Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Vandálok: kinek ártott a püspöki kalap Győrben? - fotók

A Széchenyi téren felállított információs pavilon ablaka szenvedett `balesetet´, míg a Mária szobron a püspöki kalap szélét ismét letörték Győrben.

"A Széchenyi téren felállított információs pavilon ablaka szenvedett "balesetet", a Mária szobron a püspöki kalap széle ismét "baleset" áldozata
lett.

Hát nem tudunk vigyázni az értékeinkre?

A Baross úton átmenetileg felállított Fehérvári kapu mását éjjel nappal őrizte a biztonsági szolgálat.

Ha már rendőri jelenlétet nagyon ritkán látni a Széchenyi téren, biztonsági szolgálatot (parkőrt) nem lehetne ott alkalmazni?

Akár a" Széchenyi fürdő" okán is" - írta győri olvasó-tudósítónk.


 


Olvasóink írták

 • 15. Star-Spangled 2011. augusztus 02. 21:15
  „El kell kezdeni a bortonok epiteset!!!!!”
 • 14. rubeola 2011. augusztus 01. 22:59
  „Szó ami szó, a Széchenyi térre jobban is figyelhetnének a derék közegek, vagy a városvezetés, mert nem két fillérből újították fel! Ha nem tévedek a mi pénzünkből!”
 • 13. Pikulics 2011. augusztus 01. 17:31
  „"Vandálok: kinek ártott a püspöki kalap Győrben?"

  Valami izomagyunak.”
 • 12. Karlos 2011. augusztus 01. 13:52
  „9. egyetértek. az autósok az országban üldözött vadak már. Pedig mit kap tőlünk az állam ? Benzin áfa, jövedéki adó, átírás és egyéb illetékek, müszaki viszgadíjak, alkatrészek Áfája, iszonyatos parkolási díjak,és minden egyéb sáp, ami a pofájukhoz fér.
  Aztán most ha egy gyorsforgalmi adottságokkal rendelkező utszakaszon 70nel mész, akár 300ezres csekket is küldhetnek az arany drágaságaim. És mit kapunk még ? Lyukacsos utakat, lehetetlen közlekedésszervezést, röhejes dolgokért bírságokat, méghozzá aránytalanokat.A rendőrség munkája kimerül a traffipax nézegetésében. Csoda ha nem szivacsosodik el az agyuk a nagy kreatívkodásbnan, mert ehhez gondolkodni aztán nem kell. Az 5 éves gyerek is megmondja milyen számot ir ki a kijelző... hajrá”
 • 11. abuserpro 2011. augusztus 01. 13:52
  „A vandálokrúl jut eszembe. Pár napja történt, hogy éjszaka pár részeg idióta elkezdett csapatban hőbörögni a játszótéren, mikor pedig a lakók kiszóltak, hogy takarodjanak, mert hívják a rendőrséget, azok feleselni kezdtek és "Gyilkolni akarok!" kiálltások közepette hívták le a lakókat, hogy verekedjenek velük. Nos, miután így telt el majd egy óra, a rendőrök kiérkezése előtt 2 percel leléceltek a harciaskodók, akik beijedtek attól, hogy jöhet a police. A kiérkező zsaruk elkaphatták volna őket, azonban a derék sünök ahelyett, hogy megálltak volna, tettek egy több perces kört a háztömb körül, minek eredményeként már semmti sem tehettek az ügy érdekében. Negyed óra uta és a rendőrséget felhívóval való diskurzus után odébb is álltak. Az esethez hozzátartozik, hogy 3 órával később a fiatalok még részegebb állapotban visszatértek és hangos kiabálás közepette, erősen ittas álalpotban elhajtottak kocsijukkal. Így látszik, hogy nem csak Győr bizonyos helyein elfogadhatatlan a rend őreinek jelenléte, de ha próbálnak is tenni valamit, azt a legtöbb esetben rosszúl csinálják (nem csak ezen eset kapcsán mondom ezt). Továbbá számos idióta jár az utcákon, akiket nem ártana a megfelelő eszközökkel büntetni.”
 • 10. Karlos 2011. augusztus 01. 13:48
  „6. Nyugodj meg van ! A globalizáció nevében hajrá, igen, van. A Wolf orvosi műszer épületének a sarkán fent.”
 • 9. pappe 2011. augusztus 01. 13:11
  „8-hoz: "ebben az országban a rendvédelmisek ott posztolnak, ahol bevétel várható" Ez így is van! Ezért áll például rendszeresen traffipax az új fehérvári úti felüljárón, ahol is az autók egyáltalán nem veszélyeztetik a gyalogosforgalmat, továbbá 4 sáv áll a rendelkezésükre, autóbusz-öblök, stb. Szó mi szó nyugodtan kint lehetne a 70-es tábla. De nincs. Viszont a Belváros prominens részén, a Baross úton egész nap kellene minimum 1 rendőr, aki fel- alá sétál és figyelmeztet és büntet. Mert amíg a kerékpárosok kijelölt útvonaluknak tartják a sétálóutcát, addig az is marad, míg nem kapnának egy-egy harmincezer forintról szóló helyszíni bírságot. Persze nem úgy, hogy havonta egy bicajos, hanem minden nap, minden órában. A másik rendőr meg nyugodtan sétálhatna a Széchenyi tér, Király utca, Káptalandomb, Dunakapu tér útvonalon. Hátha ott is lehetne büntetéseket kasszírozni. HA mást nem, hát a szemetelőktől...”
 • 8. spiderz 2011. augusztus 01. 12:55
  „cspogi43! Úgy veszem észre, hogy ebben az országban a rendvédelmisek ott posztolnak, ahol bevétel várható. Megelőzésre, felderítésre nincs, de ha "véletlenül" rossz irányba bicózol, tuti ott a zsandár és tölti ki a csekkedet.

  "Magyarország! Én így szeretlek!"”
 • 7. pozdorja 2011. augusztus 01. 12:22
  „cspogi43: Úgy vélem az egyik naccerű ombudsman aggályosnak tartotta a figyelő kamerarendszer felszerelését.
  Egyszer kellene csak hogy az ilyen aggályoskodó alakot ott rabolja ki valaki ahol nincs térfigyelő kamera. Mindjárt megszűnnének az aggályai...”
 • 6. cspogi43 2011. augusztus 01. 10:44
  „Csak kérdezem! Európa egyik legszebb barok terén miért nincs térfigyelő.
  A jogtalanul parkolókat már több helyen figyelik, Széchenyi teret is kellene védeni a vandáloktól!”
 • 5. mir 2011. augusztus 01. 09:52
  „Talán ha nem engednék meg hogy a gyerekek a korláton belül rohangáljanak meg mászkáljanak a szoborra mondjuk olyan a gyerek amilyen a szülő.”
 • 4. pappe 2011. augusztus 01. 08:47
  „Jah. A Baross úti kamerarendszerről még az jut eszembe, hogy attól még vidáman ellopták anno a ladikos szobor kezéből a bronz-evezőlapátot! Gondolom a tettes azóta sem lett meg, az akta meg a fiók aljára került.”
 • 3. pappe 2011. augusztus 01. 08:34
  „"Ha már rendőri jelenlétet nagyon ritkán látni a Széchenyi téren, biztonsági szolgálatot (parkőrt) nem lehetne ott alkalmazni?" Nem. Mert az (is) pénzbe kerül(ne)! Amúgy térfigyelő-rendszer nincs? Igaz pl. a Baross úton van kamerarendszer, de attól még vígan kerékpároznak rajta büntetlenül. A gyalogos meg ugorjon félre...”
 • 2. Madarász 2011. augusztus 01. 08:06
  „Az is lehet, hogy magától, legalább is ha azt is úgy csinálták meg, mint a térkövezést, ami a sarkainál pattogzik felfelé.”
 • 1. Jandex 2011. augusztus 01. 07:27
  „Na a kép a régi vagy ugyanúgy tört le az a kalap mint kb egy éve?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két Mercedes-busz foglalt el több parkolót a győri belvárosban - fotó

Tudósítónk szerint nemcsak a parkolóhelyeket, de a táblák ellenére az utat is elfoglalták a buszok. Tovább olvasom