Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A nehézségek ellenére újra jelöltetik magukat

Sorozatunkban a Sopron környéki települések polgármestereit kérdezzük, indulnak-e újra az őszi önkormányzati választásokon.

– Húsz éve vagyok polgármester és még érzek magamban erőt a folytatáshoz, ahhoz, hogy az eddig megszerzett ismereteimet, kapcsolataimat a település javára fordítsam. Remélem, javulnak a financiális feltételek is és tovább fejlődhet a falunk – fogalmazott a sopronkövesdi Egyházi István.

– Szeretném újra jelöltetni magam – tudatta portálunkkal Farkas Tamás, Pinnye polgármestere, aki négy éve vezeti a települést. – Az ezt megelőző ciklusban 8 évig képviselőként, ebből 4 évig alpolgármesterként dolgoztam a szülőfalum fejlődéséért. Amennyiben ismét bizalmat kapok, az eddigi felfogásban, takarékos szemlélettel, Pinnye érdekét mindennél előbbre tartva, egy tiszta, rendezett, a lehetőségekhez mérten fejlett infrastruktúrával rendelkező községért dolgoznék – nyilatkozta.


Grubits Ferenc, Balics János, Dorogi Árpád
Grubits Ferenc, Balics János, Dorogi Árpád.

A szakonyi Farkas Gyula ugyancsak indul az őszi helyhatósági választáson. Nyolc éve vezeti a települést, s amennyiben újra bizalmat szavaznak neki, a legfontosabb feladatai között a csapadékvíz elvezetésének megoldásán, a falu szépítésén és a mezőgazdasági utak felújításán kíván dolgozni.

– Az első ciklus óta dolgozom polgármesterként, az eltelt években sok küzdelmet, nehézséget kellett megélnem, de számos sikerrel is büszkélkedhetünk. Fejlesztettük a kerékpárút-hálózatot, megoldottuk a csapadékvíz-elvezetést, térköves járdákat építettünk. Rengeteg még a feladat, több folyamatban lévő beruházásunk is van s ezek mind arra ösztönöznek, hogy folytassam a megkezdett munkát – mondta Dorogi Árpád, Zsira polgármestere.

Határozott igennel felelt a kérdésre a lövői Balics János csakúgy, mint a völcseji Szőke Attila és a kópházi Grubits Ferenc, aki így nyilatkozott:

– Igen, újra indulok az őszi választásokon. Az elmúlt 4 év eredményei biztatóak, és bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban is. Minden kínálkozó lehetőséget ki szeretnénk használni a település fejlődése érdekében, legfőbb célkitűzéseink, az iskolafelújítás, a gyalogjárdák rendbehozatala, az intézményeink zavartalan működtetése, ha lehet, úgy, mint eddig, hitel nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön értesítést is kapnak a kisebbségi választók

A kisebbségi szavazásra jogosultaknak csütörtökig kell megkapniuk az október 3-ai kisebbségi… Tovább olvasom