Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

A Fidesz nem vitázna az MSZP szakpolitikusaival

A Fidesz várhatóan nem vitázik majd az MSZP szakpolitikusaival Mesterházy Attila kezdeményezése kapcsán.

Erre enged következtetni az ellenzéki párt elnökének csütörtöki, az iparkamara rendezvényén elhangzott megnyilatkozása, amely szerint nem szakpolitikai vitákra van  szükség, hanem új irányt kell szabni a gazdaság számára. Orbán  Viktor mind Matolcsy György volt gazdasági miniszter, mind pedig Járai Zsigmond volt jegybankelnök munkájára számít a jövőben.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szakpolitikai vitákat kezdeményező felhívására utalva Orbán Viktor az iparkamara fórumán azt mondta: "nem, nem szakpolitikai vitákra van szükségünk", hanem új irányt kell szabni a gazdaság számára, új politikai gondolkodásra van szükség, le kell számolni például a piac mindenhatóságának illúziójával. A gazdaság talpra állításához nem elméletek kellenek, hanem "harminc markos legény" - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila szerdán jelentette be, hogy nyilvános szakpolitikai vitát kezdeményez a Fidesszel.

Az ellenzéki párt aznap erre úgy reagált, hogy a szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kellene, kit is akar vitára hívni, videóüzenetében ugyanis Mesterházy Attila szakpolitikusi vitát kezdeményez, míg az MSZP honlapján a videó mellett megjelent szöveg szerint Orbán Viktorral vitázna.

Javasolták, hogy Mesterházy Attila gondolja át még egyszer, hogy mit is akar valójában, "és akkor térjünk vissza a dologra".

Mesterházy Attila szerdán a Facebook közösségi portálon videóüzenetet tett közzé, amelyben nyilvános szakmapolitikai vitát kezdeményezett. Ebben a Fidesz elnökéhez beszél, azt kérve Orbán Viktortól, hogy jelölje ki azokat a szakpolitikusokat, akik ezen időszak alatt hajlandóak vitatkozni a szocialistákkal; a film kísérőszövegében azonban a Facebookon és a YouTube-on is az szerepelt, hogy szakpolitikusok mellett Orbán Viktort is vitára hívja. A Fidesz reagálása után nem sokkal a Facebookon és a YouTube-on is kicserélték a videó kísérőszövegét, amelyben már az szerepelt, hogy "Mesterházy Attila nyilvános szakmapolitikai vitára hívja ki a Magyar Szocialista Párt nevében a Fidesz szakpolitikusait február 22-e és március 15-e között".

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fórumán egyébként jelezte, mind Matolcsy György volt gazdasági miniszter, mind pedig Járai Zsigmond volt jegybankelnök munkájára számít a jövőben.

A Fidesz elnöke Matolcsy György és Járai Zsigmond személyére utalva - akik szintén jelen voltak a rendezvényen - úgy fogalmazott: "nem arról van szó, hogy egy ugrást akarunk végrehajtani a sötétbe, ismerjük egymást, voltunk már kormányon".

Mint mondta: "őket azért hoztam el, mert ha kapunk kellő társadalmi bizalmat, akkor mind a kettejük munkájára a jövőben is szeretnék számítani".

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. iq 2010. február 23. 13:59
  „BE NE DÖLJENEK EGY BETÜT SEM ERDEMEL AZ MSZP ÉRTITEK!!!”
 • 83. gjozsi88 2010. február 21. 10:53
  „lacim6!
  Vakon hinni valamiben csak ilyen manipulálható hangulatkeltő hozzászólásokat eredményez!!!
  Azt állitani, hogy akkor amikor a lakosság, az önkormányzatok önálló döntéseket hozhatnak és hoznak, a kormány felelős mindenért, az enyhén szólva demagógia!
  Önbecsapás, régi szocializmus beidegződés!!!”
 • 82. lacim6 2010. február 20. 14:06
  „Utoljára szólítalak meg jozsika, a kutyát nem érdekli mit pofázol.:)”
 • 81. lacim6 2010. február 20. 11:43
  „Lósz.rt papa!" - Megszereztük Mesterházy Attila őszödi beszédét!
  Tompos Ádám jegyzete
  2010. február 20. 06:46


  Tompos Ádám
  Az, amit el tudtam nektek mondani itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem mutatja be a maga teljességében a készülő kampányunkat. Az természetesen nem képes magába foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kellett és meg kell még tenni, és nem képes visszaadni az egyébként szükséges választási kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami ahhoz kell, hogy ne verjen meg minket a Jobbik. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben a stáb nevében is köszönjük szépen.

  Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
  Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben

  Ha őszinte vagyok hozzátok, mint legutóbb Feri volt, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Mert hát nem tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem megy. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész kampánystáb és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudunk több munkáső ... izé ... nyugdíjasotthonba menni. Nem tudunk több társadalmi réteget egymásnak ugrasztani. Ennyi tehetségünk van, gyerekek.

  És különben is: 2006 óta nincsen sok választás. Azért nincsen, mert el...... Igen, a Feri és mi. Nem kicsit, nagyon. Azóta ha kimondja valaki, hogy böszmeség, a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzására fog gondolni. Meg lehet magyarázni. ,,Nincs Hagyó-ügy." Közben meg teljesen világos volt, hogy van. Ugye, Nyakó Pista? De így mégis, mit vártatok? Ebből a sz.rból nem tudom visszahozni a listás helyeteket. Annyival vagyunk már túl a jó ízlés határán, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ez a Magyar Szocialista Párt valaha is ilyen mélyre süllyed. És közben nem tudtok mondani olyan jelentős kampányhúzást, amire büszkék lehetünk. Semmit. Ha el kell számolni majd a lakossági fórumokon - ahonnan már ki sem kell tiltani a fideszeseket, mert a mieink sokszor még dühösebbek - azzal, hogy mit csináltunk, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített.

  Nézzétek! A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Kovács Lászlónak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Bele kell állni a kampányba. Gyorsan eljön ám április 11-e. Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló kampányügyekben Szigetváritól Tóbiásig, Gréczytől Molnár Zsoltig, Ron Webbertől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki! És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is hatalmas tévedésekben vannak. ,,Fasiszta veszély" - nem gondoljátok, hogy ez már unalmas, amikor már volt, hogy az időköziken is beelőzött minket a Jobbik?

  Odajön hozzám Magyarország talán leghitelesebb rettegője, Szabó Zoltán. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Attilám, olvasom ezt a Pozsonyi-cikket, ezt elővehetnénk megint. Mondom: Zoltán, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnád, hogy ezt még Kálmán Olga se veszi komolyan, áldjon meg a jó Isten! Odajön Patek Gábor societasos barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kellene olyan obamásan webkampányolni, hogy közben mi is jól járjunk - a nyereményjátékkal ugye. Majd elkezdenek kommentelni mindenféle álnéven, és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy a fórumozók általában ismerik egymás beceneveit és kiszúrják, ki a fibiszes, na izé, societasos. Ja? Hát ha ismerik, akkor már nincsen megoldás. Általában sok jó ötlet van egészen addig, amíg nem kell számolni a valósággal. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

  És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek valamit. Ezt még egyszer nem fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog listát vezetni. Fantasztikus! Fantasztikus elsőnek lenni a szocialisták között. A kampányt azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, egy dolog fűtött: visszaadni a mentelmi jogát azoknak, akik stikliztek, és hogy minimum alelnök legyek jövőre. Hogy nem kell lehajtani a fejemet az öregek - és Ildikó - előtt a nyüves Jókai utcában. Meg hogy ne kelljen besz.rni Orbán Viktortól, meg az elszámoltatástól, amiről annyit beszélnek már a Thürmerék is. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog. Imádom! Életem legjobb része lehet. Nem kormányozni akarok, arra sz.rok. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg tudták úszni és nem sz.rakodtak azon, hogy mi a francot mondanak majd az ügyészség előtt, b...sza meg. Jöttek párak, akik nem sz.rakodtak azon, hogy beszélt össze-vissza a jobboldal bizalomról, meg szavahihetőségről, nem, ők megértették, hogy másról szól ez a k.rva párt. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a 21. század elején, hogy csináljunk magunknak egy tuti kis világot. Csak azért.

  Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe! Pláne amióta leborotváltam a szakállamat. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy a kampány alatt eddig úgy kellett tennem, mintha kormányozni akarnék. Ehelyett fasiztáztunk, meg svédmodelleztünk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, összeszeditek magatokat és van hozzá egy emberetek. Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. Helyettem nem kell percenként új embert keresni. Volt ilyen időszakunk, emlékeztek: tavaly márciusban. Mert hát az sem kampány, hogy a többiek nyilatkozzanak. Az már kampány, hogy kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba. Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Lesznek a lakossági fórumainkon tüntetők, fideszesek, hírtévések, meg csalódottak, igen, lesznek. Lehet majd cáfolni a Molnár Csabát. Előbb-utóbb megunják, abbahagyják.

  Személyes sztorim van ebben az ügyben, ahogy nektek is. Az a személyes sztorink, hogy kampányoljuk tele ezt a k.rva országot, mert ki fog itt kormányozni kétharmaddal? Orbán Viktor fog, a csapatával. Mert nem az a tragédia, hogy nyilatkozni kéne néha a Magyar Nemzetnek is. A tragédia az, hogy a fideszes kétharmadnak már a Babarczy Eszter is örülne. Az az igazi botrány, amiről a Laci beszél, hogy a rasszista szavazókat meg a cigány szavazókat nem tudjuk egyszerre megszólítani. És hogy mióta az apámnak ismerik a nevét és Mesterházynak hívják, azóta rá is ferdén néznek az orvosok a k.rva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megőrültek az orvosok, fiam? Mondom: egy lósz.rt, papa. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány! Van persze társadalmi következménye is, de az minket nem érint. Tudjátok, ha ezekhez a nyilvánvaló társadalmi hazugságokhoz hozzányúlunk, akkor annak ránk ható politikai következményei lesznek. És gondolom, nem akar senki autófényezőnek menni.

  Kampányolni kell! Irtózatos lesz az első pár nap, persze. Nektek tényleg teljesen érdektelen, hogy 10 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni? Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint még 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Hát hol vagyunk már ettől?!

  Szóval azt tudom nektek mondani, hogy ne álljunk meg, csináljuk meg! Különben mehetünk Janihoz, meg Gyurihoz cellatársnak. És ott írhatjuk majd a kib.szott jó könyveket a modern magyar baloldalról.

  Kell még valamit mondanom, Ildikó?

  (Mesterházy Attila gesztusai és gondolatai az utóbbi időben egyre jobban hasonlítanak Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő korábbi húzásaira. Ezért aligha lepődnénk meg, ha az MSZP miniszterelnök-jelöltje elmondaná a botrányoktól sújtott párt kampánynyitóján a fenti, Gyurcsány őszödi hazugságbeszédére hajazó szöveget. A ,,retorikai csúcsteljesítmény" másolata csak a képzelet szüleménye, a valósággal való bárminemű hasonlóság a véletlen műve. De véletlenek nincsenek - a szerk.)”
 • 80. gjozsi88 2010. február 20. 09:15
  „még annyit:
  "Huszonnégy órával ezelőtt ugyanezen a helyen bátorkodtam megjegyezni, hogy a mélységi rekordot Molnár Csaba kancelláriaminiszter tartja azon kijelentésével, hogy a Fidesz miatt adósodott el az ország."

  Akkor legenda a fidesz 400 000 kamattámogatású lakáshitel programja??
  Ezek huzó hitelek és a merjetek álmodni retorika következményei!
  A 3 gyerek, 4 kerék, 5 szoba..!
  Hitelre!
  Az emberek a 2001 ben lévő adósságukat az akkori alig 1000 milliárdról, 2002-re 1560 milliárdra és azóta 2009-re 8 000 milliárdra növelték!
  Miközben az önkormányzatok, köztük a fideszesek müködésre kibocsátott kötvényei meghaladták a 400 milliárdot, hogy az egyébb hitelekről ne beszéljünk!
  Azaz a lakosság, az önkormányzatok is önálló döntéshozók és ti ezeket a döntéseket is a szocik nyakába varrjátok!!!”
 • 79. gjozsi88 2010. február 20. 09:09
  „lacim6!
  Arról idézz a Magyar Hirlapból, hogy a Kaya Ibrahim és egyébb fidesz kormány alatt eltüntetett, a BKV-nál nagyságrendben nagyobb közpénzekért ki ül?
  Mit tudunk a BKV ügyben érintett Orbán anita, vitézy dávid fideszes szálról és a Zrinyí rektora, aki fidesz kormány helyettes államtitkára volt, miért került rendőrségi látószögbe!
  A Bárándy politikai nyomásról beszélt, amit ti a jobbik propagandából kizárólag a szocikra asszosziáltok!
  A politikai elit része lehet olyan parlamenti párt is, mely a várható hatalmát a helyezkedő közalkalmazottakon érvényesíti!!!

  lacim6!
  összevágni olyat ami nem hangzott el elég szánalmasan hangzik!!
  Persze a vakon hiszek a fideszbe mást nem tesz lehetővé!!”
 • 78. lacim6 2010. február 19. 20:02
  „A senkik Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Álláspont
  Huszonnégy órával ezelőtt ugyanezen a helyen bátorkodtam megjegyezni, hogy a mélységi rekordot Molnár Csaba kancelláriaminiszter tartja azon kijelentésével, hogy a Fidesz miatt adósodott el az ország.

  Molnár Csaba mélységi rekordja a múlté. Mélyen alulmúlta őt az Egyenlítő Tv nevű valami, ahová a szél összefújta a szemetet.

  Történt, hogy ez az Egyenlítő Tv nevű, emeszpés janicsárokból álló, ocsmány kis bűnbanda elment Kövér László egyik fórumára, és ott felvételeket készített. Majd ezen felvételeket közzétették az interneten. Illetve... Nem is tudom most hirtelen, hogyan is kellene pontosan megfogalmaznom, mit csináltak ezek a Németh Gábor főszerkesztő irányítása alatt álló szarzsákok Kövér László szavaival.

  Mondjuk úgy: meghamisították. Az egészet. Összevágták, manipulálták. Hazudoztak. Ócskán, szemét módon, aljasul. Emeszpés janicsár módjára.

  Csak egyetlen példa, hogy érthető legyen minden. Egy kérdésre válaszolva Kövér arról beszél, mit tettek a szocialisták nyolc év alatt a vidékkel. Tönkretették, kifosztották, ellehetetlenítették. Rezervátumot csináltak például Békés megyéből is. Mindebből az Egyenlítő Tv beszámolójában annyi maradt, hogy Kövér László rezervátumot akar csinálni Békés megyéből, és el akarja árasztani a Tiszával. Vagy: Kövér idézi Tóta W. agymenését a szavazatvásárlásokról - de mindez kimarad a ,,tudósításból", s mindössze annyi kerül nyilvánosságra, hogy Kövér szavazatokat akar vásárolni. És így tovább, és így tovább... Mint 2002-ben, az elhíresült ,,köteles beszéd" idején. Illetve itt is pontosítsunk. 2002-ben elhangzott egy mondat Kövér szájából, amit a gengszter Gyurcsány vezényletével és ötlete alapján az összes szemét szoci kiforgatott, és médiashow-t gyártottak belőle. Most azonban már ennyi fáradságot sem vesznek. Most egyszerűen levágják a mondatok elejét, közepét, végét, amit éppen le kell hagyniuk ahhoz, hogy meghamisítsák a valóságot. Hogy minden ellenkező értelmet kapjon, mint ahogy a valóságban elhangzott.

  Természetesen azonnal ráharap az ügyre a takonymédia. Az Egyenlítő Tv aljasságát már este visszhangozza a 168 Óra internetes fóruma, illetve szép nagy teret szentel neki Szovjet József a Klub-rádióban.

  Remélem, haladéktalanul beperli a Fidesz és Kövér ezt a mocskos bandát. Ezeket a rohadékokat, Németh Gábor ,,főszerkesztővel" az élen. Addig is én a magam részéről követelem, hogy a vágatlan és teljes felvételt azonnal juttassák el hozzám! Ugyanis le szeretném adni a Mélymagyarban. Vágatlanul. Még fizetünk is érte - más úgysem számít, igaz, Németh Gábor, te médiag...i, már ha láttad a Született gyilkosokat.

  S ameddig várjuk a kazettát, olvasgassunk. Tegnap is Hamvas Bélát idéztem Molnárnak, most is ezt teszem az Egyenlítő Tv-s gazembereknek:

  ,,A senki-korszakban azonban már botrány sincs, mert az ember szennyben él. Nincs szégyen, mert eleve mindenki mocskos. (...) Mert a senki-korszakban a hatalom megszerzése és gyakorlata nem jelent különösebb nehézséget. Mint a karrier sem. Bizonyos, aránylag könnyen elsajátítható készség, amely kézikönyvekben éppen olyan pontosan leírható, mint az, hogy miképpen kell nitroglicerint készíteni. (...) A karriernek receptje van. Legfontosabb alkatrésze, mint tudjuk, a szégyentelenség. Az arc hiánya. Senkiség kell hozzá. Ezért lett hatalmas a diktátor, a szégyentelen, a rendőr, a spicli, a hivatalfőnök. A szégyentelenség, vagyis az arctalanság feltétele annak, hogy emberi mivoltát valaki semmibe tudja venni."

  Na, ezek vagytok ti, Egyenlítő tévések.

  Még ötven napig.

  De addig sem ajánlom, hogy megpróbáljatok eljönni bármelyik fórumomra. Mert nem fogtok ott forgatni, azt megígérem.
  Bayer Zsolt”
 • 77. lacim6 2010. február 19. 19:56
  „Kiborult a BKV-bili: kenőpénz is volt Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  A BKV szerződései után a 4-es metró aktái következnek

  Az MSZP budapesti vezérkara. Valakinek holnap meg kell válnia hivatalától...

  Az MSZP budapesti vezérkara. Valakinek holnap meg kell válnia hivatalától... (Fotó: MH)

  Több magas rangú fővárosi szocialista politikusra vallott Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója - értesült a Magyar Hírlap. Úgy tudjuk, a nyomozókkal név szerint közölte, hogy melyik szocialista politikus irodájában cseréltek gazdát a BKV-tól lecsapolt pénzkötegek. Lapunk elsőként számolt be arról, hogy a társaságot 2007 áprilisa és 2008 szeptembere között irányító Balogh vádalkut kötött. Ügyvédje, Bárándy György a napokban beszélt arról, hogy védence olyan politikusokat hozott szóba vallomásában, akik Hagyó Miklós (MSZP) BKV-t felügyelő főpolgármester-helyettes és a miniszterelnök között álltak.

  Balogh vallomása boríthatja a hamarosan távozó hatalmi elitet, miniszterek, államtitkárok is gyanúsítottak lehetnek. Információink szerint kormányzati körökben már nem Hagyó Miklós közelgő büntetőjogi felelősségre vonása a téma. Azt is tudni vélik, hogy a főpolgármestert sem kerüli el a BKV-lavina.

  Forrásaink tudni vélik, hogy az igazi bombát a 4-es metró visszásságainak feltárása jelentheti majd, ahol sokkal nagyobb összegeknek kereshetik a nyomát, mint az eddigi BKV-ügyekben. Ismert, a nagyberuházással kapcsolatban ügyészségi nyomozás folyik. Eközben tegnap újabb nyolc cég gyanús szerződései miatt tett feljelentést a BKV. A gyanúsnak ítélt tanácsadók között van a két legnagyobb hal, az AAM Zrt. és a Cemi Kft. Ez utóbbi volt a legdrágább BKV-tanácsadó, szenior partnerei óránként százezer forintot kerestek, tíz hónap alatt 287 millió forintot. A BKV belső ellenőrzése szerint több, Btk.-ba ütköző bűncselekmény valósulhatott meg. Információink szerint kormányzati körökből is kerülhetnek ki gyanúsítottak, ahogy a főpolgármestert sem kerülheti el a BKV-lavina. A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) három ügyvédnél tartott házkutatást tegnap hajnalban a Budapest Airportnál és a BKV-nál felvetődött korrupciós üggyel kapcsolatban. A gyanú szerint a két közlekedési társaság jogi igazgatói anyagi ellenszolgáltatás fejében olyan, a baráti körükhöz tartozó ügyvédi irodákkal kötöttek szerződést, amelyek alvállalkozóikon keresztül az elvégzett, vagy éppen el nem végzett munka díjának többszörösét számlázták ki. Az előre egyeztetett pénzösszegeket később visszajuttatták a két jogi igazgató részére - közölte az RRI. A rendőrség úgy látja, alaposan feltételezhető, hogy az ügyvédi szolgáltatás mögött tényleges munkavégzés nem állt, vagy lényegesen kevesebb, mint amely a kiállított számlákon szerepel. Vesztegetés és más bűncselekmények elkövetése miatt folyik büntetőeljárás - tudatta az RRI.”
 • 76. Phobos 2010. február 19. 17:22
  „Óriási öngólt rúgott Kövér László .....

  Mintegy hatvan - zömében nyugdíjas - hallgató volt kíváncsi a Fidesz képviselőjére csütörtök este a Bajza utcában. Az egyébként unalmas előadás során sorra szállingóztak el az emberek a katlan forróra fűtött teremből. De nem ez izzasztotta meg legjobban Kövért.

  Kövér azzal kezdte mondandóját, hogy a MIÉP nem lépte át soha az alkotmányosság határait egyetlen radikális pártként az eddigi parlamenti pártok közül. Elmondta, hogy 1990 óta léteznek szélsőjobboldali, neonáci szervezetek hazánkban, de ezek sem anyagilag, sem szervezetileg nem jelentősek.

  Felhívta a figyelmet, hogy meg kell különböztetni a szélsőséges és a radikális csoportokat egymástól. Eszerint a MIÉP radikális, a Jobbik pedig szélsőséges párt.

  ,,A Jobbikot az EP-választás óta komolyan kell venni. A Jobbik sok esetben az alkotmányosság keretein belül mozog, másrészt részéről tapasztalható az együttműködése olyan csoportok felé, akik szélsőségesek, pl. a Nemzeti Őrsereg, akik nyíltan hungarista karszalaggal grasszálnak az utcákon." Hozzátette: ,,Nem világos, hogy hol kezdődik a szélsőségesség, és hol fejeződik be a radikalizmus. Ezért egyre zavarosabb a Jobbik tagsága és szociális bázisa."
  Mint mondta, a Jobbik szalonképes megfogalmazásai mögött szélsőséges szavazóbázis húzódik meg, ezért jelent veszélyt a Jobbik a demokráciára.

  Hallottuk azt a Fidesz által sokat hangoztatott szólamot, hogy a Jobbikot a Gyurcsány-éra működése nyomán a demokráciában csalódott emberek hozták létre.

  Kifejtette, hogy a Fidesznek annyiban kihívás a Jobbik, hogy vannak olyan radikális gondolkodású szavazók, akik hittek abban, hogy a Fidesz képes lesz elzavarni a kommunistákat, ám mivel ez nem sikerült nekik, az ebbéli csalódottság és a kudarc élménye kiábrándította a ,,demokratikus pepecselésből" az embereket. ..... Kövér szerint a legelkötelezettebb aktivistáik közül is sokan voltak, akik elpártoltak a Jobbikhoz. Azok, akik úgy érzik, hogy fontossá válhatnak a társadalomban. (Evvel is egyetértünk, Kövér Úr!)

  Kövér a parlamenten kívülről jövő törekvésekre azt a durva választ adta: ,,téveszme, ostobaság, amit ezek a pártocskák hirdetnek. Úgy viselkednek, mintha politikai pártok lennének, mindenféle felhatalmazás nélkül. Milyen alapon, kinek a nevében követel például a Magyarok Szövetsége új alkotmányt? Komolyan kéne venni magunkat. Induljanak pártként, mint az egy modern demokráciában elengedhetetlen, tegyenek le valamit az asztalra, és akkor beleszólhatnak a dolgokba."

  A Jobbikkal kapcsolatban még elmondta: ,,durva politikai csúsztatás, hogy mindenki hibája az elmúlt húsz év, amivel a Jobbik kampányol. Az emberek elvesztették a hitüket a demokratikus intézményrendszerekből, ezért hajlamosak egy ilyen kampánynak felülni. A felelősség elkenése, összevonása annak érdeke, akinek bíróság elé kellene állnia az elmúlt nyolc évért. Bármilyen oldalról jön ez az összemaszatolás, az azt éri el, hogy a szocialisták kibújjanak a felelősség alól. A Jobbik létrejötte a baloldal megosztó politikájának köszönhető."

  Az egyik moderátor halovány kérdése arra irányult, hogy a vidék emberei rettegnek a ,,sötét figuráktól" és, hogy a politika miért hagyta magukra őket.

  Kövér azt hazudta: ,,nem a politika hagyta magukra az embereket. Az emberek fordultak el a politikától. Nem jönnek el szavazni, amikor eljönnek, akkor is felelőtlenül szavaznak, nem csoda hát, hogy a politika nem pátyolgatja őket. Így fordulhatott elő, hogy 2002-ben többen voltak, akik a Fideszre szavaztak, csak kevesebben mentek el voksolni."

  A vidék közbiztonságát pedig nem a ,,nyíltan hungarista jelképekkel grasszáló" Nemzeti Őrsereg és a Gárda - melyeket pótcselekvésnek nevezett - fogja megoldani, a tyúktolvajlást nem ők fogják megakadályozni, erre van a polgárőrség. Majd a polgárőrök és mi, a tulajdonosok, a barátainkkal együtt este munka után megvédjük saját tulajdonunkat." (.... Igen, ezt mindenki így látja. Nincs is bűnözés Magyarországon, nem is kell árammal védeni a kilincset a tolvajoktól.)

  Kövér sajnálatát fejezte ki a cigány áldozatok iránt, és méltó büntetést remélt az elkövetőknek, de egyetlen szót sem említett a cigánybűnözésről (e témában ajánljuk olvasóink figyelmébe a bar!kád hetilap legújabb számát).

  Arra a kérdésre, hogy honnan van a Jobbiknak pénze, Kövér ismét bevetette az orosz kártyát. Hangsúlyozta, hogy nem véletlen Vona Gábornak az oroszokhoz való közeledése.

  Végül nem átallotta azt mondani: a Jobbik sem nem nemzeti, sem nem keresztény párt.

  Az unalmas előadást követően a közönség kérdései következtek, végre én is föltehettem kérdésemet.

  Szépen, jó hangosan mutatkoztam be: ,,Üdvözlöm, Király András vagyok, a bar!kád munkatársa." Néhány hallható sziszegés közepette az egész terem hátrafordult, felém. Elmondtam neki, hogy szerintem nem a baloldal megosztó politikája, hanem a Fidesz elmúlt 8 évi tétlensége vezetett a Jobbik megerősödéséhez. A moderátor ekkor igyekezett elvenni tőlem a szót, de nem hagytam magam. ,,Ha tették volna a dolgukat, lehet, hogy létre sem jön a párt" - folytattam. Elmondtam azt is neki, hogy a választók nem azért szavaztak rájuk, hogy kivonuljanak a parlamentből, hanem, hogy tegyék a dolgukat. Kövér ekkor már idegesen dobálta haját, egyre erőteljesebben tekergette kajla bajszát. Megkérdeztem azt is, miért menekültek el 2006. október 23-án a rendőrök támadása elől, és miért szavazták meg a titkosítási törvényt, illetve személyesen Kövér László miért nem tartózkodott a Parlamentben a szavazás idején?

  Kövér erre már nagyon ideges lett, és nemes egyszerűséggel azt felelte:

  ,,Nem válaszolok Önnek" - de nem hagytam magam, figyelmeztettem az általa sokszor emlegetett demokratikus játékszabályokra, de megint csak azt mondta: ,,Akkor sem válaszolok Önnek". - Kérdésemre, hogy ugyan miért, azt a gúnyos választ kaptam, hogy ,,Mert titkosítva van." A moderátor ekkor gyorsan átvette a szót, nehogy tovább égesse magát Kövér.

  A fórum után legalább egy tucat ember jött oda hozzám, méltányolta bátorságomat, s fölháborítónak és érthetetlennek tartották, hogy képviselőjük nem válaszolt egy egyszerű és kulturált kérdésre. Többen annyira megdöbbentek, hogy biztosítottak: többet nem szavaznak a Fideszre.

  Arra buzdítjuk kedves olvasóinkat, hogy minél többen menjünk el fideszes fórumokra, és tegyünk fel az előadóknak ilyen, és ehhez hasonló "kellemetlen" kérdéseket, hadd lássák meg a szavazóik, milyenek is ők”
 • 75. Phobos 2010. február 19. 17:17
  „Nem csak az MDF-fel, de az MSZP-vel, sőt a Fidesszel és a KDNP-vel is leült tárgyalni megválasztása után Retkes Attila - nyilatkozta az SZDSZ elnöke a Hírszerzőnek. Retkes annak idején többször is elmondta, hogy szándékában áll megkeresni "minden demokratikus pártot", ám arról, hogy ezek a találkozók az ellenzéki vezetőkkel létre is jöhettek, most értesülhetett először a közvélemény.

  Mesterházy Ernő és Retkes Attila több szocialista felsővezetővel is tárgyalt tavaly egy lehetséges választási együttműködésről, mielőtt végül az MDF-el állapodtak meg - állítják szocialista források. Retkes Attila cáfolta a hírt. Az SZDSZ elnöke szerint a nagy pártok aknamunkát folytatnak ellenük.

  Választási együttműködésről is tárgyaltak volna az SZDSZ vezetői a szocialistákkal (a Hírszerző úgy tudja, Lendvai Ildikó pártelnökkel és Mesterházy Attila frakcióvezetővel) tavaly több alkalommal - állította a Hírszerzőnek több vezető MSZP-s. Egy forrásunk szerint tavaly novemberben Retkes Attila pártelnök, és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt főtanácsadója, az SZDSZ egyik legfontosabb háttérembere kereste fel a szocialista párt több vezetőjét.

  A Hírszerző szerint az SZDSZ részéről az iránt puhatolóztak, hogy kerülhetne-e föl néhány budapesti liberális az MSZP listájára, és egy "kapcsolt lista" ötlete is felmerült - erről egy szabaddemokrata képviselő is beszélt lapunknak - de a szocialisták részéről "nem látták ennek realitását". Az SZDSZ részéről úgy érveltek, Budapesten segíthetne az MSZP-nek néhány népszerűbb liberális arc.

  Ha nincs ló, jó lesz szamár is

  Aztán ahogy az egykori koalíciós felek viszonya elmérgesedett, majd a szocialisták is mélyrepülésbe kezdtek, az elképzelés teljesen irreálissá vált, hiszen az MSZP-tagságban időközben óriási ellenérzés alakult ki a liberálisokkal, a szocialista politikusokban pedig azzal szemben, hogy az egyre kevesebb befutó helyet jelentő listákról még helyeket adjanak át az egykori koalíciós partner jelöltjeinek.

  "A megválasztásom után minden demokratikus párttal tárgyalásokat kezdeményeztem, így találkoztam Dávid Ibolyával, Lendvai Ildikóval, Navracsics Tiborral és Semjén Zsolttal is. Ezek után Dávid Ibolyával, és az MDF-el kezdtünk el választási együttműködésről tárgyalni. Ezen kívül mással erről nem tárgyaltam" - mondta a Hírszerzőnek Retkes Attila.”
 • 74. gjozsi88 2010. február 19. 14:00
  „´Nem lehet a neolibsiknek a neolibsikkal vitatkozni"

  Lehet, csak a megvalósíthatóságot alátámasztó érvek kellenének!!
  Azok nálatok hiányoznak!”
 • 73. szocdem 2010. február 19. 13:58
  „Végül is teljesen igaza van a Fidesznek - ez nem vitás.

  Nem lehet a neolibsiknek a neolibsikkal vitatkozni, különösen ha az egyiknek (FIDESZ) ötlete sincs, hogy miképp lehetne ezt az országot az unióba integrálnmi, és kivezetni a neoliberális zablatyok fogságából.

  Szerintem ne is mondjanak semmit, kissebb lesz a blama amikor egy év múlva ki kell írni a választásokat, mert ötlet híján az új kormányzta semit sem tud majd tenni a hatalommal az ország érdekében. Nem kétséges viszont: valakik megintqvára meg fognak gazdagodni pár hónap alatt, míg mások qvára el fognak szegényedni...

  Nem baj, egy év múlva is itt leszünk mi szocdemek, akkor majd lehet kérdezősködni nálunk a mai MSZP fanatikusoknak is..”
 • 72. gjozsi88 2010. február 19. 13:33
  „Phobos!
  Az uj titok törvény lényege, hogy ne lehessen bárkinek, bármire ráütni a titkos jelszót és ez egy európai jogharmonizációs igény, melyben civil szervezetek is jobban hozzáférhetnének az adatokhoz!!!”
 • 71. Phobos 2010. február 19. 13:08
  „Elfogadta az országgyűlés az új titoktörvényt. 2010. április 1-jétől minden irat titkos lesz, amire valaki ráüti a ,,nem nyilvános" pecsétet. A képviselők közül 332-en szavaztak igennel és 17-en nemmel. Az MSZP és a teljes jelen lévő Fidesz-KDNP frakció kivételesen nagy egyetértésben bólintott rá a törvényre. Fogarasi László jogászt, a Jobbik szakpolitikusát kérdeztük.

  .... A Fidesz és az MSZP is megszavazta az új titoktörvényt a minősített adat védelméről (2009. CLV. tv.). A jelentőségéhez képest szinte teljes médiaelhallgatás mellett született meg a kétharmados egyetértés. Mi lehet ennek az oka?

  Fogarasi László: Az, hogy a titoktörvényt nem kísérte, és a Jobbikot leszámítva ma sem kíséri médiaérdeklődés, nem meglepő. A titokvédelemmel kapcsolatos jogszabályi rendelkezések döntő befolyással vannak a hatalmon lévők, illetve a politikai váltógazdaságra berendezkedett hatalomra törekvők működésére, illetve lehetőséget teremthet a hibák elfedésére. Az ember már fel sem kapja a fejét a naponta felszínre kerülő korrupciós ügyletek kapcsán, és ez csak a felszín, amely a média érdeklődési küszöbét eléri. Az ország tele van a politikai rendszer szereplői által elkövetett bűncselekményekkel, önkényes hatalmi cselekményekkel és visszaélésekkel. Realistán szemlélve a magyar közállapotokat és a médiát, látható, hogy igen kényelmes számukra az előre leosztott szerepekkel működő politikai váltógazdaság. Ez az oka annak, hogy hosszú évek kínlódását követően, ily csendben került elfogadásra a törvény és a Jobbikot, illetve néhány érdekvédelmi szervezetet leszámítva, azóta se foglalkozik vele senki. A Fidesznek és az MSZP-nek a hatalombiztosítási- és gyakorlási technikái, illetve e tárgyban a jövőről alkotott elképzelései megegyeznek.

  b.: Mi változott meg az új szabályozással? Mi a véleménye arról, hogy a jogvédők szerint az új törvény elfogadásával önkényessé és ellenőrizhetetlenné válhat az állami szervek titkosítási gyakorlata, továbbá a törvénysértések is kiválóan elrejthetőek, hiszen csak titkosítani kell az adott dokumentumot?

  Fogarasi: A legfontosabb változás, hogy a korábban közismert kifejezések, mint az államtitok, illetve a szolgálati titok megszűntek. Helyettük alkotta meg a törvényalkotó a már korábban is ismert kifejezést, a minősített adat fogalmát. Az eddigi törvény I-es számú melléklete igyekezett pontosan és részletesen meghatározni azt, hogy mikor, milyen adat minősíthető állam- vagy szolgálati titoknak. Az új szabályozás szerint akkor lehet egy adatot minősített adattá nyilvánítani, ha az a Magyar Köztársaság szuverenitása, területi integritása, alkotmányos rendje, honvédelmi, nemzetbiztonsági, bűnüldözési, bűnmegelőzési, igazságszolgáltatási, központi, pénzügyi, gazdasági tevékenysége, külügyi vagy nemzetközi kapcsolatai, állami szerv illetéktelen külső befolyástól mentes, zavartalan működésének biztosítása szempontjából védendő értékkel bír. Azaz szinte bármit, bármikor titkosítani lehet. Ez a jelenlegi szabályozás legfőbb hibája. A túlzott konszenzuskeresés a felek között olyan semmitmondó megfogalmazásokat és szövegkörnyezetet eredményeztek, amelyek lehetőséget teremthetnek a törvényes kereteket túllépő eljárásoknak, illetve a törvénytelenségek és a szakmai hibák örökre elfedésének. Ma, amikor a hatalmat átszövi a korrupció, és amikor a mentelmi jog hiányában a parlament egynegyede ellen folyhatna bűnügyi nyomozás, egész egyszerűen elképesztő fenyegetést jelent. Most már törvényi felhatalmazás alapján, az általuk irányított szervezetek útján bárkiről, bármilyen szervezetről, pártról, titkos adatokat lehet gyűjteni, és azokat önhatalmúlag fel lehet használni. A törvény szinte kategorikusan kizárja, hogy a törvénytelenségek valaha is napvilágra kerüljenek. A felhalmozott adatokat gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül tudja használni egy olyan személyi kör, amelynek tagjai között magasabb a bűnügyi fertőzöttség, mint jó néhány hátrányos településen.

  b.: Mi a véleménye arról, hogy nem kérheti bárki az adatok minősítésének felülvizsgálatát, sőt az MSZP-s Tóth Károly javaslata is elfogadásra került, miszerint az indokolatlan titkosítások megszüntetését csak az ombudsman kérheti a bíróságtól?

  Fogarasi: Egy jogállam fontos jellemzője, hogy azok, akiknek a nevében a közhatalmat gyakorolják, ellenőrizni tudják a hatalmon lévőket. A törvény ebben a formában ezt szinte kizárja. A titkos információk komoly fegyvert jelentenek az azzal rendelkezők kezében, de ne feledjük, hogy ezzel csak élni szabad, és soha sem visszaélni. Éppen ezért a törvényt sürgősen módosítani kell, meg kell teremteni annak pontos és szabályozott rendszerét. Azt senki ne gondolja komolyan, hogy egy olyan leterhelt személy, mint az ombudsman, ezekkel a kérdésekkel érdemben tud foglalkozni, hiszen naponta ezres nagyságrendben keletkeznek a minősített adatok.

  b.: Nem veszélyezteti a vélemény-nyilvánítás, az információ és a sajtó szabadságát, hogy pénz- és börtönbüntetés fenyegeti azokat, akik feltárják a titkos adatokat, még akkor is, ha ezzel törvénysértést vagy korrupciót lepleznek le?

  Fogarasi: Ez a törvény alapjaiban veszélyezteti az információs szabadságot, és az emberek személyiséghez fűződő jogait. Egyrészről a mai modern technikai világban előbb vagy utóbb minden személyes adatunk, titkunk, véleményünk nyilvántartásba kerül. Innen már csak egy lépés a gondolatrendőrség felállítása, és a totális ellenőrzés rendszerének kialakítása. Ne feledjük, az ember esendő, és hibáival teljes. Gyomorforgató lehetőség olyan rendszerben élni, amely a saját polgárai totális, kontroll nélküli ellenőrzésére törekszik és mindezt úgy, hogy aki nem hódol be, az csak magára számíthat. Éppen ezért küzdeni kell a koncentrált hatalmi törekvések ellen. Csak így biztosítható Magyarország szebb jövője.”
 • 70. Eva- 2010. február 19. 12:51
  „"Az önkormányzat 2006-ban kapta vagyonkezelésbe a területfejlesztési célok megvalósítására a sajtótájékoztatón említett ingatlanokat, s ahogy az a közleményben olvasható, a közérdekű cél megvalósulásig együttműködési megállapodással igyekeznek biztosítani "az érintett ingatlanok rendezettségét, kultúrállapotban tartását".

  Teszik ezt "annak érdekében, hogy a lehetséges befektetőknek tartandó prezentáció során rendezett összképű, vonzó perspektívát sugalmazó alternatívát kínáljunk" - írják, jelezve: az együttműködő partner kiválasztásakor - mivel nem földhaszonbérletről van szó - csak részszempont volt a fizetendő díj mértéke. "”
 • 69. Eva- 2010. február 19. 12:49
  „nem hát!
  a szerződések meghiusultak, mert jóváhagyást nem kaptak.

  Majd ezután lesz rá vevő:
  akit nem támad senki!

  Így bűncselekmény sem történt.

  http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/babolna-kontra-magosz-64-millios-kar-vagy-vonzo-ajanlat-275305

  persze elolvasni a vakhitűek ugysem fogják!”
 • 68. gjozsi88 2010. február 19. 12:00
  „mirade!
  Közbe a Bábolnai polgármester asszony tételesen megcáfolta a Budai Gyula által állitottakat, dokumentumokkal alátámasztva és ha jól emlékszem ez ügyben a birósági elmarasztalás sem támasztja alá Budai Gyulát!!!”
 • 67. miracle. 2010. február 19. 11:56
  „Egy adag ebédre a komcsiknak:
  770 milliót ,,kezelt el" az MSZP-s polgármester

  A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: a 2007-es ügyben hűtlen kezelés gyanúja merül fel a polgármesterrel, az MSZP országgyűlési képviselőjével szemben, ugyanis jelentős vagyonvesztés érte az államot azáltal, hogy a 227 millió forint értékű földterület közel egymilliárd forint értékben került egy gazdasági társasághoz azáltal, hogy kezdeményezték a terület művelési ágból való kivonását és átminősítését ipari parkká.

  Budai Gyula úgy fogalmazott, hogy Horváth Klára ,,az ingatlanmaffiát megszégyenítő módszerrel" játszotta át a 240 hektáros területet egy gazdasági társaságnak.”
 • 66. gjozsi88 2010. február 19. 09:48
  „t-a-ibi!
  Nincs olyan kormány akinek nem kell egyezkednie!!
  Az uniós tagországként, nem önellátó országként (azaz többet termelünk, mint a belső igény, valamint számos alapanyagot, mint a köolaj, a gáz külföldről hozunk be) a nemzetközi körökkel egyeztetni kell!!!”
 • 65. t-a-ibi 2010. február 19. 09:43
  „Orbán V.----nem vitázunk senkivel.

  Lehet ez a valóság?
  Magyarországnak is az az érdeke,hogy egy-párt kormányozzon, koalíció nélküli kormányzás kell végre!
  Azért kell nagy arányban nyerni, hogy ne kelljen senkivel sem egyezkedni!

  -de kedves elnök úr a Fidesz-Kdnp az koalíció!
  -azt majd én döntöm el,, hogy koalíció vagy sem!
  -de hát az két párt, kedves elnök úr!
  -maguk csak azt hiszik, volt két párt.
  -de a választásokon is, mint két párt közös listán indulnak.
  -minden áron kötekedni akar velem, mi egy pártként fogunk kormányozni.
  -akkor nincs több kérdés.
  -közös?- na jó ők is kapnak pár helyet a látszat kedvéért.
  -akkor ez a választók megtévesztése, csalás.”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eskütétel a városházán

Esküt tettek a soproni városházán Győr-Moson-Sopron megye 6. és 7. számú választókörzetének… Tovább olvasom