Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Újvárosi szemétügy - ˝Lassan már bejárni sem tudok a garázsomba˝

Olvasónk két hónapja szólt először az Iszkápa közi szeméttenger miatt az illetékeseknek. Eddig eredmény nélkül.
"Végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz, mivel már hónapok óta kérem a hatóságok segítségét sajnos sikertelenül!

A mellékelt fotók Újvárosban az Iszkápa közben készültek a garázsom bejáratánál. Lassan már bejárni sem tudok, mert a szemét egyre gyarapodik.

Legalább két hónapja beszóltam a Közterület Felügyeletre segítségért, mivel nem történt semmi az ügyben, többször megismételtem a hívást.

Egyik alkalommal az illetékes ügyintéző közölte, hogy átadta az ügyet a Környezetvédelmi Hatóságnak. Újra teltek a hetek, minden eredmény nélkül, ezért május 6-án felkerestem az Újvárosi Részönkormányzatot, ahol az ügyintéző telefonon felvette a kapcsolatot az illetékessel, és azt igéték, hogy még aznap délután felkeresnek és megtekintik a helyszínt. Mondanom sem kell, hogy senki nem jött az ígért időpontban!Május 9-én újra bementem a Részönkormányzathoz, ahol már másik ügyintéző volt, újra előadtam a jövetelem célját és egyben kértem az Önkormányzati Képviselőm nevét és elérhetőségét, de ezt megtagadták, mondván, hogy tilos megadniuk!Ezért kérem a segítségüket, mert ez tarthatatlan állapot, hogy a képviselőm nevét telefonszámát megtagadják!"A zugszemetelők ellen csak akkor lehet fellépni, ha tetten érik őket

A kisalfold.hu megkereste a győri 2-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjét, Fekete Dávidot.

- Sajnos a zugszemetelők Újvárosban gyakran okoznak gondot. Az általuk otthagyott szemétkupacokat időről időre elszállítjuk, de mindig újak keletkeznek. A városrészben hamarosan felálló polgárőrség remélhetőleg tud majd segíteni a megelőzésben, ugyanis ha tetten érik a zugszemetelőket, csak akkor lehet hatóságilag fellépni ellenük - mondta portálunknak Fekete Dávid.

- Az a bevett szokás, hogy visszahívom a panaszost, amennyiben a részönkormányzaton meghagyja a telefonszámát. Ezen kívül az e-mail címem (feketedavid@fidesz.hu) és természetesen a nevem is nyilvános - reagált olvasónk levelének második részére Fekete Dávid.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. sztefanosz 2011. május 18. 22:50
  „Tisztelt "kolombela"!
  Ki mondta Önnek, hogy kizárólag magyarországi probléma? Mert ÉN biztosan nem.
  Én abból indultam ki, amit a környezetemben és az országban, ahol élek, és életem során tapasztalok. Ezenkívül tudom azt is, hogy nemcsak Magyarországon élnek cigányok, hanem Európa sok más országában elég nagy százalékban; továbbá a Föld különböző részein is élnek. Több szakkönyv, illetve az interneten sok-más forrás is szól a romákról.
  És most mit csináljak az európai uniós roma programmal? Nem tudok róla semmit....Ha van információja róla, tessék megadni! Ezenkívül ekkora, átfogó program megvalósítása is kérdéses. Lásd Afrika megsegítése (=kudarc). Ahogy az is, hogy nem újszerű dolog a cigányok mezőgazdaságba történő integrálása (amit megint reklámoznak), mert legtöbbször (tisztelet a kivételnek) az már korábban megbukott. A cél nemes, de az akarat kérdéses számomra. Sajnálom, hogyha megszólalásom pesszimista. Különben nem értem arrogáns hozzáállását személyem irányában. Talán valami hazugságot írtam le?

  Ui.: Különben már most több ponton meg tudnám magamat cáfolni; ami a fentebb írtakat illeti. Mert a pro és a kontra minden esetben működik, csak a döntésünkön múlik, hogy melyiket fogadjuk el. Azonban a tényeken nem változtat. Ezenkívül a fórum nem ad elég helyet, időt, továbbá nem is alkalmas ekkora téma részletes megvitatására. (Talán ebben egyet értünk. :) ) Csak egy kivonata a magyar társadalomnak a cigányokról alkotott véleményéről.”
 • 27. INVEKTUS 2011. május 18. 21:18
  „cigányok?”
 • 26. Tudós-1 2011. május 18. 16:02
  „- Az a bevett szokás, hogy visszahívom a panaszost, amennyiben a részönkormányzaton meghagyja a telefonszámát. Ezen kívül az e-mail címem (feketedavid@fidesz.hu) és természetesen a nevem is nyilvános - reagált olvasónk levelének második részére Fekete Dávid.
  Ez egy arrogán és lekezelő válasz. A képviselő úrnak néhanapján be kellene járnia az általa képviselt területet. De az irodából, lakásból az ilyen helyzeteket nem fogja látni. Talán többet kellene a területen lenni!
  Ez a bevett szokás nem működik. Lehet, hogy saját munkatársai lejáratják a képviselő Úrat?!
  Megjegyzem, hogy az előző önkormányzati vezető kezelni tudta a helyzetet, amely nem jó, de ha van, akkor intézkedni kell.
  Már bejáratott útja volt a hasonló eseteknek, csak elő kellene venni T. Fekete Dávid!
  Egyébiránt nem kell gyanusítani egy népcsoportot, mivel az un. fehér emberek is hajlamosak ilyen "szemetelésre"!”
 • 25. kolombela 2011. május 18. 16:00
  „13. sztefanosz 2011.05.17. 10:41
  Nehogy azt hidd, hogy a cigánykérdés csak és kizárólag magyarországi probléma. Ha így van, akkor nagyot tévedsz. Szerinted miért kell úgynevezett uniós roma-stratégiát kidolgozni?
  Egy biztos, az Unió összlakosságának kb 8%-át teszi ki a cigányság, mégis velük van a legtöbb probléma.”
 • 24. kolombela 2011. május 18. 15:53
  „Nincs itt semmi probléma. Legalább Győrben is megvalósul az ami Kassán már létezik, a neve Lunik IX. Érdemes a neten rákeresni. Egyébként ez is a magas kultúrájúak egyik mély hagyomány, a "népi" szemét szórás!”
 • 23. soproni 2011. május 18. 12:41
  „Le kell kaszálni a gazt a garázs bejáratánál .Úgy tűnik az nagyobb akadályt jelent a behajtásnál,mint a szemét. Egy rendezett területet talán megkímélnének a szemetelők.”
 • 22. HarconaMarcos 2011. május 18. 10:56
  „Csak kérdezem: az miből derül ki, hogy pl. nem a garázsa ajtajából készítette a képet? Az pedig, hogy romos a fal még a legkevésbé ok arra, hogy az utcából szeméttelepet csináljanak. Szerintem nem kellene nagyon sokáig közintézményt keresni, aminek nem különb az oldala.”
 • 21. sorok_közt 2011. május 17. 22:55
  „Mitől különb a portája a fickónak a szeméttelepnél? Nekem nem lenne pofám ilyen állapotban hagyni a kerítésemet,melléképületemet, majd reklamálni az újságban. Addig kellene büntetni, amíg rendbe nem teszi a portáját. Ne csodálkozzon, ha szeméttelepnek nézik!”
 • 20. Prédikátor 2011. május 17. 22:48
  „18. sopisrobit!
  De iga róla van szó...”
 • 19. jóhatudod 2011. május 17. 22:20
  „tisztelet Alina01! Én is BsBE-vel, gyugyu1-l értek egyet, azon a gazos elhagyagolt területen nem csodálkozom, hogy szemétdombnak nézik ! /természetesen az igénytelen emberek /!
  Ha a tudósitó is rendbe tartaná a "garázs" környékét talán nem néznék hulladéklerakónak !!

  Csak ugy mellékesen: nézz körül a nép utcai Somostó környékén / a hulladékudvarnál a töltés tulsó oldalán és rájössz mekkora állatok vannak !! A zsidtől a felszedett szőnyegpadlóig minden megtalálható. Vannak olyan autósok akik ott engedik le az olajat és a fagyállót ! Nem értik meg 10 év mulva teljesen mérgezett lesz a terület !!Persze a győrszol is kitehetne a keritésen kivülre 1-2 konténert ami zárvatartás alatt szolgálná a gyűjtést !!”
 • 18. sopisrobit 2011. május 17. 21:50
  „Vidos Tibor? Csak nem az aki villanyszerelő volt a színházban? Beszarás! Mire képes a politika! Igaz a lengyeleknek is van egy villanyszerelő volt államfőjük.”
 • 17. BsBe 2011. május 17. 18:40
  „Valóban ronda látvány az a szemétkupac. De a képeket elnézve, ha a szemét nem lenne ott, a látvány csak egy fokkal lenne szebb? Apropó. hol ott a garázs ami megközelíthetetlen? csak nem a fél méter gaz mögött? Bár azt nem nézem garázsnak, inkább a tákolmány.
  Nem úgy néz ki, mintha a tulajdonos foglalkozott volna vele egészen a szemét lerakásáig. (természetesen ettől függetlenül a szemét ily módon lerakása is minősíti azt aki odatette)”
 • 16. newface11 2011. május 17. 18:28
  „Szerintem az ügyintéző hülye volt, akárcsak Ti akik elhiszitek, hogy titkosak az adatok. Bármelyik képviselő elérhetősége fent van a gyor.hu honlapon. Bárki hozzáférhet.
  Ja, és nem az önkormányzat elé kellene önteni, hanem az emberek fejében kellene rendet tenni, hogy a szemetet a kukába és a hulladékudvarokba kell vinni, nem a szomszéd garázsa elé. Dehát ez már kulturáltság kérdése.
  Szerintem nemcsak a kisebbség hordja oda, hanem a magára és környezetére igénytelen többség.”
 • 15. .viki27. 2011. május 17. 13:34
  „Szerintem a cigány kérdést saját maguk generálják mivel nem hajlandók a normális együttélésre,és kijelentik,hogy őket üldözik!Ebben az országban van kisebbség tucat számmal,velük miért nincs semmi gond?Sárközi is kitoloncolta őket Rá fogták,hogy rasszista.Minden jogvédőnek ki kellene költözni Újvárosba csak egy hétre és meglátná milyen egyszerű együtt élni velük.Tisztelet a kivételnek mert van nagyon normális köztük csak Őket nem fogadja be a fajtájuk mert nem segélyből akarnak megélni és nem Ők szemetelnek hanem akiknél a környezet is ugyanolyan.Ezt a gyönyörű városrész teljesen tönkre tették pedig történelmi!Az hogy a kerítés nincs a legjobb állapotban nem jelenti azt,hogy szemetet kell oda rakni.Ilyen alapon a Bécsi kapu térre is lehetne rakni a volt Vaskakas épület elé!”
 • 14. Madarász 2011. május 17. 13:25
  „12. artie75 2011.05.17. 10:40

  Mondd, te melyik bolygón élsz?

  Csak a rendelkezésre állási díj annyi, mint tavaly szállítással együtt és ezért még nem csináltak semmit.”
 • 13. sztefanosz 2011. május 17. 10:41
  „És még valamit. Én úgy gondolom, - az elmúlt napok országos és helyi eseményeit követően - hogy a magyar társadalom egyáltalán nem rasszista a cigányok irányában, csupán az államtól és maguktól a cigányságtól vár el tisztes, becsületes és a legalapvetőbb - magyar törvények és szokások alapján, mivel Magyarországon élnek és magyar állampolgárok- együttélési normákat betartandó életet. Sajnos a cigányok jelentős részét (legalább több, mint 75%-t; és kivételek mindig vannak) érinti, és nem is hajlandóak beilleszkedni. Nincs meg bennük az akarat. Akár fejen is állhatnánk nekik, még akkor sem. Úgyhogy ide nem kell amerikai, multikulturális tapasztalat. Régen együtt tudott élni az országban cigány és magyar (nem beszélve a dualizmus koráról, amikor több, mint egy tucat nemzetiség élt egymás mellett viszonylagos békében, szóval van tapasztalat) ember. De hogy mi vezetett ide, az egy külön történet, szerintem.”
 • 12. artie75 2011. május 17. 10:40
  „11. sztefanosz 2011.05.17. 10:31
  Csak én vagyok olyan debil, hogy negyedére csökkent a szemétdíjam? Csak én vagyok olyan idióta, hogy nem értem, negyedig rakott kukákat miért rak ki mindenki, ha kell, ha nem?”
 • 11. sztefanosz 2011. május 17. 10:31
  „Sajnos, Újvárosban nemcsak, a főleg cigányok által lakott részen okoz problémát a közterületeken halmozódó szemét, hanem Szent Erzsébet telepen/Gorkijvárosban/Telepen is. Elsősorban a szelektív hulladékgyűjtők környékén (Nép utca), az egykori Rábca menti töltések (Nép utca, vagy akár a Somos major irányában egy hatalmasabb szeméthegyek Abdáig) oldalában elszórt háztartási, és lakásberendezési valamint elektronikai hulladékokra kell gondolni. Mélységesen elvetem a környezet/természetkárosítást, viszont - előfordulhat - az önkormányzat részben köszönheti magának, mert a szemétdíjak eléggé húzós összege is problémát okoz az állampolgárok egyre nagyobb részének ebben a gazdasági helyzetben. Aki, ahol tud, spórol. Persze ez nem felmentés akar lenni és nem is változtat sokat a romáknak a környezethez (stb...) való hozzáállásáról....”
 • 10. reszegenisjozan 2011. május 17. 10:30
  „Szerintem az egyenruhás bűnözők miatt ilyen az a terület.
  Ha nem lenne az a sok egyenruhás bűnöző. akkor szemét sem lenne. Egy így van.”
 • 9. Ddorf 2011. május 17. 09:50
  „"de ezt megtagadták, mondván, hogy tilos megadniuk!"

  Meg kellene tudakozni,hogy a választásoknál is tilos lesz? Tiszta Moni-show müsor az egész.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrszentiváni siker a Budapest Kupán

Az idén 24. alkalommal megrendezett Budapest Kupa nemzetközi cselgáncsversenyen Palej Tibor, a… Tovább olvasom