Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Vandálok az Erzsébet-kertben

Vancsics Mihály olvasónk megelégelte a soproni Erzsébet-kertben és a környékén randalírozók éjszakai akcióit és fényképezőgépével dokumentálta az emberi rosszindulat és brutalitás következményeit.
Fotóin látszik, hogy a vandálok nem kíméltek semmit, saját erejüket sem.


A kuka a patakban kötött ki, tartalma a füvön. A park gyönyörű, hatalmas kaktuszát kitépték kővázájából. Növények, berendezések váltak áldozattá - s velük együtt minden jóérzésű soproni...

Olvasóink írták

 • 16. Deák téri 2008. augusztus 11. 23:15
  „Na igen! Kedves 9. és 15. hozzászók! Megint a polgárőrség és a rendőrség. A rendőrök sokan vannak álítólag hiszen aki eddig határőr volt azoknak egy nagyrésze megmaradt és a rendőrség kötelékébe tartozik. A polgárőr főnök úr aki nyilatkozott az egyik helyi televízióban nemrégiben azt mondta, hogy vannak ötvenen. Hol van az az ötven polgárőr?! Van 280 rendőr a városban és 50 polgárőr. Ha egy egy szolgálatra ennek a létszámnak csak a negyedét vesszük akkor is kint kell(ene) lennie legalább 80 rendőrnek és polgárőrnek. A többiek meg szabadnapon, szabadáson vagy ott vannak ahol akarnak! Ha ebben a városban kint lenne 80 fő aki rendet tart, legyen az rendőr vagy akár polgárőr akkor nem lenne ekkora vandalizmus a városban. Nade, ha csak 50 főt is számolok egy egy szolgálatra akkor az is szép szám lenne ugyebár? Nemtudom, a Deák téren történt rongálások kárát ki fogja kifizetni? nem annak kellene aki őrzi? elvégre rábiztak egy vagyont amit meg kellett volna óvniuk a rongálásoktól! ne a mi adóForintjainkból kelljen már kifizetni! Azé a felelősség aki őrzi!”
 • 15. Nagypapa 2008. augusztus 11. 22:02
  „Néhány hete jeleztem, hogy a Széchenyi téren ugyailyen vandalizmus volt. Bizonyára ugyanaz a banda garázdálkodik !? Hát nekem ne mondja senki, hogy nem lehet ennyi idő alatt elkapni őket. Ismertek az időpontok, nagyjából az útvonalak is. Milyen rendőrség és polgárőrség van ebben a városban? Nem igaz, hogy nem lehetne koncentrálni az erőket! Ilyen "lagymatag hozzáállással persz biztos nem!”
 • 14. katalina 2008. augusztus 11. 19:50
  „Talán azért nem látjátok a rendőröket éjszaka, mert nem jártok olyankor az utcákon. Minden éjjel vannak rendőrök pl. a Győri úton, és járőrözni is szoktak. Csakhogy 6-8 rendőr egy éjszaka elveszik egy ekkora városban.”
 • 13. csabazs 2008. augusztus 11. 19:34
  „Kócos75(8)!

  Légyszíves az értelmi fogytékosokat ne keverd ide, ők EMBEREK!!!

  Akik ezt tették hőzőngő ittas, esetleg drogos fiatalok...

  Azt én is megkérdezem hol a rendőrség, s az is igaz, hogy gyalog is lehet járőrőzni(tőlünk nyugatabbra bevállt módszer)!”
 • 12. soproni 2008. augusztus 11. 19:06
  „Megint sok az alkoholtól felbátorodott és magát erősnek képzelő unatkozó suhanc! Nyilván miközben törtek-zúztak jókat röhögtek és azt gondolták ők a vicces és erős fiúk,mert elbírtak egy cserép virággal és egy szemetes edénnyel.Sajnálom,hogy nem járt arra olyan erős legény akinek nem a rongálás okoz örömet,hanem az,ha megfékezheti az ilyen embereknek nem nevezhető egyéneket.”
 • 11. egy ember 2008. augusztus 11. 18:26
  „hol van a rendőrség, jó kérdés?
  lesik a bicigliseket akik az üres járdásán bicigliznek.
  MEg vadásznak azokra akiknél nincs személyi.
  Aztán egy sör mellett mind ezt megbeszélik....munkahelyi titoktartás mi.....?”
 • 10. Yew Damer Armador 2008. augusztus 11. 17:18
  „Gratulálok annak a seggarcú faszlámának aki ezt tette. Remélem az ő 2 centis faszát is úgy tépik ki, mint azt a szerencsétlen kaktuszt. 14 éves vagyok, majdnem gyerekkorom felét az Erzsébet kertben töltöttem. Azóta elköltöztünk onnan a környékről. Igazán köszönöm kedves randalírozó mosógépfrequvenciás baromállat!”
 • 9. 1soproni 2008. augusztus 11. 14:59
  „Sem a rendőrök, sem a polgárőrök nincsenek elegen?
  Nem lehet mindenhova rendőrt/polgárőrt állítani... Van olyan hely Sopronban, ahol rend van? Valahol csak állnak ezek, ha már egyszer mindenhol nem állhatnak...”
 • 8. Kócos75 2008. augusztus 11. 13:34
  „Az a kaktusz már gyerekkoromban is ott volt, mennyi idős lehetett? 20-30 éves? Gratulálok annak az értelmi fogyatékosnak, aki ezzel bebizonyította, hogy mekkora ökör... Kár, hogy nem jártam arra, én is kitéptem volna valamijét.”
 • 7. stef 2008. augusztus 11. 12:53
  „Sajnálom, hogy az elkövetöket ritkán kapjuk lencsevégre, bár akkor meg jönnének a személyiségi jogok, aztán kitakart arcú farmergatyákat látnánk csak a képen. Pedig tuti, hogy az újságban közölt, jól felismerhetö figurák hamar felelösségre vonhatók lennének..”
 • 6. DG 2008. augusztus 11. 12:44
  „Primitív barmok, akik ilyet tesznek. Ezeket tényleg csak a nagyobb rendőri jelenlét fékezné meg. De hol vannak a soproni rendőrök? Már megint Budapesten, vagy hol? Azt mondták, hogy a határőrség bekebelezése után meglesz a megfelelő létszám. Hát most határőrizet nincsen, de rendőri jelenlét sincsen.”
 • 5. hol vannak? 2008. augusztus 11. 12:43
  „hol vannak:
  továbbra is EÜ dobozokat ellenőrizgetnek
  lesben állnak a 30-as táblánál
  kordonokat építenek vagy épp bontanak
  egyszóval minden jót csinálnak, ne várjátok már el hogy ilyenekre is figyeljenek”
 • 4. ggg 2008. augusztus 11. 12:27
  „HOL A RENDŐRSÉG???
  TALÁN FÉLNEK???”
 • 3. Hol vannak a rendőrök? 2008. augusztus 11. 12:00
  „Meglepő, hogy éjszaka sehol sem látni egy rendőrt sem. Hja, hogy kevés a pénz a járőrkocsik feltankolására? Akkor tessék kiszállni, és gyalog járőrözni. Nem olyan nagy város ez a Sopron...”
 • 2. erdész 2008. augusztus 11. 11:45
  „Sok marha, diszkóból hazatámolygó állat.Biztonsági őröket alkalmazzon a város,mint a deák téren.Ennyit a demokráciáról ami ebben az országban van.Annó a karszallagos öreg parkőrbácsi is rendet tartott.Most meg a rendőrök sem tudnak,mert ennek a sok ökör fiatalnak csak jogaik vannak,kötelességük semmi.”
 • 1. Fjó 2008. augusztus 11. 11:44
  „Sajnos nemcsak ott,szinte mindenütt törnek-zúznak. Mindezt brahiból és büntetlenül.Úgy érzem a hivatols szervek felelősségét sem lehet elhallgatni. Ha valaki szóvá tesz valamit elengedik a fülük mellett. Lásd Princz-pihenő horgkereszt! Már több mint egy éve ott vírít.Mégis dícséretesnek tartom,ha valaki vállalja a figyelem felkeltését.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belga Forrest Gump elérte Gönyűt!

Amint arról a Vasárnapi Kisalföld július 13-ai számában beszámolt Pierre Parent belga tánctanár… Tovább olvasom