Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

850 ezer szelvényt gyűjtött a Fidesz

Eddig mintegy 850 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz-KDNP országosan - jelentette be Nyitrai Zsolt szerdán.

A Fidesz operatív igazgatója sajtótájékoztatóján azt mondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy "soha nem volt ilyen nagy igény a változásra".

Kérdésre hozzátette, ajánlószelvényeket eddig még nem adtak le jelöltjeik a helyi választási irodákban, ami tudatos is a részükről, de - mint mondta - a leadás folyamatos lesz.

A Fidesz-KDNP célkitűzése kétmillió darab ajánlószelvény összegyűjtése. Ezzel kapcsolatban Nyitrai Zsolt megjegyezte, nem szeretnének számháborúba, versenybe bocsátkozni, a céljuk az, hogy minél több emberrel találkozzanak az ajánlószelvény-gyűjtés március 19-ig tartó időszakában.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint nagyon sokan személyesen viszik be az ajánlószelvényüket a Fidesz választókerületi irodáiba, és érezhetően sokan vannak azok is, akik az interneten keresztül jelezték, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatnák ajánlószelvényükkel.

A politikus szólt arról is, hogy az ország szinte mindegyik választókerületében voltak olyan tapasztalataik, hogy "álfideszesek" - a választókat megtévesztve, a Fidesz nevével visszaélve - ajánlószelvény-gyűjtéssel próbálkoznak.

Az MTI azon kérdésére, hogy eddig hány feljelentés született "álfideszes" ajánlószelvény-gyűjtők ügyében, Nyitrai Zsolt úgy válaszolt: az adott helyeken a jelöltek, illetve a választókerületi munkatársak megtették az ezzel kapcsolatos intézkedéseket; pontos számot nem tudott mondani.

Olvasóink írták

 • 20. lótusz 2010. február 27. 09:24
  „fidesz csalással szedi a kopogtatót is. putnokon a fideszes polgármester fenyegeti a népet ki lesznek rúgva akik nem nekik adják. máshol a jobboldalnak szedjük, ilyen hazugsággal szedték és a jobbikos is odaadta. máshol a jobbikost a cigányok majd felkötnek jelszóval rémísztgették. a jobbik viszont fagyban hóban őszinte szimpatizánsokkal szedte akiknek nem a fizetség a motívációja hanem a jobbik győzelme”
 • 19. t-a-ibi 2010. február 23. 21:21
  „Ezek vissza adják a szelvényeket?--vagy vissza kérik?
  Múlt héten már a millió fölött voltak.

  Bocs már tudom, ez a fityesz!

  De gyönge a kormány-banda jelölt!--majd a Jobbik, tesz róla, hogy ne csak pofázni és a lóvét felvenni járjanak be.”
 • 18. Phobos 2010. február 19. 17:17
  „Nem csak az MDF-fel, de az MSZP-vel, sőt a Fidesszel és a KDNP-vel is leült tárgyalni megválasztása után Retkes Attila - nyilatkozta az SZDSZ elnöke a Hírszerzőnek. Retkes annak idején többször is elmondta, hogy szándékában áll megkeresni "minden demokratikus pártot", ám arról, hogy ezek a találkozók az ellenzéki vezetőkkel létre is jöhettek, most értesülhetett először a közvélemény.

  Mesterházy Ernő és Retkes Attila több szocialista felsővezetővel is tárgyalt tavaly egy lehetséges választási együttműködésről, mielőtt végül az MDF-el állapodtak meg - állítják szocialista források. Retkes Attila cáfolta a hírt. Az SZDSZ elnöke szerint a nagy pártok aknamunkát folytatnak ellenük.

  Választási együttműködésről is tárgyaltak volna az SZDSZ vezetői a szocialistákkal (a Hírszerző úgy tudja, Lendvai Ildikó pártelnökkel és Mesterházy Attila frakcióvezetővel) tavaly több alkalommal - állította a Hírszerzőnek több vezető MSZP-s. Egy forrásunk szerint tavaly novemberben Retkes Attila pártelnök, és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt főtanácsadója, az SZDSZ egyik legfontosabb háttérembere kereste fel a szocialista párt több vezetőjét.

  A Hírszerző szerint az SZDSZ részéről az iránt puhatolóztak, hogy kerülhetne-e föl néhány budapesti liberális az MSZP listájára, és egy "kapcsolt lista" ötlete is felmerült - erről egy szabaddemokrata képviselő is beszélt lapunknak - de a szocialisták részéről "nem látták ennek realitását". Az SZDSZ részéről úgy érveltek, Budapesten segíthetne az MSZP-nek néhány népszerűbb liberális arc.

  Ha nincs ló, jó lesz szamár is

  Aztán ahogy az egykori koalíciós felek viszonya elmérgesedett, majd a szocialisták is mélyrepülésbe kezdtek, az elképzelés teljesen irreálissá vált, hiszen az MSZP-tagságban időközben óriási ellenérzés alakult ki a liberálisokkal, a szocialista politikusokban pedig azzal szemben, hogy az egyre kevesebb befutó helyet jelentő listákról még helyeket adjanak át az egykori koalíciós partner jelöltjeinek.

  "A megválasztásom után minden demokratikus párttal tárgyalásokat kezdeményeztem, így találkoztam Dávid Ibolyával, Lendvai Ildikóval, Navracsics Tiborral és Semjén Zsolttal is. Ezek után Dávid Ibolyával, és az MDF-el kezdtünk el választási együttműködésről tárgyalni. Ezen kívül mással erről nem tárgyaltam" - mondta a Hírszerzőnek Retkes Attila.”
 • 17. jánosi 2010. február 18. 18:02
  „16.
  általános iskola I.osztály : ott tanítják a kisbetűket ...................
  vagy felvenni a jobbik programba : hivek tanuljunk írni !”
 • 16. adalfold 2010. február 18. 17:08
  „KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL. ORBÁN 20-30 ÉVRE,A FIDESZ EGYEDURALOMRA, DIKTATÚRÁRA KÉSZÜL. ÉS KÉPES LEHET.
  NE LEGYEN 2/3-UK! ÁTVERÉS ÉS ALKOTMÁNYOS VESZÉLY!!!!!!!!!!!!!!!!
  VÁLASZD A ERKÖLCSILEG HELYTÁLLÓT, SZAKMAILAG FELKÉSZÜLTEBBET, AMI KONTROLLJA JOBBRÓL LIKUDVIKTORNAK.
  VÁLASZD A JOBBIKOT!!!!!”
 • 15. Phobos 2010. február 18. 13:14
  „Orbán: fogalmam sincs mi a megoldás

  Orbán Viktor szerint a gazdaság talpra állításának legfontosabb feltétele a bizalom helyreállítása. A Fidesz elnöke azonban a német külügyminiszternek megsúgta: fogalma sincs hogyan is lehetne ezt kivitelezni.

  A német külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseket a Fidesz elnöke: arról, hogy milyen lesz az elkövetkező évek gazdasági környezet. A külügyminiszter szerint német gazdaság jó esetben két év múlva jut vissza a válság előtti szintre.

  A magyar politikában ma nem intellektuális deficit van, mert minden tudás rendelkezésre áll egy jó gazdaságpolitika elkészítéséhez. Amikor a jelenről van szó, a kép sötét, amikor a jövőről, az összes mutató felfelé indul - ez a reformkommunizmus maradványa. Ez olyasmi reformját jelenti, ami még nem valósult meg.

  Az új kormány előtt óriási dilemma áll. El fog jönni az igazság pillanata és ezt úgy kell közölni, hogy a lassan helyreálló bizalmat nem romboljuk le. Hogy ezt hogyan lehet megvalósítani, arról Orbánnak saját bevallása szerint fogalma sincs. A Fidesz elnöke leszögezte: koncentrálni kell egy egységes, nem koalíciós kormány létrehozására. Ha egységes kormány jön létre, a magyar gazdaság óriási lehetőséghez jut. Ma a kétharmados többségről szóló spekuláció idő előtti, a magyar néplélek azonban szeret a nem megválaszolható kérdésekre szeret koncentrálni. "Már vesztettem választás azzal, hogy felcseréltem a sorrendeket".

  Sajnos, Magyaroszágon nem működik jól a nemzetgazdaság, mert sajátos tehertétel nehezedik rá. Nálunk ugyanis nem csak piaci, hanem még veszélyesebb, politikai spekuláció uralkodott el. A kormányzatok folyamatosan tudatosan meghamisították vagy késleltették a gazdaságra vonatkozó adatokat. A cél, hogy senki ne legyen tisztában a valós helyzettel, ezért tűnik süketek párbeszédének a szakmai szervezetek és a kormány közötti kommunikáció.

  Ide tartoznak a privatizációk is, amelyeknek bevételeit soha nem a gazdaság fejlesztésére fordították, erre példa a reptér magánosítása. A nyakló nélkül felvett külföldi hitelekből szintén nem láttak semmit a hazai termelők, mert ezeket jóléti kiadásokra fordították. 2002-ben felmondták a rendszerváltás alappilérét, azóta növekedett meg az államadósság.”
 • 14. Eva- 2010. február 18. 11:43
  „13-hoz

  lehetséges, hogy nagyon egyoldalúan van tájékozódva az illető?!
  betelepülők , zsidók, cigányok

  a jobbik erre csak és kizárólag semmiféle választ nem ad egyetlen szóval sem a programjában.
  És nem kell feledni:
  Európában élünk!

  Bár lehet, hogy közel a Balkán?!”
 • 13. Phobos 2010. február 18. 09:51
  „Nyílt levél egy volt Fidesz-szavazótól a még Fidesz-szavazóknak

  Ez a visszaemlékezés az elmúlt közel 8 év általam megélt Magyarországáról szól, és arról, amit egyik kedves barátom mondott: tudtam, hogy előbb vagy utóbb a Jobbiknál fogsz kikötni.

  Egész életemben a jobboldalon álltam, és minden választáson szavaztam, mert a rendszerváltás előtt felnőtt nemzedék számára ez így volt természetes.

  Mindig is rokonszenvezettem a nemzeti radikálisokkal, de az X-et a Fidesznek húztam be. Orbán Viktor személyében tehetséges, karizmatikus, államférfiúi tulajdonságokkal megáldott politikust láttam. Szerintem az is kétségtelen, hogy az Orbán-kormány 4 éve volt a rendszerváltás utáni legjobb időszak hazánkban. Az emberek szebb jövőben reménykedhettek. Élénken emlékszem 2002-re, a két választási forduló közötti Kossuth téri nagygyűlésre: egy gombostűt sem lehetett ledobni a téren.

  Az emberek tapssal és üdvrivalgással üdvözölték a térre érkező MIÉP-eseket. Mi úgy gondoltuk, nem lehet, hogy veszítsen a Fidesz. Gyenge kormányzati ciklus után nem jött volna ennyi Fidesz-szimpatizáns az utcára.

  Azután veszítettünk. Én ettől kezdve lettem a közéletet rendszeresen figyelő, tudatos választópolgár. 2003-ban, amikor HírTV megkezdte adásait, csak azt néztem, a többi adó megszűnt számomra. Minden utcai rendezvényen, nagygyűlésen ott voltam, és készültem 2006-ra. Ebben az időszakban sok régi baráttal politikai nézeteltérések miatt szakadt meg a kapcsolatom, de nem bántam, mert ez összehozott másokkal.

  Álmomban sem gondoltam volna, hogy az eltelt 4 év után ismét az MSZP-SZDSZ koalíció győz. A választások éjszakáján kaptam egy sms-t az öcsémtől, amit a mai napig őrzök: ,,veszítettünk, de veszítettek azok is, akik azt hiszik, hogy győztek". Úgy éreztem történnie kell valaminek, mert ezt nem lehet még négy évig kibírni, pedig a feketeleves csak ezután jött.

  Amikor nem történt semmi

  Eljött 2006 szeptembere és ismertté lett az őszödi beszéd. Tavaszi zsongás futott át rajtam, igaz az idő sem az őszt idézte. Azt hittem, hamarosan vége lesz a hazugok uralmának. Természetesen minden estét a Kossuth téren töltöttem, és figyeltem az egész médiát.

  Ezekben a hetekben igazi közösséggé kovácsolódott a nép. Mintha mindenki közeli ismerősöm lenne, ismét szerettem szülővárosomat és tovább gyarapítottam barátaim körét.

  Október 23-a természetesen megint az utcán talált. A rendőrterroristák szemmagasságban záporozó gumilövedékei között összebújtunk sorstársainkkal a Madách téren. A saját szemem láttára verték szét a tüntetésbe űzött ünneplőket Gyurcsány pribékjei.

  Azt gondoltam, ezután új nap virrad, és talán minden megváltozik: a bűnös kormány lemond, és előrehozott választás lesz.

  Számomra érthetetlen volt, hogy másnap az emberek ugyanúgy mentek a dolgukra az utcán, mintha előző nap nem történt volna semmi. Valóban nem történt semmi.

  Tisztán emlékszem Orbán Viktor őszi kijelentéseire: menjük az utcára, a polgári engedetlenség a megoldás, ő képviselőtársaival együtt addig lesz a Kossuth téren, amíg a kormány le nem mond, 72 órás ultimátumot jelentett be stb.

  A Fidesz végül befejezte az utcai politizálást, még egy-két nemzeti ünnepi nagygyűlés, azután a kormányt elűző népszavazás ígéretével visszavonultak.

  2007 nyarán esténként a Kossuth téri tüntetőkhöz csatlakoztam, mély tiszteletet éreztem Gonda László és barátai iránt elszántságuk és kitartásuk miatt. Ettől kezdve rendszeres résztvevője voltam minden nemzeti radikális rendezvénynek.

  A HírTv sokat segített

  A nemzetinek hazudott tv-adók - főleg a HírTV - sokat segített, hogy megtudjam, hol a helyem. Feltűnt, hogy a Jobbik erősödésével párhuzamosan eltűntek műsoraiból az értünk szóló, meghatározó személyiségek. Ez, és Csintalan Sándor ténykedése sok szavazatot hozott az EP-választáson - a Jobbiknak. A HírTV-t a jobboldaliak az igazság hírnökének képzelték a balliberális média hazugságdömpingjével szemben, ezért megdöbbentette őket a sok elhallgatás és mocskolódás. Van olyan - azóta a Jobbikra szavazó - ismerősöm, aki Csintalan Sándor kijelentése után, miszerint Fodor Gábor nem állt messze az igazságtól, amikor szélsőséges pártnak nevezte a Jobbikot, az EP választáson már nem a Fidesznek húzta be az x-et.

  Emellett a mindennapi tapasztalataim segítettek abban, hogy 2009 áprilisában a Jobbiknak adjam le a kopogtató cédulát, majd megtaláltam a módját, hogy aktív segítője legyek a pártnak. Belvárosi lakosként az izraeli tőke térhódításával, illetve az egyre több betelepülővel kell szembesülnöm. Munkámban pedig a cigány kisebbség nehezíti napjaimat. Ezekre a bajokra gyógyírt és értelmes, határozott válaszokat csak a Jobbik ad. Az ország olyan helyzetbe került, hogy nincs idő a totojázásra, és csak azonnali radikális megoldások húzhatják ki az ország szekerét a kátyúból. Biztos vagyok abban, hogy a Jobbik a parlamentbe bekerülve mindent megtesz azért, hogy az élet minden területén a nemzetet szolgálja.

  Lendvai Ildikó nem sok igazat mondott az elmúlt nyolc évben, de az EP-választás éjszakáján volt legalább egy féligaz mondata: a Jobbik megerősödése az elpártolt Fidesz szavazóknak köszönhető. (Tudjuk, hogy sok volt MSZP-s is a Jobbikra voksolt.)

  Döntőnek tűnő előnye ellenére is szíven szúrták a Fideszt. Az egyelőre nem halálos döfést nem a megbízhatatlan szélkakasoktól kapta, akik választásról választásra másra szavaznak, hanem a korábban biztos szavazóbázistól. Végső soron önmagától. Ezt a közvetlen környezetemben is tapasztaltam: olyanok húzták be az x-et a Jobbiknak a júniusi választáson, akik addig minden alkalommal Orbánékra szavaztak.

  A Fidesz nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, támadással védekezik. Közben mi a közvélemény-kutatások megrendelt adatai ellenére gyarapodunk. Csak egy példa: kerületi alapszervezetünk létszáma tavasz óta megduplázódott. Orbán Viktor magabiztosnak mutatja pártját, de a választásokra mozgósító üzenete félelemről árulkodik. A minap kiadta a parancsot: csak egy erőre, a Fideszre lehet szavazni.

  Nem tanult a korábbiakból. 2006-ban lelkes szocialista szavazók jutatták be az SZDSZ-t a parlamentbe és az ő segítségükkel húzták ki Gyurcsányék 2010-ig.

  Ajánlószelvény-gyűjtés után, hazafelé arra az idős hölgyre gondolok, aki, mióta az értesítőket megkapta, ki sem mozdult a lakásból, és ezzel fogadott: már nagyon vártam magukat!

  Meghatottan és büszkén emelt fejjel megyek, könnyen feledve azokat a helyeket, ahol nem kívánatos személyként tekintettek rám.”
 • 12. Angel40 2010. február 18. 00:02
  „Úgy legyen.”
 • 11. jörg 2010. február 17. 23:57
  „akinemfél

  Igen, igen!!! Ahogy a libás elvtárs is megmondta: nagykoalíció kellene, de kérdem én: hol van itt KÉT nagy párt? tehát a legjobb megoldás : jobbkoalíció!!!
  Hajrá Jobbik Fidesz!!!”
 • 10. jörg 2010. február 17. 23:52
  „gyerekek, gyerekek...
  ennyire savanyú a szőlő?”
 • 9. akinemfél 2010. február 17. 22:09
  „Már csak néhány hét,és jon a Jobbik-Fidesz koalicio ! Alig várom.
  Hajrá Jobbik !”
 • 8. Phobos 2010. február 17. 21:49
  „"Szociális érzékenység": Három éven át váratott Pokorni egy hajléktalan asszonyt

  Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármestert vonta eljárás alá az Egyenlő Bánásmód Hatóság amiatt, hogy évekig nem fogadott egy hajléktalan asszonyt fogadóóráján. A polgármesteri hivatal azzal indokolta a történteket, hogy rengeteg üggyel kell foglalkozniuk, a hajléktalan asszony pedig több hivatali vezetővel is találkozott az évek során. Az EBH eljárása után mégis időt szakított a polgármester a találkozóra, és végül a hajléktalan is lakáshoz jutott.

  Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes vezetője volt az a budapesti polgármester, aki három éven át váratott egy hajléktalan asszonyt. A nő szociális lakást akart kérelmezni, és azért szeretett volna személyesen beszélni a polgármesterrel, mert a kerület képviselőtestülete a polgármester előterjesztése alapján dönt a limitált számú szociális lakások kiutalásáról.

  Az esetről az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) számolt be a honlapján, mert miután a várakozást megelégelő hajléktalan panasszal fordult hozzájuk, az EBH eljárást indított a hivatal és a polgármester ellen. A hajléktalannak 2006 decemberéig visszamenőleg a hivatal által kiállított igazolásai voltak arról, hogy nyilvántartásba vették jelentkezését a polgármester fogadóórájára, mégsem jutott be Pokornihoz egyszer sem. A hajléktalan úgy érezte, a polgármester vagyoni helyzete, hajléktalansága miatt nem fogadta őt - írta az EBH az esetismertetésben.

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) nevek említése nélkül írta le az esetet, és azt sem közölték, melyik budapesti kerületről van szó. Azért nem nevezték meg az érintetteket, mert az ügy végül egyezséggel zárult: a polgármester a hatósági eljárás megindítása után fogadta a hajléktalant, aki utóbb arról tájékoztatta az EBH-t, hogy a polgármester méltányolható személyes körülményeire tekintettel a képviselőtestület elé terjesztette a lakáskérelmét, amelyet a képviselők meg is szavaztak.

  Az egyezség miatt nem született elmarasztaló határozat, az EBH nem szabott ki semmilyen szankciót és az ügy nyilvánosságra hozását sem rendelte el. Az Origó érdeklődésére azt közölték a hatóság irodáján: az érintett polgármester kilétét nem fedhetik fel a nyilvánosság előtt. A lap ezért múlt hétfőn levelet írt az összes budapesti kerületnek, hogy megtudják, melyik polgármesterrel történt meg az eset.

  Körlevelükre utolsóként érkezett meg a XII. kerület válasza Váczi János kabinetfőnöktől, melyből kiderült: ebben a kerületben történt az eset. Váczi megismételte a kerületnek azokat az érveit, melyekre már az EBH eljárásában is hivatkozott a polgármesteri hivatal. Az asszony többször is járt az évek alatt a hivatalban, találkozott a vagyongazdálkodási szakiroda vezetőjével, annak helyettesével és Kovács Lajos alpolgármesterrel is a lakáskérelme ügyében. "Miután a hivatalnak csak az okmányirodája és az ügyfélszolgálati irodája évi több mint 100 ezer ügyet kezel, nem láttuk szükségességét annak, hogy ebben az egyedi megkeresésben polgármester úr képviselje a Hegyvidéki Önkormányzatot" - állt a polgármesteri hivatal válaszában.

  A polgármesteri hivatal levele - és az EBH esetismertetése - szerint, miután a hajléktalan az EBH-hoz fordult, találkozott vele Pokorni Zoltán, meghallgatta a panaszát és a képviselőtestület elé terjesztette lakásigényét, amit a testület meg is szavazott. A kabinetfőnök szerint az ügy zárásaként Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke köszönő levelet írt Pokorni Zoltánnak, amelyben "külön kiemelte, hogy polgármester úr segített a panaszosnak abban, hogy a személyes találkozáson túlmenően a karácsonyt emberhez méltó körülmények között, fedél alatt tölthette".

  Az Origó szerette volna megkérdezni Pokorni Zoltánt is arról, hogyan emlékszik vissza az ügyre, de sajtótitkárságán azt a választ kapták: a polgármester nem kíván nyilatkozni a témában, lezártnak tekinti az ügyet.”
 • 7. FREDDY/S 2010. február 17. 20:32
  „Ha nem lehet több jelöltre szavazni, akkor az érdektelenség eluralkodhat és az eredményen majd a baklövés sikere jelentkezik fog, nemde...”
 • 6. Eva- 2010. február 17. 20:30
  „37 jelölt párt,vagy szervezet van.

  kiváncsi vagyok hogy hánynak és kinek ad engedélyt a megmérettetésre Orbán?!

  No ezt a hibát nehéz lesz túlélni a nemzetnek!”
 • 5. enc 2010. február 17. 17:43
  „"a céljuk az, hogy minél több emberrel találkozzanak az ajánlószelvény-gyűjtés március 19-ig tartó időszakában."ja meg, hogy minél több adatot gyűjtsenek, minél több szavazót fenyegessenek meg, hogy,"ha nem adod, nem kapsz segélyt"....
  és miért nem adják még le? - megy a háttérben az osztozkodás, melyik általuk választott pártnak, mennyi kell az jelöltje indításához!és ezért cserébe, majd ki, hogy viselkedjen a választások után!
  és még előállnak az "álfideszes gyűjtők" dumával!!!”
 • 4. t-a-ibi 2010. február 17. 14:47
  „Abnormális--tehát beteges, amit csinálnak.

  Cézár parancsa.”
 • 3. FREDDY/S 2010. február 17. 14:38
  „Ez egy dedós játék, mely mint a bumeráng még visszaüthet, és akkor lehet megint sopánkodni, mint nyolc éve, nemde...”
 • 2. jánosi 2010. február 17. 14:35
  „Mi a baj ? Ha engem és pártomat szeretnek akkor üldöznek a cédulákkal, hogy oda adhassák ......
  Ha nem akkor panaszkodni fogok az Elnöknél, aki kiesik a fotelből a röhögéstől ....”
 • 1. termeszetes 2010. február 17. 13:34
  „Fejenként nem minimum 750 kell és nem több mint 4600-4800? Ellehetetlenítés folyik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Cédulákért kopogtatnak˝ a hivatalokban

Többtucatnyi bejelentés érkezett a megyében olyan választóktól, akik nem kapták meg az… Tovább olvasom