Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A Fidesz hétfőn benyújtja a három csapást

A Fidesz hétfőn benyújtja az Országgyűlésnek a "három csapás" néven ismert törvényjavaslatát, amely jelentősen szigorítaná a büntető törvénykönyvet - közölte a párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre.

Szijjártó Péter kifejtette: a szigorítások része lesz az is, hogy a pedagógusok és más közfeladatot ellátó személyek elleni fizikai támadások esetén az alsó büntetési tételt egy évre emelnék fel.

Azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke "gárdamellényben" érkezhet az Országgyűlés pénteki alakuló ülésére, a fideszes politikus azt mondta: mindenkinek be kell tartania a hatályos jogszabályokat, és ha azokat nem tartja be, akkor a jogkövetkezményekkel számolnia kell.

Szijjártó Péter hozzátette: Sólyom László államfő fogja megnyitni a parlament alakuló ülését, "nyilvánvalóan a köztársasági elnök úr rendelkezésére áll minden egyes olyan eszköz", amellyel a törvényeket be tudja tartatni.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Sagittarius 2010. május 13. 23:30
  „32. Primax 2010.05.13. 21:56

  Kifelejtetted a 2 legszebb díját, a Magyar vérrel összekent PUFAJKÁT, és a kirúgott fogakkal "ékesített" BAKANCSOT!”
 • 33. Phobos 2010. május 13. 21:56
  „Régi csibészek....

  Fidesz: Pintéré lesz az NBH, Martonyié a hírszerzés

  Szétválasztja és különböző tárcákhoz rendeli a leendő kormány a titkosszolgálatokat: Pintér Sándor belügyminiszter tárcája alá kerül a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, míg Martonyi János külügyminiszter irányíthatja majd a hírszerzést. A katonai titkosszolgálatot a Honvédelmi Minisztérium kapja.

  Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön közölte: az Információs Hivatal, azaz a hírszerzés a Külügyminisztériumhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) a Belügyminisztériumhoz kerül, a Honvédelmi Minisztérium pedig a katonai titkosszolgálatokat felügyeli majd.

  Mint ismert, a belügyminiszter Pintér Sándor lesz, a külügyi tárcát pedig Martonyi János vezeti majd, így a polgári titkosszolgálatok e két kormánytag alá kerülnek, ahogy ezt korábbi cikkünkben már megírtuk.

  Ez esetben ugyanakkor módosítania kell a nemzetbiztonsági törvényt, az ugyanis úgy fogalmaz, hogy a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszter nem lehet sem a rendészetért felelős miniszter, sem a honvédelemért felelős miniszter, sem pedig az igazságügyért felelős miniszter. Ezt a törvényt kétharmados többséggel lehet csak módosítani.

  Ahogy azt korábban megírtuk, szakmai berkekben úgy tudják, Pintér maga kérte azt, hogy a titkosszolgálatokat is felügyelhesse. Ez sokaknak nem tetszik. A hvg.hu titkosszolgálati forrásból úgy értesült, az NBH több vezető beosztású munkatársa is kilátásba helyezte távozását arra az esetre, ha valóban Pintér Sándor lesz a ,,főnökük".

  Az NBH körül az utóbbi években több botrány is volt. 2007-ben az NBH akkori főigazgatójának, Galambos Lajosnak azért kellett távoznia, mert személyesen is belekeveredett az Egymásért - Egy másért Alapítvány csalási ügyébe, ráadásul a szervezet éppen az ő irányítása alatt állt a 2006-os őszi zavargások idején, amikor szintén követett el hibákat.

  Galambos utódja, a szocialista érában még a KGB moszkvai iskolájának padjait is koptató Laborc Sándor sem bizonyult megfelelő vezetőnek, irányítása alatt robbant ki az UD Zrt. lehallgatási ügye, melyben végül az NBH, pontosabban Laborc maradt alul. Jóllehet az ügyben az NBH tett feljelentést a két egykori titkosszolgálati tiszt tulajdonában álló UD Zrt. ellen, azt állítva, hogy a cég üzletembereket, politikusokat figyelt meg, a Központi Nyomozó Főügyészség végül Laborcot gyanúsította meg különleges személyes adatokkal való visszaélés miatt.

  Az sem vetett jó fényt az NBH-ra, amikor kiderült: az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EMFESZ) vezetői hiába jelezték az NBH-nak, hogy az orosz Gazprom befolyást akar szerezni a stratégiai cégben, tavaly májusban mégis sor került az ügyletre. Az már csak hab a tortán, amikor a romagyilkosságok kapcsán napvilágot látott, hogy az egyik gyanúsítottat már korábban is figyelte az NBH, ám amikor fegyverek vásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést.

  A titkosszolgálatok feletti parlamenti kontroll is hagy kívánnivalót maga után. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának papíron komoly ellenőrzési jogosítványai vannak ugyan, de ezeket az utóbbi években nem igazán gyakorolta.”
 • 32. Primax 2010. május 13. 21:56
  „Csetneky 26 !
  A "pufajkás" Gyula kitüntetései :
  - Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékérem (1957) 25 éves korában kapta a magyar kommunista rendszer egyik legmagasabb állami kitüntetését
  - Nemzetközi Károly-díj (Aachen, 1990)
  - Arany Európa-díj (1994)
  - Nagy Arany Érdemrend a Szalaggal az Osztrák Köztársaság Szolgálatáért (2005)
  - Egy németországi kisvárosban, Wertheim am Main-ban utcát neveztek el róla.
  - 1999-ben az origo, az RTL Klub, a Népszava és a Színes RTV "2000 magyar" címmel rendezett közönségszavazásán a kortárs magyarok között a második legnépszerűbb helyet szerezte meg.
  Nézz tána, hogy a Károly-díjat kiknek "osztogatják" !
  A narancsosok a lába nyomába sem léphetnek.”
 • 31. Phobos 2010. május 13. 21:50
  „re 30
  nem a "Magyar" Hírlapról :)”
 • 30. Sagittarius 2010. május 13. 21:36
  „moderálva sértő”
 • 29. Sagittarius 2010. május 13. 21:30
  „26. Csetneky 2010.05.13. 18:03
  "Csak mindenképpen ki kellene egészíteni az önfentartó börtönökre vonatkozó törvénnyel, különben igencsak sokba fog kerülni."

  Ne hidd azt! Gondold át, és belátod, sokkal többe kerül egy tolvaj, életében nem dolgozott segélyen élő bűnöző szabadlábon a nemzetgazdaságnak, mint a börtönben. Kint is a mi adónkból finanszírozzák az egész életét, ráadásul még ki is rabol bennünket. Fizetni kell miatta a rendőröket, a bíróságokat, a sértettek egészségügyi ellátását, ha éppen meg nem öl. Összességében jobban, és olcsóbban járunk, ha mind bent rohad meg. Az ügy érdekében inkább vállalom az eltartásukat odabent!”
 • 28. Phobos 2010. május 13. 21:29
  „A Fidesz kudarca biztosra vehető - avagy hazánk sorskérdései a jelenlegi keretek között megoldhatatlanok

  Igen, a Fidesz kudarca biztosra vehető. Elképzelhető, hogy néhány kevésbé lényeges területen sikert érnek el, és az irányításuk alatt álló hatalmas médiabirodalom propagandája révén még meg is nyerhetik a következő választásokat. Amit azonban én hangsúlyozok, az a következő: a Fidesz képtelen lesz megbirkózni Magyarország sorskérdéseivel. Igaz, más sem lenne rá képes a jelenlegi keretek között. Magyarország súlyos bajaira ugyanis - a ,,globális" világrend és a hazánkban uralkodó rezsim természetéből adódóan - nem lehetséges gyógyírt találni. Most csupán három olyan nemzeti sorkérdésre hívnám fel a figyelmet, amelynek megoldása a ,,liberális demokrácia" és a ,,globális kapitalizmus" jelenlegi rendszerében lehetetlen.

  1. A nyugdíjkérdés megoldhatatlansága
  Egy-két éven belül nyugdíjba vonul a Ratkó-korszak nemzedékének legtöbb tagja. A rendszer finanszírozhatatlanná válik. Semmiféle magánnyugdíjpénztár nem lesz képes megfelelő színvonalú ellátást nyújtani az évről évre növekvő számú idős embernek, főként úgy, hogy a születések száma évtizedek óta folyamatosan csökken, és nincs elegendő számú aktív korú nő és férfi, aki a nyugdíjak fedezetét megtermelné. Egészen ,,szélsőségesen" radikális, az úgynevezett liberális demokrácia kereteit szétfeszítő törvényekkel (abortusztilalom, főállású anyaság, a feminizmus propagandájának korlátozása, nagyvonalú családtámogatási rendszer, a családi értékek népszerűsítése az oktatásban, a médiában, a családellenes nézetek kiszűrése a tömegkommunikációból stb.) lehetne csak elérni, hogy több gyermek szülessen. De még ha ezeket a kivételesen radikális, a gyermekvállalást elősegítő törvényeket azonnal életbe is léptetnék, a meghozott intézkedések jótékony hatásai évtizedek múlva jelentkeznének csak. Az a kormány pedig, amely ilyen típusú törvényeket elfogadtatna, azonnal megbukna: a liberális média fasisztának és nácinak kiáltaná ki, és a tömegek is ellene fordulnának, főként az abortusztilalom bevezetése miatt.
  2. A cigánykérdés megoldhatatlansága
  Először is nem tudom, létezik-e annyi pénz a világon, amely ahhoz kellene, hogy a cigányságot magasabb kulturális színvonalra emeljük. Talán létezik, de Magyarország ennyi pénzt egészen biztosan nem lesz képes elkölteni a cigányok iskoláztatására és munkába állítására. (Ha érdemes egyáltalán bármennyit is költeni erre a célra.) De ami a fő: a cigányság erőteljesen szaporodik, és bizonyos kelet-magyarországi térségekben már most is többséget alkot. Nem kell hozzá sok idő, és számarányuk meghaladja majd a magyarokét. Ha tehát rövidesen nem sikerül a ,,romákat integrálni a társadalomba" (ami tudtommal még sehol a világon nem sikerült), mi fog történni velünk akkor? Fennmarad egyáltalán Magyarország? Milyen arányokat ölt majd a bűnözés? Ki fog itt termelő- és kutatómunkát végezni? Ki tartja el majd a rajtunk élősködő oligarchiát? Ki fogja megőrizni és továbbadni a magyar kultúra értékeit? Bevándorlókat telepítenek be? De honnan és kiket? Szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem a beláthatatlan jövő gondjáról van szó, hiszen az etnikai arányok kedvezőtlen megváltozásának súlyos következményei (cigánybűnözés, gazdasági problémák, a szociális ellátórendszerre nehezedő terhek fokozódása, a cigány-magyar ellentétek elmélyülése stb.) már napjainkban is érzékelhetők.
  3. Az adósságválság és általában hazánk gyarmati helyzetéből fakadó súlyos gazdasági gondok megoldhatatlansága
  Gazdasági bajaink egyik legfőbb oka, hogy mérhetetlenül el vagyunk adósodva: az évtizedek óta felhalmozósó összegeket egy ezredév alatt sem lehet visszafizetni. Természetesen a nyugati világ és benne hazánk nyakán élősködő bankároligarchia abban érdekelt, hogy a világ végezetéig az adósaik legyünk, mert a végtelenségig az uralmuk alatt, jobbágysorban akarnak tartani. Az egyre fogyatkozó számú munkaképes korú magyar napról napra többet dolgozik, de csak azért, hogy a rajtunk csüngő bankároligarchia vagyona, kényelmes élete és hatalma biztosítva legyen. És nem csak a felvett kölcsönök visszafizetése révén zsigerelnek ki minket: a bankok, a biztosítók, a multinacionális cégek, a pénzügyi befektetők, szóval az egész rettenetes globális multinacionális pénzügyi és céghálózat belőlünk él, a nyakunkon élősködik, melynek következtében azután bármilyen jól hangzó szövegeket is hallunk a Fidesztől, vagy bárki mástól a ,,gazdaság felpörgetéséről", a ,,családok megsegítéséről", a ,,nyugdíjak és a fizetések értékállóságának megteremtéséről", mindez a pusztába kiáltott szó marad mindaddig, amíg a vérünket szívó ,,pénzügyi köröket és befektetőket" le nem rázzuk a nyakunkról. (A becsületes, nem extraprofitra, hanem tisztességes haszonra törekvő, a nemzeti és környezeti szempontokat is figyelembe vevő ,,befektetőkkel" nem lenne baj, de nem tudom, léteznek-e ilyenek egyáltalán.) A világért el ne higgyük azt a naponta százszor is elismételt, hihetetlenül ostoba szöveget, mely szerint a ,,pénzügyi befektetők finanszírozzák Magyarországot". Hát nem mi, két-három állásban, éjjel-nappal dolgozó emberek működtetjük és tartjuk fenn Magyarországot, és nem éppen mi ,,finanszírozzuk" ezeknek az istenként tisztelt ,,pénzügyi befektetőknek" a létét, és luxuséletét? A nagy, de könnyen megválaszolható kérdés a következő: lesz-e vajon bátorsága a Fidesznek szembefordulni a ,,pénzügy befektetőkkel", és elküldeni őket (vagy legalábbis a leggátlástalanabb vérszívókat) melegebb éghajlatra? Lesz-e bátorsága a Fidesznek útilaput kötni az IMF meg a Világbank hazánkban sertepertélő képviselőinek a szentséges talpaira? Nem lesz bátorsága, mivel a Fidesz léte, a párt vezetőinek luxusélete, hatalma és karrierje éppen ezektől a ,,pénzügyi befektetőktől" és az IMF-től meg a Világbanktól függ. Ha egy valóban nemzeti kormány - a magyarság létérdekeire, sőt, nemzetünk fennmaradására tekintettel - szembe merne fordulni a polipként ránk telepedő globális pénzügyi-multinacionális hálózattal, azonnal nácinak és antiszemitának kiáltanák ki, és legott blokád alá vennék hazánkat.
  Kérdés persze, hogy a most hivatalba lépő, vagy bármelyik más magyarországi kormány nem eleve a globális világot irányító ,,pénzügy befektetők" megbízásából ténykedik-e. De még ha van is jó szándék és őszinte nemzeti érzés a Fidesz egyik-másik vezetőjében (mert bizonyára léteznek valóban nemzeti elkötelezettségű Fidesz-vezetők is), ők is teljesen tehetetlenek. A jelenlegi globális világrendszer vaspántjai között vergődő magyarság jövője sötétebbnek látszik, mint valaha.”
 • 27. Phobos 2010. május 13. 21:27
  „A Fidesz felrúgja a hagyományokat: nem olvashatja elő az esküt a legfiatalabb képviselő

  Újabb diszkrimináció éri a Jobbikot a Fidesz döntése nyomán: az Országgyűlés alakuló ülésén a hagyományokkal szemben nem olvashatja elő az esküt a legfiatalabb képviselő, Dúró Dóra. Bár mind a négy korjegyző jobbikos, a lehetőséget kisajátította a Fidesz, melynek 1998-ban nem volt fenntartása, hogy az MSZP-s Zuschlag János olvassa elő az esküt.
  A 2006-os alakuló ülésen is Horváth János volt a korelnök, akkor így adta át a szót az MSZP-s Nagy László korjegyzőnek (akivel szintén nem volt baja a Fidesznek): ,,Az Országgyűlés hagyományainak megfelelően az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő olvassa fel." Néhány napja az fn.hu-nak nyilatkozva Horváth azt mondta, neki még nem szóltak, hogy változtasson a hagyományon, de lehet, hogy a hétfői frakcióülés után ,,elbeszélgetnek" vele arról, kit is jelöljön. A fideszes Lázár János korábban jelezte: ,,minden képviselőnek az az érdeke, hogy a magyar Országgyűlés megalakulása a Magyar Köztársaság közjogi hagyományaihoz méltó módon történjen meg". Ennek ellenére a Fidesz végül azt az utasítást adta Horváth Jánosnak, hogy korelnökként vegye el a fiatalok kenyerét, s lássa el ő maga a posztot. Farkas Gergely, a második legfiatalabb képviselő a csütörtök délutáni egyeztetésen próbálta jobb belátásra bírni a fideszes Horváthot, aki azonban felsőbb pártengedély híján nem tudott engedni a méltatlan tiltásból.
  ,,Nem az a fontos, ki olvassa elő az esküt, hanem, hogy ki az, aki betartja" - így reagált Dúró Dóra szerényen az őt ért diszkriminációra. A legfiatalabb képviselő fél órával az alakuló ülés előtt a Szent Korona előtt olvassa elő a Jobbik képviselőinek saját megfogalmazású esküjét, melyben a visszahívhatóságukat is vállalják.”
 • 26. Csetneky 2010. május 13. 18:03
  „8. Primax

  Pont úgy, mint 1994 és 1998 között, pufajkás Gyula idejében. Gondolom, az tetszett.

  15. AHA

  Nagyságrendekkel többet!

  Egyébként az ötlet jó, minél előbb be kell vezetni és alkalmazni a bűnözőkkel szemben. Csak mindenképpen ki kellene egészíteni az önfentartó börtönökre vonatkozó törvénnyel, különben igencsak sokba fog kerülni.”
 • 25. Túrabakancs 2010. május 13. 14:39
  „Gondolom a Fideszes Révész Máriusz is beszólt a rendőröknek,
  emiatt kapott is anno a fejére. Az ő esetét is vizsgálni lehetne,
  hiszen megsérthette a hatóság embereit. Ja igen: az egyik LMP-s
  képviselő állítólag /Hírekben olvastam/ cigány zemzetiségű ru-
  hában fog bevonulni a Parlamentbe. Az nem zavaró? Az nem fog
  stílusban kiütközni a többiek viseletétől? Viccország!!!”
 • 24. Jandex 2010. május 13. 14:11
  „"Sólyom László államfő fogja megnyitni a parlament alakuló ülését, "
  Bocs de nem a korelnök nyitja meg?!”
 • 23. lacuslaszlo 2010. május 13. 13:32
  „....hogy itt mennyi fasiszta van ?”
 • 22. PaPa 2010. május 13. 13:12
  „Azokat a szemét sünöket akik megtiporták a Magyar zászlót megrugdosták az embereket(nyugdíjast, nőket, leánygyerekeket) azokat védi a FIDESZ? Azt elfelejti szíjas elvtárs, hogy akkor az ő nagygyűlésük volt? és az ő szimpatizánsait gyalázták meg! Akkor a jelenleg jobbikos színekben lévő emberek a fidesz tagokat is védték a bíróságon meg meglátogatták őket a börtönben. A fideszes köpködés helyet nekik is gárda egyenruhába kellene a parlamentbe bemenni szolidaritásból. Az első intézkedésük pedig ezt a nevetséges ruhatörvényt eltörölni mihamarabb.”
 • 21. AHA 2010. május 13. 12:27
  „Nem a rendőröket támadta hanem a "gyurcsány pribékeket"! A kettőnek semmiköze egymáshoz.”
 • 20. elihu 2010. május 13. 12:21
  „Inkább .... rúgom a rendőrt mielőtt az kilövi a szemem!!! Érdekes sokan már elfelejtik miért is volt az akkori nagy és jogos felháborodás. A kis Samut .... egyesek de a fejmagasságba célzó RENDŐR az senkit nem érdekel. A rendszeres rendőri törvénysértések senkit nem érdekelnek. Igen, szigoratani kell a BTK-t, ez a minimum, de azért már nemzeti jelképeket tartalmazó öltözetbe ne kössünk már bele föleg nem a Nemzet első Épületében! A Fityesz inkább arra ügyeljen ha továbbra is ilyen .... politikát akar folytatni akkor el lesz kapva <moderálva...>”
 • 19. PaPa 2010. május 13. 11:20
  „Az érdekes, hogy az MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT be lehet azonosítani, de azokat a rendőröket akik védtelen emberekre célzott lövéseket leadta vagy arra parancsot adott azt nem lehet. Amennyiben jól tudom a mérgező füstbombákat is a raktárból írásos utasításra adták ki, akkor azt miért nem lehet elolvasni? Vagy arra is csak írásos utasítást kellet kapni, hogy az oszlató rendőrök után araszoló gépkocsik televoltak éles lőszerrel élesítet géppisztolyokkal(amihez megint írásos utasítás kel)?
  Vagy azt az írásos utasítás miért nem kéri ki a bíróság ahol utasítást adtak a sündöröknek, hogy mennyire kel széjjel verni a Fideszes tömeget?”
 • 18. Túrabakancs 2010. május 13. 11:00
  „Nahááát!
  A fiatal Jobbikos képviselő rendőrt rugdalt ez tény, viszont abban az
  időszakban az emberek nagy többsége szintén megtette volna ezt a
  szemkilövő bandával szemben, csak nem volt lehetősége rá. El is terjedt
  a sünözés rendesen ennek kapcsán. Sok fiatal szemében inkább egyfajta
  hős lesz az illető, nem bűnöző. Ettől függetlenül nem helyes az erőszak,
  de akkoriban a rendőrség szó szerint megtámadta a békés felvonulókat,
  ezt tegnap a bírósági meghallgatáson ez egyik bevetési parancsnok el is
  ismerte a nyílvánosság előtt. /Vágó László/ Szóval önvédelem volt az én
  szememben az a cselekedet. A 3-csapás törvény egyébként a rablás, és
  a súlyos testi sértések elkövetőire fog vonatkozni értesüléseim szerint,
  bár még nem részletezték a törvény tartalmat. A kipás hozzászólóval egyetértek!
  Az igazi veszély ott van, csak sokan vakok. Ők a csendes pusztítók!
  Hatásos pszichológiai fegyvert alkalmaznak sajnos, és kihasználják a
  buta emberek naívságát, szűklátókörőségét. Bizony profik, ezt űzik
  2-ezer éve.”
 • 17. Deir_Yassin 2010. május 13. 10:53
  „Ott a pont AHA !”
 • 16. fortuna54 2010. május 13. 10:41
  „Mesztelenül,csak legalább a nemiszervét letakarva lapulevéllel,gondolom látványos lessz a bevonulás.Ám valaki vigye utánna csikós gatyáját,mert kezdetben hideg a parlament ülésterme.”
 • 15. AHA 2010. május 13. 09:50
  „Ha Gárda mellényben nem lehet megjelenni a Parlamentben,akkor kipába se lehessen.
  Szerintem az sokkal több magyar embert irritál.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP kezdeményezi a nemzetbiztonsági törvény módosítás

A parlament megalakulását követően az LMP kezdeményezi a nemzetbiztonsági törvény módosítását… Tovább olvasom