Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Vonatbaleset Lébénynél - Leszakadt az áramszedő

Lébény-Mosonszentmiklós állomásnál a hétfő esti órákban leszakadt a menetrend szerint közlekedő vonat áramszedője, magával rántva néhány méter vezetéket, amely betörte az ablakot- írja Tudósítónk.
˝Lébény-Mosonszentmiklós állomáson a hétfő esti órákban leszakadt az áramszedő, ami magával rántott néhány méter munkavezetéket is.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

A vonat ablakát nagy valószínűséggel a vezeték törte be, szerencsére nem ült ott senki. Az áramot információim szerint a Győr-Hegyeshalom vonalon kikapcsolták - írja Tudósítónk.˝

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

 • 11. Istvan88 2010. december 15. 17:19
  „Azért ez nem teljesen így volt ahogy a tudósító leírta ugyan is közel 400m vezetéket tépett magával a villany pedig csak Öttevény és Lébény között illetve Lébény állomás jobb felén volt kikapcsolva!!Az alállomás fél 12-re állította helyre a vezetéket tehát több mint 12 óra alatt és hogy mi miatt történhetett?Azért mert szétzilálták a vasutat minden része külön cég vagy valami maszek szar akinek vagy nincs vagy sajnálja a pénzt a normális eszközökre,a megfelelő anyagra stb.stb.!Anglia és Németország rájött hogy nem megy külön csak együtt!!Mi miért vagyunk ilyen ökrök?Valakinek meg kell halni ahhoz hogy megfelelő minőségű legyen a vasút?Sajnos most közel jártak hozzá..........”
 • 10. Csitti 2010. december 15. 00:03
  „Tisztelt Szilágyi_Zsolt!

  1. A vonatok ablakai biztonsági üvegből vannak, amik törésnél borsó alakban törik, nem pedig éles szilánkokban
  2. A felsővezetékben már akkor nem volt áram, amikor a motorkocsi tetejéhez hozzáért, mert az alállomás zártlatvédelme megszüntette a betáplálást.

  Egy ilyen áramszedő, még ha Talenten is van, nem szokott csak úgy elröpülni, én is inkább felsővezeték hibára gondolok.”
 • 9. Mankapunka 2010. december 14. 15:25
  „Áhhhh,gyerekek a legjobb a régi 256-os Ikarus!!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=rVDqSlz4Uko&feature=related”
 • 8. OldSpice 2010. december 14. 12:47
  „#6
  való igaz. Rájöttek már a MÁVnál is, hogy a Talent nem a legjobb vétel, annak ellenére, hogy német elvileg. Ha jól tudom nincs is sok belőle, 10-15 darab.Egyébként csak akkor megy Talent, hogyha Wien SüdBhf-ig közlekedik az adott időben, ellenkező esetben a Flirt jön mindig, amiből jóval több van Mo-on (50-60 db ) Kb fél éve járok vonattal suliba, 7-8 év buszozás után. Soha a büdös életben nem ülnék vissza a Volán buszaira, még ha várni is kell a vonatra inkább megvárom. Nálam teljesen rendben van .”
 • 7. Kubu 2010. december 14. 12:24
  „6.

  Fél éve járok naponta Győrbe: 1x szintén Lébénynél megállt a vonat, elment az utastájékoztató rendszer, lámpák stb., Óváron volt, hogy összesen 2 ajtó nyílt ki és mindenki azokhoz sietett, hogy le tudjon szállni (ez mostanában volt a hideg, havas időben, de azért...). Ezeket éltem át én, de hallottam még néhány dolgot róla. :)
  Egyébként szépek, csendesek, a régiekhez képest sokkal kényelmesebbek, komfortosabbak (télen nincs hideg, nyáron nincs túl meleg), de való igaz, hogy a másik motorvonat márka, ami ezen a szakaszon közlekedik, nevezetesen a Flirt eddigi tapasztalataim (és mások véleménye) alapján megbízhatóságban veri a Talenteket.
  Azt is el kell mondani, hogy ha minden megfelelően működik, akkor az ezen a szakaszon való közlekedés magas színvonalú (leszámítva még azt, hogy gyakran nem lehet már leülni), az utastájékoztató rendszer igen hasznos tud lenni, a kalauzok udvariasak és még hosszasan sorolhatnám a pozitívumokat. Csak ez a pár hiba ne lenne...”
 • 6. McFly 2010. december 14. 10:10
  „4.

  Mi a gond a Talental? Az, hogy szarok a vasúti vezetékek? Legyenek inkább Bzmot-ok?”
 • 5. 1996 2010. december 14. 09:09
  „A húgom a másik ablaknál ült. Szerencsére nem lett baja. Talán az őrangyala vigyázott rá.
  Nagyon köszönöm NEKI.”
 • 4. Kubu 2010. december 14. 08:56
  „Megint a Talent? Miért nem lepődök meg ezen?!”
 • 3. Szilágyi_Zsolt 2010. december 14. 08:39
  „Azért ez ilyen "megnyugtató" hír volt... Ezek szerint ha valaki történetesen épp a betört ablaknál ült volna, az választhatott volna, hogy az üvegszilánkok tetoválják-e ki a testét, vagy csak simán szénné égeti 25 ezer volt? Esetleg a kettő együtt?”
 • 2. Óváriferi 2010. december 14. 07:52
  „Gyorsan megcsinálták, mert az utolsó vonattal jöttem Győrbe és nem késtünk, nem vágtak félre egyik állomáson sem.”
 • 1. OldSpice 2010. december 14. 07:31
  „nem tudni, hogy jelenleg mi a helyzet? mennek már vonatok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tanuljuk az új közlekedési rendet az új hídnál...

˝Az illető már rutinból akart közlekedni az új híd lábánál, de sajnos elvétette az utat, egyenesen a… Tovább olvasom