Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

˝Álfideszesek˝ gyűjtöttek ajánlószelvényt

"Álfideszesek" gyűjtöttek ajánlószelvényt a főváros VIII. kerületében az ellenzéki párt nevében - közölte a Fidesz operatív igazgatója csütörtökön az MTI-vel. A rendőrség közlése szerint megindult az eljárás az ügyben.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint csütörtök dél körül lakossági jelzés érkezett telefonon a józsefvárosi Fidesz-irodába, amely szerint "gyanús" emberek az ellenzéki párt nevében ajánlószelvényeket gyűjtenek a VIII. kerületi Baross utcában, a Fidesz által korábban nyilvánosan bemutatott igazolvánnyal és megbízólevéllel azonban nem tudják igazolni magukat.
A Fidesz-iroda munkatársai azonnal értesítették a rendőröket, akik - a párt ismeretei szerint - el is fogták az egyik érintett "álfideszest", és felvették az adatait. Nyitrai Zsolt hozzátette, további eljárásról, rendőri intézkedésről nincs információjuk.

Az operatív igazgató közölte azt is: a józsefvárosi Fidesz-irodához már szerdán is érkeztek bejelentések arról, hogy jogosultságukat igazolni nem tudó emberek ajánlószelvényeket gyűjtenek a Fidesz nevében; akkor azonban nem sikerült tetten érni őket.

Nyitrai Zsolt közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen magatartás bűncselekménynek minősül, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Nyitrai Zsolt múlt szerdán szólt arról, hogy a Fidesz információi szerint többen arra készülnek, hogy kihasználva az ellenzéki párt népszerűségét, a választókat megtévesztve, a Fidesz nevében fognak ajánlószelvényeket gyűjteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök délután azt közölte az MTI-vel, hogy "választás rendje elleni bűncselekmény" miatt indult eljárás. Tekintettel a bűncselekmény jellegére a BRFK központi hatáskörbe vonta az eljárás lefolytatását - tették hozzá.

Olvasóink írták

 • 14. gjozsi88 2010. február 14. 17:52
  „moderálva off”
 • 13. Phobos 2010. február 14. 16:49
  „Lebukott a Fidesz egyik cigánybűnözője: kétszázért vásárolták a kopogtatókat

  A szombathelyi cigányok megvonták a bizalmat Hauser Filiptől. A Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elveszi az elnöki jogköröket Hausertől, amíg nem tisztázza magát a vádak alól. Mint ismeretes, az MSZP büntetőfeljelentést tesz, mert egy birtokukba került hangfelvétel alapján szerintük Szombathelyen a Fidesz étkezési jegyekért cserébe kopogtatócédulák vásárlásával bízta meg a helyi cigány kisebbséget - a hangfelvételen állítólag Hauser Filip tárgyal valakivel.
  Gyors sajtótájékoztatót tartott a cigány kisebbségi önkormányzat szombat délelőtt, miután megvitatták a kopogtatócédulás ügyet. Mint mondták, ők is csak a sajtóból értesültek a dologról, és Hauser péntek délutáni sajtótájékoztatójáról sem volt tudomásuk, csak azt tűnt fel nekik, hogy az irodában egymásnak adják a kilincset az újságírók.
  Az MSZP büntetőfeljelentést tesz, mert egy birtokukba került hangfelvétel alapján szerintük Szombathelyen a Fidesz étkezési jegyekért cserébe kopogtatócédulák vásárlásával bízta meg a helyi roma kisebbséget - jelentette be pénteken Budai Bernadett, a párt szóvivője. Oroszvári Péter, az MSZP egyik szombathelyi képviselőjelöltje elmondta, hogy "a helyi roma kisebbség vezetője (Hauser Filip) és egy Gábornak nevezett roma közti beszélgetésből kiderül, hogy cédulánként 200 forint értékű étkezési jegyet fognak adni a romáknak, ha a Fidesz javára gyűjtik az ajánlószelvényeket".
  Forgács Károly, az önkormányzat alelnöke elmondta, már péntek délután tisztázni akarták a dolgot elnökükkel, ő azonban azt mondta, nem érdekes az egész, különben is intézkedett már. Szombat reggel megint felhívták Hausert, hogy jöjjön el az önkormányzat rendkívüli ülésére, ő azonban kijelentette, nem kíván azon részt venni. Így nélküle tárgyalták meg az ügyet, ahol határozatot hoztak arról, hogy megvonják a bizalmat tőle, amíg nem tisztázza magát. Vagyis megszüntetik a lehetőségét, hogy ellássa az elnöki feladatait, a tisztázásig az irodába sem léphet be, lecserélik az ajtózárat is.
  Többször is kijelentették, hogy az önkormányzatnak nem volt tudomása a kopogtatócédula-gyűjtésről. A roma önkormányzatnak nem feladata a politizálás, ők a romák érdekeit képviselik, és ezt akarják tenni a jövőben is, pártpolitikától függetlenül.
  Az ügy lezárásig az elnöki feladatokkal Forgács Károly alelnököt bízzák meg, egyúttal a városi Választási Bizottságnál feljelentést tesznek, amitől az ügy gyors lezárását remélik.”
 • 12. zag 2010. február 12. 20:47
  „Én is Ggyűjtöm Győr 3.sz vkerületben,saját részre függetlenként.”
 • 11. gjozsi88 2010. február 12. 17:40
  „akinemfél!
  5-re!
  A jobbik munkahely ajánlata a közszférában (katonaság, gárda...stb) forrás hiányos!
  Miből fizeti ki ezeket az embereket??
  Munkahelyeket a versenyszférába kell teremteni, mely 80%-ban exportra termel!!!”
 • 10. enc 2010. február 12. 15:11
  „A ..ideszes önkormányzatok az egész országban ocsmány (szerintük sportszerű) módon juttatták el az ajánlószelvényeket a postaládákba!Majd még ocsmányabb módon kérik el, szedik össze őket!Valahol fenyegetnek (nyista segély, ha nem adod!), valahol csak simán a jobboldalnak kérik,azt majd leosszák a nekik tetsző kis pártoknak, mint pl: Civil Mozgalom, de attól sem riadnak vissza, hogy cigányokat alkalmaznak a cél érdekében!És ezek után közleményeket jelentetnek meg,hogy aggódnak a gyűjtés tisztaságáért!Mocskosabbak, mint az mszp!”
 • 9. szocdem 2010. február 12. 14:23
  „A nyóckerben? Álfideszesek???
  Teljesen hihetetlen..
  És kinek gyüjtöttek?? Csak nem a MIÉP-Jobbik nemzeti arcvonalnak?”
 • 8. knifemaster 2010. február 12. 13:08
  „5. hozzászólás akinemfél 2010.02.12. 11:01

  Nem unod még?Vagy ezért fizetnek? Mert akkor én is !!”
 • 7. ssmd 2010. február 12. 12:29
  „Simon alpolgármester monológja a (soproni) helyi tv-ben az ajánlószelvényekről:
  http://www.pulzustv.hu/archivum/varospolitika/

  Igazi demokrata megnyilvánulás: "Nincs más alternatíva, mint a FIDESZ". Magyar Köztársaság - 2010 - No comment....”
 • 6. embertelen 2010. február 12. 11:47
  „Álfideszesek, megfigyelési botrány, stb. Ezek a fideszesek mindig kitalálnak valami hülyeséget és a végén egy csomó szavazatot elvesztenek miatta. Csak így tovább!

  Kérdeztétek, hogy miért nem mondják meg, hogy melyik pártnak gyűjtöttek az álfideszesek. Biztosan azért, mert az álfideszesek is a fidesznek gyűjtenek, csak jobb a lelküknek, ha valamiből ismét balhét csinálhatnak.”
 • 5. akinemfél 2010. február 12. 11:01
  „Miért nem írják meg soha,hogy melyik pártnak gyujtotték a cédulákat az álfideszesek ? Ez csak mese.
  Hiszen a Jobbik a fél országnak munkát tud ajánlani a katonaságnál : 72.000 hivatásos katona + a hozzájuk tartozo kisegíto személyzet : takarítok,karbantartok,stb = 120.000 új munkahely,
  államilag támogatott Magyar Nemzeti Gárda ... kb. 300.000 embernek munka és rendszeres pénz,
  Csendorség.. kb. 100.000 fo,vagy tobb ? az o irodáikat takaríto,orzo,karbantarto személyzet... 100.000 fo
  ,kotelezo sorkatonai szolgálat - legalább 150.000 embernek kaja-ruha-zsold + kiszolgálo személyzet tobb tízezer ember... Sokkal konnyebb a katonai állam programjával - lásd www.jobbik.hu Program 70-72.oldala - kopogtato cédulát gyujteni.”
 • 4. Primax 2010. február 12. 09:25
  „˝Álfideszesek˝
  Muhaha...”
 • 3. FREDDY/S 2010. február 12. 08:04
  „Azonos feltételek alapján kellene 750 kopogtatót gyűjteni úgy, hogy csak a jelöltek gyűjthetnek, mert akkor van demokratikus esélyegyenlőség, nemde...”
 • 2. gjozsi88 2010. február 12. 07:54
  „kolombela!
  Most tökéletesen egyetértünk!
  Minden parlamentbe készülő erő csak annyi cédulát akar összegyüjteni, hogy a jelöléshez érvényes darabszám meglegyen!
  A Fidesz törekszik arra, hogy 2 millió cédulát begyüjtsön!
  Ezzel szerez egy adatbázist,mert törvény előirja ugyan a késöbbi megsemmisitést, de ez gyakorlatilag nem számonkérhető,másrészt megpróbálja kiszorítani politikai riválisait,azaz elölük vesz el lehetőséget!
  Erröl a ál és hamis propagandáról a soproni határörök tudnának mesélni,mikor a Szájerék fideszt rágalmazó szorólapokat akartak behozni,melyeket külföldön készíttettek,és az MSZP nyakába akarták varrni...!
  Mikor megbuktak a határon a csempészáruval, Szájerék ott törték magukat a határon!!!”
 • 1. kolombela 2010. február 11. 21:55
  „A választások napján majd elől, hogy aki teljesíteni tudta a minimális kopogtató cédula kvótát, az mennyi szavazatot kap. Ilyen egyszerű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült az MTI választási kódexe

A nemzeti hírügynökség elkészítette és ezekben a napokban eljuttatja a pártokhoz, valamint az… Tovább olvasom