Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ünnepvarázsló

Kedves meghívásnak eleget téve vitte el Alasztics Gyula szobrait, játékos állatfiguráit a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Különleges Gyermekotthon gyermekei számára.
Kedves meghívásnak eleget téve vitte el Alasztics Gyula azokat a szobrait, játékos állatfiguráit ,a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Különleges Gyermekotthonba a csütörtöki gyereknapra, amit nagy készülődéssel szerveztek pedagógusok, pártolók, segítők. Sok jó ember, akik szeretnek örömet okozni azoknak a sérült, beteg gyermekeknek, akik ott tanulnak vagy élnek a gyermekotthonban.

Ahhoz, hogy ezt bárki el tudja képzelni, ott kell tölteni legalább egy pár órát közöttük, látni, átélni azt, amit elmondani nem lehet, hogy mit tesznek tanáraik, gondozóik ezekért a gyerekekért naponta. Sziszifuszi munka. Karjukban cipelik őket, akár a 20 kilósat is, hogy megmutassanak valamit egész közelről. Türelmesen válaszolnak az ötvenszer megkérdezett kérdésre. Játékosan tanítanak, beszélni, olvasni, enni és élni! Ők azok, akik tudják, és hisznek abban, hogy amit csinálnak az nem hiábavaló.

Mikor a 18 éves felnőttnek látszó tanuló elolvas valamit szótagolva, aztán megkérdezi: ügyes voltam? Várja a dicséretet, buksi simogatást, amit meg is kap. Szívszorító jelenetek voltak, mire az ott tanuló kb. 170 gyerek, fiatal felnőtt végignézte, megsimogatta, a kiállított szobrokat, megnyargalta a pacit, kutyust, nyuszikat.

Kis csoportokban, közülük sokan kerekes székben, türelmes kísérőikkel. Megható volt, könnyek nélkül nem lehetett kibírni…

Kérdeztem a nevelőket, honnan veszik az erőt, nap, mint nap, mire az volt a válasz: a gyerekektől.

Idéznék abból a bejegyzésből, amit Bolla Valéria, az iskola tanára, a faszobrász vendégkönyvébe írt:

„A szeretet az egyetlen dolog a világon, amelyből minél többet adunk, annál több marad. A mi gyermekeinknek nagy szüksége van erre. Köszönjük azt szeretetet, amelyet a szobrok közvetítenek felénk."

Cseszregi B. Magdolna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úttalan utakon Rabkertben - folytatás

"Csak annyit szeretnénk, hogy ugyanolyan állapotban kapjuk vissza az útjainkat, amilyen a munkálatok… Tovább olvasom