Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Tűz Kisbéren - Szabadnapos tűzoltó és lakók oltották a lángokat

Lakóházakat veszélyeztetett az avartűz Kisbéren, de a helyiek - élükön egy szabadnapos tűzoltó őrmesterrel - felvették a harcot a lángokkal a hivatásos tűzoltók kiérkezéséig - írta tudósítónk.

˝A Köztársaság út végén egy erdős, bokros terület gyulladt meg szerdán 15.30 körül, néhány méterre a lakóházaktól.

A füstre lett figyelmes a pár háznyira lakó ifj. Pécsváradi Zoltán, aki azonnal riasztotta családját, a szomszédokat, és ezzel egy időben a tűzoltókat is! A fiatalember egyébként maga is frissen végzett hivatásos tűzoltó, nemrég fejezte be a tanulmányait. Mostanra már a tatabányai tűzoltóság csapatát erősíti, és amúgy épp a szabadnapját töltötte otthon, de ahogy mondani szokták: azonnal „szolgálatba helyezte magát"!˝ - írta tudósítónk.

Avartűz Kisbéren - szabadnapos tűzoltó és lakók oltották a lángokat

˝A lakók a rendelkezésre álló eszközökkel azonnal elkezdték a tűz oltását, először lapátok segítségével próbálták kordában tartani a tüzet, később a fiatal tűzoltó a szomszédból hozott locsolótömlők segítségével oltotta azt, de a száraz időjárás és a sűrű füst rendkívül megnehezítette a munkát!

Mivel a kisbéri tűzoltóság egységei éppen egy másik településen voltak, ezért a komáromi tűzoltókat küldték ki, akik miután megérkeztek, hamar megfékezték a tüzet, amely akkorra már rendkívül nagy kiterjedésű volt, és a házak kertjét is elérte.

Perceken múlott, hogy nem terjedt tovább a környező házakra!

ifj. Pécsváradi Zoltán

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tüzet, de könnyen elképzelhető, hogy egy eldobott cigarettacsikk is lehetett!˝ - fogalmazott tudósítónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagfű a gabonatáblában Győr-Ménfőcsanak mellett - fotó

"Zöldelő gabonatábla" aratás után - írta olvasónk. Tovább olvasom