Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

VII. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál

Csütörtök délután öt órakor tartották a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központban azt a kiállítás- és fesztivál megnyitót, amely a határainkon is átnyúló magyar kultúrát közvetíti.

Hetedik alkalommal rendezik meg e kultúrális rendezvényt, melynek a Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál nevet adták a szervezők.

A rendezvény a helyi Bartók Béla Zeneművészeti Általános Iskola műsorával, és Gulyásné Lencsés Lívia, a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ munkatársának köszöntőjével vette kezdetét.

Ezek után Takács Zsolt, a Harmónia Művészeti Központ főigazgatójának köszöntőjére került sor. Őt követte Kara Ákos, a Győr–Moson–Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke. Felszólalásában elmondta, hogy a fesztivál első alkalmának szervezése során a bizonytalanság lapult a háttérben, de az optimizmus a munkatársak szemében ott volt, és bízott mindnyájukban, hogy sikerül egy rangos eseményt összehozni. E  remények megvalósultak, hiszen hetedik alkalommal indul útjára a programsorozat.

Az alelnök úr beszédét követően Duray Miklós geológus, politikus, közíró, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke lépett a megjelentek elé, aki mint egyben fővédnök nyitotta meg a VII. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivált. Duray Miklós örült annak, hogy ismételten szép számmal látogattak vissza a fesztiválra a határon túlról. A megjelentekkel megosztotta azon gondolatait is, hogy nagy megbecsüléssel kell adóznunk azoknak, akik e rendezvényt szervezik, hiszen kitartóak, fáradhatatlanok és művészetkedvelők. A szétdarabolt nemzetünk legalább a kultúrájában egy és összetartó nemzet. Ez a fesztivál ezt jelképezi, arra törekszik, hogy ezt az összetartozást mutassa be. – mondta megnyitó beszédében Duray Miklós.

Szabó Béla, a Győri Fotóművészeti Klub elnöke követte a felszólalók sorát, aki bemutatta a kiállító művészeket a népes publikum számára.

A hangulatos megnyitó a Bartók Béla Zeneművészeti Általános Iskola tanulóinak énekével zárult.

Fotók: Gulyás Attila


GULYÁS ATTILA

Olvasóink írták

 • 4. vonLichthofen 2010. január 31. 23:54
  „csaba király 2 nem furcsa, hogy lefikázod a Ptőfit amikor a te magyar helyesírásod a bányászbéke legalsóbb segge alatt van.
  A magyar helyesírásod alapján te sem lehetsz egy igazi magyar. ezért inkább tisztelem az általad leszlovákozott Petőfi Sándort - aki származása ellenére gyönyörű magyarsággal írt - és nem azzal a bikfanyelvvel amivel te itt előállsz szégyenszemre. Ugyanakkor adj nekem egy olyat mint a Petőfi én adok neked helyette száz olyat mint a Spiró, a Kertész,meg nagy fájdalommal az Esterházy is.”
 • 3. soder 2010. január 27. 17:52
  „Hm.
  Azt sem kéne elfelejteni, hogy "Sanyi" az életét adta azért, amit úgy hívnak, Haza.”
 • 2. CsabaKiraly 2010. január 26. 03:18
  „Nem kellene elfeljteni, hogy petrovics faterja szerb, a mama pedig szloven vagy szolakk volt. Es az a vers "Ven zaszlo-tarto" mese. Az oreg Petrovics egy kocsmaros volt es sose allt be a hinvedek koze.
  A kis "mitugrasz" sanyi nagyobb magyar akart lenni mint Arany vagy Vorosmarty. Hal Isten nem sikerult neki.”
 • 1. janka 2010. január 23. 21:20
  „Szuper a Mari :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tél első támadásakor tudósított: 25 ezer forint a jutalma

Az utóbbi hónap tudósítói fődíját, 25 ezer forintot Kiss Márton, a soproni Meteorológiai Állomás… Tovább olvasom