Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Varkocs kapítány kíváncsian nézett...

Csütörtökön a híres Varkocs kapítány szobrunk - aki rendületlenül áll alapzatán - a tudosításom fő helyén kíváncsian nézett körül a sok ember láttán. Igazán megszokhatta volna már, hiszen nyaranként minden hónap egyik csütörtökén zene, dal, irodalom, kiállítás, tánc hallatszik a Napantikvárium előtti téren.
Csütörtökön sem volt másképpen. Olyan jó érzés volt körültekinteni a sok ember láttán, aki leült a kirakott, szinte hívogató székekre, hogy szórakozzon egyet, s együtt legyen. Mindezek közepette irodalmi tudását is pallérozhatta.Most szó szerint a Mesék mezején sétálhattunk... Az antikvárium bemutatásaként került sor ugyanis elsősorban Bokros János költő posztumusz kötetének bemutatására. Temesvári Márta tolmácsolta a verseket szóban, Cserta Gábor pedig megzenésített formában kedveskedett a nagyérdeműnek.

Fotók: Márkus Hilda
Fotók: Márkus Hilda


Kedves vendég volt még Bakonyi István és a költő lánya, Bokros Judit. A fenti című verseskötet gyermekeknek a Vörösmarty társaság és a város honatyáinak és honlányainak összefogásával kiemelkedő módon jelenhetett meg.Köszönet érte, hiszen a gyermekek nagy örömmel fogják forgatni, hiszen nekik való versek vannak benne, szép formátumban, illusztrációval.

Rideg Ferenc csodálatos fotóiban is gyönyörködhettünk. Varga Hana írónő saját írását tolmácsolta nekünk. Eper pedig remek hangon énekelt.

A közönség igy búcsúzott egymástól: Augusztusban ugyanitt találkozunk!

Tisztelettel:

Márkus Hilda
Székesfehérvár

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket támadtak meg Bácsán

Ezúton szeretném tudatni Önökkel, hogy a csütörtökön az esti órákban, Győr – Bácsán, a Dr Élő… Tovább olvasom