Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Ünnepelt a Győri Krúdy Középiskola - fotó

A Győri Balett megalapításának 35. évfordulóját is ünnepelte az idén immár nyolcadik alkalommal megrendezett Krúdy Szalon, a Győri Krúdy Középiskola kiemelt kulturális rendezvénye.
  
A Krúdy Szalon idén a tánc kulturális jelenségét, történeti és kifejezésmódbeli változatait járta körbe. Az elmúlt évek szalonjainak tematikája az előadóművészetek titkait (színház, zene) hozta el az iskolába nagy sikerrel.
Ebben a folyamatban érkeztünk el idén a tánc világába. Mottóként ezúttal Paulo Coelho gondolata szolgált: „Bármilyen tánc során, amelynek örömmel átadjuk magunkat, agyunk elveszti a kontrollt, és testünket a szívünk irányítja tovább."

A rendezvény napját megelőző héten az iskola – az oktatási folyamat működése mellett – művészeti központtá alakult át, ahol a diákok és az ideérkező vendégek lépten-nyomon találkozhattak a tánc varázsának különböző megjelenési formáival: tánctörténeti bemutatók, kiállítások, összművészeti performance, plakát- és fotópályázat vagy éppen flashmobok formájában.

Ünnepelt a Győri Krúdy Középiskola


A rendezvény napján reggeltől délutánig programok özönéből választhattak a résztvevők. Egymással párhuzamosan zajlottak a tartalmas és látványos bemutatók, showműsorok, előadások az intézmény különböző helyszínein.

A megye és a város legismertebb szakemberei és előadói tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt, hozták el társulatukat, osztották meg tapasztalataikat a hallgatósággal. A rendezvény kiemelt vendégei voltak: Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Bombicz Barbara, a Győri Tánc- és épzőművészeti Szakközépiskola igazgatója, Fekete Miklós, a Győri Nemzeti Színház főkoreográfusa, Töreki Imre néptáncpedagógus.

Pódiumbeszélgetést tartottak a Győri Balett társulatának egykori tagjai, Gellér Tünde és Halbritter Adrienn táncpedagógusok; bemutatták tudásukat a balettiskola növendékei, a modern tánc műfajait a Grácia Művészeti Intézet és a Dynamic SE táncosai, ízelítőt adott repertoárjából a színház tánckara, a Csobolyó együttes néptáncosai.

A klasszikus és a modern táncműfajok avatott képviselői mellett színvonalas megnyitóműsorral, tánctörténeti vetélkedővel, előadásokkal diákjaink és tanáraink is bekapcsolódtak a programokba.
A rendezvényt a Csobolyó együttes vezetője, Jocha Balázs irányításával, több száz résztvevővel fergeteges táncház zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasz az őszben - Van, ahol még virágzik az aranyeső

Ugyan véget ért a kitartóan tavaszias ősz, Tudósítónk aranyesője továbbra is kitartóan bontja a… Tovább olvasom