Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Győrben

Megemlékezést tartott hétfőn este a Jobbik Győri Szervezete, Ifjúsági Tagozata és az Új Magyar Gárda helyi szervezete a városi MSZP pártház előtt.

Beszédet mondott Fodor Roland és Takács Krisztián országgyűlési képviselőjelöltek.

A kommunizmus az ember önmagából való kivetődése. Számára nincs Isten, nincs haza! Vajon véget ért-e a kommunizmus amikor a hivatalokban a mai napig az számít, hogy ki kinek az ismerőse, ki milyen hű pártkatona? A kommunizmus itt él közöttünk. A kommunizmusnak még mindig nincs vége, hívjuk bárhogyan is! – mondta Fodor Roland, országgyűlési képviselőjelölt.

A kommunizmus áldozatairól emlékezett meg a győri Jobbik
A kommunizmus áldozatairól emlékezett meg a győri Jobbik


Takács Krisztián az áldozatokról beszélt: a kommunizmus bűnlajstroma szinte végtelen. A 1919-es tanácsköztársaság rémtettei, az 1944-45-ös délvidéki magyar holokauszt, a vörös hadsereg által megerőszakolt 400 ezer magyar nő, a GULAG-okra elhurcolt 700 ezer magyar és az 56-os szabadságharc vérbe fojtása, legjobbjaink elüldözése. Ezek a kommunizmus magyar mérföldkövei.

Mécsest is gyújtottak
Mécsest is gyújtottak


A képviselőjelöltek szót emeltek Világhy József mellett, aki halála után is a győri nemzeti oldal egyik szimbóluma. Budapest ostromának a győri és budapesti 56-os eseményeknek hőse. Tizenévesen leventeként védte hazáját a vörös hordától majd később győri és pesti srácként harcolt a kommunista önkény ellen. A Jobbik Győri Szervezete Győr díszpolgára címre terjesztette fel de a városvezetés nem találta hősünket méltónak erre a címre.

A megemlékezés végén az egybegyűltek mécseseket gyújtottak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2014: így látják esélyeiket a megyei bejegyzésű pártok

Egy soproni, győri, mosonmagyaróvári bejegyzésű párt is indulna az április hatodikai országgyűlési… Tovább olvasom