38. oszvald.ferenc 2010. április 21. 11:11
  „Kedves Tarcus,

  Bokrost visszahívni igen nehéz lenne. Ahogy vele együtt dolgozni is az. Én 70 %-ban osztom az ő programját, de a probléma az, hogy Bokros finoman szólva sem kompromisszumos ember, így maradék 30%-ról sem lehetne vele vitatkozni. HA ebben nem változik, magától el fog menni 5 év múlva, mert reményeim szerint még egyszer nem fekszünk ennyire alá (nem csak neki - senkinek) - mondom ezt úgy, hogy a program nagy részével egyetértek, és azt is állítom: egyáltalán nem Bokros miatt vesztettünk, sőt a 2.66 nagy részét ő hozta. Bokros behozatalát az antalli örökség védelmezői neheztelték, nekik csak annyit: Antall 2. pénzügymiszinsztere Kupa Mihály volt - nem emlékszem rá, hogy bárki is neheztelt volna Antallra emiatt...aA Lezsák visszajön én lezsákolok :-), egyetértve az Ön analízisével. Hock valóban támadta a pártot kívülről, de ahogy vele elbántak az sem volt tiszta (én nem is értettem vele egyet). Csúnya dolgok voltak itt, ezeket rendbe kell tenni. Szabó Mikit is meg lehet érteni emberileg, bár valóban nem jó módszert választott. De mi belülről éreztük, ahogy a torkunkon nyomták le az szdsz-t, már a kopogtató gyűjtésnél lehetett látni, hogy nem jó az irány, és hiába szóltunk (persze a kopogtatógyűjtés a társadalmi visszacsatolás volt, magam részéről az elvek mentén sem tartottam jónak ezt az együttműködést). Ezt azért nagyon nehéz lenyelni: dolgozunk mint a barom és a Herényi egyetlen mondata a holokauszt törvényről olyan mínuszokat hoz, amit lehetetlen jóvá tenni és negligálja a munkánkat. Hát persze, hogy megszűnnek vidéki alapszervezetek és kilépnek tagok. A jövőt illetően abban lehet Önnek igaza, hogy nincs jó megoldás, csak félmegoldás. Na de az sem mindegy, hogy a félmegoldás felé indulunk el, amelyből azért tovább lehet lépni, vagy eleve rossz megoldás(oka)t választunk. Na ezt várom meg. Tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 37. háté 2010. április 20. 19:58
  „Az MDF először megbokrosodott,

  majd herényire zsugorodott,

  és most alulról szagolja az ibolyát.”
 • 36. tarcus 2010. április 20. 13:09
  „Kedves Oszvald Úr, akkor Gémesi feltételeiről:
  Visszahívni Bokrost az EU parlamentből- teljesen irreális kérés, nem teljesíthető.
  Visszahívni Lezsákot tiszteletbeli elnöknek - teljesíthetetlen, ő sem akarná, a maradék MDF sem, főleg a 96-os különválásban betöltött dícstelen szerepe és az utána következő, fideszbe bemenetelni akaró tendenciái miatt.
  Ez csak kettő, de ahogy a tv-ben néztem, azért akar ilyen teljesíthetetlen feltételeket, mert bvalójában NEM AKAR már ezzel foglalkozni.
  A Hoch azért IS alkalmatlan, mert hozzá köthető mindaz a nemtelen támadássorozat, amit az MDF ellen indított az első forduló előtt, ő ezt ki is jelentette, asszem a Hírtv-ben, hogy minden hétre lesz egy támadás, botrány a választásokig. Tehát egy ilyen jellemtelen alak ne akarjon visszamenni.
  A Szabó Miklósról meg annyit, hogy ha komolyan szíve ügye lett volna a megye, akkor nem idúőzíti kilépését a kampányidőszak kezdetére és "halkabban" teszi, nem visszarúgva azokra, akik éveken át mellette álltak és támogatták.
  "...én még megvárom az országos gyűlést, azután döntök". Mit vár az OGY-től akkor, amikor jó megoldás nincs, csak félmegoldás?”
 • 35. oszvald.ferenc 2010. április 20. 10:29
  „Kedves Orfeusz,

  erre mondom én azt: így nem lehet, nem szabad befejezni. HA már be kell fejezni, legalább a jó (jobb) oldalon tegyük. Ez a befejezés méltatlan az elődökhöz: és nekem sem mindegy, hogy bal vagy jobb latorként végezzük...
  De ne rohanjunk ennyire előre, én még megvárom az országos gyűlést, azután döntök.
  Tisztelettel: Oszvald Feri”
 • 34. Orfeusz 2010. április 20. 08:58
  „33. Kedves Oszvald Feri! Próbáljanak meg új, hiteles arcokkal építkezni, bár talán helyesebb lenne za MDF nevet visszaadni a politikatörténetnek és új névvel folytatni. Az MDF 1988-2002 között betöltötte a feladatát, mára elkopott.”
 • 33. oszvald.ferenc 2010. április 20. 00:26
  „Kedves Fórumozók, akkor mennék sorba:

  Kedves Orfeusz (26)
  Mi a baj a FIDESZ-szel? Erre Tarcus is megadja a választ. Nekem az ,,egy zászló" nem jön be, ennél a jobboldal sokkal színesebb

  Miért lett volna baj, ha 10-12 képviselő a közös listájukon jut be és frakciót alakít.
  Megmondom: mert lélegeztetőgép. Azt kell csinálnunk, amit a Fidesz mond, mert ha nem: ,,mocskos áruló vagy, különben is a hátunkon cipeltünk be titeket mit akartok?" - megkaptuk, tudom, miről beszélek.
  Nézze a KDNP-t. Kisebb támogatottsággal elérték, amit akartak.
  Ja, a parlamenti széket...és még mi vagyunk megélhetésiek. Mire képes ez a KDNP? Semmire, csak arra jó, amire mi is jók voltunk: hitelesíteni a Fideszt. Látott Ön olyan plakátot, hogy" CSAK A KDNP"? Vagy: Fidesz-KDNP? Sosem szerettem az erőszakot, nekem ez az oktrojált egy nyájba terelés nem tetszik. Még akkor sem, ha a cél szentesíti...
  Abban igaza van: a 2/3-ot már nem nagyon lehet megakadályozni a töredékmandátumok miatt, és én nem is bánom: mutassa meg a Fidesz, mit tud: ennyi esélyt adhatunk nekik is, magunknak is. Ilyen 8 év után...
  Kedves Tarcus (29)
  Egész jól ismeri a pártot :-) Megszólíttatott, így reagálok:

  Gémesi teljesíthetetlen terveit nem ismerem, Ön többet tud, mint én...kérem, ha lehet, ossza meg ezt az információt.
  Hock Zoli szerintem alkalmas, Őt nem írnám le annyira, mint ön. Sajnálatomra Olajos Peti eligazolt (nem csodálom), értékes embert vesztettünk vele és reménytelennek látom a visszajövetelét (hacsak nem kínáljuk meg listavezető hellyel 2014 EP, de szerintem ezt a Fidesz is megteszi egy befutó hely odaadásával. Almássy valóban alkalmas pártszervezésre, de szerintem emberileg ---háát: erős jellemhibákkal küzd, na. A karrierizmus enyhe jelző rá nézvést, szóval ő sem megy a szomszédba ötletekért...Szóval eddig Hock. Talán Katona (nem a Tamás, hanem a Kálmán) Pettkóval nem sokra megyünk, lelkes amatőr, viszont: tiszta. A megyéből Szabó Miklós is visszajöhetne, persze ő sosem volt az első vonalban. Én nagyon kedvelem. Szerintem az Antall alapítványnál is lehetnek tehetséges fiatalok. Nézze, pár éve nagyot néztem, mikor a Fidesz előhúzta Navracsicsot. És mára felépítette Őt. Miért ne tehetnénk mi is így? Nem csak régi nagy nevek kellenek, bár a hitelesség helyreállításához ez elengedhetetlen. Ahogy jeleztem: számomra elfogadhatatlan, ha a régi elnökségből bárki is ott marad.
  És még valami: ,,Dragonpali" egy igazi konzervatív ember volt. Kívülről könnyű rásütni, hogy Dávid Ibolya embere..stb, de ő biztosan nem a pozícióért politizált. Azt tudják pl. hogy az ő lakásáról indult el a Ceausescu falurombolás ellenes tüntetés 1989-ben? Ahogy én is, úgy - azt gondolom - Ő is abban hitt, hogy az MDF középen maradva tudja az értékeit közvetíteni. Az szdsz paktum ezt az hitünket törte össze. De azt hiszem ,,Dragonpali" búcsújának elsősorban nem okai vannak, hanem következményei: megint szegényebbek lettünk.
  Tisztelettel: Oszvald Feri”
 • 32. Reális 2010. április 19. 18:46
  „Azért jó optimisták voltak az mdfnél,hogy listákat készítettek.Aztán meg senki se került be!”
 • 31. Orfeusz 2010. április 19. 10:16
  „Dragon Pált a rá nehezedő "nyomás" vitte az infarktusok felé. Egyébként sem volt egészséges. Szentendrén (is) megkapta, hogy kikkel állt össze..... ÍIgen, ő Dávid/Herényi és a "cirkusz" áldozata.
  Ha megmarad az MDF, a megyei elnöki tisztig meg kell újítani, mindenkit ki kell vágni. DE a megmaradt kicsiny támogatás az "elitet" az élen fogja tartani.......”
 • 30. tarcus 2010. április 18. 22:41
  „Orfeusz, szegény Dragon Pali nem lehetett "áldozat", mivel a Boros helyére a Pest megyei listán pont Herényi és Dávid hozták be a Parlamentbe, nem kis viharok árán, merthogy nem ő lett volna a következő a listán, hanem Bíró Benjámin, aki köztudottan Almássy embere volt, és ezért egy "lojális" ember kellett, a Pali meg az volt. Csak azért bátorkodtam ezt írni, hogy mielőtt valamit ex-katedra állítasz, informálódj egy kicsit!”
 • 29. tarcus 2010. április 18. 22:30
  „Hogy mi a baj a Fidesszel?
  Hát többek közt az, hogy a Liberális Internacionáléból átsasszézott a jobboldalra (miért is nem fanyalognak ezen...?), majd kakukkmadár módon ledarált - egy kivétellel - minden klasszikus jobboldali pártot (KDNP, FkGP, MIÉP), arctalan bólogató-jánosokká tette a behódolt csinovnyik vezetőit ezen pártoknak, amikor meg végképp nem bírt az MDF-el, elvtelen és maffiózó módszerekkel ellehetetlenítette, az ellenállókat lebalosozta, stb. Természetesen a vereséget elérő vezetőket mindez nem mentesíti, csak az a nagy kérdés, kedves Oszvald Ferenc, hogy kik jöhetnének számításban az új vezetésnél? Gémesinek megvalósíthatatlan követelményei vannak, amúgy sem alkalmas semmire, Hoch egy gyenge nívójú aparatcsik, aki eddigi tevékenységével nagymértékben rombolta a maradék kevés image-t, Herényi húzzon el minél hamarabb, Makay egy törtető karrierista niemand, talán tényleg Almássy lenne egyedűl alkalmas, csakhogy az sem mindegy, kikkel veszi magát körben, mert ha a vezérkar a régi marad, adtunk a sz...nak egy pofont! Tényleg kíváncsi lennék a személyi összetétel-javaslatára, kedves Ferenc!”
 • 28. pisti83 2010. április 18. 13:32
  „A szavazók meg az MDF-fel szakítottak meg minden kapcsolatot.”
 • 27. Orfeusz 2010. április 18. 09:43
  „Elhunyt Dragon Pál. Dávid/Herényi és a cirkusz áldozata lett. Leljen nyugalmat a földben!”
 • 26. Orfeusz 2010. április 18. 09:28
  „Kedves Oszvald Feri! Az MDF-ben meg kell csinálni a párt által 1990-ben elszabotált "tavaszi nagytakarítást".
  Herényi, Viniczai, Nagy Tamás stb. nélkül kell folytatni, a jobboldalon, ócska dumák és megélhetési ambíciók nélkül. Szövetségben, nem az SZDSZ-szel, az MSZP-vel. Mi a baj a FIDESZ-szel? Miért lett volna baj, ha 10-12 képviselő a közös listájukon jut be és frakciót alakít. Nem Dáviddal, Herényivel, Somogyival, N. T.-sal - ez volt a baj. Nekik. Nézze a KDNP-t. Kisebb támogatottsággal elérték, amit akartak.
  Almássy. Mivel ? Kik? Miért? Hogyan? Remélhetőleg Dávid és Herényi kihallgatása után megkapjuk a választ. Az SZDSZ-szel "szövetségért" Somogyit, Bokrost, Dávidot, Herényit senki sem "szorította sarokba". Almássyval megtették. Durván. Mi történt abban a 36 órában, lassan ideje megtudnunk....... Ha tényleg lesz számonkérés, csúnya ügyek derülhetnek ki itt-ott... Az MDF-ben is.
  FIDESZ kétharmad: ennyire ostoba lenne a teljes másik oldal???? Jó, csoda történik, sőt több. Levesznek pár
  egyéni mandátumot a FIDESZT-től. ( Ami egyébként képtelenség!) A FIDESZ-es második helyek felmennek az országos listára és megakadályozhatatlan a kétharmad. Sírnak-rínak "baloldalon"? Két-három-néhy éve kellett volna jól kormányozni és nemcsak lenyúlni, osztogatni és fosztogatni. Az álbaloldal megszűnt 2010 április 11-én megszűnt! Mert ezek nem voltak baloldaliak, mármint az "elit". Hazugságbaloldal volt, egy neolibsi banda.
  Ennek is vége. Megtörtént az újabb rendszerváltás.
  Üdv. -i -r ( "Orfeusz" nem az alvilágból, Sopronból! )”
 • 25. oszvald.ferenc 2010. április 17. 23:50
  „Kedves Orfeusz,

  hozzászólása alapján ezek szerint mi ismerjük egymást...üdvözlöm! nekem nem tisztem Nagy Tamást védeni, megvédi ő magát ha kell, de azért annyit hagy jegyezzek meg: ő nem beállt a gépezetbe, hanem sokkal jobban dolgozott a társainál, ezért kapott listás helyet.....másrészt azért az Ön is, én is tudjuk, hogy a többi pártban méginkább vannak "személyi gondok" (egy körlevélben panaszkodtam épp arról, hogy ma - a tagságát tekintve - nincs keresztény értékrendű párt). Én addig itt maradok, amig halovány reményt látok az MDF valódi szellemiségének helyreállítására. Nekem már a 2006-os állapot is megfelel, nem kell nekünk a Fidesz lélegeztetőgépén lenni, de ha arról van szó, természetesen a jobboldal mellé kell állni.
  Almássyt "rohadt bűnözők" megfenyegették, lemondatták. De MIVEL mondatták le? HOGYAN vették rá? Erről eddig egy szó sem hangzott el. Mert ha a családja kinyírásával fenyegetőztek, az durva lenne..de Ön szerint az életszerű, hogy erre nem harap ráa bulvármédia, vagy nem beszél erről maga a sértett? Amiben egyetértünk: jöjjön a tavaszi nagytakarítás! És azt meg bíztatásnak veszem, hogy "vannak önök között sokan". Tudom, hogy vagyunk - viszonylag - sokan: szerintem még azt sem mondhatni, hogy ne akarnánk jót, jobbat. DE azt őszintén el kell mondani, hogy mi is hitelességi deficittel küzdünk. Jómagam is. Mert hiába mondtuk sokan, hogy ebbe a sárgödörbe nem szabad beleugrani, a beugrálóktól valamennyire mi is sárosak lettünk. Én ruhát nem váltok - az nem stílusom. Mosni viszont hajlandó vagyok.
  Tisztelettel: Oszvald Feri”
 • 24. szahib 2010. április 17. 23:25
  „Köszönjük szépen, az Antalli örökséget nem kérjük, tetszettek volna a felelősöket megbüntetni akkor, nem átmenteni a komcsikat a hatalomba.ha azt akarjátok folytatni, akkor maradtok a süllyesztőben.”
 • 23. Orfeusz 2010. április 17. 21:57
  „22. Kedves Oszvald Feri! Térjen már észhez, maga egy tisztességes ember. Vannak Önök között sokan!
  Mocskos módon megvezették a "borzalmas tagságot". És N. T. sem a tagság.... Nem különb az országos listásoknál! Kvázi hatalmat akart, ezért beállt egy gépezetbe! Térjenek észhez! A most megbukott MDF szdszestől, dávidostól, herényistől, makaystól, nagy tamásostól nem az MDF. Az fokozatosan kimúlt, mert folytatólagosan leszúrták! Almássy? Nem, nem lépett vissza! Függetlenül attól, hogy ő AZ EGY ZÁSZLÓ alá akarta terelni az MDF-et,rohadt bűnözők megfenyegették és lemondatták. Talán egyszer beszélni fog .... Oszvald Feri! Vannak tucatnyian Sopronban is az egykori tisztességes MDF-esek közül még a bukott pártban. JÖJJÖN A TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS! Takarítsák el a megélhetéseiket, a politikát fejőstehénnek nézőket, a két familiát eltartókat egy politikusi pénzből! Ha nem megy, keresenek a politizálásra más helyet és alkalmat. Más út nem maradt! Le kell vágni a sárkány fejeit és alulról fel kell(ene) építkezni. Jobbról jobbra! Jobban és jobban!”
 • 22. oszvald.ferenc 2010. április 17. 21:36
  „Kedves Hozzászólók,

  Mielőtt az értelmesebb hozzászólásokra reagálnék - érintettként - egy-két dolgot szeretnék megjegyezni: nem tetszik nekem ez a nyilatkozat...vagyis persze örülök a szakításnak, csak hát egyrészt eső után köpönyeg, másrészt nem Viniczainak kellene ezt prezentálnia, hanem egy új - tiszta - elnökségnek. Oké, rendben, Somogyi iszonyú gyenge kampányt csinált, nekem még az is megfordult a fejemben, hogy megrendelésre teszi ezt, hogy helyet csináljon az LMP-nek: mert magától ennyire béna nem lehet...mindegy. Na az ő kettős felelőssége kiverte nálam a biztosítékot: mert ki is tartotta őt a pártnál évekig? Ki szavazta meg az együttműködést az szdsz-szel? Viniczai elnökségi tag...no comment. Részemről minimum elvárás az elnökségi tagok lemondása (és újrajelölhetetlensége), no meg azon megyei elnököké, akik kötöttek megállapodást az szdsz-szel. Sokat tudnék arról mesélni, mi kárt okozott nekünkez az utolsó pár hónap. De amiért hajlandó vagyok (lennék) tovább csinálni az az, hogy - szerintem - így nem szabad befejezni. Legalább meg kell próbálni visszaállni a helyes útra - aztán ha 2014-ben sem kapunk 5%-ot, hát Istenem, ez van: de legalább meg kell próbálni. És nem az 5%on van a hangsúly, hanem a helyes úton. - persze reményeim szerint a kettő egybeesik. És akkor most reagálnék:
  4 Mauz: Az MDF nem állt össze 2006 ban az MSZP-vel, ez ferdítés. Nem álltunk sem a Fidesz, sem az MSZP mellé. Akkor most az LMP és a JOBBIK is a Fidesz mellé áll?
  7. Baradlay ,,7.5% -al bent vannak a Parlamentbe !!!! LMP=szdsz+mdf. Ez is óriási tévedés. Az LMP nyirbálta leginkább a jelöltjeinket a jelöltállítás során. Ilyen erővel: Fidesz= Jobbik.
  8. Sagittarius, bár a sértő hangneme nem tetszik, részben igaza van. Talán majd egyszer megérti, miért maradtak itt többen is a jobboldalról...ha nem, akkor mégsem az én apám a hülye...
  11 Kopi: ez érdekes menet lesz. Kényszerítés büntette. Ha Ön nem követ el semmit és visszalépésre kényszerítik, visszalép? Ugye nem. Almássy visszalépett. Ennyi.
  18. Kedves Orfeusz, a magas színvonalú hozzászólásokat - beleértve az Önét is - nézve bízom benne, hogy Herényi felhagy a politizálással és visszamegy az ,,eredeti" szakmájába. Lesz munkája bőven...
  Kedves Jánosi, látom írt ide, régebben egész normálisan vitatkoztunk. Ezúton is üdvözlöm.
  És persze mindenkit. A normális hozzászólásokra ezután is reagálok - már akit persze érdekel, hogy mi játszódik le ilyenkor egy MDF-es (Jobbikosoknak, hogy értsék:,,madöf"ös) fejében.

  Tisztelettel: Oszvald Feri”
 • 21. Reális 2010. április 17. 21:07
  „És mennyi pénzt szórakoztak el,előre megmondtam,hogy nem fognak bekerülni!”
 • 20. Ovinkor 2010. április 17. 17:19
  „Szerintem jól mutatja a társadalmi állapotokat ez a nyilatkozat. Személy szerint se pro se kontra nem érdekel az MDF vagy az SZDSZ, nem foglalkozom burzsoá pártokkal, s lényegében az összes az.

  De emberileg milyen eljárás ez? Nem jött be a szövetség, hát menjetek a ...

  Nem kellene ilyenkor a másikkal leülni, értelmesen megbeszélni az irányokat stb. aztán új pártban kezdeni, ha úgy gondolják? De hogy ultimátumszerűen minden kapcsolatot megszakítanak... Lehet utálni az SZDSZ-t, szerintem pl. Darvas Iván vagy Kis János ugyan nem ez a mai politikai és morális szint volt egykoron (bár én akkor sem szerettem az SZDSZ-t), de ez az egész eljárás olyan, mint az emberi kapcsolatok kicsiben a mai Magyarországon. Ez a "Jaj a legyőzöttnek" szemlélet, amely egyébként főleg a kíméletlen, s rakás diplomájuk ellenére igen gyakran tudatlan és durva fiataloknál tömeges (de nem általános vagy kizárólagos) riaszt. Pl. ilyen ügyekből kapják a mintákat. De ilyen volt pl. a Fidesz ´90-ben, most a Jobbik vagy az LMP. Az MSZP nem ilyen, igazából rajta keresztül az általa elárult szocializmus hagyományát támadják, az MSZP ebben a történetben a döglődő, öreg oroszlán. Politikailag elutasítom, emberileg egy kicsit szánom őket. Ezért szavaztam rájuk, pedig kommunista vagyok, ők meg nem.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem nyomoznak Szijjártó-ügyben

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség abban az… Tovább olvasom