Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Vándordíj a nyúli futóknak

Az idén is fergetegesek voltak a nyúli húsvét rendezvényei. Alasztics Gyula győri faszobrász felajánlott a falunak két vándordíjat, futó nyuszikat, amit csak a két legjobb nyúli futó, férfi-nő kaphat meg. Az idei "Fut a nyúl" versenyen Czumpf Ádám és Soós Helga voltak a legjobbak.
Nagyon jó ez a verseny, megmozgatja az egyébként ritkán futókat is, vonzó az egyedi póló, de eljönnek a versenyre az ország minden részéről egyre többen, s a szponzorok jóvoltából nagyon szép és hasznos díjakat tudnak kiosztani a legjobbaknak minden korcsoportban.

A tornateremből kiállító helyiséget is varázsoltak, ahol méltó körülmények között mutathatták be műveiket a kiállítók Nyúlról, s környékéről.

Czumpf Ádám és Soós Helga
Czumpf Ádám és Soós Helga


A gyerekek örömmel vették Alasztics Gyula interaktív kiállítását, ahol lovagolták a nyuszikat, kutyát, csikót, simogatták a kobrákat, nagyon élvezték ezt a játékos látogatást a faszobrok világában.

A nyúli alkotók elhozták szép festményeiket, kézimunkáikat. Kovács László, Benkőné, Zsike, Mogyoróssy Pantaleon fotós s a többiek bemutatták szebbnél szebb alkotásaikat.

A cukrászok jóvoltából hatalmas nyuszi torta készült. A fiúk persze a kiállított régi motorokat csodálták... A kicsik örömmel festettek,
rajzoltak, készítettek szép dolgokat.

Fotók: tudósító


Az udvaron is rengeteg jó lehetőség várta a látogatókat, kézműves vásárok, régi kosaras körhinta, mandalák, étel, ital, minden mi szem szájnak ingere.

Jó ötlet volt ez az egyre különlegesebbé váló Nyúli Húsvéti Fesztivál!

Cseszregi B. Magdolna

Olvasóink írták

  • 1. Ticko 2011. április 27. 00:56
    „gratulálok Ádámnak és Helgának!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bosszantó! Fagyökérzet nyomta fel a járda burkolatát Győrben

A régi "Lenin út" avagy a győri Baross út 44 előtt egy fa gyökérzete már évek óta felnyomta a járda… Tovább olvasom