Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

A Jobbik feljelenti a rendőrségen az LMP-t

A Jobbik a rendőrséghez fordul annak érdekében, hogy kiderüljön, az LMP egyik önkormányzati képviselőjelöltje valóban ajánlott-e pénzt az ajánlószelvényekért.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az LMP vezetése egy, az interneten pénteken nyilvánosságra került hangfelvétel után már elismerte, hogy hibáztak, és az ő jelöltjük hallható a felvételen, amint pénzt kínál az ajánlószelvényekért.

Hozzátette: pártja most a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt tesz feljelentést, ismeretlen tettes ellen.

Az interneten található hangfelvételen egy álláshirdetésre jelentkező férfi hallható az LMP-s jelölt mellett, aki 150 forintot kínált az előre ki nem töltött ajánlószelvények darabjáért, továbbá nem zárkózott el a szelvénygyűjtésre jelentkező férfi feketén történő foglalkoztatásától sem.

A Jobbik szóvivője szerint hasonló LMP-s hirdetésekkel nem csak Mezőszilason, hanem az ország több más pontján is lehetett találkozni.
Az LMP sajtóosztálya pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy már elindították az etikai vizsgálatot az általuk megnevezni nem kívánt személy ellen, így a lehető leghamarabb megszülethet a "megfelelő intézkedés".

Hozzátették: az LMP más esetekben mindig munkaszerződés keretében végezteti az ajánlószelvények gyűjtését.

Olvasóink írták

 • 1. kőmarad 2010. augusztus 29. 12:00
  „Fidesz-MSZP összeborulást leplezett le a Jobbik képviselője

  ..........
  Az alábbi történet nem a képzelet szüleménye, szereplői nem kitalált figurák, élő személyekkel való azonosság vagy hasonlóság nem a véletlen műve.

  Keleten a helyzet változatlan! Itt (volt) az idő! Telik az idő, de érdemben semmi nem változik. A közeli napokban szégyenteljes, az elmúlt húsz évre tökéletesen jellemző összeborulásra derült fény, amelyet egyrészt kijózanító tanulságként, másrészt kiemelkedő politikai súlya miatt osztok meg a széles nyilvánossággal. Ugyanis a nyilvánosság ereje olyan fegyvert jelent, amellyel nemhogy 2/3, hanem akár 4/5 birtokában sem lehet mit kezdeni.

  A félreértések, a rosszindulatú, illetve az elbagatellizálást célzó félremagyarázások elkerülése végett elöljáróban le kell rögzíteni, a szóban forgó településen a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármester-jelöltet nem indít. Nem lehet tehát személyemet vagy pártomat alantas támadással vádolni, gondolataimat kizárólag azért osztom meg a közvéleménnyel, mert nem akarom, hogy egy sokkal jobb sorsra hivatott város esetleges bábuként mozgatható polgármester mellett néhány pöffeszkedő politikus játékszerévé, a Fidesz (Fehér)gyarmatává és az áprilisi ,,forradalom" áldozatává váljon.

  A történet szülővárosomban, Csengerben játszódik, ahol minden jel arra utal, - Magyarország régi-új miniszterelnökének szavait idézve - ÖSSZENŐTT, AMI ÖSSZETARTOZIK! Nem akarom a Tisztelt Olvasót feleslegesen tovább csigázni, ezért az elején közlöm a lesújtó és gyalázatos hírt: az állítólagosan nemzeti, keresztény, konzervatív, rendszerváltó Fidesz titkos, hallgatólagos választási együttműködést ajánlott az elmúlt évtizedekben, különösen az elmúlt 8 esztendőben hazánkat és honfitársainkat számtalanszor megalázó és megnyomorító, politikai torzszülöttel, az MSZP-vel (értsd: Magyar Szégyen Pártja). Mielőtt bárki a konkrétumok hiányára gondolna, hozzáteszem, nemcsak általánosságban jutottak a tudomásomra bizalmas információk, hanem a részletek is kezdenek kirajzolódni. Állítólag a helyi szocialisták körében is komoly viták alakultak ki és ezek hevében nem maradhatott rejtve az ügy, úgy is mondhatnám, egyeseknek megeredt a nyelve. A narancspárt ifjú polgármester-jelöltje és támogatói köre - látva a nem túlságosan kedvező esélyeket, öngyilkos eszközhöz nyúlt és a posztkommunista párt helyi alapszervezeti vezetőjének, Veres János néhai pénzügyminiszter kinyújtott bal kezének alpolgármesteri pozíciót kínált, feltéve, hogy a csengeri tagságot és legfőképpen a szavazóbázist a Fidesz jelöltje mellé állítja.

  Jól hallották, és kérem, ízlelgessék ennek a mondatnak a súlyát! A kormánypárti társaság a hatalom megszerzése érdekében nemcsak kapcsolatba lépett a szélsőbaloldali párttal, hanem a város 2. emberévé akarja megtenni a helyben ,,Piros" Ildikóként ismert személyt.
  Döbbenetes, hogy mandátumszerzése esetén a kormánypárti polgármester hatalomban tartaná, vagyis a politikai túlélését biztosítaná a történelem szemétdombjára való párt ottani vezetőjének, sőt az értékes pozíció birtokában megkezdődhetne a szocialisták megújulása is. Az érdekek találkoztak. A Fidesz a hatalom megszerzéséért küzd, amelyre oly mohón vágyakozik, mint gyermek a kedvenc játékára, a szocialisták pedig a túlélésért harcolnak. Ha ismét sikerül bebábozódniuk és átalakulniuk, akkor megismétlődhet, ami 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban történt, visszamásznak a hatalomba. Egyetlen politikai erő létezik, amely helyben és országosan mindent elkövet annak érdekében, hogy mindez soha többé ne történhessen meg: a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A 2/3-os többség úgy látszik, csak szavakban akar változást, valójában a hatalom megszerzésén, birtoklásán és bebetonozásán kívül semmi nem érdekli,y vagy legalábbis a hatalomhoz képest számára minden másodlagos.

  A két párt alattomos együttműködése kapcsán kérdések sokasága fogalmazódik meg, amelyek közül a legfontosabbak a következők.
  A polgármester-jelölt kétségbeesett magánakciójáról van szó vagy a gyalázat dr. Tilki Attilának, a választókerület országgyűlési képviselőjének, egyben a Fidesz megyei elnökének a hozzájárulásával történt meg? Amennyiben a jelölt kalózakciójával állunk szemben, úgy Debrecen örökös polgármesterének a közeli napokban tett kijelentésére kell visszautalnunk. Kósa Lajos nyilatkozata szerint, amennyiben bárhol az országban a kormánypárt jelöltje együttműködik a Jobbikkal, úgy a Fidesz azonnal visszalépteti. Mindez csak a tiszta és új erőre, a Jobbikra terjed ki és a kommunista utódpárt embereivel való közös munkálkodásra nem vonatkozik? A Jobbikkal nem, a szocialistákkal nyolc ilyen tragikus, nemzetpusztító év után is igen? Megjegyzem, véletlenül sem áhítozom a narancssárgákkal való választási együttműködésre, csak logikusan adja magát a kérdés.
  Ha az egyébként gyógyíthatatlan Jobbik-fóbiában szenvedő megyei vezető is tudomást szerzett minderről, mi több, netán közvetlenül vagy szívbéli jó barátján, Pátyod (fő)polgármesterén (nem elírás) keresztül előmozdította a gaztettet, annál súlyosabb a helyzet. Kénytelen vagyok erre is kitérni, hiszen néhány sorral feljebb írtam, el kell kerülni, hogy Csenger néhány politikus érdekhálójába kerüljön. A helybéliek közül sokan joggal tartanak attól, miszerint a fiatal polgármester-jelölt megválasztása esetén formális szerepre lenne kárhoztatva, helyette, mellette, mögötte a megyei elnök és Pátyod község hithűnek hitt MDF-esből napjainkra tántoríthatatlan fideszessé átváltozott polgármestere irányítana. Ebben az esetben kíváncsiak vagyunk az országos vezetés reakciójára, kivizsgálják a roppant kínos ügyet, lesznek kemény következmények helyi és megyei szinten, vagy az egészet megpróbálják a szőnyeg alá söpörni?

  A másik érdekes kérdéskör a szocialisták válasza. Ha belemennek az alkuba, maradék tartásukat is elveszítik, ha nemet mondanak, akkor a végén kiderül, hogy e téren erősebb gerincük van, mint néhány, súlyos önérzet túltengésben szenvedő Fidesz képviselőnek. Valószínűnek tűnik, hogy a helyi szoci vezető a következő 4 évben sem szívesen maradna le az alpolgármesteri posztról, ezért állítólag - mindegy mit akar a tagság alapon - változatlanul a Fidesz jelölt mellett agitál.

  Tisztelt Honfitársaim!

  Üdvözítő lenne, ha egyre többen kiemelnék fejüket a narancssárga ködből és a kijózanodást követően alaposan elgondolkodnának. Erre adtak felhatalmazást a Fidesznek? Ezek lennének az ún. forradalmi változások? Ha volt egyáltalán forradalom, - amelyet őszintén kétlek -, akkor ezt gyorsan átfordítják egy sajátos értelmű és irányú ellenforradalomba. Meggyőződésem, hogy a kormánypárt 2/3-ot azért érhetett el, mert a szavazóik döntő többsége egyebek mellett a kommunista múlt felszámolására, képviselőinek a közéletből való kiszorítására, továbbá az elszámoltatásra szándékozott felhatalmazást adni.
  Ezt akarták a választóik. Ez lett belőle. Elszámoltatás helyett most már nemcsak központi szinteken - Állami Számvevőszék alelnöke, Alkotmányvédelmi Hivatal (AVH) vezetője - , hanem helyben is elősegítik a levitézlett szocialisták megerősödését és magas pozíciókba helyezik őket. Miközben a Jobbikot tűzzel-vassal üldözik és megpróbálják ellehetetleníteni.

  Ebben nagyon hasonlítanak a vörösökre, itt találkoznak az érdekeik, de hiába no, HASONLÓ A HASONLÓNANAK ÖRÜL.

  dr. Apáti István
  országgyűlési képviselő
  Jobbik Magyarországért Mozgalom”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: Az MSZP leadta az ajánlószelvényeket

- Az MSZP soproni szervezete pénteken leadta a 12 egyéni választókerületben a képviselő-jelölt… Tovább olvasom