Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Az LMP egy szerethetőbb országért politizál

„A Lehet Más a Politika (LMP) célja, hogy visszaadja az emberek hitét a közéletiségben" – fogalmazott Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Elmondta, az idei választások igazi tétje, hogy a politika valóban a köz ügyeiről szóljon és végre értelmes konszenzust találjanak a társadalom legfontosabb kérdéseire.

Programjuk szerint a mélyszegénység enyhítése, a fenntartható fejlődés elveinek betartása és a korrupció megszüntetése nélkül nem lehet szerethető országot építeni és szinte lehetetlen a hiányzó bizalmat helyreállítani. Karácsony Gergely biztosra veszi, hogy áprilisban minden megyében lehet majd az LMP listájára szavazni.

A tájékoztatón jelenlévő Pinczés Bálint foglalkozása szerint filozófus és szinkrontolmács, – nyúli gyökerei révén az 1-es körzetben indul. A 33 éves jelölt szerint nagy esély van elképzeléseik megvalósítására, hisz a politika palettája színesedhet az LMP-vel.

Programjuk a környezetvédelemre épp úgy fókuszál, mint az esélyegyenlőségre, a foglalkoztatásra és a megfelelő színvonalú orvosi ellátásra a leszakadóban lévő térségek körében is.

A további jelöltek névsora: Beyer Ildikó (3. vk.), Debreczeni László (2.vk.), Bebesi József (Sopron), Oross Dániel (Mosonmagyaróvár), Borbély Tamás (Kapuvár), Partizer Gergő (Csorna).

Olvasóink írták

 • 8. Jerry 2010. március 02. 08:40
  „Az lmp honlapját böngészgetve bizony rendesen kilóg a lóláb a sokszínű köpönyeg alól.Az lmp-t bizony a fidesz ből "kiesett"fiatal értelmiség alapította.Céljuk egyértelmű volt.A fidesztől még távol lévő, de az mszpt elutasító szavazóbázist megcélozni. Ezért van egy kicsit zavaros programjuk,ami kicsit balos, kicsit jobbos, kicsit konzervatív, kicsit liberális, valójában teljesen irreális,de mindenki találhat benne fogódzót. A lényeg, hogy elhódítsa a szavazót az mszp-től. Ez része ov hatalommegszerző játékának.Az nem baj,ha az lmp nem jut be a t. házba, bár lehet, hogy néhány tagja igen, és be is állnak a fidesz mellé a sorba, hálából a kampányban kapott anyagi támogatásért.Mert ugye, tudni kell, hogy onnan jön a pénzük.Megnéztem a neten, bárki hozzá férhet a most bejegyzett több kis pártot. Látható, hogy az alapító nevek mögött ott áll a fideszes múlt.Ezt nem is titkolják, csak nem teregetik ki. Oszd meg és uralkodj el működik.A fidesz ezért biztos a nyerésben,ezért kellett neki a 100.000 fős cédulabehajtó sereg, hogy az ellene induló kis pártokat ellehetetlenítse, mig a saját mellék hajtásaiban indulókat bejuttassa.Ugye senki nem gondolta komolyan,hogy 20-21éves egyetemista fiataloknak esélyt adnak majd a képviselői székhez?viszont kellett a szavazatuk a pártlistán való bejutáshoz.Ezért nem indult pl ov és a többi pártvezető egyéniben, csak csapatban.Ezt elintézi néhány lelkes ifjú ingyen,míg ők felveszik a nagy pénzt.Ezt jelenti a fidesz új iránya,és a jobbik szebb jövője.Nekik.Hát így tessék szavazni.”
 • 7. szocdem 2010. március 01. 09:45
  „"ez a dolog bizony bűzlik! Liberális- konzervatív! A kettő nem fér össze sehogy sem,"

  Itt Magyarországon? Nem fér össze?? Ugyan!

  Irtt van egy csomó "jobboldali" proletár, meg egy csomó baloldali millárdos vállakozó, aki az internacionalét énelkegeti még a fürdőkádban is...

  Egy többnyire normális emberek által lakott országban igaz volna az okfejtésed, de itt félek hogy már sosem lehet igazad:))))”
 • 6. zsudi88 2010. február 28. 15:38
  „Az SZDSZ-nek vége de kik lesznek az utódpártok?

  A Lehet Más a Politika (LMP) egy 2009-ben alakult magyarországi politikai párt. Alapító nyilatkozata szerint a liberális, baloldali és közösségelvű konzervatív politikai hagyományokból is építkező mozgalom.

  Lássuk vajon mi az igagazság?
  Ha belegondolunk az előbb említett dolgokba, már azonnal rájöhetünk hogy ez a dolog bizony bűzlik! Liberális- konzervatív! A kettő nem fér össze sehogy sem, úgy néz ki ez a párt egyből több köpönyeget tart maga elé, míg végül ki nem derül az igazság ez a párt nem más mint az új SZDSZ csak most eddig nem látott szereplőket kíván előtérbe szerepeltetni! Az újabb SZDSZ-es kezdeményezés olyan korrekt jelszavakat hangoztat, mint ,,tiszta kezek", vagy ,,le a korrupcióval". Merőben újszerű (szerintük - a szerk.) a kezdeményezés, hisz nem elkopott politikusok verbuválódtak össze, hanem hús-vér civilek, akik nem az emberek helyett, hanem velük együtt akarnak politikát csinálni.
  A friss képződmény életre hívói sietve leszögezik, hogy mögöttük nem állnak gazdasági lobbik, érdekcsoportok, gazdálkodásuk a jelenlegi pártokétól eltérően teljesen átlátható. Azért gyorsan feltüntetik bankszámlaszámukat, hogy akinek van feleslege, az a ,,sok kicsi sokra megy" jegyében támogathassa őket áldozatos munkájukban. Tárgyi és szolgáltatásbeli adományokat is elfogadnak. Ha valaki egy körzővel, vonalzóval, ruhatisztítással, hajszárítással vagy egy sonkás szendviccsel tud hozzájárulni Magyarország felemelkedéséhez, ne habozzon, siessen valamely ,,Lehet más a politika Pontba", s tegye az asztalra, amije van! A "más" politikusok közt van fővárosi professzor, vidéki szerelő, farmeres bölcsész, vadakat terelő juhász, de mind egyet akarnak: változást. Sokan kiábrándultak a kormányból, sokan az ellenzékből, sokan a kiábrándultságból ábrándultak ki. De a politikából még nem, így össze is rittyentettek egy ideiglenes, 13 fős választmányt, hogy a vezetői feladatokat ellássák.
  A testület tagjai igazán különlegesek. Vegetáriánusok, lelkes környezetvédők, stratégiai tanácsadók, biciklisták, bluesgitárosok, a Bauhaus építészet iránt rajongók...
  Van, aki gyűlöli az öntelt ostobaságot, s olyan is, aki tíz évesen még Barbie szeretett volna lenni. Színes társaság. Élén a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) jogvédőjével, Schiffer Andrással, aki volt már ifjúszocialista, lobbizott a melegek jogaiért és vezette Sólyom László köztársasági elnöki kampányát. Mint tudjuk, ha józan, paraszti ésszel végiggondoljuk, nincsen mindentől független politizálás. Nincsen középen álló, ide is, oda is, vagy innen is, onnan is politika.
  Persze, sok embernek elege van a pártokból, a jobb-és baloldali struktúrából. Ezt a kiábrándultságot ideig-óráig meg lehet lovagolni, egy-két populista szólammal még médiafelületet is lehet bérelni, de a ,,Lehet más a politika" kezdeményezés (a honlapjuk hangulata, a programpontok, az alapítók személye alapján) az ál naiv jó szándék köntösébe bújtatott újabb liberális maszlag. Mindenesetre, aki szeretne közelebbről megnézni egy tiszta kezű, mindentől független civilt (aki igény esetén majd egy új - SZDSZ pótló - párt katonája lesz ), látogasson el egy mozgalmi gyűlésükre. Olyan nagyszerű előadókat hallgathat ismerkedés közben, mint a magyar himnusz lecserélését felvető Anima Sound System.”
 • 5. Geri89 2010. február 28. 13:50
  „Phobos!
  Az LMP nyílt kampányszámlát vezet (egyedüliként a kampányt folytató pártok között!):
  http://lehetmas.hu/kampanyszamla (itt tájékozódhatsz a kiadásokról és bevételekről, megtalálod a számlakivonatokat is).
  Ha bármi kérdésed van írj az info@lehetmas.hu -ra és választ fogsz kapni.
  Remélem tudtam segíteni.”
 • 4. KisVadföld 2010. február 27. 22:28
  „1-eske, te most provokálod az olvasókat??
  Erröl szól az LMP???”
 • 3. Phobos 2010. február 27. 15:14
  „Honnan a sok pénz az kis és óriásplakátokra, egy támogatás nélküli pártnak ????”
 • 2. suellen 2010. február 27. 13:47
  „http://hetivalasz.hu/itthon/agyonvertek-a-falu-utolso-magyar-lakojat-27539

  Tessék fiúk, szeressétek és integráljátok őket!”
 • 1. bajszitom 2010. február 27. 01:39
  „Köszönöm a szót!:)

  Nos, várjuk habzó szájú jobboldali szellemiségű fiatalok kifogásait, "miért rossz a jó, ha az LMP mondja"-jeligére (csak tessék figyelni:

  Hajrá Magyarország!
  www.lehetmas.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frankfurter: Magyarország a pártstruktúra átalakulása előtt áll

Terjedelmes elemzést közölt a magyarországi választásokról pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Tovább olvasom