Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

1-1,5 órával kitolódik a kampánycsend

Egy-másfél órával kitolódik a kampánycsend, addig exitpoll-eredményeket sem lehet közzétenni - jelentette be Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke az Országos Választási Központban vasárnap este negyed 8-kor kezdődött rendkívüli sajtótájékoztatóján.


Szigeti Péter közölte: ez azt is jelenti, hogy jóval magasabb feldolgozottság mellett érkeznek meg az első tájékoztató adatok a szavazókörökből.

Az OVB elnöke emlékeztetett rá: néhány szavazókörben - ahol az igazolással szavazók adhatják le voksukat - az igazolással szavazók nagy száma miatt elhúzódik a szavazás, vagyis 19 órakor, amikor a szavazóköröket be kellett volna zárni, még várakoztak állampolgárok, akik nem tudták leadni voksukat.

Felidézte: az OVB délutáni állásfoglalása értelmében a sorban álló jogosultaknak is biztosítani kell, hogy élhessenek a szavazati jogukkal.
Ennek következményeként a kampánycsend intézménye kitolódik.

Az Országos Választási Iroda nem kezdte el 19 órakor az adatok közlését, azzal meg kell várni, amíg az érintett 2-3 szavazókörben 1-1,5 óra múlva befejeződik a szavazás - mondta, hozzátéve, hogy addig exitpoll-eredményeket sem szabad közzétenni.

 OVB - újra csendes

Nos, anélkül, hogy minősíteném az OVB-t: legfrissebb (tőlük származó) információ szerint most akkor jár el jól az elektronikus média, hogyha már közzétette a közvéleménykutatók előzetes adatait, hát maradjanak elérhetőek az információk. Új adatokat a szavazás kimeneteléről viszont, míg ők azt nem mondják, hogy most már tényleg véget ért a kampánycsend, addig ne tegyünk hozzá. Hogy erre mikor kerül sor, azt még nem tudják. Itt tartunk. Amint megoszthatjuk többi információnkat is: megtesszük. A szavazás lezajlásáról, a részvételi adatokról természetesen addig is olvashatnak újabb részleteket a kisalfold.hu-n. 


Németh D. László
kisalfold.hu-főszerk.    

Olvasóink írták

 • 4. miracle 2010. április 11. 22:18
  „Most is vitatkozik rajta az OVB. Addig kotlanak rajta, amíg már úgyis szavaz mindenki.”
 • 3. Pano 2010. április 11. 20:31
  „Van mint röhögni még a választás napján is legalább, az eredmények előtt :D Édes jó Istenem, hogy már egy szavazást se tudunk normálisan végigcsinálni, közröhej.”
 • 2. AHA 2010. április 11. 20:31
  „Hozták a formát!
  ELQRTÁK!”
 • 1. miracle 2010. április 11. 20:24
  „Mintha nem tudták volna, hogy ez lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkben 17 panasz érkezett a választási bizottságokhoz

Tizenhét panasz érkezett szombat délután óta a helyi választási bizottságokhoz Győr-Moson-Sopron… Tovább olvasom