Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Tíz irodát törtek fel Győrben - A falat is áttörték, ha kellett

Egy győri irodaház tíz irodájába törtek be hétfőről keddre virradó éjszaka. A tettesek ha kellett, tokostul bontották ki az ajtót, a második emeleten pedig áttörték a helyiségek közötti gipszkarton falakat.
 
„Reggel negyed nyolckor hívtak fel azzal, hogy méretes lyuk tátong az irodánk bejárati ajtaján. A betörők gondolom, azért folyamodtak ehhez a módszerhez, mert a hevederzárral nem bírtak másként. Néhány éve már történt bűncselekmény a házban, de akkor csak egy tolvaj surrant be. Ilyen súlyú esetre eddig még nem akadt példa" – mondta Zászlós Erika, a győri Budai Irodaházban működő könyvelő- és adótanácsadó iroda vezetője lapunknak tegnap délelőtt, már túl az első döbbeneten. A hölgy még szerencsésnek is nevezte magát, mert attól tartott, hogy a berendezési tárgyak és dokumentumok is megsínylették a tettesek keze nyomát, de csupán étkezési jegyek tűntek el a helyiségekből. „Látszik, hogy olyan értékeket kerestek, amelyek könnyen elvihetők és eladhatók" – vélekedett Zászlós Erika.

Szerkesztőségünk a bűncselekményről olvasó tudósítónktól értesült kedden délelőtt.

A betörők a házban működő ügyvédi irodából laptopot vittek el. Az érintett ügyvéd nevét nem vállalva elmondta, ez is nagy veszteség számára, mert emlékiratait írja, amelyet ezen a hordozható számítógépen tartott és csupán a szöveg egy részéről van biztonsági másolata.
A tettesek egyébként egy hátsó ajtón jutottak be a négyszintes épületbe, és szép sorban feltörték az első és második emeleten lévő irodák egy részét. Ha kellett, csak a zárat feszítették fel, de egy helyütt a komplett ajtót kiemelték tokostul, a második emeleten pedig a helyiségeket elválasztó, gipszkartonból készült falakat ütötték át. A földszinten működő Sberbank-fiókba nem kísérelték meg a bejutást.

Az épület társas irodaházként működik, mintegy 20–25 irodával. A közös képviselői feladatokat a legfelső szinten lévő Rába Domínium Kft. látja el. Rigó László ügyvezető igazgató elmondta: egyelőre nem ismert a károk mértéke. A közös költségek terhére a folyosókra nyíló nyílászárókat és a hátsó ajtót hozatják rendbe, de remélik, hogy az összeget végül a biztosító állja majd.

A rendőrség egész nap helyszínelt, s bíznak abban, hogy eredményes lesz a nyomozás.
 

Kedden írtuk:

˝Kedd reggelre a Győr, Budai út 2. sz. alatti irodaházba érkezve bérlőtársaimmal azt tapasztaltuk, hogy minden irodába betörtek. Az ismeretlen tettesek falakat és ajtókat törtek át, minden mozdítható értéktárgyat elvittek.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Az épületbe való bejutást látszólag nagy rutinnal oldották meg. Az elkövetőknek tundniuk kellett a választ a hogyanra...˝ - írta a kisalfold.hu-nak olvasónk.

Takács József, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy jelenleg is tart a helyszínelés.

Részletek később.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festői szépségű volt az égbolt Győrben - sok-sok fotó

A képeket kedd reggel és este, főként Adyvárosban készítették Olvasóink. Tovább olvasom