Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Tilosban parkoló rendőrök?

Győr, Csorna - A fényképekből jól kivehető, hogy egy rendőrautó tilosban parkol a győri Jókai utcában, a Pannonvíz Ügyfélszolgálati irodával szemben - küldte el szerkesztőségünkbe észrevételét és fotóit olvasónk. Másik olvasónk Csornán egy rokkantparkolóban álló rendőrautót fotózott.
Még egy apró érdekesség, hogy az utca másik oldalán egy népszerű fagyizó van, ami a rendőrurat és hölgyet a tilosban történő parkolásra késztette.

Sajnos erről nem készült kép, de ahogy szemből sétáltam feléjük, akkor láttam, hogy mindketten az autóban ülnek és hevesen fogyasztják ezt a népszerű, hűsítő édességet.Egy, a cikkhez hozzászóló kommentelőnk hívta fel a figyelmünket:
Csorna: Rendőrautó a rokkantparkolóban

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. mégegy 2008. július 03. 07:39
  „http://index.hu/politika/bulvar/rendor2883/
  "Fogyatékosokat aláztak meg rendőrök....."

  lassan minden hétre jut egy kis történet. ezek a kitudódott esetek, vajon mi lehet mélyben??????

  kiket alkalmaznak rendőrnek?????? nincs semmi alap IQ szint felvételnél?????”
 • 32. feledékeny 2008. július 02. 12:24
  „Úgy látszik, ma minden erről szól!
  Itt is:
  http://index.hu/politika/belfold/budapest/kresz0602/”
 • 31. feleékeny 2008. július 02. 08:42
  „Van köztük, aki csak tilosban parkol, és van olyan is, aki megkülönböztető jelzés nélkül, lakott területen százméteres féknyomot hagyva, fát kidöntve, motort összetörve borul fel, és még furcsán is viselkedik. Nehéz ám így tekintélyt szerzni.
  http://index.hu/politika/bulvar/sub080701/
  Szálljatok már le a rendőrőkről, írták többen.
  Miért is?”
 • 30. dracke 2008. június 30. 22:41
  „Ha nem kér úgyis kitudódik gondolj csak bele hogy hányan látják.
  meg nem tudhatod hogy ha pl repesztesz haza Kónyból akkor nem-e jön veled szembe pl renfőrkapitány, osztályvezető, főkapitány, stb akik épp kirándulnak, csavarognak vagy mittom én mivel töltik szabadidejüket.
  Meg be is szoknak telózni még azért is ha a kocsi áll az út széllén és megy a kék hogy mi történt, akkor szerinted ha visít az autó tuti hogy megy a telefon is.
  Te is otthon intézed el kényelmesen vagy nem?
  Meg a TPX nél nincs az hogy ez külföldi ez had mennyen mert a felvétel számozott amivel elkell számolni.

  De ez a kép nem erről szól amire elkanyarodtunk.”
 • 29. Putyilov 2008. június 30. 22:28
  „És ha nem kér engedélyt,de mégis használja,azt ugye rögzíti a fekete doboz,amit rendszeresen ellenőriznek,ugye?
  Ez a kép készült 2007-ben nem a a traffi-s,az ominózus eset idén áprilisban volt a 86-os főút kivezető szakaszán.
  Nem tudom ,milyen hadseregre vártak ott nyolcan,de elég kényelmesen dülleszkedtek a kocsiknál.
  Szép is az a Pathfinder.
  A külföldinek mi a nagyobb visszatartó erő,az,hogy a rendőr a helyszínen vágja meg,ezzel keresztülhúzza az itteni számításait,vagy,ha otthon kényelmesen elrendezi a dolgokat?
  A bírságok összegei már a külföldi zsebéhez vannak ugyan mérve,megis osztályokkal több magyar autót állítanak meg,mint külföldit.A magyar zseb pedig "kissé" laposabb.
  Az nem mentség,hogy a magyar rendőr nem beszél idegen nyelveket,ámbár tapasztalatom,hogy egyre többekre nem igaz ez,hiszen a német rendőr sem beszél magyarul,mégis megvág.

  A rendőrség pedig tegyen róla,hogy ne fikázzák.”
 • 28. dracke 2008. június 30. 22:00
  „Naszóval:
  A rendőrnek a megkülönböztető jelzéshez engedélyt kell kérnie az ügyelettől, amit utána szépen le is kell írni.
  Olyant még nem hallottam hogy valaki a műszak lejárta miatt szirénázik mert azt megfenyítik, meg azért van a túlóra.

  A kép 2007 ben készült akkor még nemvoltak határőrök. meg ott nem TPX eznek. meg gondolom annak oka volt hogy annyian ott voltak. Mért nem mentél oda megkérdezni és akkor megtudtad volna nem bántottak volna szerintem.

  Nálunk a helyszínbirság csekken működik(ami sokkal kényelmesebb mint a kp) és az ugyanúgy jár a külföldinek is, amit be is hajtanak tőle jobb ha tőlem tudod, mert az adatai ugyanúgy rajt vannak(gondolom láttál már ilyent...)
  úgyhogy hiába száguldoznak rendszám alapján a külföldit is előveszik.
  Úgyhogy az 1 tévhit hogy a külföldi azt csinál amit akar.

  Megha állandóan fikázzák a rendőrséget akkor sosem lesz rá büszke senki még ha a fejük tetejére állnak akkor sem.”
 • 27. Putyilov 2008. június 30. 21:42
  „A Tudósítónak üzenem:
  Nem más tollával kell ékeskedni!!!”
 • 26. Putyilov 2008. június 30. 21:34
  „Dracke és Accentos!

  Ti,mint főrendőrök,vegyétek tudomásul,hogy olyan ember szabhat ki rám törvény szerinti büntetést,aki önmaga is betartja a törvényt.
  A képre nem "gyúrtam",csak éppen ezt illesztettem be,mert lusta voltam annak a 8 rendőrnek ill. exhatárőrnek az arcát kiretusálni,akik őrizték a traffipax-ot,hogy el ne lopják azt. Mi másért lettek volna ott nyolcan.
  Én nap,mint nap készíthetnék rendőrséget minősítő képeket Csornán,de nem éri meg a fáradtságot,mert úgysem lesz semmilyen eredménye.

  A rendőr is ember,csak őt nincs ,aki megbüntesse.
  Tegyetek érte,hogy tiszteljük a rend őreit,és úgy lesz.
  Legalábbis részemről.
  De amíg a rendőrautó azért teker szirénázva a város felé,mert lejárt a műszak(a rendőr mondta még aznap este),addig fogja be a száját az összes és szépen csendben húzzák meg magukat.

  Továbbá miért nem lehet helyszíni bírság?
  Mert olyan megbízhatók a rendőreink.
  Ausztriában,Németországban semmi akadálya a dolognak,ott meg tudják büntetni a külföldit is,csak itt száguldhat büntetlenül tovább.

  Végül,Dracke!
  A civil autót megbüntetitek,a rendőrautót nem. Azért nem kerül bele a civil autó.”
 • 25. dracke 2008. június 30. 20:36
  „Kedves szerk. érdeklődnék hogy civil autókat mért nem raktok fel a netre?
  Mért csak a rendőrautót?
  Szerintem civil autó tilosba több van...”
 • 24. dracke 2008. június 30. 20:30
  „Tanu mi a bajod a csornai rendőrökkel? Mi nem volt jó a baleset helyszínelésével, vagy a forgalom irányításával? vagy csak az nem tetszik hogy netalán te voltál a hunyó???
  Mert mást nem tudok elképzelni.
  Amúgy a rendőrségnél abszolút nincs lazaság, persze kapitányságtól eltérő ez, ugyanúgy mint sok más dolog is.

  Meg kedves Arany Középút, kíváncsi lennék rá hogy te full szabályos vagy e, tudod ha a rendőrt mindig cseszegetik, beszólnak neki(Vagy ahogy te mondod"Nem kell leszállni a rendőrökről") előbb utóbb ennek böjtje lesz. Meg 1 pár ember hibájából nem kell az egész rendőrséget leminősíteni, mert ennyi erővel akkor mindenki lopó, bűnöző, szabályszegő...”
 • 23. feledékeny 2008. június 30. 19:51
  „Kedves volt HÖR és mások, "Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg - ha a vezető a járműnél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás."
  Tehát: ha a vezető a járműnél marad!
  Ha szabályosan akarunk közlekedni, bizony nem árt néha belelapozni az aktuális KRESZ-be. A jószándék nem elég, tudás is kell.”
 • 22. Arany Középút 2008. június 30. 19:35
  „Nem kell leszállni a rendőrökről! Ennek az országnak az a nagy baja, hogy semmibe veszik a szabályokat, mindig csak a kiskapuzás stb. Senkinek nem szabad elnézni, ha megszegi a szabályt,ez van!
  Más kérdés, hogy a szabályok milyenek, de önbíráskodással, meg uram-bátyám, bratyim elintézi hozzállással senki ne írja felül. Fejétől bűzlik hal és azt hiszem mindnyájan tudjuk, hogy a rendőrségnél nagy a lazaság!”
 • 21. Fafnír 2008. június 30. 19:19
  „Engem pár éve büntettek meg tiltott helyen parkolásért, egy olyan helyen ahol ugyan parkolhattam volna, legfeljebb nem forgalommal szemben. Nem vitatkoztam, valahol igaza volt, de a bünticetlit kitűztem a falra emléknek. A lényeg az az, hogy a rendőrautó amiből megbüntiztek, egy rokkant parkolóban(!) állt! Ott is intéztük a papírmunkát és amikor rákérdeztem, hogy ez a tény nem zavarja-e, azt a választ kaptam, hogy "a szükség törvényt bont". Állhatott volna máshova is, parkolóhely volt még az utcában, de árnyék azon az egy helyen... No, ennyit a tilosban pakolás és az egyenruha kapcsolatáról.”
 • 20. tanu 2008. június 30. 18:34
  „A csornai rendőröket balesetnél kellene megnézni gusztustalan amit művelnek. Balesetet szenvedő.”
 • 19. 3. volt hör 2008. június 30. 17:13
  „Valóban igaz, hogy a rendőr is ember, csak némelyik nem úgy viselkedik.”
 • 18. Másik volt hőr 2008. június 30. 16:22
  „Volt Hőr!magadat,illetve minket járatsz le a hozzászólásoddal!Hála istennek holnaptól már nem tartozom a rendőrség kötelékébe, semmilyen formában!A rendőrség megítélésében sajnos maguk a rendőrök hibásak!”
 • 17. Accentos 2008. június 30. 16:09
  „tényleg!!! ezt senki nem nehezményezi????? (Előttem hozzászólóra reagálok)”
 • 16. mianmar72 2008. június 30. 16:01
  „a Berlingós majomról miért nem cikkeztek? az tuti, hogy forgalom elől elzárt területen várakozik! Ne mindig a rendőrt bántsátok, egyébként is lehet, hogy éppen hívták valamilyen esethez és azért ott állt meg, mert máshol nem tudott volna úgy megállni, hogy ne veszélyeztesse a közlekedést. (Ha utána fagyizott, az más, de a fényképről ez nem bizonyítható)
  Hozzáteszem, hogy nem vagyok naiv, és amit nem szabad egy autósnak sem azt a másiknak sem függetlenül, hogy milyen rendszámú autóban ül.”
 • 15. Accentos 2008. június 30. 16:00
  „13-nak igaza van.Ők is emberek.Vajon melyikünk tart be minden szabályt? Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van,hogy van céges autója,az csak a lakás-munkahely tengelyen mozog vele? Ha valaki megteheti,hogy munkaidőben kiugorjon a városba fontos dolog elintézése miatt,inkább lemond róla,annyira jogkövető-szabálytisztelő? Egyébként hogy a cikkhez is hozzászóljak: melyik sorban olvasható,hogy huzamosabb ideig álltak ott?Ha már elsőnek a rosszabb verziót tételezzük fel,ugyanennyi erővel azt is gondolhatjuk,hogy nem volt 5 perc az egész,míg ott álltak.vagy netán szolgálati ügy lehetett,erre se gondol senki.De ha valakit baj,baleset,kár...stb ér,milyen üdvözlendő dolog,hogy a rendőr rövid időn belül ott terem,akár a közlekedési szabályokat áthágva.”
 • 14. Kócoscápalány 2008. június 30. 15:46
  „Accentos, na pont ez az.
  Az egyszerű halandó jogkövető állampolgár tartson be mindig minden szabályt. Még azt is amit ma délután fognak meghozni, meg amiről még nem is tud.
  De a rend őrei sz*rhatnak a szabályokra???”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolj, ha tudsz, de fizess!

Sopron - Érdekes parkolóra hívta fel figyelmünket soproni olvasónk. A parkoló közepére fa nőtt, s… Tovább olvasom