Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Térségi Zenei Találkozó és Minősítő Hangverseny

2007 után Darnózselin ismét rangos eseményre került sor, melynek már hagyományai vannak.

A Térségi Zenei Találkozó és Minősítő Hangverseny iskolások számára a sportcsarnok adott helyet. Az eseményt Resch Erzsébet tankerületi igazgató és Fazekas Zoltán polgármester nyitotta meg. A zsűrit a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola művésztanárai Szilliné Orlovits Magdolna, Gödölle Péterné, Baranyai István, és Nagyné Balázs Éva alkotta. A megmérettetésre Hédervár, Lipót, Győr, Győrság, Mosonszentmiklós, Kimle, Lébény, Dunaszeg, Rábacsécsény, Csorna, Rajka, Jánossomorja és a mosonmagyaróvári Bolyai iskola diákjai jöttek el.


Különböző kategóriákban mérték össze tudásukat a diákok, a népzene, népdal és klasszikus zene kategóriákban, korcsoportokként. A rendezvényen olyan iskola diákjai is részt vettek, ahol csak a heti egy óra ének okítása mellett készültek a tanulók ének- és hangszeres tudásukat bemutatva, mint például a mosonmagyaróvári Bolyai iskola, ahol Talpasné Süle Ibolya készítette fel őket, sikeresen és még Kimléről is hozott tehetséges diákokat, ahol ,,utazó" tanárként fedezett fel tehetségeket. Míg a zsűri tanácskozott, addig Takács István mutatta be a népi hangszerek sorát, megszólaltatva őket. A versengők nem szenvedtek hiányt semmiben, mert a helyi iskola kollektívája ellátta őket inni- és ennivalóval egyaránt.


Az egész napos színvonalas rendezvény zárásaként a helyi tanoda vezetője Szabó Melinda és a versengés főszervezője László Attila adta át a díjakat az arra érdemes diákoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas víztömeg állt a 82-es főúton, Pannonhalma és Écs között

Új út kevésbé jó árokkal a 82-esen, Pannonhalma-Écs között - kommentálta az esetet… Tovább olvasom