Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Vitézavatás Kenderesen

Vitézeket avattak Kenderesen. Galéria.

"2009. szeptember 26-án tartotta Kenderesen a Vitézi Rend Kárpát-medencei Tartománya a legnagyobb és legszebb ünnepségét, a Vitézavatást.

Az izgatott avatandók és családtagjaik népes tábora töltötte be ezen a napon
a vitéz nagybányai Horthy Miklós Kormányzó Úr, rendünk örökös főkapitánya Kenderesi kastélyának parkját és termeit. Korábban avatott vitézek segítettek a szervezésben, a kivitelezésbe, mindannyian arra emlékeztek, hogy milyen felemelő érzés, és milyen fontos pillanat az, amikor az avató pallós az avatandó vállát érinti. Megható volt látni a könnycseppeket a szemekben.

Vitézavatás Kenderesen

Az avatás helyszíne a Rend jelképeivel, címereivel, és nevével volt feldíszitve. A Széktartóság szervezte ez a szép ünnepet, különös gondot fordított arra, hogy a Kormányzó Úr egyik fényképe mindenki által jól látható helyre kerüljön. A másik kiemelt helyre került a Hiszekegy, melyet minden rendezvényen közösen mondunk el" - írta olvasónk, Polgár Sándor, a 
Győr-Újváros részönkormányzatának képviselője.

Olvasóink írták

 • 4. klarika 2009. november 02. 19:05
  „fecsaba ! hogy ne kelljen olvasással fáradni pár nevet leirnák az emlitett háborusbűnösök,nácigyilkosok közül akiket a mai napig nem töröltek a "vitézi rend" tagjai közül !! :az 1940 április 11.-i bácskai vérengzés szervezői :Feketehalmi, Grazi ezr. akik még a szálasi puccsban is jelentős szerepet vállaltak, vitéz Kisbarnaki Farkas Ferenc a nyilas számvevőszék elnöke aki saját rendtársait küldte a halálba itélte el,Riedl Antal szds a nyilasok kiszolgálója,Beregfy honv. miniszter, Detre gyula Szálasi testőrparancsnoka, Dr Czanik /Eichman tanácsadója.....tovább is van soroljam még ??”
 • 3. klarika 2009. november 01. 18:05
  „T. fecsaba !Figyelmébe ajánlom " vitézi rend" -ről ,található történelmi visszatekintést !! A net-en megtalálja ! A levitézlett rend soraiban a mai napig olyan tömeggyilkos ,náci személyek találhatók akik emberek ezreinek az életéért felelőssek / a rend a mai napig nem zárta ki őket soraiból és el sem határolódott tőlük / !!! Ez történelmi tény és ajánlom,hogy olvasson utána !! Nem tudom ha ezen tényekkel tisztában lettek volna akkor vállalták volna e a Rend Tagságát olyan prominens személyiségek pl.: Pitti Katalin,Jókai Anna stb (ha kell sorolom tovább ) !!!Summázva : olvasás még senkinek nem volt kárára !!”
 • 2. fecsaba 2009. október 30. 22:18
  „Klarika olvassa el a történelmet, mert keveri a dolgokat. A Vitézi Rendről valószínűleg fogalma sincs, A Magyar Gárdáról is csak a liberális-bolsevista médiából hallhatott. Kérem, mielőtt ítélkezik, járjon utána az igazságnak.”
 • 1. klarika 2009. október 23. 14:06
  „Valamit nem értek !! Hogy lehet az hogy a magyar gárdát betiltják, Kenderesen meg "horthy vitézeket "avatnak !!! ?? Régi cimerrel, árpádsávos zászlóval és egyáltalán milyen vitézek ?? /gyászvitézek !!??/ Annak a lovastengerésznek a vitézei aki 2 millió embert hajtott a vágóhidra papirtalpu bakkancsban, szar felszereléssel a donnál és az olaszfronton ???!!! /bűszkék lehetnek rá !!/ A gárdában résztvevő kölkökön nem csodálkozom mert nem adatott meg a katonaság nekik hát katonásdit játszanak, de a képen látott kiöregedett katonákon nagyon !! Nem tanultak a mult hibáiból, megint azt sugallják menjünk a "vágóhidra " !! Nagyon jó lenne ha beletörödnének hogy elszállt felettük az idő és semmi dicsőséges nem volt történelmünkbe amit nekik köszönhetnénk !! / hiába is akarják azt sugallni /. És egyáltalán mit keres ott egy részönkormányzati képviselő ??? /Ennyi idős létére még hisz a mesékbe ??? / És ki engedélyezte az aktiv katonák kirendelését ehhez a bohózathoz ??? !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét a templom mögött

Szemétkupaccal találkozhat a Bercsényi Ligetben sétáló. Tovább olvasom