Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

A Lehet Más a Politika megye jelöltjei öt fát ültettek

A Lehet Más a Politika országos kampányához csatlakozva szombat délután az LMP Győr-Moson-Sopron megyei jelöltjei (Bebesi József, Sopron; Oross Dániel, Mosonmagyaróvár; Pinczés Bálint, Győr környéke) öt facsemetét ültettek el Sopron városában.

A zöld környezet megóvása mellett az ültetett fáknak üzenetük van. Az öt fa az LMP öt különböző programpontját szimbolizálja.

"Az országosan megfogalmazott célokból (http://lehetmas.hu/program) a fenntarthatóságot, az igazságosságot, a részvételt, a helyi vonatkozásokat figyelembe véve pedig az esélyegyenlőséget és a párbeszédet jelképezik.

Az esélyegyenlőség alatt a környéki falvak infrastruktúrájának,
oktatásának és egészségügyi ellátásának azonos esélyeit értjük, de
említhetnénk a nemzetiségek, kisebbségek identitásának megőrzését, a
kisgyermekes anyák munkavállalási lehetőségeit is.

A párbeszéd alatt az állampolgárokkal, a társadalmi és szakmai
szervezetekkel és a többi párttal való értelmes kommunikációt értjük, a
városért, az állampolgárokért.

Azt szeretnénk, hogy a fák gyökeresedésével az általuk jelképezett értékek fokozatosan épüljenek be a politikusok gondolkodásába, a közéletbe, a mindennapjainkba.

Az LMP ezúton kéri a választókat, hogy szavazatukkal tegyék lehetővé, hogy ezek az értékek a magyar Országgyűlésben is gyökeret ereszthessenek" - nyilatkozta Bebesi József, a Lehet Más a Politika soproni egyéni képviselőjelöltje.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Geri89 2010. április 03. 21:22
  „http://www.youtube.com/watch?v=f39uanvUMNI”
 • 26. javver 2010. április 02. 22:36
  „Tudjátok, én nem hiszek nekik, ugyanis itt is csak a megélhetési-politikusi dolgot látom, semmivel sem különben mint, ami eddig volt. Bort isznak vizet prédikálnak!”
 • 25. javver 2010. április 02. 22:28
  „http://www.youtube.com/watch?v=BqOfppMfFjw”
 • 24. háté 2010. március 31. 06:58
  „Az elempének, -civileknek olyan programjuk van, hogy normális ember csak legyint rá.
  Mind-mind megélhetési politikusok,

  Lenne itt minden: drog,-buzi esküvő,- utcai pornó amit akartok, ha ezt akarod szavazz ezekr!

  De ha élni akarsz, szabad Magyar hazában,---szavazz a Jobbikra!”
 • 23. laposibenö 2010. március 29. 22:53
  „És hányan fizetek be? A számlára.”
 • 22. Geri89 2010. március 29. 21:35
  „Aki nem hisz mindenféle jöttmentnek az inkább olvassa el az LMP programját ( www.lehetmas.hu ) és nézze át alaposan a honlapot ill. a nyilt kampányszámlát, elvégre ilyen csak az LMP-nek van :)”
 • 21. hegyestű 2010. március 29. 14:46
  „Phobos,
  az iménti bemásolt riport Széles G. M. Hírlapjában jelent meg:
  Te azt hiszem jobbikos vagy. Kérlek, hogy légy szíves arról is tájékoztass minket, hogy Csurka István (szélső)jobboldali guru milyen - jobbikra vonatkozó (ti. az mszp és moszad kreálmány) - mondanivalóval házalja végi a napokban a fideszes médiumokat, közte Széles Gábor szócsöveit (Echo Tv, M. Hírlap).
  Na, nagyjából ennyire kell komolyan venni emezt is.”
 • 20. Phobos 2010. március 29. 12:32
  „Lányi András író, humánökológus, a választásokon ezúttal nem induló Élőlánc ökopárt alapítója azt kéri a környezetvédőktől, hogy ne szavazzanak az LMP-re, mert Schiffer András pártja eleven cáfolata annak, hogy lehetne más a politika, mint puszta marketing. Állítja, felkereste őt az amerikai nagykövetség két munkatársa, és egy órán át arról faggatták, hogy az Élőlánc
  miért nem áll be az LMP mögé.

  Lányi András

  - Miért érezte úgy, hogy meg kell szólalnia?

  - 1998 tavaszán is odaálltam a kamerák elé, és azt mondtam, ne szavazzon a szoclib koalícióra, aki nem akar gátat Nagymarosnál. Ádáz ellenségeket szereztem ezzel magamnak, de így kellett tennem, ha hű akartam maradni ahhoz a szerephez, amelyet a Duna-mozgalomban elvállaltam. Ugyanilyen kötelességem most kijelenteni, hogy aki a környezetvédelemnek hiteles politikai képviseletet kíván Magyarországon, ne szavazzon az LMP-re.

  - Pedig az LMP is fűt-fát ígér a zöldeknek. Miért tartja őket hitel­telennek?

  - Gyakran megszólítanak az utcán: ugye, én is az LMP-t támogatom. Nem mondhatom el minden sarkon, hogy éppen ellenkezőleg! Ezt a pártot azok alapították, akiknek 2006-ban az volt a küldetésük, hogy bármi áron megakadályozzák egy zöldpárt sikeres indulását. Ezért a politikai szerepre készülő Védegyletben meghasonlást okoztak, így a pártszakadás előbb meglett, mint maga az Élőlánc.

  - Személyesen önnel volt baja a Védegylet balliberális szárnyának?

  - Ezen én is sokat gondolkoztam. Az SZDSZ-ből, illetve balliberális mozgalmakból ismert fiatalemberek kerestek meg a pártalapítás szándékával, s később éppen ők fordultak a közös vállalkozás ellen. Volt-e ebben szerepe annak, hogy Fodor Gábor, akivel megpróbáltak összehozni, nem óhajtotta elhagyni az SZDSZ-t egy alakuló új alternatív párt ked­véért, azt nem tudhatom. Annyi bizonyos, hogy Schiffer András, az LMP mai listavezetője, akivel 2005-ös pártütése óta nem vagyok beszélő viszonyban, 2008 nyarán, egy nappal az után, hogy Fodort megválasztották az SZDSZ elnökének, megpróbált rávenni, hogy a sajtóban együtt támadjuk meg Fodort. Ilyen fokú gátlástalan cinizmus egy pályakezdőnél nem mindennapi: sokra viheti még.

  - Schifferék inkább saját pártot gründoltak össze.

  - Igen, én akkor már tudtam, hogy az Élőlánc alakulását minden eszközzel akadályozó csoport hozzálátott a saját pártjának szervezéséhez. Persze nem olyan naiv módon jártak el, mint mi. Tudták, hol kell elkezdeni. Majd egy évvel az LMP megalakulása előtt felkeresett az Egyesült Államok nagykövetségének két politikai munkatársa, akik kizárólag arra voltak kíváncsiak, hogy az Élőlánc Magyarországért támogatná-e a Védegyletből alakuló újabb zöldpártot.

  - Azt gondoltuk, Mark Palmer volt az utolsó nagykövet, aki királycsináló akart lenni Magyarországon. Mit mondott a küldöncöknek?

  - Nekik sem mondhattam egyebet, mint hogy az alapítók többsége kezdő az ökológiai politikában, és hogy a belépőjük egy zöld párt sikeres indulásának megakadályozása volt. Mi a Duna-mozgalmak évtizedes, a Védegylet ötesztendős tevékenysége során olyan erkölcsi tőkét halmoztunk fel, amely megfelelő belépő lehetett volna a politikába.

  - Kizárólag magukat tartják a Védegylet eszmei örököseinek?

  - Mint a Védegylet alapítója (a civilszervezet megalakulását Karátson Gáborral kezdeményeztük 2000-ben) és első vezetője joggal kifogásolom, hogy a bejáratott márkanevet az LMP kamatoztatja. Az Élőlánc az elmúlt években gyakran hallatott magáról: vagyontörvény, kórházbezárás, kisiskolák, sukorói kaszinóváros, pátyi golffalu, dunakeszi tőzegláp stb. stb. Igaz, mi soha nem magunkat, hanem különféle ügyeket próbálunk népszerűsíteni. Pénz és országos hálózat híján nem is gondolhattunk rá, hogy elinduljunk a választásokon, csak részletes szakpolitikai elgondolásainkat hoztuk nyilvánosságra egy vitairatban.

  - Talán csak a szőlő savanyú, az LMP-nek sikerült listát állítania.

  - Igen. Őszintén irigylem azt a százmilliós nagyságrendű összeget, amely lehetővé tette az LMP elindulását. Kérdés, hogy akkor is irigyelném-e, ha tudnám a módját, hogyan lehet ilyesmihez hozzájutni. A hívek magánadományaiból nem, ennyit elárulhatok a politika gazdaságtanában járatlanoknak. De igazán az háborít fel, hogy ez a jól kistafírozott kampánypárt igazi potyalesőként a zöldmozgalmak és helyi civilek által feltárt ügyeket próbálja a médiában rendszeresen kisajátítani, amikor azokon mások már hónapok óta dolgoznak. Eddigi működésük, sajnos, az eleven cáfolata annak, hogy lehetne más a politika, mint marketing.
  Tagadják a közbenjárást

  Jan Krc, az Egyesült Államok nagykövetségének sajtóattaséja kérdésünkre azt felelte: a követség nem avatkozik bele a magyar belpolitikába, és nem hallott olyasmiről, hogy részükről bárki nyomást gyakorolt volna Lányira.”
 • 19. háté 2010. március 28. 21:28
  „Az elempé semmit nem tud felmutatni, csak közhelyekkel kampányol.
  Igaz, normális ember ugyan fel-nem vállalja ezeket.
  csiga_biga a fityesz annyira nem megoldás, hogy el kel felejteni.
  Ezek a pökhendi,-nagyképű, ficsúrok, ---Orbánostul,-Borkaistól, annyira nem képviselik az embereket, hogy a választások után azt sem tudják a szavazok élnek!
  Sz#rnak a magyar népre, két dolog van a szemük előtt: saját és sleppjük zsebét betömni úgy, hogy a globális pénzvilágnak megfeleljenek, az uzsorás IMF-nek.
  Remélem tudod, hogy Martonyi elvtárs a TESCO-főrészvényese Magyarországon
  --a zsidó -Soros tanítványoknak megkel felelni a tanítómesterük kényének.kedvének.
  (ugye tudod soros-bűnözőt 500 millió Ft-ra büntette az állam, mert befolyásolta a forintot!--amit a keresett milliárdokból, szó nélkül kifizetett, tölünk keletebre lévő országok be sem engedik a csaló-uzsorást !)”
 • 18. laposibenö 2010. március 28. 17:21
  „17 Vizum nélkül amerikába mi? Hu de sok melósnak okoz ez örömet. Te persze lehet ott tanultad a süketelés müvészetét. Kétharmadot a semire mi?”
 • 17. csiga_biga 2010. március 28. 15:29
  „Luighi: igen, hívtak minket Irakba is és Afganisztánba is! A NATO tagság kötelez bennünket és Amerika elnöke is hívott minket, hogy menjünk - cserébe a magyar turisták az USA-ba menet könnyebben bejuthatnak...
  AKINEMFÉL: a programjuk nem megvalósítható, ezenkívül jó lenne, ha befejeznéd a spam -elést és kikapcsolnád a CAPS LOCK-ot!
  háté: az LMP-vel kapcsolatban radikális nézeteket tartasz, lehetséges igazad van. A Jobbik helyett pedig van alternatíva: egy győzelem esélyes párt!
  Hajrá Fidesz 2/3-d!”
 • 16. háté 2010. március 28. 14:03
  „Ezek a libsik-drogosok, nem is tudják, hogy cselekedetükkel jót tettek.

  Ezek a fák, azok helyet lesznek jók, amik nem bírják majd a terhelést, hiszen mindenhol van "káló"”
 • 15. Luighi 2010. március 28. 13:39
  „10: AKINEMFÉL: "... VERET ONTHATJA A MAGYAR A HAZÁÉRT..."

  Sokkal inkább e hazáért, mint idegen érdekekért, idegen földön, mások szabadságjogai és önrendelkezése tipróiként, megszállóként!

  Lásd Afganisztán, Iraq! Vagy netán hívtak minket oda? Amerikát se! Ott mégis "segít"! Nem úgy mint nálunk1956-ban KÉRÉSRE SEM! Akkor hogy is van ez?”
 • 14. háté 2010. március 28. 13:28
  „Én ma nagyon sok virágot ültettem el, de azt nem párt nevében tettem.
  Ha az ember növényt ültet azt szépségéért, vagy hasznosságáért teszi. ---hogy mi teszi "pártközelivéegyfát" azt csak liberális /ferde-beteg/ gondolkodással lehet megmagyarázni.

  elempé,--egy liberális-zsidó párt, (a szadesz leánya)ahol egymásra talál; -drogos,-buzi, hivatásos-környezet szennyező, autó gyújtogató-döntögető, kirakat kitörő-rabló
  Ahol együtt menetel a két-apás, -két-anyás, buzi egylet.

  Ha elszeretnéd kerülni, hogy pártok ilyenekkel hülyítsenek, ami máshol természetes, akkor-----szavazz a jobbra.
  --Szavazz a Jobbikra!

  Usztics Mátyás, ma 3-órakor Péren tart előadást!”
 • 13. Phobos 2010. március 28. 12:51
  „re 10
  Most már bevallom létezik a gigantikus magyar hadsereg, és én már örmesteri rangon vagyok. (az Erepublic-on :)
  Nem mondom hogy csatlakozz, mert még a virtuális világban sincs szükség ilyen emberekre.”
 • 12. titokgyula 2010. március 28. 12:04
  „Miért szabad olyan pártra szavazni, aki már egyszer bukott? Mindegyikre gondolok.Ha egy melóst kirúgnak mert hibát követett el, soha többet nem dolgozhat ott. Ezt kellene az ország vezetésénél is alkalmazni. Egy ország nem játszótér. Itt nem lehet próbálkozni. Emberek életét veszélyezteti a sok csaló. Tegnap hazudtam most nem fogok, Ezt ki veszi be? Én biztos nem. Ahhoz már öreg vagyok.”
 • 11. akinemfél 2010. március 28. 10:38
  „ENGEDD A GYURCSÁNY-KORSZAKOT FOLYTATÓDNI,ENGEDD A JOBBIKOT EGY MSZP-JOBBIK KOALICIOHOZ!”
 • 10. akinemfél 2010. március 28. 10:33
  „CSAK A JOBBIK.
  JOBBIK.HU - OLVASD EREDETIBEN A HIVATALOS PROGRAMOT,
  JOBBIK.COM
  YOUTUBE.COM

  TESSÉK BESZÉDET, PROGRAMOT NÉZNI.
  FELTENNI A KÉRDÉST, KI IS A SZÉLSŐSÉG, HA A JOBBIK A ROMÁKÉR EROSZAKOS BEOLVASZTASAERT IS TESZ(A 40.OLDALON A HIVATALOS PROGRAMBAN ?
  KI IS A SZÉLSŐSÉG, HA A GÁRDA ALLAMILAG TAMOGATOTT HATALMAS FEGYVERES SZERVEZET LESZ ?
  KI IS AZ ELLENSÉG, HA GIGANTIKUS MAGYAR KATONASAGOT AKAR (70-72-OLDALON) ?
  KI IS AZ ELLENSÉG, HA A AZT HIRDETI,HOGY KOTELEZO SORKATONAI SZOLGALATOT AKAR AZOKNAK IS,AKIK MAR VOLTAK,MERT MOST A HAZAERT VIVOTT FEGYVERES HARC IDEJE JOTT EL(71.OLDALON) ?
  KI IS AZ ELLENSÉG, HA CSAK ANNYI,TAMADASRA NAGYON ALKALMAS GRIPEN VADASZGEP KELL NEKIK SZIGORUAN HAZAI KARBANTARTASSAL - A PROGRAMJUK 72.OLDALA SZERINT -,AMENNYIBOL 50.000 PANELLAKAST LEHET VENNI(71.OLDALON) ?
  ÉS EGY ILYEN PROGRAMÉRT:
  MELY ALAPJAN HAMAROSAN VERET ONTHATJA A MAGYAR A HAZEERT A SZAVAZATODAT KERI ?”
 • 9. Reális 2010. március 28. 10:27
  „LMP: lopakodó liberálisok!”
 • 8. adalfold 2010. március 28. 10:03
  „CSAK A JOBBIK.
  JOBBIK.HU
  JOBBIK.COM
  YOUTUBE.COM

  TESSÉK BESZÉDET, PROGRAMOT NÉZNI.
  FELTENNI A KÉRDÉST, KI IS A SZÉLSŐSÉG, HA A JOBBIK A ROMÁKÉRT IS TESZ,
  KI IS A SZÉLSŐSÉG, HA A GÁRDA EGY SEGÍTSÉGNYÚJTÓ SZERVEZET
  KI IS AZ ELLENSÉG, HA A FIDESZ ,,MÁR IDÉN NEM TESZ SEMMIT" - KÖVÉR.
  KI IS AZ ELLENSÉG, HA A FIDESZ BENNE VOLT 2006. RENDŐRI POGROMJAIBAN (GERGÉNYI ÉS PINTÉR ÜZLETTÁRSAK)
  KI IS AZ ELLENSÉG, HA CSAK A 2/3 KELL NEKIK, A TOTÁLIS EGYPÁRTRENDSZER, A 8 ÉV SEMMITTEVÉSÉRT CSERÉBE,
  ÉS EGY ILYEN PROGRAMÉRT:
  "MAGYARORSZÁG GAZDAG VÍZALATTI ÉS VÍZFELETTI VIZEKBEN"( FIDESZ PROGRAM A FIDESZ.HU-RÓL)”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - Áder: még a szocialisták is biztosra veszik a Fidesz győzelmét

Áder János (Fidesz) szerint ma már mindenki, még a szocialisták is biztosra veszik a Fidesz… Tovább olvasom