Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

A nyugdíjasok sem hisznek az MSZP-nek

Az elmúlt hetekben a nyugdíjkérdés került a kampánytémák középpontjába.

A szocialisták – igyekezvén kezdeményezően fellépni a kampány napirendformálásában –, mintegy a Fidesz „ellenzékeként" ismét nem saját eredményeik bemutatására, hanem a Fidesz jövőbeni szándékainak „leleplezésére" vállalkoztak. A Századvég kutatása viszont azt mutatja, hogy az MSZP stratégiája magukra a kezdeményezőkre ütött vissza: már a nyugdíjasok sem hisznek a szocialistáknak.

A Fidesz őrizné meg a nyugdíjakat

Közel kétszer annyian vannak ugyanis azok, akik szerint inkább a Fidesz őrizné meg a nyugdíjak értékét (30%), mint akik szerint erre inkább egy szocialista kormány alatt lenne esély (16%). A szocialisták kommunikációs offenzívája már csak azért sem nevezhető sikeresnek, mert a válaszadók többsége (53%) szerint a nyugdíjkérdés körüli turbulencia folyamán hangoztatott szocialista érvek nem a Fidesz valódi idősügyi programját tükrözik. A megkérdezetteknek csak alig több mint egytizede (12%) vélekedett úgy, hogy hatalomra kerülve a Fidesz valószínűleg úgy járna el, ahogyan azt a szocialisták állítják.

A nyugdíjasok sem hisznek a szocialistáknak

A felmérés legfontosabb eredménye, hogy a kampány megszólítottjai, azaz a nyugdíjasok sem hisznek a szocialista kampánygépezetnek. Az MSZP részéről potenciális szocialista szavazónak elkönyvelt nyugdíjasok 52 százaléka vélte úgy, hogy mindez csak egy kommunikációs fogás, amely kizárólag a választási kampány okán kaphatott figyelmet, míg csupán alig több mint egytizedüket (12%) győzte meg a szocialista offenzíva.

A bizonytalan szavazókat sem győzte meg a szocialista kampányüzenet

A magukat szocialista szavazóként meghatározók között is kevesebb, mint egyharmad (29%) volt azok aránya, akik szerint az MSZP állítása az igazságot tükrözi. Szavazóik 36 százaléka szerint viszont pártjuk nem mond igazat nyugdíj-ügyben. A bizonytalan szavazók 43 százaléka sem hisz az MSZP-nek, s mindössze 12 százalékuk szerint képzelhető el, hogy a Fidesz az MSZP által előre vetített irányban fog változtatni a nyugdíjrendszeren.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. február 05. 18:46
  „#10Agent:Amit írtál az épp az ókori Római köztársaásgra illett rá. Ott az emberek csoportosítva lettek, úgymint római állampolgárok, szabadosok, illetv e rabszolgák csoportja. Vagyon szerint osztály létezett, az elsőbe a szenátorok, a másodikba a lovagok tartoztak. Minden vagyoni cenzushoz volt kötve, beleértve a katonáskodást is. A Tribusokba való besorolás is így történt: az uralkodó osztály tagjai a tribusok többségébe került, melyekbe kevés ember tartozott. Az egyszerű polgárok döntő többségébe 4 tribusba lett besorolva, így amikor tribusonkénti választásokra került sor, soha nem tudta érvényesíteni akaratát a nép ténylegesen szavazáson. Magyarán a kevesek uralma a többség felett....”
 • 55. gjozsi88 2010. február 05. 17:25
  „52-re!
  Te nem itt élsz??
  Szerinted nem volt népszavazás??
  Az ellátó rendszerek megváltoztatása 2/3-os törvény, egyet nem szavazott meg a Fidesz!!!
  Az emiatt "csak" törvényi szinteken megpróbált reformokat az alkotmány Bíiróság ütötte ki, mert az alkotmányos hozzáigazítás elmaradt!!!”
 • 54. lótusz 2010. február 05. 10:24
  „VESZEKSZIK A FIDESZ ÉS MSZP MIKOR EGY KUTYA. SORRA BUKNAK LE CSALÁSÉRT, LOPÁSÉRT MINDEN NAP. DE FIDESZES IS AKAD KÖZTÜK BŐVEN. ITT CSAK EGY ÚJ ERŐ VAN A JOBBIK.”
 • 53. jánosi 2010. február 04. 22:09
  „Állítólag Mesterházinak orvos az apukája ! Ez mellé leadni a demagóg szöveget olyan mint amikor
  a klón donorja a pápai gáztűzhelyet féltette a gázáremeléstől, miközben százmilliót keresett ........”
 • 52. tosa2 2010. február 04. 20:37
  „50, Ki akadályoz meg és mit is ???
  Az MSZP felvet valamit , a FIDESZ egyből tiltakozik !
  Te milyen reformról hallottál eddig tőlük, olvasnék róla !”
 • 51. Phobos 2010. február 04. 20:22
  „http://www.youtube.com/watch?v=33TgCWyXam0&feature=player_embedded#

  ez sem rossz... :)”
 • 50. gjozsi88 2010. február 04. 17:01
  „Csetneky!
  43!
  Komolyan gondolod, hogy a volt MSZMP tagok szavaznak az MSZP-re, mikor ti vagytok az élő példa, hogy mennyire fenn akarjátok tartani az akkori ellátórendszereket, álmodjátok a szocializmust???
  Mindent megakadályoztok, ami reform...!
  Nyugati demokráciákban működik!”
 • 49. Eva- 2010. február 04. 16:54
  „"A Tanácsköztársaság bukása után a Magyarországi Szociáldemokrata Párt Peyer Károly és Peidl vezetésével reformista alapokon szerveződött újjá, a II. Internacionálé tagpártja lett. 1921-ben a párt megkötötte a Bethlen-Peyer-paktumot, amelynek eredményeként politikai működését a kormányzat biztosította, tagjai mentesültek a ,,fehérterror" elnevezésű kormányzati intézkedéssorozat hatása alól."

  te is paktumra gyúrsz?! Kivel?

  egyetlen Európai irányzatot sem ismersz?! azok nélkül merre tartasz??!

  "”
 • 48. szocdem 2010. február 04. 16:26
  „Eva!

  Kéthly nem volt európai léptékben meghatározó szocdem vezető. Csak Magyar vonatkozásban volt az, bár én inkább Peyert tartom releváns vezető személyiségnek. (Nők inkább ne politizáljanak, lásd M. teathcer mit tett a hazájával vagy a mi ebolánk mit akar tenni a hazánkkal)

  Egyébként CSAK EGY szocdem párt van pillanatnyilag, mert a Kapolyi féle nem az, csak a nevében, erkölcsi hulla lett az mszp-vel együtt, az újaknak meg még Marozsán féle árulója sincs nem hogy történelme..”
 • 47. Eva- 2010. február 04. 15:07
  „44-hez

  azt áruld el, hogy Kéthly Annán kívül kit tartasz meghatározó szocdem vezetőnek Európában az utóbbi 60 évrből?

  Azután pedig azt, hogy Te melyik formáció tagja vagy az 1989-ben újjáalakultak közül.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_Szoci%C3%A1ldemokrata_P%C3%A1rt

  aztán nézhetjük az elveket is!”
 • 46. szocdem 2010. február 04. 14:06
  „Mesterházy is csak azt csinálja amit a többi ripacskodó elődje..

  Nagy baj lesz ebből azt hiszem.”
 • 45. lacim6 2010. február 04. 14:01
  „mesterházy Csepelen "Igen, igen, igen

  Aztán jön a nyugdíjasozás, és jönnek az MSZP ígéretei: a nyugdíjak megőrzése, a méltányossági kassza emelése, a nyugdíjkorrekció, a kegyeleti járandóság, az utazási kedvezmény, TÖBB MŰSOR az IDŐSEKNEK az MTV-n :DDDDDD, a nyugdíjasok ellen elkövetett bűncselekmények szigorúbb megítélése. És persze lesz miből, hiszen a "mostani költségvetési irány megtartásával 2011-2014 között 2000 milliárd forintot lehet már visszaadni az embereknek".

  Az ígéretek láthatóan nem hozzák annyira tűzbe a hallgatóságot, így Mesterházy ismét visszatér kedvenc témájára, Orbán Viktorra. Nekünk szocialistáknak a demokrácia nem nyűg, mi együtt tudunk élni azzal a tudattal, hogy valakik másképpen gondolkoznak, de látni lehet, hogy ismét félni kell, riogatja a csepelieket. Nem jó, ha az embernek mérlegelnie kell, hogy a gyereke tanára vagy az orvosa milyen párttal szimpatizál, vagy az ember milyen újsággal a kezében utazik a villamoson.

  Ezekre a szavakra helyeslő mormogás fut végig a termen, és már meg is marad, egészen a végkifejletig, ami viszont átfordul egy kisegyház vidám vasárnapi összejövetelének hangulatába. "Én hiszek abban, amit csinálok, de ez egyedül nem megy, válaszoljatok arra, hogy segítetek-e végigcsinálni ezt a harcot, válaszoljatok" - mondja Mesterházy. És a csepeli munkásotthon közönsége, erre azt válaszolja, hogy: igen, igen, igen." INDEX”
 • 44. szocdem 2010. február 04. 12:55
  „Ma dobott be a postás egy szórólapot az MSZP jelöltjéről.

  Fel vagyok háborodva!
  Azt állítják benne magukról hogy "szociáldemokraták". Ez akkor is hitelrontás, ha a neoliberális elvtársaknak halovány fogalma sincs az mszp-ben arról hogy mi a szociáldemokrácia (ha tudnák nem politizálnának az mszp-ben és nem beszélnének ennyi marhaságot)!”
 • 43. Csetneky 2010. február 04. 10:51
  „32. Józsi barát?

  Mi a különbség? Például ki énekli az Internacionálét? Kinek a neve majdnem egyező az elődpártéval? Főleg ki kapta az elődök vagyonát? Kire szavaznak a volt Mszmp tagok?
  Attól, hogy kb. egy tucat embernek megjött az esze, még bőven az Mszp az Mszmp utódja, mindenféle szinten és szempontból. Ennek letagadását szerintem még ti sem gondoljátok komolyan. Ugye, vicc volt?”
 • 42. lacim6 2010. február 04. 09:36
  „A végén nem lesz aki átadja a bögréket:DDDDDDDDD”
 • 41. szekek 2010. február 04. 09:24
  „,Nem akarok olyan országban élni, ahol az alapján kell iskolát választanom a gyerekemnek, hogy ott milyen a hovatartozása, a pártállása az iskolaigazgatónak" - jelentette ki Mesterházy Attila. ,,Nem olyan helyre akarom vinni az apámat orvoshoz, ahol attól kell félnem, hogy ha egy jobboldali orvoshoz kerül, akkor nem kapja meg ugyanazt az ellátást" - közölte.

  NEM MUSZÁJ, EL LEHET HÚZNI!”
 • 40. piteam 2010. február 04. 09:20
  „A bumeráng elmélet örök törvény, ezt egy politikusnak minimum tudnia kellene !”
 • 39. lacim6 2010. február 04. 09:11
  „Hamis fotóval dicsekszenek Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  A gond csak az, hogy a Havannán egyetlen házat sem újítottak fel (Fotó: Burger Zsolt)
  A gond csak az, hogy a Havannán egyetlen házat sem újítottak fel (Fotó: Burger Zsolt)

  Megdöbbentek és szerkesztőségünkhöz fordultak a fővárosi Szent Lőrinc lakótelep lakói, amikor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség óriásplakát­jain viszontlátták az otthonukról készített fotókat. Ennél is jobban felháborodtak azon, hogy a korábban felújított lakóépületük fölé a plakáton a Havanna lakótelep felirat került. A Havannán uniós forrásból ugyanis még nem újítottak fel lakótömböket, mi több, a Szent Lőrinc lakóin sem a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség segített. A hamis plakátot egyébként négyszázezer forintért készítették el, a sokszorosításra és kihelyezésre pedig 13,5 millió forintot költöttek.

  Bővebben a mai Magyar Hírlapban”
 • 38. lacim6 2010. február 04. 09:08
  „Mesterházyt őrizetbe vették, a következő Demszky lehet Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Őrizetbe vette tegnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főpolgármester legfőbb bizalmasát, főtanácsadóját, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg. A hatóság azzal indokolta a lépést, hogy Mesterházy szándékosan rábírta a BKV vezetőit
  arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek. Mesterházy a gyanúsítás ellen panasszal élt. Az SZDSZ szürke eminenciása egyébként Mécs Imre (MSZP), volt SZDSZ-es képviselő veje. A Fővárosi Közgyűlésben nagy befolyással bíró üzletember 2004-től dolgozott Demszkyvel. Korábban több vállalkozása is volt, illetve alternatív rockzenekarok menedzsereként is dolgozott. Neki tulajdonítják az MDF és az SZDSZ közötti választási szövetség tető alá hozását is.

  A rendőrség tegnap Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét és Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt is őrizetbe vette. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője megerősítette a letartóztatások hírét. Szíjjártó Péter (Fidesz) szerint immár cáfolhatatlan, hogy a BKV az MSZP és az SZDSZ ki­fizetőhelyeként működött.

  Bővebben a mai Magyar Hírlapban”
 • 37. villám 2010. február 04. 08:37
  „mazsi, ha a feleséged takarítónő lenne, akkor is ezt mondanád? vagy elküldenéd a kohóba? senkit nem kell lebecsülni, aki tisztességesen végigdolgozott 40 évet.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap értékel évet Bokros Lajos

Évértékelő és programadó beszédet tart Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje vasárnap -… Tovább olvasom