Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Vasútról Szanyban

Magyar Közlekedési Klub elnökségi tagja , Feild István Márton tájékoztatott arról, hogy Szanyban információs gyűlést szeretnének szervezni a Csorna - Pápa vasút érdekében.

Hosszas küzdelmek után, elérte Feild István Márton és Magyar Zoltán azt , hogy a Csorna - Pápa vonalon ismét járjanak a személyvonatok. Legtöbb munkát Feild István Márton végezte, akinek önzetlenül segített Magyar Zoltán is. Az újraindítást követően a munka jelentősen megnőt , azóta gyakorlatilag mindennel a fiatalember foglalkozott, az ellopott állomási hirdetmények pótlásától, az új szanyi megállón át a menetrendi egyeztetésekig.

Az idő tudjuk mindenki számára pénz, amit társadalmi munkában látott el a fiatalember,azonban a későbbiek folyamán nincs ideje és energiája sem arra, hogy folytatni tudja az egyedüli munkát.A fiatalember meggyőződése, hogy számos feladatot a helyben lakók hatékonyabban tudnák ellátni.
Az elmúlt időszak számos menetrendi problémája abból adódott, hogy sem az önkormányzatok, sem az ún. Közlekedésszervező Iroda, sem pedig a MÁV nem volt kellően felkészülve. Nem tudták, hogy milyen munkarendek jellemzők a városokban, nem ismerték az iskolák csengetési rendjét stb. Ha létrejönne párbeszéd az érintett utascsoportok és a döntéshozók között, az nagyban segítené a menetrend megfelelő kialakítását.

Az előbb említett szereplők között minden évben zajlanak hivatalos és informális egyeztetések. Mindegyiken jelen kell lenni, sokszor el kell mondani ugyanazt. Ez időigényes, de nagyon fontos: az új szanyi megálló, az épületek tulajdonviszonyai, a vonalon alkalmazott sebesség stb. mind itt dőlnek el.

A MÁV-nak nincs pénze fenntartani az állomásokat; lehet persze mondani, hogy ellopják stb., de egy ekkora cég hozzáállásán kis falvak nem fognak változtatni. Vagy kézbe vesszük őket mi, vagy semmi nem fog történni. Már az is nagy segítség, ha az egyik ember vállalja, hogy ellenőrzi a hirdetmények meglétét, a másik meglocsolja a virágokat, a harmadik összeszedi a szemetet; ezeket azonban valakinek össze kell fogni, meg kell szervezni. Több településen a polgármester rossz hozzáállása miatt (pl. Rábapordány), az önkormányzattól sem lehet számítani a legminimálisabb segítségre sem.

A lelkes fiatalember szeretné, ha e témákról beszélni tudnának mindazokkal, akiket ez a téma érint, érdekel, ezért szervezni fognak egy találkozót. Itt mindenki elmondhatja a véleményét, akár a fenti kérdésekről, akár másról, átbeszélhetik, hogy milyen kiutat láttnak az egyes problémákból.
A rendezvényt 2012. január 21-én, szombaton délután tartanák meg a szanyi vadászházban.

A sikeres rendezvény megvalósítás érdekében körlevélben értesítéseket is küldött ki a vasút „szerelmese“ Feild István Márton és Magyar Zoltánnal együtt várják az érdeklődők reagálásait.

Olvasóink írták

  • 1. véleményformáló 2012. január 06. 18:08
    „A cikkben említett srác tényleg nagyon sok mindent tett annak érdekében ,hogy a vasút újrainduljon és a különféle szolgáltatások és minőségbeli változások is létre jöhessenek. Magyar Zoli pedig minta apa és férj mellett is tudott időt szakítani arra , hogy a vasút újra mehessen , és az embereknek a kényelmét szolgálják. A polgármestereknek ,illetékes szakembereknek és az érintett település lakosainak is tenni kellene valamit annak érdekében , hogy ne csupán két ember szorgoskodjon a problémák megoldásán , hanem azoknak is , akik használják a hétköznapokon.
    ( Feild István Márton= Feld István Márton- csak a helyesség érdekében kijavítom, azt hiszem így írja a nevét a fiatalember, de Isten bocsássa meg ha tévedek!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Ezüstfenyő utolsó üzenete - fotók

Egy barbár ˝családapa˝ szomszéd telkeken átgázolva, sanda szemeit rám meresztve halálra… Tovább olvasom