Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Alpolgármesteri munkáját ismerték el a máriakálnoki szavazók

Az elmúlt több mint tíz év munkájának elismerése, hogy a választók nekem szavaztak bizalmat – véli Gáspár Emma, Máriakálnok friss polgármestere.

Három polgármesterjelölt versengett október 3-án a máriakálnoki elöljárói székért. Neuberger Attilát és Horváth Ernő Gézát az ugyancsak függetlenként induló Gáspár Emma utasította maga mögé. A nyolc évig alpolgármesterként tevékenykedő, negyvenhét éves hölgy a voksok 60 százalékát tudhatta magáénak.

– Máriakálnokon születtem, itt nőttem fel, a munkám is nyitott könyv volt a helyiek számára. Szociálpedagógusi végzettséggel évekig családgondozóként dolgoztam, majd 2002-től mostanáig a falu alpolgármestere lehettem – kezdi a szigetközi település első embere, akit teendőiről is faggattunk.

A korábbi alpolgármester, Gáspár Emma lett Máriakálnok első embere.
A korábbi alpolgármester, Gáspár Emma lett Máriakálnok első embere.

– Sok pályázat visszanyúlik még az előző ciklusba, ezek közül több is az én koordinálásom alatt zajlott. Ezeket a projekteket továbbvinném, de természetesen újakat is tervezünk – magyarázza a településvezető. Mosonmagyaróvár önkormányzatával együttműködésre számítanak a kerékpárút folytatásában. Az utak, járdák rendbetétele is kiemelt cél.

– A Malom-dűlőben a lakosság bevonásával szeretnénk az utakat felújítani. Minden évben egy-egy utca korszerűsítését vállaljuk, mintegy nyolcmillió forintot tudunk erre a célra fordítani. Sikeresen pályáztunk információs táblák elhelyezésére. Még idén elkezdenénk a sportpályánál, a Kálnoki-Duna-ág mentén a pihenőpark kialakítását, a bútorokra pályáznánk. A temetőnél parkolókat alakítanánk ki. Az új utcákban gondoltunk a fásításra, az önkormányzat biztosítaná a csemetéket, a lakók ültethetnék el azokat – sorolja a közeljövő teendőit Gáspár Emma.

Rozárium létrehozása, a Mosoni-Duna partján egy fürdőzésre alkalmas partszakasz megtisztítása, egy uniós előírásoknak megfelelő játszótér kialakítása is tervei között szerepel.

– Korábban az önkormányzat meghatározott összeggel támogatta az első lakáshoz jutó fiatalokat. Ezt kellene megemelnünk, hogy a helyben maradást vagy az új családok letelepedését segítsük – vallja a településvezető.

Az új faluvezetés jövő hétfőn tartja alakuló ülését. A korábbi polgármester, Széles Sándor várhatóan a megyei önkormányzat alelnöki funkcióját látja majd el.

Névjegy

Gáspár Emma (1963) Máriakálnokon született, a soproni közgazdasági szakközépiskolában érettségizett, majd Győrben az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán szociálpedagógusi diplomát szerzett. Egy 25 éves fiú, Mihály édesanyja. Leendő férje – akivel a közeljövőben tervezi esküvőjét – a mosonmagyaróvári egyetem docense, Tóásó Gyula.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel négyszáz képviselői helyet szerzett a Jobbik

A Jobbik három polgármesteri címet és a négy évvel ezelőtti hattal szemben 377 képviselői, illetve… Tovább olvasom