Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Az MDF nem állít képviselőjelölteket

Sem polgármesterjelöltet, sem pedig képviselőjelölteket sem állít a mostani önkormányzati választásokon a Magyar Demokrata Fórum (MDF), – jelentette be Szabó József, a párt országos alalnöke, önkormányzati képviselő. Az MDF minden erejével Borkai Zsolt polgármestert és a Pro Urbés képviselőket támogatja.
A kiütött bokszoló helyzetéhez hasonlította az MDF jelenlegi helyzetét az országos alelnök, aki szerint vétek lenne most visszamenni a „ringbe", – ennél sokkal nagyobb szükség van, illetve lesz a párt újraépítésére, erőforrásaik összpontosítására. Nehéz döntésen vannak túl: nincs polgármesterjelöltjük és képviselőket sem indítanak az önkormányzati választásokon, a XXI. század Antal Józsefi pártjának újjászervezése jelenti most a legnagyobb kihívást, célkitűzéseiket is nagyban ez határozza meg.

A párt alalnöke konkrét feladatként nevezte meg a Győrt Pozsonnyal összekötő autópálya megépítését, a Balaton felé a pálya felőjítását, a Mosoni-Duna projektet és kiemelte a péri reptér meglétét, fejlesztésének fontosságát. Olcsóbb súlyadót vezetnének be és méginkább segítenék a vállalkozások működését. Szabó József kiemelte a nyelvtanulás fontosságát, így minden diáknak – 16 éves koráig – legalább egy világnyelven kellene beszélni, legyen az német vagy angol, s nemcsak a nagy-, de a helyi politikának is komoly fejtörést kell hogy jelentsen az évek óta fogyó népesség, s minden, ami ennek a következménye lehet.

Fotó: Harcsás
Fotó: Harcsás

Olvasóink írták

 • 7. tarcus 2010. augusztus 18. 15:00
  „#5-nek

  Na most aztán eltaláltad szarva közt a tőgyét ezekkel az idézetekkel. Én soha nem mondtam magam fityesz-fannek, a 2-es hozzászólásomból sem szűrhetted ezt ki, csupán a minősíthetetlen stílustalanságodat és dezinformáltságodat fikáztam. Ahogy ACCRA kolléga mondta, én valóban nem vagyok a Szabó, viszont teljesen mindegy abból a szempontból, hogy valótlanságokat állítasz és fröcsögsz. Nincs időm kikeresni azt a hozzáböffenésedet, ahol azt állítod, még a kezdet kezdetén MDF-es voltál, de 94-ben otthagytad őket. Ezt te írtad, de ha nagyon rinyálsz, tényleg megkeresem.
  Ami pedig az "átpártolókat" illeti, itt van két példa is, hogy lesz a tál lencséből éhhalál, lásd Gangl lapátra rakását és a Kalmár körzetcseréjét, a "hála fidesznyik módra" mementójaként”
 • 6. Accra 2010. augusztus 18. 13:46
  „Nagyon el vagy tévedve:)
  Én arra kértem linket, hogy Szabó Joe teljes mellszélességgel támogatta Ibolyát. Erről semmi sincs a bekopizott részekben.
  Nem beszálve arról az "apróságról", hogy tarcus NEM Szabó. Ilyen erővel Magadat is idézhetted volna:)
  Olyan linket vártam, ami nem vélemény, hanem hír arról, hogy Sz.J. azt mondta, hogy... Nyugodtan kereshetsz a városházi archivumban, lényeges kérdésben a Fidesszel nem ment szemben eddig sem.
  De a tények nem kell, hogy megzavarják a gyülölködésedet.”
 • 5. Révfalusi-szúnyog 2010. augusztus 18. 10:59
  „Csupán a tények kedvéért álljon itt néhány ,,tarcus" hozzászólás a múltból. Mennyire hiteles akkor most a részéről a fidesz támogatása?
  Elővegyem a városházi jegyzőkönyveket is? Esetleg prezentáljak további, korábbról származó véleményeket?

  #3. Szerző: tarcus | Előzmény: (#2) soder
  2002-09-25 - 16:26 ó.
  Kedves soder!

  Nekem nincs "gondom" ezzel, mindösszesen az a véleményem, hogy tipikusan jellemző a Fideszre ez a "gyüjtögetős" magatartás. Teljesen mindegy, hogy valóban támogatják őket vagy sem, a lényeg az, hogy minnél több valós vagy fiktív csoportot "betereljenek" a közös akolba azzal, hogy ők a nagy integrátorok.Nyugaton ez úgy zajlik, hogy EGYENLŐ pártok EGYENLŐ megállapodásokat kötnek és mindenben EGYENLŐEN osztoznak. Fideszéknél ez úgy történik, hogy "... támogassatok minket, de mi nem adunk cserében semmit, mert, ugye, sok az éhes száj, őket kell kielégíteni...". Namost, ha mindezekhez még párosodik az, hogy egyes pártok egyáltalán nem támogatják őket, akkor szerinted a más elejtett tollával való ékeskedés mit is jelent?

  #2. Szerző: soder | Előzmény: (#1) tarcus
  2002-09-24 - 21:55 ó.
  T. Tarcus!
  Kifejtened bovebben, hogy mi a gubanc?
  Koszike, soder

  #1. Szerző: tarcus 2002-09-24 - 21:06 ó.
  Olvasom, ki mindenki támogatja Győrben a Fidesz-MPP-t, és nem győzöm kapkodni a fejem. A legszembetűnőbb, hogy egy "akolban" van a KDNP és a kiszakadt esküdt ellenség, az MKDSZ (habár a minap Bartók KDNP elnök elhatárolódott tőlük, ez látszólag nem zavarja a fiukat), valamint az MDF és az örök ellenség kiszakadt MDNP. Mint ahogy nem zavarja őket az sem, hogy a Centrum párt sem támogatja ezt a csipet-csapatot!? Kérdés az is, ki azok a Független Kisgazdapárt és a Független Kisgazda Párt? A Nyugdíjasok Győri Érdekvédelmi Egyesületéről eddig azt sejtettük, hogy balosok. És most...? Ezek után két hasonlat jut eszembe. Az egyik a szovjet tábornok képe, melynek mellén annyi plecsni lógott, hogy tele volt vele a zubbony. A másik a veréb esete a pávatollakkal a hátsó felében. Azt hiszem, ez utóbbi a jellemzőbb rájuk.

  3. egyszerű lakó 2008.04.10. 08:37
  Tisztelt Tarcus!
  Az Ön ohzászólásában kevesebb a konkrétum és az igazság, mint bármelyik kormányporgramban az elmúlt 20 évben.
  1. Mónus Ágnes 4 hónapja nem képviselő.
  2. Az előző testület azért tudott együtt dolgozni a polgármesterel, mert minden előterjesztését megszavazták. legtöbbször érdemi vita nélkül.
  3. A testületben a pártszimpátia egyáltalán nem szempont. Senkinél. Legfeljebb Ön ítél meg ez alapján embereket.
  Tisztelettel
  Moderálásra küldöm 2. tarcus 2008.04.09. 22:03
  Most az a helyzet, hogy Barátin kicserélődött a régi testület, akik együtt tudtak (és jól) dolgozni a polgármesternővel, az új, fityeszes-jobbos társaság Mónus Ágnessel az élen folyamatosan cseszteti a polgit, a kákán is csomót keresnek, csípi a szemüket, hogy a falu ragaszkodott a jól bevált vezetőjéhez, aki viszont nem hajlandó a hülyeséghez asszisztálni.Egy tehetségtelen, hőbörgő, semmirekellő társaság a testület, el kellene őket hajtani, amíg nem teszik teljesen tönkre a települést! Ez a helyzet!”
 • 4. Accra 2010. augusztus 18. 10:15
  „Szúnyog, elég sokat összehordtál itt, kemény csúsztatásokkal.
  Nem elhúzott az MDNP-ba, hanem megalakították. Ezt össze sem lehet azzal hasonlítani, mint amikor egyesek végigjárják a pártokat.
  Nem tudom, mi volt az a "minden", amiben egyetértett Ibolyával: csak egyetlen linket tegyél ide. Ha találsz. Mellesleg Ibolya utolsó ciklusában (amikor a cik-cakok voltak) nem is volt elnökségi tag.
  Elmúlt 8 évben mit tett a Fidesz ellen? Nézd meg az önkormányzati ülések jegyzőkönyveit! Minden, igazán fontos kérdésben a Fidesszel szavazott. Ja, hogy el merészelt indulni 2006-ban a választásokon? Jó lenne tudomásul venni, hogy többpárt-rendszer van, aminek ez a lényege. És egy sajtótájékoztatóhoz sem kell már -szerencsére- senki engedélye, bárki "vetemedhet" ilyenre.
  Milyen "leesett képviselőség"ről beszélsz?? Mellesleg, ha elolvastad a cikket, láthatod, hogy nem a Fideszt támogatja, hanem a ProUrbét. Borkait, mint polgármestert támogatja, Borkai=/=Fidesz.
  Nem tudom, milyen személyes sértődöttség van a hozzászólásod mögött, de látszik, hogy zsigerből utálod...”
 • 3. Révfalusi-szúnyog 2010. augusztus 18. 07:36
  „Én sose voltam emdéefes, de még párttag sem, tarcus papa. Csak sok embert ismerek, és Győr egyébként is kisváros, itt könnyedén ismerheti bárki a különféle szervezetek belső gondjait, ha van elég barátja, ismerőse. Holnapután megírhatom egy olyan figura történetét is, ki a szadeszből pártolt az emeszpébe, onnan a szocdembe, aztán még tovább az elempébe. Útközben tán kisgazda vagy ÚDK-s is lehetett.
  Tele van ilyenekkel a környezetünk, csak nem mindegyik vetemedik sajtótájékoztatóra s közokításra, pláne nem banális ,,programok" ismertetésére. De végülis mindegy. Annyi jelentősége sincs az egésznek, mint egy szúnyogcsípés.”
 • 2. tarcus 2010. augusztus 18. 05:40
  „Volt emdéefesként (te magad mondád) eléggé sötét vagy, mit ne mondjak, a saját fészkedbe piszkítva fröcsögsz hülyeségeket, alaptalan vádaskodásaidnál már csak a tájékozatlanságod a nagyobb, tipikus fidesznyik magatartás, ez minden egyes hozzáfröcsögésedből kitűnik.Jó lenne, ha észbe(?) kapnál és egyszer az életedben valós, bizonyítható állítással "lepnéd" meg a fórumozókat. Minden amit itt kiböfögtél magadból megüti a rágalmazás kategóriát, a stílus meg maga az ember, habár te csak egy szúnyog vagy.”
 • 1. Révfalusi-szúnyog 2010. augusztus 18. 00:25
  „Jaj ez a ,,Rába" Szabó József is! Ez annak idején elhúzott az emdéefből az emdéenpébe, a Szabó Iván féle fostalicskába. Majd amikor az a csapat érdektelenség hiányában fölszámolódott, akkor néhány pudvás párttársával együtt visszaszédelgett a fórumba, s ott hamarosan hűen kitartó régi harcosokat maga mögé utasítva vezetőségi tag lett. Mindenben egyetértett a kalapos luvnyával, a koszhodt hebroni rózsával.
  Az elmúlt nyolc évben minden lehetséges alkalommal a fidesz ellenében ,,dolgozott" a nagy kalap egyik oldallifegőjeként. Most, hogy a luvnya eltünt a süllyesztőben a s az emdéef nevű semmire se való alakulat ismét a régi irányba kezd orientálódni, hirtelen eszébe jutott, hogy hasznosabb lesz a fideszt támogatni, hisz akkor holmi kis szatellit-péniszként még neki is leeshet valahol valami képviselőség.
  Az ilyen alakra mondják, hogy sz...r ember.
  Mellesleg fenti ténykedése alatt -néhány nagyvállalat igazgatósági tagságán kívül- maradt még ideje eladni a vagongyárat és a helyére odatelepíttetni a városrétet és az árkádot. Nem kis csúszóért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nehézségek ellenére újra jelöltetik magukat

Sorozatunkban a Sopron környéki települések polgármestereit kérdezzük, indulnak-e újra az őszi… Tovább olvasom