Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

50 ezer önkéntes és 130 millió adomány a Fideszért

Eddig több mint 130 millió forint adomány érkezett a Fideszhez a párt támogatóitól, az önkéntesek száma pedig már meghaladja az 50 ezret - közölte Nyitrai Zsolt csütörtökön Budapesten. A párt kampánynyitója március 15-én lesz a fővárosban.

A Fidesz operatív igazgatója sajtótájékoztatóján kifejtette: a legtöbb önkéntes a közép-magyarországi régióból jelentkezett, többségük nő. A cél az, hogy minél több olyan ember csatlakozzon a Fidesz választási felkészüléséhez, majd később a kampányához, aki eddig még nem vett részt aktívan a közéletben - fűzte hozzá Nyitrai Zsolt.

A jelentkezések számából - eddig pontosan 50.197 - az látszik, hogy egyre több olyan ember van az országban, aki tevőlegesen is részt akar venni a változásban - vélekedett.

Tájékoztatása szerint az önkéntesek feladata lehet irodai ügyelet, ajánlószelvények gyűjtése, direkt marketing levelek kihordása, további toborzás, telefonhívások, elektronikus levelek kiküldése és sms-küldés.
Kérdésre elmondta, százezer önkéntest szeretnének toborozni.

Az adománygyűjtéssel kapcsolatban Nyitrai Zsolt kifejtette: a több mint 130 millió forintnyi adomány körülbelül 41 ezer befizetésből gyűlt össze 2-2,5 hét alatt. Az átlagos támogatás fejenként 3.200 forint, a leggyakoribb összeg pedig 5 ezer forint volt. Jellemzően kisebb összegekből állt össze a 130 millió forint, de volt olyan adományozó is, aki egymillió forintot utalt - mondta.

A kiadásokkal összefüggésben kérdésre közölte: már ezekből az adományokból finanszírozták az önkéntesnek való jelentkezést ösztönző óriásplakátokra eddig fordított mintegy 20 millió forintot.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett, Orbán Viktor Fidesz-elnök az év első napjaiban küldött levelet a párt támogatóinak, amelyben arra kérte őket, jelentkezzenek önkéntesnek, és ha tudják, támogassák a Fidesz választási felkészülését, kampányát anyagilag. Sem az adománygyűjtés, sem az önkéntestoborzás nem ért még véget - tette hozzá az operatív igazgató.

A Fidesz-KDNP hivatalos kampánynyitója március 15-én lesz egy budapesti szabadtéri rendezvény keretében - közölte.
Hangsúlyozta, a Fidesz célja az, hogy több mint kétmillió ajánlószelvényt gyűjtsön össze.

Nyitrai Zsolt beszámolt arról is, hogy az ajánlószelvény-gyűjtés időszakában, illetve már azt megelőzően is a Fidesz-KDNP minden egyes országgyűlési képviselőjelöltje személyes bemutatkozó levélben keresi meg a választókat. Ennek része egy adatlap is, amellyel kapcsolatban az önkénteseket arra kérik, hogy az ajánlószelvény-gyűjtés időszakában, amikor felkeresik az embereket, ezt az adatlapot töltessék ki a Fideszt támogatókkal. Ezen a nevet, a lakcímet, az életkort, a telefonszámot, az e-mail címet kérik el a választóktól - ismertette, hozzátéve, hogy ezeket a Fidesz a már meglévő legális adatbázisába teszik.

Kiemelte, mindezt bejelentették az adatvédelmi biztos hivatalánál.
Az internetes kampányról kérdésre kifejtette: használni kívánják az internet adta lehetőségeket. Mint mondta, sokat tanultak az online kampánnyal kapcsolatban például Barack Obama amerikai elnök kampányfőnökétől, Nicolas Sarkozy főtanácsadójától - aki a francia elnök online megjelenéséért felelős -, valamint a republikánusok volt politikai igazgatójától is.

Olvasóink írták

  • 2. akinemfél 2010. január 28. 17:05
    „Es a hivatalos választási program ? A Jobbiké a legjobb : www.jobbik.hu !”
  • 1. Phobos 2010. január 28. 15:46
    „Nem is kell nyírni a birkákat, már magukat nyírják !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP, Fidesz: unalmas plakátok a kampánystartkor - Videó

Az MSZP plakátjainál egy karikatúra ötletesebb lett volna, a Fidesz kislexikona pedig még a szocik… Tovább olvasom