Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A fidesz létszámot csökkentene

Fidesznek az önkormányzati választásokkal összefüggésben egyetlenegy terve van: a képviselők létszámának jelentős csökkentése.

Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója hétfői sajtótájékoztatón a Népszavában megjelentekkel kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta, az önkormányzati választásokkal összefüggésben egyetlenegy tervről tud: jelentősen csökkenteni akarják az önkormányzati képviselők létszámát.

Semmilyen más terve nincs a Fidesznek ezzel kapcsolatban - tette hozzá.
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-vel hétfőn közleményben közölte: "az MSZP pártlapja ma újabb hazugságot talált ki, nyilván úgy gondolták, hogy olvasóikat nem szórakoztatnák kellőképpen az aktuális hírértékű események, így Hagyó Miklós lebukása vagy éppen Horváth Klára MSZP-s képviselő korrupciós ügye".

A Népszava hétfői számában megjelent cikk szerint csak 2011 őszén vagy 2012-ben tartanák a voksolást. Egyfelől azért, mert ha még az idén megrendeznék a helyhatósági választásokat is, akkor a kampány blokkolná a választási év lehetséges kormányzati teljesítményét és a keményebb intézkedések bevezetését - írták. A Népszava szerint a halasztás másik indoka az, hogy rendezné a Fidesz az eladósodott jobboldali önkormányzatok ügyét, hogy jobb eséllyel indulhassanak helyi jelöltjeik, valamint az, hogy a jövőbeni EU-s pályázati lehetőségek bővüljenek.
A Fidesz a Népszava szerint nem csupán egyes települések hivatali önállóságát szüntetné meg kistérségi, illetve régiós összevonásokkal, hanem a falusi önkormányzatok egy részét is.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője január 15-én, az MTI-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy szerepel-e a Fidesz hosszú távú tervei között a parlamenti és az önkormányzati választások időpontjának eltolása különböző évekre, azt válaszolta: folyik ilyen irányú gondolkodás, és ez a lépés logikus is lenne, de csak a távlati célok között szerepel. "Azt tanácsolnám a szocialistáknak: ne reménykedjenek abban, hogy ezt a fővárosi ciklust meghosszabbíthatják" - fűzte hozzá.

A két választás idei eltolása szerinte idén még kizárt, de személy szerint elképzelhetőnek tartja, hogy a következő önkormányzati ciklus már 5-6 éves legyen.

Olvasóink írták

 • 19. t-a-ibi 2010. február 05. 17:18
  „12. hozzászólás Eva- 2010.02.02. 07:54
  11-hez

  képzeld el:
  az országgyűlési képviselők kapnak gazdasági adatokat
  kapnak társadalomra vonatkozó adatokat
  okos emberek--tegyük fel
  és akkor ezekből az adatokból a lehető legjobb megoldásra kell jutniuk az ország működőképessége érdekében.
  hoznak rendelkezéseket---te pedig elzavarod őket, mert nem adakozás típusúak,csak realisták.
  mit teszel az általad választottakkal

  :::::::::::::::
  Miért adakoznának? - miért zavarnám el őket?
  Fogalmam nincs mit akarsz a kérdéseiddel.”
 • 18. Phobos 2010. február 04. 10:40
  „Így készülnek áprilisra: a talmudista üzleti "etikát" tanulmányozza a ..idesz

  Ezzel a kicsit sem vicces látvánnyal találkozhat az ember, ha ellátogat a (talán nyomokban még helyenként létező Polgári Köröket tömörítő) Polgárok Háza honlapjára. Próbáljunk meg elvonatkoztatni a Rákosi-időket idéző Orbán-kultusztól, s nézzük a "civil" akadémia programajánlóját - hogy lássuk, milyen értékrend szerint készül a kormányváltásra a Fidesz. És mit látunk, ki okítja "üzleti etikára" a Likud testvérpártjának vezetőit és tagjait? Bizony. Bár ez a KDNP izraelita műhelye után aligha lehet meglepő.

  Csak hogy legyen sejtésünk arról, mi várható itt tavasztól, főleg 2/3-os ..idesz-többség esetén...

  Időpont: 2010-02-04

  Helyszín: Polgárok Háza - Díszterem

  Tarlós István elnök, FIDESZ-KDNP frakció, Fôvárosi Közgy?lés, Lengyel
  Köztárasági Érdemrend Tisztikeresztje, Magyar Köztársasági Érdemrend
  Kiskeresztje kitüntetettje
  - Budapest jelene és jôvôje

  Dr. Köves Slomó vezetô rabbi, Egységes Magyarországi Izraeli Hitközség
  - Etika az üzleti életben”
 • 17. gjozsi88 2010. február 03. 10:44
  „kolombela!
  De ugye nem zavar, hogy a pályázatokat részletes feltételek szerint birálnak el és a feltételek teljesülését ellenőrzik más adatbankokon keresztül és mindezt a finanszirózásban részt vállaló unió szigoruan ellenőrzi!!!
  Talán emlékszel, mikor az európai tagországok közel 200 milliárdos támogatást fizettek vissza egy rosszul alkalmazott pályázat miatt a mezögazdasági szektorban!”
 • 16. oziris 2010. február 03. 10:23
  „a parlamenti képviselők számát kell csökkenteni, sok ingyenélőt elzavarni a p...ba.”
 • 15. kolombela 2010. február 02. 23:57
  „12. Eva- 2010.02.02. 07:54
  Hasonlatod sántit. ezt gondold át még egyszer. A jobbik nem azt mondja, hogy a képviselőnek ne legyen tanácsadói, szakértői háttere, hanem az állás halmozást ellenzi, ami egyébként a korrupció meleg ágya is. Itt egy jó hasonlat:
  Az az illető bírálja el és még másokat is "meggyőz" hogy ítéljen oda x Forintot saját magának támogatásként egy olyan marhaságra, ami csak azért igényelt jó, hogy lenyúlhassa ezt a támogatást. A csúcs pedig az, amikor ugyanaz az illető még ellenőrzi azt, hogy mire költötték a támogatást.”
 • 14. kolombela 2010. február 02. 23:44
  „"A fidesz létszámot csökkentene"...., de nem fog. A mondatot illik befejezni, vagy a hiányzó részt ki kell pontozni.”
 • 13. gjozsi88 2010. február 02. 12:16
  „Csetneky!
  Mondták nektek..!
  Közben azt nem terjesztették be, hogy milyen módon kell emiatt átalakítani a választási rendszert!
  Ugyanis ehhez nem egy törvényt kell benyujtani, hanem a választási törvényt kell teljesen átalakítani, ahhoz, hogy a fideszes javaslat életképes legyen!
  A parlamenti szavazásnál, mely ezt a csökkentést tartalmazta, kivitelezhető módon, leszavazni nem merte, de a tartózkodása miatt elutasította!!”
 • 12. Eva- 2010. február 02. 07:54
  „11-hez

  képzeld el:

  az országgyűlési képviselők kapnak gazdasági adatokat
  kapnak társadalomra vonatkozó adatokat

  okos emberek--tegyük fel
  és akkor ezekből az adatokból a lehető legjobb megoldásra kell jutniuk az ország működőképessége érdekében.

  hoznak rendelkezéseket---te pedig elzavarod őket, mert nem adakozás típusúak,csak realisták.

  mit teszel az általad választottakkal”
 • 11. t-a-ibi 2010. február 01. 23:01
  „Létszámcsökkentést, és szabályozást a parlamenti választások után!

  AKI PARLAMENTI KÉPVISELŐ, --AZ NE LEHESSEN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-POLGÁRMESTER!

  Nem ám hetven-hat pozíciót, felhalmozni és nem csinálni semmit.

  Elég legyen abból, hogy válasszatok meg mindenhová, és majd viszem a sleppem (titeket akit nem választanának esetleg meg), --mert hát ugye én sem vagyok hülye, hogy annyit dolgozzak.

  Na ezt csinálják a parlamenti pártok, --- ami mocskos és gusztustalan.

  Egyedüli párt amely ellenzi, a pozíció-hatalom halmozást, az a Jobbik!

  Egy ember egy munkát végezzen, de azt tisztességesen!”
 • 10. load 2010. február 01. 22:54
  „9. Csetneky
  Igen, legutóbb tavaly december közepén állt ki a Fidesz keményen a képviselői létszámcsökkentés mellett.
  Ez a cikk arról szól:
  http://www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/a_fideszen_mult_nem_lesz_200_fos_parlament_33551”
 • 9. Csetneky 2010. február 01. 20:49
  „Józsi barát!

  Nem emlékszem a pontos számra - de majd nézz utána, ha érdekel - a Fidesz kb. 60 alkalommal terjesztett elő ezzel kapcsolatban törvényjavaslatot, de az Mszp-Szdsz kormánytöbbség még a szavazásra bocsátást is megakadályozta. Akkor miről beszélsz?”
 • 8. BsBe 2010. február 01. 16:44
  „gjozsi88 teljesen igazad van. Most duma, aztán ha odakerülnek, marad minden a régiben, ugyan úgy, mint a parlamenti képviselők csökkentésére benyújtott határozati javaslat végén. Nem csökkenteni az ingyenélőket, szaporítani.”
 • 7. gjozsi88 2010. február 01. 16:29
  „A parlamenti képviselők csökkentésére benyujtott határozati javaslat szavazásakor tartózkodott a Fidesz!
  Ez garancia lesz a mostani igéretre is!!!???”
 • 6. Phobos 2010. február 01. 14:58
  „Hát lenne kiből csökkenteni !

  A XI. kerületi Fidesz-tagok többsége sem támogatja képviselőjelöltnek, de fentről rájuk erőltetik az eddig mindent elbukó Kupper Andrást, aki politikai maffiakapcsolatainak köszönhetően listán mégis parlamenti és önkormányzati képviselő lett, sőt tipikus álláshalmozóként még felügyelőbizottsági tag is jó (köz)pénzért. Apja Horn Gyula kabinetfőnöke volt, akivel együtt vett részt fegyverrel az ´56-os forradalom leverésében. Nagybátyja pedig az azonos nevű Kupper András, akiről fővárosi Fidesz-elnökként azt hazudta: nem tudta, hogy ő a Centrum parkolási maffia tulajdonosa.
  Kupper András sógora Jankó István, a XI. kerületi Fidesz elnöke. Ők túrták ki pártjukból felső erővel a korábbi polgármestert, Juhos Katalint és férjét, Riedel René helyi frakcióvezetőt. Kubatov Gábor és Pesti Imre kegyeltjeként lesz most is minden korábbi kudarca ellenére képviselőjelölt, pedig a kb. 150 újbudai tagból csak 60 szavazatot kapott Kupper, ami nem meglepő: aki közelről megismeri, rájön aljasságaira.
  Aki nem fúj egy nótát vele, azt megpróbálja kizáratni a Fideszből (ő távolította el Gyenge Zsoltot is, aki ma a Jobbik terézvárosi elnöke). Csak buta és jellemtelen emberekkel veszi körül magát, őket helyezi pozíciókba. Pl. a kinyomozhatatlan iskolai végzettséggel (max. szakmunkásképző) rendelkező Gadácsi Miklóst tette XI. kerületi listára 2006-ban. Vele szerveztette minden aljas akcióját. Gadácsi sötét alak, akit a tagság ki akart záratni, de Kupper hatására évek óta nem hoz határozatot az illetékes Fidesz-szerv. Viszont a tagság haragja elől ki kellett menteni a kerületből: a budafoki polgármester mellé tették egy jó kis állásba, helyi társadalmi kapcsolatok koordinátora lett, miközben újbudai képviselő is.
  De vissza Kupperhez! Apja, Kupper V. Béla 1990-ig Horn Gyula külügyminisztériumi kabinetfőnöke volt, majd a ,,rendszerváltást" követően a BÁV Rt. elnökeként mentette át hatalmát. Korábban komoly pártkitüntetést kapott az ´56-os harcokban úgymond ,,az ellenség megsemmisítéséért".
  Kupper András tipikus politikusi pozícióhalmozó. Hogy csak a közpénzből fizetett állásait nézzük: parlamenti és önkormányzati képviselő egyszerre, mindkét helyen bizottsági tag, és még a XI. kerületi Közbeszerzési Bizottság elnöke, valamint felügyelőbizottsági tag is egy önkormányzati cégnél. És még ki tudja, mi... Hiszen néhány éve épült, őriszentpéteri birtokának sincs nyoma vagyonnyilatkozatában - tájékoztatta szerkesztőségünket egy helyi Fidesz-tag.
  S ezeket a pozíciókat úgy kapta meg Kupper, hogy közben egyéni megmérettetésein rendre alulmaradt. 2006-ban nemcsak parlamenti képviselő- és polgármesterjelöltként bukott, hanem egyéni önkormányzati képviselőjelöltként is, pedig volt akkora maffiózó, hogy MSZP-s riválisával szemben megtévesztésként, megosztásként elindított egy azzal azonos nevű, sosem látott személyt függetlenként is, aki 1,3%-ot vitt el a maszopostól.
  Kupper András legemlékezetesebb, politikatörténeti hazugsága volt az a nevetséges eset, amikor fővárosi Fidesz-elnökként a parkolási ügyeket feszegette, s felrótták neki: nagybátyja a többségi tulajdonosa a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-nek”
 • 5. Phobos 2010. február 01. 14:14
  „jönnek nemsokára a megszokott dallamok: nem engedjük! soha több! ...”
 • 4. Phobos 2010. február 01. 14:04
  „nem baj az ígéret a fontos... úgy sem kéri senki számon.”
 • 3. Primax 2010. február 01. 14:02
  „Micsoda link duma !
  Pont most...”
 • 2. akinemfél 2010. február 01. 13:59
  „...vagy esetleg 50-60 év,hiszen ha egyszer meglenne a hatalom,miért kellene másnak átengedni ?
  Szavazz a Jobbikra !”
 • 1. Csetneky 2010. február 01. 13:59
  „A létszámcsökkentés már akkor is későn lenne, ha megtörtént volna. Ugyanez vonatkozik az országgyűlési képviselőkre is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz szerint sértőek a kinevezések

A Fidesz szerint a hat évre szóló államigazgatási vezetői megbízások sértik egy következő kabinet… Tovább olvasom