Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Újabb parkolási gyöngyszem: anya, nem tud parkolni a Kölcsey sulinál? - fotó

Tudósítónk fotóin jól látszik, hogyan kell és hogyan nem szabad parkolni a győri Kölcsey iskolánál.
Fotók: Tudósító.
Fotók: Tudósító.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. macizoli 2012. február 15. 09:01
  „Egyszer végre a "Tudósító" is alá írhatná a felvételeit!
  Ilyen piszlicsáré dolgokkal foglalkozni!
  Miért nem az önkormányzatot hibáztatja a kevés parkoló miatt?”
 • 29. bugyortudor 2012. február 13. 09:25
  „Véleményem szerint ez a jelenség minden olyan iskolánál megfigyelhető, ami forgalmas út mellett van. Reggel és délután van "csúcsforgalom", amúgy egész nap "nyugi" van. A szülők is kényelmesek, nem bírnak gyalogolni 10 métert sem.

  Off:
  Bár az iskolaválasztás nem tartozik szigorúan a témához, de valaki felvetette. Én két éve nagyon sok szempont alapján választottam iskolát. Mi győrújbarátiak vagyunk, de mindketten Győrben dolgozunk. A helyi iskolába nem akartam vinni a gyerekeket. Kikértem a gyb-i gyerekpszichológus véleményét az iskolaválasztással kapcsolatban, aki egyértelműen egy bizonyos győri iskolát javasolt a lányomnak, miután megismerte őt, elbeszélgetett vele, és néhány vizsgálatot is csinált, mert sajnos az oviban a gyereknek állandó hasfájása volt. Nekünk ugyan kicsit speciális a helyzetünk a kisebbik lányom szerteágazó tehetsége miatt, ugyanis őt kellett elsődlegesen nézni iskolaválasztás szempontjából, de olyan szerencsénk volt, hogy a pszichológus ennek tudta nélkül is egy olyan iskolát javasolt elsőre, ami tökéletes a másik lányunknak is. Ez a győri Kodály iskola. Kicsi iskola, nem felkapott, azonban a kompetencia mérés adatai meggyőzőek. Sok felkapott iskolát megelőzött. Én fontosnak tartom, hogy családias a légkör, a tanárok már összeszokott csapatot alkotnak, színvonalas az oktatás. Mindegyik gyerek megtalálhatja a neki megfelelő elfoglaltságokat, a nagyobbik is sikeres lehet, és más területen, mint a testvére, ami fontos nálunk. Ő tenisz-francia tagozatra jár, és szereti, szeret iskolába is járni. Ez a legfontosabb. A mai világban szerintem nincs szükség kiskapukra, valóban szabad iskolaválasztás van. Sok szülő ráerőlteti a gyerekre az elit iskolát, amit aztán a gyerek nem bír. Valahogy nekem fontosabb, hogy a gyerekem egy normális értékrenddel megáldott felnőtt legyen, mint pl. egy kis robot, aki lenéz másokat. Sajnos a tapasztalat mondatja ezt velem.

  Üdv”
 • 28. umberto 2012. február 12. 19:53
  „"27. Klarissza 2012.02.12. 10:44

  Úgy gondolom,hogy épp az a szomorú,hogy nem oda járathatjuk a gyerekeinket,ahova akarjuk"

  Szerintem meg az a szomorú, hogy nem járathatjuk gyerekünket a a lakóhelyünkhöz legközelebb eső "általános iskolába", mert nem lehetünk biztosak benne, hogy ugyanazt a tudást fogja megkapni, mint egy bármelyik másik általános iskolában. És erről a szülők is vastagon tehetnek, amikor a szegregációt erősítő módon "ügyeskednek" a lakcímekkel.”
 • 27. sprite 2012. február 12. 17:30
  „Hátha a gyerekek nem tudnak közlekedni, akkor ez elmondható a nyugdijasokra, kerékpárosokra, és millió autósra.”
 • 26. Mankapunka 2012. február 12. 15:25
  „Jakabnéni

  Ez a KRESZ-ben is benne a zebránál,és sokan tojnak rá,mert a TV-ben szajkozzák,hogy a zebrán elsőbbsége van a gyalogosnak. Ez a paragrafus valamiért kimarad.”
 • 25. Jakabnéni 2012. február 12. 11:34
  „Ezért nem tudnak a gyerekek közlekedni,tisztelet a kivételnek.Ugrálnak ki az autók elé,mert a szülő nem tanítja meg a helyes közlekedésre a gyereket,azt sem tudják,mi az a zebra,vagy hogy körül kéne nézni.Nekem még anno úgy tanították,mielőtt lelépünk az úttestre,körülnézünk,balra,jobbra,megint balra.Ezt tanítom a 3 éves gyerekemnek is,mire iskolás lesz,csak megragad benne...”
 • 24. sprite 2012. február 12. 11:13
  „Csúcsidőben legalább egyszerre 3-4 autóból szállnak ki.
  Most ez a keresztutca - Somogyi B. u. - szélességében hogyan?

  Szerintem meg egy kis toleranciával semmi gond nincs.
  Szoktam arra menni , és perceket nem kell várni. 10-20 mp, aztán megy a forgalom. Sőt sokan kiengedik a szülők autóit is.
  De nekünk soha semmi nem elfogadható, Csak szidni lehessen valamit, valakit.
  Tolerancia nulla.”
 • 23. Klarissza 2012. február 12. 10:44
  „Úgy gondolom,hogy épp az a szomorú,hogy nem oda járathatjuk a gyerekeinket,ahova akarjuk,és "kiskapukra"van szükség ahhoz,hogy "felkapott"iskolába járhasson.Egyébként sajnos csak a híre felkapott,belül rengeteg problémás gyerek és pályára alkalmatlan pedagógus van,mint általában minden iskolában!!!”
 • 22. umberto 2012. február 11. 21:29
  „Ez van a felkapott iskoláknál. A gyerekeket bejelentik valami haver vagy ismerős lakcímére a szomszéd utcába, aztán meg hordják autóval Szabadhegyről, meg Győrszentivánról meg Abdáról minden reggel. Ez van a Gárdonyinál is. Aztán meg miután a gyereket beiratták az iskolába. kijelentkeznek.

  Na ezért van a parkolási káosz reggelente. Amíg a 80-as években a gyerekek gyalog mentek iskolába a szomszéd utcából, addig nem volt ilyen probléma.

  Nagyjából erről szól a sztori.”
 • 21. poháralátét 2012. február 11. 19:32
  „Mankapunka:

  remélem majd az illető legközelebb a te kocsid mellett próbál meg beparkolni :D
  amúgy nem azt írtam hogy nem kell tudni, csak azt hogy nem tanítják (tolatva a merőleges parkolást kell tudni a vizsgán)”
 • 20. vv 2012. február 11. 17:52
  „A parkolásoknál már csak az a legszebb reggelente, amikor ANYA átküldi a gyermekét az úton. Kiszállnak a kocsiból, persze a gyerek is a forgalom felőli oldalon, kap a hátára a lendületes lökést, hogy MOST, gyermekem indulhatsz, mert lassítottak az autók. Nem átkíséri, hanem csak útjára engedi. Ha épségben átér, jutalmul beülhet az iskolapadba. Ha nem, akkor ........ És ez megy minden reggel, mert arra járok. De simán megcsinálták akkor is, amikor szeptemberben 1 hónapig rendőri biztosítás volt a zebránál. Ezzel foglalkozzunk inkább.”
 • 19. Patriot 2012. február 11. 16:40
  „Nem akarom védeni a hölgyet, de a TT sokkal nagyobb helyt hagyott a parkoláshoz min az Astra kombi.”
 • 18. Csetneky 2012. február 11. 15:01
  „Ha szegény gyerek gyalog is tudna menni néhány száz métert, jóval kevesebb lehetősége lenne a tudósítónak.”
 • 17. poháralátét 2012. február 11. 14:58
  „az út mellett hosszában beállni két kocsi közé (gyakorlat nélkül) nem annyira egyszerű feladat
  mikor én raktam le a jogsit nem volt benne se a tanagyagban se vizsgában

  ha nem megy neki inkább ferdén álljon be, minthogy koccanjon”
 • 16. juhit 2012. február 11. 14:58
  „Ha a keresztutcánál áll meg (az iskola utána jobbra vagy balra), akkor nem torlódna fel, mert amíg a gyerekeit kiszállítja, addig el tud menni egyenesen az aki, nem az iskolához tart. Egy hozzáértő mondja már meg nekem, hogyha bejelentést tennénk a rendőrségnél, akkor foglalkoznának e a kialakult forgalmi problémával, vagy mennének trafizni valahova inkább?”
 • 15. ezvanbakker 2012. február 11. 13:12
  „Tisztelt 2. és 4. hozzászólók!

  Nem kell itt apucizni, mert általában (tisztelet a kivételnek), az anyucik fejében nincs telepítve a parkolás-szoftver. Ez tény, csak közlekedni kell és meglátjátok.”
 • 14. sprite 2012. február 11. 12:20
  „Juhit!
  Ha a keresztutcánál áll meg mindenki, akkor is feltorlódik a sor.

  Mitől olyan szabálytalan? Nem foglal két helyet.

  Lehet beakart tolatni, csak a türelmetlen parasztja rááll a fenekére, és nem tudott.
  Szerintem igy akadályozta legkevesebb ideig a forgalmat.”
 • 13. gonzo 2012. február 11. 11:57
  „8.ekkenekeppen,köszönjük a konstruktív,építő jellegű hozzászólást.Köszömjük Emese!”
 • 12. Adyvárosi 2012. február 11. 11:31
  „Az iskolák körül ez a helyzet, az Evangélikusnál van olyan paraszt aki az új körforgalomban!!! áll félre, és ott ... ki a kölkét! a Szent Imre úton , és a Gárdonyinál ugyanez a helyzet. Főleg ott ahol 45 fokos parkolók vannak, és a szülők nem akarnak beparkolni, mert utána nem engedik ki őket . Lassan már .... is kocsival kell vinni a gyereket, és ez csak rosszabbodik . <moderálva..>”
 • 11. Contar 2012. február 11. 11:14
  „Tudósító!
  Melyik autók nem parkolnak jól ?”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi ház égett Barbacson - fotók

Beszakadt a padlás, leégett a tetőszerkezet és a födém, valamint az egyik szoba is teljesen… Tovább olvasom