Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

A gazdasági világválság az oka a magas munkanélküliségnek

Korózs Lajos szerint a gazdasági világválság az oka annak, hogy 16 éves csúcson van a munkanélküliség Magyarországon.

A szociális államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva reagált a Központi Statisztikai Hivatal friss bejelentésre, miszerint 11,4 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta 2009 decembere és 2010 februárja között, és 1994 első negyedéve óta - amikor 11,5 százalék volt a ráta -, most volt a legmagasabb a munkanélküliek aránya.

Korózs Lajos közölte, az unióhoz Magyarországgal együtt csatlakozott országok szinte mindegyikében magasabb a munkanélküliség, mint Magyarországon.

Hozzátette: Magyarország legnagyobb problémája az inaktivitás, sok ember ugyanis nem is akar munkát keresni magának. Emlékeztetett arra, hogy 43 ezer betöltetlen állás van az országban.
A Fidesz programjával kapcsolatban a szocialista politikus úgy ítélte meg, a dokumentumból nem derül ki, hogy a párt kormányra kerülése esetén ismét befagyasztja-e a családi pótlékot, ahogyan tette azt 1998 és 2002 között.

Felidézte, hogy a kormány szociális intézkedéseivel kapcsolatban a legnagyobb ellenzéki párt többször is elmondta, majd eltörlik azokat, illetve visszaállítják az eredeti szabályokat. Ezzel összefüggésben azt kérdezte, ezt tervezik-e a gyeddel és a gyessel is.

Szintén választ vár arra, hogy mi lesz a romatelep-felszámolási programmal és a roma ösztöndíjakkal. Visszautasította a Fidesz programjában szereplő azon állítást, hogy a kormány "megtizedelte" volna ezeket, kiemelve: soha ennyi cigány gyerek ösztöndíjjal nem járt iskolába, mint most, nagyjából 14 ezren kapják ezt a támogatást.
Korózs Lajos arra is kíváncsi, megváltoztatná-e Fidesz a januári nyugdíjindexálás módját, megszüntetné-e a méltányossági nyugdíjemelés intézményét és miért nem mond semmit a nyugdíjkorrekciós programról.

Tudni szeretné továbbá, "miért nem engedné meg a Fidesz, hogy a nyugdíjasok is részesüljenek a gazdaság teljesítményéből".
Az államtitkár megismételte álláspontját, hogy szükség lenne nyilvános szakpolitikai vitára ezekről a témákról.

Úgy fogalmazott: ha nem lenne ennyire gyáva az értelmiség, és az újságírók feltennék ezeket a kérdéseket a Fidesznek, akkor világosabb képet lehetne kapni arról, mit is akar a legnagyobb ellenzéki párt.

Olvasóink írták

 • 9. háté 2010. március 29. 20:53
  „A gazdasági világválság az oka a magas munkanélküliségnek
  Ja <moderálva> hogy most ezt az ökörséget mondhatod.

  A zsidó bankárok akik óriásit kaszáltak, amihez a mi komcsi-zsidóink segítettek!
  Vajon mi a rossebből, lett ezeknek az élőlényeknek, az a fantasztikus hasznuk?---- az uzsorából, a csalásból tolvajlásból.
  Kik is idézték elő a válságot? -- a globalizált zsidó bűnözők!

  Ki lépett le Győrből, (persze tisztességes haszonnal) ki miatt mennek csődbe a vállalkozások a Németországban bejegyzett izraeli befektető.
  Kik nem fizetnek adót hazánkban, --a különböző országokban bejegyzett,--- zsidó multik.
  Jó lenne a kijózanodás, és nem a hülyítésre figyelnének az emberek.”
 • 8. FREDDY/S 2010. március 29. 19:05
  „A hozzánemértés és a korrupció okozta a gazdasági válságot, nemde...”
 • 7. Andersen 2010. március 29. 18:09
  „Érdekes ez a kötelező sorkatonai szolgálat. A rendszerváltás előtt volt, aztán nagy hurrá optimizmusok közepette megszüntették.Akkor most mi van? Mégis kell? Ejnye-bejnye, azok a csúnya komcsik! Ne már, hogy arra fájjon a fogunk, amiért apáink lázadtak!....nincs új a nap alatt!”
 • 6. csiga_biga 2010. március 29. 16:55
  „akinemfél: a sorkatonaság nem oldja meg az emberek pénzkérdését! Hiába megy e la családfő a sorozásra, nem kap pénzt érte, hogy 1 évig bent alakizik a laktanyában... Honvédnek most is elmehetne (jó pénz, nagyon megérné), de nem tetszik az embereknek, hogy meg kell mozdulni!
  A sorkatonaság nem oldja meg a problémát, csak eltüntet csomó embert 1-2 évre az utcáról. Pénzt nem ad, pedig a munkában általában ez a lényeg...”
 • 5. Primax 2010. március 29. 14:45
  „Szavazz a Jobbikra és nem lesz munkanélkuliség ! ( akinemfél #4. )
  A hét vicce.
  Eddig...”
 • 4. akinemfél 2010. március 29. 13:29
  „Majd jon a Jobbik és rendet csinál ! A kotelezo sorkatonai szolgálat - azoknak is,akiknek már volt,megoldás a munkanélkuliségre (www.jobbik.hu a hivatalos program 71.oldalán). A Nép Nevében : Hajrá Jobbik ! Szavazz a
  Jobbikra és nem lesz munkanélkuliség !”
 • 3. csiga_biga 2010. március 29. 13:29
  „Valószínűleg nem csak a gazdasági válság okozta, hanem az elmúlt 8 év felelőtlen politikája is. Ezt miért nem hangoztatják most a választásokon?”
 • 2. Reális 2010. március 29. 13:23
  „Meg a 8 év,amit böszmeségben,hazugságban,semmittevésben élt meg a baloldali magyarellenes mszpé!”
 • 1. Csetneky 2010. március 29. 13:04
  „Ja. Meg a 8 éve regnáló, analfabéta, hazaáruló kormány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig 24 ezren szavaznának igazolással

Eddig csaknem 24 ezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen… Tovább olvasom