Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Újabb parkolási gyöngyszem az egyetemnél - fotóval!

"Felháborító, hogy egyesek párosával használják a parkolóhelyeket - ezt a belvárosban, bevásárlóközpontokban is gyakran tapasztalom" - bosszankodik Olvasónk.
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. W118 2012. január 13. 14:27
  „Ide én is így állnék.Aki ekézi a sofőrt, ugyan képzelje már el ezt a helyet 2 ilyen autóval.
  A sárga-fekete vas miatt a csíkhoz -20 cm-t lehet számolni a szélessségre a bal oldali parkolóhelynél.
  Ez a felfestés még véletlenül sem szabványos.Aki akarja ,mérje le.
  A parkolómérleg kötelezően előírt számai így biztosan megvannak,gondolom van még ilyen kiválóan megalkotott beállóhely,a horpadások,festés sérülések az autókon meg nem az egyetemet érdeklik.”
 • 27. Berci78 2012. január 13. 08:30
  „Amugy ez még nem is olyan erdekes beállas :)
  Nem tudom a kedves kisalföld mert nem teszi fel hogy az Eto uj norveg kézilabdasa hogy parkol rendszerint a q7 autojaval.Talan nem szabad vagy rászoltak.Esetleg mert ő nem egy csoro magunkfajta??Szívesen latnam a képeket ami ha nem lesz fenn valahol megosztom.Egyenlöre csak facen tudtam.”
 • 26. Oscar 2012. január 11. 13:36
  „Azt mondta a balta hogy azért állt meg így mert másképp nem tudta volna az ajtót kinyítni.
  Arany apám nézd már meg hogy ha a bal oldalra állt volna akkor is ki lehet nyítni az ajtót.
  Szóval minden olyan magyarázat ami nem az értelemről szól, az minősíti a hozzászólót.”
 • 25. Jürgen69 2012. január 11. 11:32
  „Hmm... sokféle vélemény megmutatkozott eddig. A lényeg mégiscsak az, hogy egy civilizált társadalomban vannak szabályok - ettől civilizált (pl. nem szarunk az ajtó elé) - amiket illik betartani. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy nem csapom neki az autóm ajtaját a mellettem parkolóénak. De, ha egy idő után mindenki úgy gondolkodik, hogy én ezért nem tartom magamat a szabályhoz, ő meg azért nem - mindenkinek van rá magyarázata, hogy miért nem - akkor feleslegessé válnak a szabályok. Ekkor eljő a nagy szabadság - mindenki úgy parkol, ahogy neki tetszik - és egyszer csak elfelejtjük, hogy volt valamikor egy dolog, amit úgy hívtak civilizáció, amikor figyeltünk, és gondoltunk másra is, nemcsak magunkra... Szép napot mindenkinek!”
 • 24. Pistike 2012. január 11. 10:46
  „19. pamutzokni

  "Az összes olyan hozzászóló aki azt mondja, ő is így állna rá, egy szinten van a román autósokkal, őket nem érdeklik a felfestések"

  Szívesen megmutatom neked az autóm bal első sárvédőjét tele horpadásokkal és levert festékkel!
  Mindez azért, mert szabályosan beálltam a 2 vonal közé, és a másik -nemtörődöm- autós mellém tudott állni.
  Kíváncsi lennék, ha a te autódat törnék így meg, megváltozna-e a véleményed?”
 • 23. majkani 2012. január 11. 09:50
  „A szabványos parkolóhely méret 250 cm, ez az autó 171 cm széles. Ha a parkolóhely szabványos lenne, akkor ki tudná nyitni az ajtót a falnál is és valószínűleg rendesen állna, úgy hogy nektek is tessen!
  Mielőtt valakit kritizálunk, (nem csak itt) előszőr gondoljuk meg miért tesz úgy, ahogy. Lehet hogy oka volt rá.”
 • 22. goldboy 2012. január 11. 09:47
  „Egy Trabant helyén Volgával nem lehet parkolni! Ez tényleg ennyire bonyolult! A Volga helyén viszont kényelmesen elfér a Trabi! Érthető?”
 • 21. Oscar 2012. január 11. 09:33
  „Kell e ennyit szarakodni egy ilyen ostoba emberen.A KRESZ, tisztán világosan deffiniálja az egészet.Ahol a parkolás módjáról felfestéssel rendelkeznek akkor annak megfelelően kell parkolni.Egyszerű a helyzet,rendőr, bírság ,aztán az ostoba lassacskán megtanul parkolni. Majd elmondhatja mindenkinek hogy nagy árat fizetett azért hogy megtanuljon parkolni.Osztán jó napot!”
 • 20. Szerén 2012. január 11. 07:49
  „Kedves mindenki! És ha csak a parkolás miatt lenne folyton ideges az ember! Nincs olyan dolog az életünkben, amit stressz nélkül lehetne elintézni! Nem az a megoldás, hogy ha Te, akkor én is! Ezért tartunk itt!
  Sajnos egymásnak okozzuk a problémákat. Persze hosszú idő lesz, mire mindenki megérti, hogy a jó munkával, vagy a tisztességes élettel a magunk életminőségét tesszük jobbá.
  Gyakran kerülök én is parkoláskor olyan helyzetbe, hogy már nem is tudok a két vonal közé állni, mert már az előttem érkezőkhöz kell igazodnom. Ez nem igaz erre az estre, és arra sem, amikor az ajtóban parkolnak eggyesek. Én általában szólok emiatt, de meg is szoktam kapni a megjegyzést. Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy ez nem zavar. Tegyük szóvá, ha ilyet látunk. Nem kelll durván, inkább udvariasan, hátha használ.
  Mindenütt nem lehet rendőr, vagy biztonsági őr, nekünk kell kiharcolnunk, hogy ne tegyenek ilyet honfitársaink.
  Ne legyen már sikk megszegni minden törvényt!!!”
 • 19. pamutzokni 2012. január 11. 01:44
  „1. Má megin a "minek, nagyon ráért, én is" hozzászólóknak: ha unod ne szólj hozzá vazze és pláne kattints rá.....
  2. A baleseti adó jogos ha nem karamboloztál is, ugyanis az így parkolók stresszet okoznak másoknak, ezért kárt is.
  Eddig az amcsikat hülyéztem, mert sok olyan parkolójuk van ahol az elválasztó vonal széles, hogy biztosítsa az ajtó normális kinyitásának a lehetőségét.
  De ahogy látom ezt a képet, a .... magyar autósok ráállnának arra a részre, azt hinnék leszállópálya.
  Az összes olyan hozzászóló aki azt mondja, ő is így állna rá, egy szinten van a román autósokkal, őket nem érdeklik a felfestések (tapasztalat, napi szinten 5-10-el veszekedek, hogy pl, az x azt jelenti ne állj oda ésatöbbi). <moderálva...>”
 • 18. Hyppolit 2012. január 10. 21:42
  „gonzo! Egyet értek Veled, semmi köze a lóerőnek az adott témához, sőt szándékomban sem állt bárki kedélyét borzolni ezzel. Csupán azért írtam így, mert talán abból némileg sejthető, hogy "viszonylag" széles autóról van szó, és szinte "kötelességem" normálisan beállni adott esetben, mert különben mást szívatnék meg. Nyilván a márkát nem akartam leírni, de nem "trendi nagymenős" gk., egyszerűen nagy és nagyon erős autó. Remélem nem voltam félreérthető.
  Berci78! Veled is teljesen egyetértek, de azért úgy gondolom, ezek a "rossz" parkolások nem tudás, hanem szándék és akarat kérdése. Az, hogy mi az akadályoztatás fogalma, szerintem ne menjünk bele, de a közterületesek biztos hogy nem vinnék el az autót, a nevükben is benne van, csak ha "közterületen" parkol vki tiltottan (pl. járda, füves terület, stb.), arra van felhatalmazásuk. Gondolj bele, pl. párhuzamos parkoláskor amikor számtalan esetben egyik gk úgy ráközelit a másikra, hogy az szinte, vagy egyáltalán nem tud kijönni, hány autót vinnének el? Egyet sem. Oldják meg.
  Mindenestre irrtálóak a nap mint nap szándékosan rosszul beparkoló vezetők, nem török fejük felett pálcát, adott esetben viszont ha nincs(!) más megoldásom, melléjük parkolok bátran, és fotót is készítek magamnak róla.”
 • 17. Berci78 2012. január 10. 21:41
  „Mondjuk egy dolognak egyikünk se nezett utana szerintem.A felfestett vonalak szabvanymeret ki tudja miota.Azota az autok nöttek az ajtok is mashogy nyilodnak.Lehet kicsit szelessebb kene mar?Nem tudom de erdekes lehet innen is atgondolni”
 • 16. Berci78 2012. január 10. 21:33
  „Jürgen69 valamit meg mindig nem ertesz az autot hasznalom es akarhogy is csak egy targy valamennyire feltem hisz megdolgoztam erte.Nem azzal lenne a bajom ha belemennek hu istenem megeshet velem is,csak tudod ebben az orszagban annyi a paraszt hogy meg egy cetlit se hagyna ott hogy en voltem hivj fel.Te meg fizetheted a kárt.Jegyezd meg ez Magyarorszag még mindig”
 • 15. carlo69 2012. január 10. 21:31
  „...és egy kis idő múlva, ha mindenki így fog parkolni, akkor ugyanúgy rányitják az ajtót. Ez nem megoldás a problémára. Bár lehet, hogy mi értelmeztük félre a felfestett parkolót, és a vonalra kell becélozni a járgányt?... :-D”
 • 14. Pistike 2012. január 10. 20:47
  „Eddig én is haragudtam az ilyenekre, de pár napja elhatároztam, hogy ezután én is így fogok parkolni!
  Egy hétig nem használtam az autómat. A mellettem parkoló autós az egy hét alatt 5-ször(!) nyitotta rá az autómra az ajtaját! Ráadásul nem is akárhogy. Az ő ajtaján látszott, hogy ő simán rányitja az ajtaját mindenkire. Az én autómban 80000Ft kár keletkezett!
  Ezek után én is így fogok parkolni, és nem érdekel, ha lefotóznak.”
 • 13. Jürgen69 2012. január 10. 20:27
  „Ez szerintem is roppant felháborító! Ha nem tud beállni, akkor gyakoroljon! Ha nem megy, vegyen kisebb autót! Ha pedig félti a gyönyörűséges verdát, akkor hagyja otthon a garázsban, ott nem esik semmi baja!.... Szóval ne gondolja senki, hogy neki két parkolóhely jár, csak azért mert jobban csillog az autója!...”
 • 12. Berci78 2012. január 10. 19:13
  „Hyppolit egyetertek veled es a 22 meteres kamionommal is különben tudok parkolni es hidd el nem vedeni akarom.De ha belegondolsz nem mindenki tud ugy vezetni ahogy te vagy én .Azoktol feltem a kocsim.Amugy meg ha egyszer mögem allnal a kocsiddal valoszinü a közterületeseknel valthadnad ki serüles nelkül mert ha tudnad barhogy is parkolok azert megbüntethetnek, de teged meg akadalyozasert ellszalithatnak. :)”
 • 11. gonzo 2012. január 10. 18:57
  „Hyppolit,csak egyet árulj már el nekünk,kérlek,mert már nem először olvashatjuk az adatot tőled:mi köze az autód lóerőszámának a témához?”
 • 10. Hyppolit 2012. január 10. 17:08
  „Ha emiatt nem tudnék hova állni, akkor "ráállnék" keresztbe, aztán lefotóznám, ha sérülés érné a kocsimat. Egyébként a 216 LE-s gk-mal is simán beállok a fal mellé is, volt már rá példa. Az, hogy nem lehet, az süket szöveg, mókusvakítás, külvárosi mese. Max a kormányszervo kicsit többet dolgozik...Én szívesen "pontosítom" a kocsimat beálláskor, s ha kiszállva úgy látom, hogy kissé ferde, visszaülök igazítani. Szerintem ez mindenki igényszintje, és nem vagyunk egyformák. A gond az, hogy az ilyen beállás más ugyanolyan jogú embertárstól veszi el a parkolás lehetőségét, de a szándékos "rosszul" beállóknak úgyis kár a szöveg...”
 • 9. Berci78 2012. január 10. 16:56
  „Engem jobban erdekelnek azok a képek akik füre es tenyleg elvetemült helyekre állnak.A lenyeg az ilyenen annyira nem bosszankodom.Ha a helyzet ugy hozna lehet en is igy allnek mivel ez megis jobb annal mintha kijössz es valami állat a szük hely miatt neked ment az nezhetsz mert valoszinü soha nem talaljak meg!!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így parkolunk mi a győri kórháznál - galéria!

"A mentőautóval már szinte nem lehet parkolni a Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház C épület "új"… Tovább olvasom