Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Vencel tanyáján - fotókkal

Kisiskolások találkoztak különböző állatokkal - élménybeszámoló.

"Az erős déli szél arcukba csapta az állatok szagát. Befogták az orrukat, úgy közelítettek a borjak felé. Pfújógva fordultak el a bágyadt szemű kis jószágoktól, mert a hátsó felükön felfedezték a „nézze, tanító néni, micsoda rondá!"-t. A tanító néni szomorú volt és szégyellte magát. Vencel gazda meg csak ment előre. Tudta, hogy gyerek és állat közé úgysem furakodhat be ez a kisuvickolt, antibakteriális világ.Kisiskolások találkoztak különböző állatokkal. Fotók: Tudósító.

Előkerült a kislányok táskájából a 99%-os biztonságú kézfertőtlenítő, s a kisborjak nyelve a 8 évesek édes emberi íze helyett azt nyaldosta a simogató kezekről.

Mert meg kellett simogatni őket, egyik kérőbben nézett ránk, mint a másik. És inni kellett a friss tejből, olyan csalogatóan habzott a pohárban! És a pár órás kiscsikó látványa! Álltak csak és próbálták érteni a felfoghatatlant. Honnan került ide és hogyan? Ez az újszülött állat a nagy, vagy ők a kicsik?

És tényleg szopott az anyja emlőjéből, ahogy azt a környezetkönyvük is megírta!

A meleg istálló mély, búgó hangjával megilletődött, suttogó gyerekhang beszélgetett. Látod, kifordította az a tehén a szemét! És figyeld a bikát! Mekkora!

A fal mellett oldalazva haladtunk, egy dolog volt fontos: kiérni! Hiába a vastag kötelek, hiába a gazda nyugtatása, itt bizony az erő áradt az állatokból. A felnyergelt lóra egyenként ültette Vencel őket, rótta velük a köröket, kérdezte erről-arról mindegyiket.

Büszkén és nagybátran ülték meg még azok is derest, akik alatt még soha sem volt nyereg, ló. Fogták jól a kantárt, a szél hiába fújt az istállók felől, már egyáltalán nem akarták befogni az orrukat.
Kiss M. Vencel gazda, aki éjjel a kiscsikót segítette a világra, most pedig órákat adott nekünk állatszeretetből, elvarázsolta tanyájáról a rossz érzéseket, szagokat. Köszönöm neki!"

Füzi Zoltánné tanító 2.a
Pátzay Pál Általános Iskola Kapuvár

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: utánpótlás sikerek Ausztriában

Az elmúlt napokban az ausztriai U9-es korosztályban két mérkőzést is játszott az SC Soporn csapata.… Tovább olvasom