Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A Jobbik árnyékkormányt állít

Árnyékkormány felállításába kezdett a Jobbik; elsőként az általuk a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élére szánt Pősze Lajost, a párt szakpolitikai igazgatóját mutatták be a nyilvánosságnak.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a minisztériumi struktúra kialakításánál a hatékonyság, a jól irányíthatóság és a szakmaiság volt a legfőbb szempontjuk.

Mint mondta, a tárcák felállításánál igyekeztek megtalálni az "arany középutat", mivel egyaránt el szeretnék kerülni a széteső kormányzást eredményező decentralizáltságot, valamint a szakmai érdekeket maga alá gyűrő, túlzott politikai koncentrációt.

A Jobbik kormányra kerülése esetén tíz, többé-kevésbé ma is meglévő minisztérium felállítását tervezi, kiegészítve a struktúrát egy, a határon túli magyarok ügyével foglalkozó, illetve egy egyházügyi kérdésekkel megbízott tárca nélküli miniszterrel.

Vona Gábor ismét megerősítette, hogy a Jobbik kormányzásra készül, ezért dolgoznak több ezren "hóban-sárban" is. A párt elnöke a közvélemény-kutatások alapján kételkedőknek azt üzente, hogy a Jobbikot a tavalyi EP-választások előtt is "jócskán alábecsülték", ezért azok gyaníthatóan most is "hamis képet" mutatnak, néhány esetben pedig szerinte a felmérések politikai manipulációja is feltételezhető.

A demokrácia megcsúfolásának nevezte, hogy 60 nappal a választások előtt a parlament két nagyobb pártja sem programmal, sem lehetséges minisztereinek nevével nem állt még elő. A Jobbik ezzel szemben "nem árul zsákbamacskát", hanem "nyílt lapokkal" játszik - mondta Vona Gábor.

A Jobbik elnöke kifejtette: koncepciójuk szerint a MeH látná el a titkosszolgálatok irányítását, szemben a Fidesz sajtóban megjelent elképzeléseivel, amelyek a fegyveres szervek és a titkos szolgálatok összevonásáról szólnak.

A tárcák között felállítanák az Önkormányzati és Igazságügyi Minisztériumot, a Gazdasági és Informatikai Minisztériumot, a Szociális Család- és Munkaügyi Minisztériumot, valamint a Külügyi és Külgazdasági Minisztériumot, amelynek a "reprezentatív feladatok" mellett minél több külföldi piacot is kellene szereznie a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar termékeinek.

A Pénzügyminisztériumról leválasztanák a nemzeti vagyonkezelést, továbbá szükségesnek tartanak egy "viszonylag koncentrált" oktatási, kulturális, ifjúsági és sport ügyekkel foglalkozó minisztériumot is, amelynek célja a magyar nemzettudat helyreállítása lenne. Vona Gábor szerint ugyanis a "nemzettudat szétverése" vezetett a jelenlegi "katasztrofális" gazdasági, közbiztonsági, közigazgatási helyzethez, illetve ez okolható a nyugdíjak, az egyetemek, és a kórházak rossz állapota miatt is.

A párt a fentiek mellett megtartaná a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumot, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot, valamint az Egészségügyi Minisztériumot.

A jobbik kormányfőjelöltje megjegyezte: visszaállítanák a közigazgatási államtitkári tisztséget, a politikai államtitkárokat pedig miniszter-helyettesnek neveznék.

Vona Gábor az általuk a MeH élére szánt Pősze Lajosról azt mondta, hogy a Magyar Gárda megalakulása idején ismerték meg egymást, akkor alakult ki közöttük baráti viszony, a miniszterjelölt később személyes tanácsadója is lett és a Jobbik programjának megalakításában is "oroszlánrésze volt".

Pősze Lajos azt emelte ki, hogy kormányzati munkájuk első számú meghatározója a "minőség és az igényesség" lenne, a MeH pedig a Jobbik által kívánt erős állam megteremtését segítené. Hozzátette: olyan kapcsolatrendszert szeretnének kiépíteni a társadalommal, amely a Jobbik kormányzati munkáját közelebb vinné a mindennapi élethez.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. load 2010. február 20. 17:11
  „49. t-a-ibi
  Nem t-a-ibi.
  Egészen másra gondoltam, de neked nem magyarázom, mert a fejedben már annyi a pártpropaganda, hogy oda értelmes gondolat már be sem fér.”
 • 62. gjozsi88 2010. február 16. 23:10
  „knifamester!
  Lenkei el akar adni, csak ugy tud, ha van vevő!
  Vevőnek lenni, pedig legálisan lehet, ahhoz pedig kellenek engedélyek!!!
  A gyakorlatot nem illik összekeverni illegális üzlettel, aki igy tesz maga vállalja a felelőséget, ha becsapják!!!”
 • 61. knifemaster 2010. február 16. 23:00
  „57. hozzászólás gjozsi88 2010.02.16. 21:40
  Legális üzletben csak megfelelő engedélyekkel, igy ÁNTSZ engedéllyel is rendelkező terméket lehet forgalomba hozni!!!

  Lenkei termékek?
  Tudod...elmélet és gyakorlat.”
 • 60. gjozsi88 2010. február 16. 22:54
  „jánosi!
  Az orvosok a beteg párt szimpátiája nélkül használtak fel betegeket, hogy megakadályozzák az egészségügy reformját!!
  A jobboldali orvosok az egészségügyben vetett hitet tették tönkre, mert igy tudták az embereket elküldeni népszavazni!!!
  Közben kiderült nem a rendszer a hibás, hanem a rendszerváltásnak betartó orvos!!!”
 • 59. jánosi 2010. február 16. 21:43
  „56.
  Nem meri a háziorvosát felkeresni, mert nem tudja jobbos vagy balos, így hát nekünk kell kezelni !”
 • 58. gjozsi88 2010. február 16. 21:42
  „Jánosi!
  Az ember igyekszik tájékozódni, nyitott szemmel járni és akkor nincs kiszolgáltatva annak, hogy megmondják neki mit gondoljon!!
  Neked ez az érzéked nem fejlődött ki, igy kénytelen vagy mások véleményére hagyatkozni!!”
 • 57. gjozsi88 2010. február 16. 21:40
  „56-ra!
  Legális üzletben csak megfelelő engedélyekkel, igy ÁNTSZ engedéllyel is rendelkező terméket lehet forgalomba hozni!!!
  Ez nem orvosi kérdés, ez tény!!!
  Azokat lehet igy becsapni, akik nem legális üzletben érdekeltek!!”
 • 56. t-a-ibi 2010. február 16. 21:32
  „51. hozzászólás gjozsi88 2010.02.16. 15:11
  49-re!
  Normális embernek nem lehet tiltott szereket eladni, ugyanis a vevő egyetemlegesen felelős a beszerzett termék jogszerüségéért!

  Jó tanács, sürgősen keresd fel a háziorvosodat, neki kötelessége segíteni.”
 • 55. jánosi 2010. február 16. 20:38
  „Akkor meg párt feladat volt ! a megfigyelés .............”
 • 54. gjozsi88 2010. február 16. 20:36
  „jánosi!
  Általában minden ember jár bevásárolni, főleg kis településen, mindenki ismer mindenkit!!!
  A biztonsági őr, nagyobb üzletekben van és feltehetően nem ismeri a vásárló életkörülményeit, igy nem is tud párhuzamot vonni!!!
  Látod, hogy mennyire nem életszerüen gondolkodsz és tájékozodsz????”
 • 53. jánosi 2010. február 16. 19:29
  „48.-ra
  Régebben meggyanúsítottak, hogy biztonsági őr vagy ! nos nem hittem el, de most ilyen jól leírod
  a vásárlási szokásokat ! lehet, hogy mégis ?”
 • 52. meir 2010. február 16. 18:37
  „milyen volt a szocialista gruppenszex? ki emlekszik meg ra?
  mindenki felment a szobaba,levetkozott pucerra,leoltottak a villanyt,..........es mindenki orizte a sajat holmijat,nagyon figyelve!!!-(ennyit az "arnyekrol"!!!!
  tenyleg!!! az arnyekkormanyban ki ul az arnyekszekben???”
 • 51. gjozsi88 2010. február 16. 15:11
  „49-re!
  Normális embernek nem lehet tiltott szereket eladni, ugyanis a vevő egyetemlegesen felelős a beszerzett termék jogszerüségéért!
  Azaz kellö körültekintéssel meg kell győzödni a vásárolt termék eredetiségéről, minőségéről...stb!!!”
 • 50. t-a-ibi 2010. február 16. 15:11
  „ULTRA IBOLYA: EMBEREK ORVOST, TELJESEN MEGHÜLYÜLTEM!
  Szerintem, felelősségre vonás után, örökös politikai eltiltást érdemel (lehet erre gondolt az egyik "képviselőnő" hogy politikai ribancok

  Az MDF elnöke levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz a nyílt miniszterelnök-jelölti vita szokásának megvédése érdekében - közölte az MTI-vel a párt sajtóosztálya. Dávid Ibolya azt kérte az államfőtől, kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját. A közlemény kitér arra, hogy Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje nyílt programvitára hívta Orbán Viktort és Vona Gábort, a Fidesz illetve a Jobbik kormányfő-jelöltjét, eddig azonban "mindkét jelölt kihátrált a felkérés elől". Az MDF az ország jelenét és jövőjét nézve ezt a gyakorlatot aggasztónak tartja, mert véleményük szerint a működő demokrácia alapfeltétele a politika nyilvánossága, átláthatósága és ellenőrizhető működése. Az országnak minőségi politikára van szüksége a kilábaláshoz, ennek pedig kiindulópontja, hogy pártok nem rejtegetik elképzeléseiket, s nem óvják a vitáktól miniszterelnök-jelöltjeiket - olvasható a közleményben. Az MDF azt javasolja, a mindenkori miniszterelnök-jelölti viták fontosságát annak intézményessé tételével ismerjék el.”
 • 49. t-a-ibi 2010. február 16. 14:50
  „46. hozzászólás load
  Ugye ezekre gondoltál, hogy ---jól van, megvannak!

  Betiltott "csodaszereket" árult a szcientológus Lenkei - 100 millióra büntették

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forintos bírságot szabott ki a Free Choice Kft-re - tájékoztatott kedden a GVH. A hivatal vizsgálata megállapította, hogy a cég több termékének a forgalmazását az ÁNTSZ betiltotta, de azokat a vállalkozás mégis árulta.

  Ezért kell a Jobbik Magyarországért Mozgalom a parlamentbe, hogy ezek üres kézzel örökre eltűnjenek!

  Teljes vagyonelkobzás, ---- mivel a büntetést röhögve kifizeti.”
 • 48. gjozsi88 2010. február 16. 14:16
  „47-re!
  "CSAK A NEVEZETT ORSZÁGOKBAN A NÉP NYOMOROG, AZ ÉHHALÁL KÜSZÖBÉN ÁLL,OLYAN FOKÚ A SZEGÉNYSÉG!"

  Jól látjuk, hogy a nép a 30%-os reálbér növekedést 500%-os adósság növekedéssel állitotta szembe!
  Azt is jól látja ,aki nyitott szemmel jár az országban, hogy nyakig, önmagát eladósító nép, mert a hitelt a 3-5 milliós autóra, 20-25 milliós lakásra, mobil telefonra...stb, saját akaratából vette fel, a boltban a 3000 ft-os kosarában a legalapvetőbb élelmiszer a 3 kifli, közbe van benn, cigaretta, pia, turista kolbász, drága szénsavas üdítő!!!
  A nagy nyomor mellett az ország alkohol és cigi fogyasztása nem csökkent!!!”
 • 47. t-a-ibi 2010. február 16. 14:02
  „Magyarország a mindenkori kormány pártállásától függetlenül támogatja Szerbia felvételét az Európai Unióba - jelentette ki Eörsi Mátyás, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke a testület keddi ülésén. "Nemzeti érdekünk, hogy az Európai Unió bővüljön, (...) minél több országban éreztesse stabilizáló hatását" - mondta a szabad demokrata politikus a bizottsági ülésen, amelyen a szerb parlament küldöttsége is részt vett.

  Van még pár napod, te magyar gyűlölő élőlény, ---és magyar állampolgárság törölve!
  ...............
  Nagyon jó programja van a Jobbiknak.

  46. hozzászólás load
  A multinacionális tőke szabad mozgására épülő globális kapitalizmus köszöni, jólvan.
  A világgazdasági versenyben a legfejlődőképesek (Brazilia, India,Kína, Oroszország) esélyei akkor kdezdtek kibontakozni, amikor szabad utat engedtek a globális, szabad piacon alapuló kapitalizmusnak.

  Nagyon jól látod, a globális kapitalizmus/zsidók vagyona/ jól van, --CSAK A NEVEZETT ORSZÁGOKBAN A NÉP NYOMOROG, AZ ÉHHALÁL KÜSZÖBÉN ÁLL,OLYAN FOKÚ A SZEGÉNYSÉG!

  NA EBBŐL NEM KÉR A JOBBIK ÉS A MAGYAR KERESZTÉNY NÉP!”
 • 46. load 2010. február 16. 11:00
  „43. Goldmund
  "Látom, többen kritizálják a Jobbik programját."
  Jól látod.
  Én is kritizálom.Már a felvezetéssel bajom van. Ezzel:

  "A multinacionális tőke szabad mozgására épülő globális kapitalizmus az egész világon megbukott. Emberek milliárdjai
  nyomorodtak meg fizikailag és lelkileg, a társadalmi szakadék a világban tovább nőtt, bolygónk pedig egyre sűrűbben és
  egyre vészjóslóbban ad fenyegető ,,immunválaszokat". A válság Magyarországon hatványozottan érvényes, hiszen mindez
  kiegészült egy aljas és korrupt politikai garnitúra kártékony tevékenységével is."

  A multinacionális tőke szabad mozgására épülő globális kapitalizmus köszöni, jólvan.
  A világgazdasági versenyben a legfejlődőképesek (Brazilia, India,Kína, Oroszország) esélyei akkor kdezdtek kibontakozni, amikor szabad utat engedtek a globális, szabad piacon alapuló kapitalizmusnak.

  ,,A gazdasági spontaneitás, a szabad piac és a magántulajdon legkisebb korlátozása olyan folyamatot indít el, amely a szocializmuson keresztül a totalitárius diktatúra felé vezet." ( Hayek Nobel-díjas közgazdász)

  A vódi fejlődés a fenntartható fejlődés.
  Ezt viszont a központosított tervutasításos rendszer - a múltban, vagy a jelenben, bárhol is próbálták ki - sehol sem tudta biztosítani.
  Az átkos 40 évben nálunk sem.”
 • 45. t-a-ibi 2010. február 15. 23:10
  „39. t-a-ibi 2010.02.13. 20:54
  38. hozzászólás akinemfél

  Bögrécske---- itt van mellettem, nekem nem kell keresgélni!
  Nyomtasd ki és olvashatod!--oda van írva, ki lehet nyomtatni, ilyen egyszerű- ú
  Közben tanulj meg olvasni, és értelmezni----nagyon gyenge vagy

  Szavaz a Jobbik Magyarországért Mozgalomra.

  Vona Gábor:kérdésünkre azt válaszolta, senkivel sem kötnének koalíciót, vállalnának akár kisebbségi kormányzást is. - Mindent meg fogunk szavazni, akár kormányon akár ellenzékben, ami ennek az országnak az érdeke és semmit ami ezzel ellentétes - mondta Vona Gábor.”
 • 44. gjozsi88 2010. február 15. 16:26
  „Goldmund!
  Segíts nekem, ha szerinted a jobbik programja megvalósítható véleményed szerint, milyen eszközzel kivánja a jobbik érvényesíteni azon szándékát ,érdekeit a multik és az uniós szerződés kapcsán a várható nem tárgyaljuk ujra esetében???
  Hogy kivánja a multik adóterheit növelni, amikor a jelenlegi szint mellett is folyamatos és egyre nagyobb arányú a munkahelyek, vállalataik keletre telepitése?
  Hogy kivánja megváltoztatni a magyar vásárlói szokásokat, mely szerint a magyar ember az olcsóbb külföldi terméket veszi le a polcról, tekintettel arra, hogy az importot nem akadályozhatod meg, a nemzetközi szabadkereskedelmi egyezmények miatt, másrészt ebben az esetben viszonylagosság miatt a magyar termék exportját is bojkottálni fogják! Tudjuk, hogy a magyar termelés 80%-a export piacon kerül értékesítésre!!”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Civil Mozgalom meglepetésre készül

A Civil Mozgalom szerint a választásokon meglepetést fognak okozni, mert az országban civilből van a… Tovább olvasom