Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A Jobbik feloszlatását kezdeményezik

A Jobbik feloszlatását kezdeményezi ügyészségi beadványában az Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom; a szervezet kedden tartott bejelentett antifasiszta demonstrációt a nyírségi nagyvárosban.

Lengyel Károly helyi önkormányzati képviselő, a mozgalom elnöke személyesen vitte be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre a szervezet beadványát, melyben azt kéri, hogy az ügyészség vizsgálja meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom tevékenységét, és "törvénybe ütköző cselekedetei" miatt oszlassa fel a pártot.

"Nem nézhettük tétlenül a fasiszta és nyilas eszmék bújtatott, illetve kevéssé bújtatott terjedését, ezért a magyar jogszabályokat segítségül hívva gátját akarjuk állni ennek a szervezetnek" - mondta újságíróknak Lengyel Károly. A demonstráció céljáról a képviselő elmondta, hogy eddig kevesen léptek fel a Jobbik ellen, ezzel a tüntetéssel pedig a pártot szeretnék ráébreszteni arra, hogy "nem csinálhatnak azt, amit akarnak".

A mozgalom elnöke a helyi Kossuth téren gyülekező, közel száz ember jelenlétében az ügyészégi beadványt Csabai Lászlónénak, Nyíregyháza szocialista polgármesterének is átadta, majd a tüntetők rendőri kísérettel átvonultak a Benczúr térre. A rövid táv alatt több száz fősre duzzadt tömeget itt közel száz Jobbik-szimpatizáns várta, akik bekiabálásokkal igyekeztek megzavarni az antifasiszta demonstrációt; a két tábor a rendezvény ideje alatt végig folyamatos szópárbajban állt egymással. A tüntetés ennek ellenére atrocitás nélkül zajlott le; a tömegben egy középkorú hölgy rosszul lett, őt a kiérkező mentősök látták el.

Olvasóink írták

105 hozzászólás
 • 105. Luighi 2010. április 01. 13:47
  „Az "Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom" jeles tagjai részére a szociális segély kifizetését azonnal megtagadni, a szamurájkardjaikat, bozótvágóikat begyűjteni, a (valószínűleg) többszörös visszaeső elengedett börtönbüntetésüket semmissé téve a sittre visszatoloncolni, a bodzázás utáni befizetett adóból épített oroszlános pecókat megvagyonadóztatni, oszt jónapot! A probléma megoldva! :-D”
 • 104. adalfold 2010. március 31. 10:53
  „Morvairól van egy könyvem."Magunkfajták" címmel riportkönyv. bayer zsoca" írta az ajánlást:
  "nem hagyhatjuk magára azt, aki ki mer állni helyettünk" (20079
  bayer megfogalmazta a fidesz pártmentalitását. amíg ki mer állna valaki végre az igazság mellett, ,,helyettük", addig rendben minden.

  orbán mondhat szépeket székely testvéreinknek Tusnádfürdőn, hogy ,,autonómia feltételével szavazzuk meg csak Románia uniós csatlakozását", nem muszáj betartania szavát. Utólag korrigálja a kiépített médiabirodalma.
  Amikor azonban egy fidesz rendezvény folytatásaként fideszes ünneplők is támadást szenvednek, néhányuknak leesik a tantusz, látva orbán acélaudis menekülését. "ők ezt tudták, s csak nem szóltak nekünk?"
  ekkor tűnnek fel ebből az 50 évvel ezelőttihez hasonló tömegből olyan hangok, melyek csalódnak orbánban, vagy a következő napok szokásos fideszes semmittevése után döbbennek rá az elnyomásra.
  így született Morvai a nemzeti oldalon. egy szaktekintély,aki több kormány (orbán és meggyesi) meghívására dolgozott, nemzetivé vált.
  ezen mit nem lehet érteni?
  Bayer és a fidesz "elhibázta". semmit nem tettek, nem mertek szólni. GYENGÉK. így született a Jobbik, mely kimondja az igazat, mer szólni, mer gondolkodni, mer konzultálni, az emberek közé menni - a jobbik tehát nem olyan mint a fidesz.”
 • 103. adalfold 2010. március 29. 19:27
  „A CIVIL MOZGALOMRÓL...
  BELSŐ INFORMÁCIÓM, HOGY LEGTÖBBJÜK JELÖLTJEIKNEK EGYKORI MSZP KISTAGOK VAGY AKTIVISTÁK.
  INNENTŐL KEZDVE PUFF.

  A FIDESZRŐL:
  http://www.indavideo.hu/video/Dobranszky_Sandor_Hajdusamsoni_Fideszes_politikus/

  A JOBBIKRÓL:
  http://www.youtube.com/watch?v=fGWNB8TpaHk&feature=player_embedded#
  www.mitigernek.hu

  a programja messze értékesebb a fideszénél...”
 • 102. Wodan9400 2010. március 28. 14:42
  „Na a nagy demokraták...
  Lakitelekiek meg módszerváltók... Gondolat rendörség nem kéne? Ja bocs! Van! Aki leleplez egy mutyit, aki felszámolna egy bűnszervezetet az Budaházy mellé jut vácra.
  Ha ez egy párt programja akkor azt oszlatni kell???
  Narancsot mindenki pofájába, szegfű a seggbe és mehetünk a sütőbe...”
 • 101. adalfold 2010. március 28. 10:14
  „NE ENGEDD A GYURCSÁNY-KORSZAKOT FOLYTATÓDNI,NE ENGEDD A FIDESZT A KÉTHARMADHOZ!”
 • 100. adalfold 2010. március 28. 10:13
  „pintérsándort folytatva...pintérsándor, orbán kegyeltje, az ország leendő belügyminisztere
  (belügy+igazság+honvédelem egy tárca lesz, mert orbán sem híve a demokrácia alapját jelentő montesquieu-i hármas-osztásnak.....- amit gyurcsány ,,feltalált", az orbán folytatja)
  annak idején üzlettársa volt gergényi péternek, aki felelős a 2006-os rendőri túlkapásokért, ezért őt le is váltották.
  tehát a fidesz egy országgyűlési képviselőjének megvakításában, egyáltalán az okt.23-i astorián ünneplő fideszesek (és nem fideszesek) elleni lovasrohamban baráti szinten fidesz kezek is benne vannak.
  nem lennék meglepődve, ha kiderülne, ősződöt is a fidesz szivárogtatta ki, és számos túlkapásban benne vannak oligarchái (pintér- széles-simicska stb), hogy így készítsék elő a terepet, egy megválasztott
  EGYPÁRTRENDSZERNEK 2010-től. de ez már csak elmélet.
  mindenesetre a média két részből áll: fidesz és mszp.hga valóságot akarsz, netezz. sokat.
  (és akkor még az is kiderül tán, miért fasisztázzák a jobbikot:D)
  NE ENGEDD A GYURCSÁNY-KORSZAKOT FOLYTATÓDNI,NE ENGEDD A FIDESZT A KÉTHARMADHOZ!”
 • 99. lótusz 2010. március 27. 08:49
  „a jobbik legalább 30% párt, az mszp szdsz sehol nincs mellette. elég nevetséges ötlet aki felszámoltatná jobb ha magát számolja fel. győzzön a jobbik.”
 • 98. AntiFricc 2010. március 25. 21:46
  „97 load
  Ok, te vagy az ország bölcse, minden elismerésem.
  LOL”
 • 97. load 2010. március 25. 21:24
  „96. AntiFricc
  "Te azt hiszed rögeszmék."
  Nem hiszem, tudom.”
 • 96. AntiFricc 2010. március 25. 21:19
  „95 load
  Te azt hiszed rögeszmék. Én meg azt, hogy igazság. Ki kéne nyitnod a szemed.
  Ja és ki keltett etnikai alapon gyűlöletet, én nem láttam ilyet. Ja, de igen. Amikor a cigányok kiírják a közösségi oldalakra, hogy halál a magyarokra. Meg mikor verik a magyar embert, és mondják, hogy "ádjál á tetves mágyárnák". Az igen.
  Ja és írtad, hogy kik masíroznak ma. Nem kellenek ide Lenin fiúk. Itt vannak a cigányok a Balaton parti városokban. Vagy az nem baj?”
 • 95. load 2010. március 25. 21:09
  „94. AntiFricc
  Nekem egyetlen határozott véleményem volt, nevezetesen az, hogy a politikai és az etnikai alapú gyűlöletkeltést külön kell kezelni.
  Te belekeverted ebbe a gulágot, Recsket, 56-ot, Horn Gyulát, az internacionálét, az ÁVH-t, de könyörgöm, azt mondd meg, mi közöm van nekem mindehhez?
  Mikor mondtam én azt, hogy a kommunizmusnak nincsen bűne?
  Kitalálsz kijelentéseket, amiket később nekem tulajdonítasz, majd elvárod tőlem, hogy megvédjem azokat.
  Miért tőlem várod hogy kigyógyítsalak a rögeszméidből?”
 • 94. AntiFricc 2010. március 25. 20:49
  „93 load
  Én nem kényszerítelek semmire és nem is kell semmiféle szívesség. A kérdéseim java részére nem tudtál választ adni.
  Nem értem mi a furcsa abban, hogy vannak gondolataim, véleményem, kérdésem, amiket megosztok. Szerintem téged az zavar, hogy nem tudod megvédeni azt az értékrendet amit képviselsz. Vagy inkább próbálsz kitérni a válasz elől.
  Az igazságszolgáltatás pedig nem egy olyan terület, ahol a szubjektív dolgoknak szerepe van. Tehát aki vétkezett - bűnhődjön. Amúgy még nem kellett az igazságszolgáltatásnak velem kapcsolatban eljárnia.”
 • 93. load 2010. március 25. 20:38
  „90. AntiFricc
  Méltányolom az igyekezetedet, amivel arra akarsz kényszeríteni, hogy Horn fogadatlan prókátora legyek, de ne erölködj!
  Nem teszem meg neked ezt a szívességet, mert semmi közöm hozzá.
  Csak azon csodálkozok, hogy a mondataid elején "gondolom", "vélem" kitételek után kőkemény ítéletek jönnek, ami azért furcsa. Nem tudom mit szólnál ahhoz, ha veled kapcsolatban járna így el alkalomadtán az igazságszolgáltatás?”
 • 92. #Kötekedő_ 2010. március 25. 20:28
  „http://jobbik.eu5.org

  Ne feledjük ezt se el.. Vona hallgat..”
 • 91. load 2010. március 25. 20:26
  „84. kolombela
  Egyet tehetsz.
  Keress ki egy olyan hozzászólásomat, amiben valakit lefasisztáztam!
  Akkor mondhatod, hogy képmutatás.
  Addig hazugság - a részedről.”
 • 90. AntiFricc 2010. március 25. 19:50
  „80 load
  Az, hogy a ´20-as években ne adj isten pár kommcsi meghalt, hát szerintem több nem a kommunizmust éltető embert gyilkoltak meg.
  De nem is erre gondoltam, hanem a II. vh. utáni időkre. Tudod, amikor ha nem tetszett valami a rendszerben, akkor irány volt Recsk, GULAG, börtön stb. Ja és az a legkevesebb volt, hogy első körben félholtra vertek. Na ezeket az embereket kéne előszedni, hogy elnyerjék méltó büntetésüket. De erről csend van. A kommunizmusnak nincs bűne, igaz?
  Aki ÁVH katona volt, enyhén szólva nem a tisztességes emberek közé tartozott. Sőt mindannyian, akik a Magyarországot leamortizáló régi rendszer (párt)tagjai voltak és azt éltették.
  Horn Gyula meg nem bűnös? Ja igen, a baloldal által üzemeltett bíróság előtt lehet. De érdemes a gugliban beírnod, hogy "Horn Gyula 1956". A második linket ajánlom figyelmedbe.
  Ja, amúgy az Internacionálét miért lehet ebben a században énekelni? Bennem félelmet kelt, lehet be kéne tiltatnom, nem?”
 • 89. jörg 2010. március 25. 16:39
  „kolombela

  igazságod vagyon.... sajnos ilyen gyenge a felhozatal.... a Jobbiknak már csak a resztli maradt.....

  "Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka...."”
 • 88. kolombela 2010. március 25. 16:34
  „85. hozzászólás jörg 2010.03.25. 16:22
  86. hozzászólás jörg 2010.03.25. 16:23
  Megnéztem a fotókat. Azt kell, hogy mondjam, hogy akiről ilyen képek készülnek az még véletlenül se menjen politikusnak, mert úgy jár mint ez a hülye. A Jobbikban meg nincs helye.”
 • 87. kolombela 2010. március 25. 16:30
  „80. hozzászólás load 2010.03.25. 15:58
  Ha már itt a származás terén okoskodtok. A kazárok akik még csak véletlenül sem zsidók, önként vették fel az izraelita vallást és tették meg állam vallássá. Az ő leszármazottaikat nevezik jó részt zsidóknak, holott közük nincs az eredeti zsidókhoz, hanem csak apáik vallását vették át és gyakorolják a mai napig is. Az ő esetükben antiszemitizmusról beszélni értelmezhetetlen, ugyanis nem szemiták.
  Szóval ennyit a származásról és az önként vállalt értékekről. Ők anno ezt választották, viseljék annak jó és rossz oldalát egyaránt.”
 • 86. jörg 2010. március 25. 16:23
  „lemaradt: kolombela kedves....

  ismered a "nótát?
  "Egy rózsaszál szebben beszél....."
  Ehy fotó ezerszer többet mond......”
105 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF országos lista - Szentkuti a 15. helyen

Megszületett kedden az MDF országos választási listája, amelyet Dávid Ibolya, az MDF elnöke vezet. Tovább olvasom