Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Tengelytörő kátyú a győri Ifjúság körúton - javítják a burkolatot

A kátyút már hónapok óta kell az autósoknak kerülgetniük az Ifjúság körúton - írta tudósítónk. A burkolat javítását már elkezdték, június elejéig további úthibák is eltűnnek.

˝A tavaszi kátyúzás során már javítottuk az Ifjúság krt. burkolatát. Sajnos több ízben kell a javítást elvégezni, mivel az aszfaltréteg elöregedésével egyre több a felületi hámlás és a kátyú.

A szakma a hámlást 4 cm mélységig definiálja, az ennél mélyebbek minősülnek kátyúnak. Az Ifjúság körúton a hámlásokból több van, mint kátyúból, javításukról június elejéig gondoskodunk. Egyúttal arra kérem a tisztelt online olvasókat, hogy amennyiben megosztják győri utakkal kapcsolatos észrevételeiket, azokat küldjék el a titkarsag@utkezelogyor.hu e-mail címünkre is.

Köszönettel: Máthé-Tóth Péter műszaki vezető Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete˝

Előzmények:

˝Tengelytörő kátyúról van szó és az illetékes szervek nem tesznek ellene semmit! Ha egy motoros belehajt, komoly sérülése lehet.

Márpedig aki nem ismeri az utcát, nem tudja, hogy hol vannak ezek a boka mélységű úthibák (több is van belőle az utcában), azok nem tudják kikerülni˝ - jelezte Tudósítónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

 • 15. DON 2013. május 24. 00:46
  „12. kitiltottak 2013.05.23. 12:30
  Barátom, gondolom te is piacon vetted a jogsidat, vagy a száddal fizettél a vizsgáztatónak. A KRESZ világosan előírja, mi a teendő egy hasonló kereszteződésben. Előírja, hogyan kell megközelíteni egy gyalogátkelőhelyet, mit kell tenni, ha te az alsóbb rendű úton közelíted meg a kereszteződést stb. Nem vagyok híve a földútnak, de ha a te retorikád szerint a körforgalom fejlődés, akkor bizony nagy baj van a fejeddel is. Vannak kereszteződések, ahova igenis indokolt a körforgalom, ilyen pl. egy forgalmasabb egyenrangú kereszteződés. A vezetés nem arról szól, hogy nyomod a gázt, mint süket postás a csengőt, hanem arról, hogy a környezetedet folyamatosan figyelemmel kísérve reagálsz annak változásaira. A vezetés egy összetett folyamat, túl azon, hogy rutinszerűen megtanulod kezelni a gépjárművet. Amikor már nem kell arra figyelned, hogy hol is van az a fránya sebváltó, s nem nézel le minden egyes váltásnál magad mellé, hogy biztos légy a dolgodban, akkor menj csak forgalomba, emberek közé. Feltéve ha ismered a közlekedési szabályokat. Mindezek hiányában építhetsz a kertkapudba is körforgalmat, akkor is béna sofőr maradsz, maximum jól elszédülsz, mire leérsz a sarki trafikba fagyiért.”
 • 14. gigamega01 2013. május 23. 21:07
  „13. Mankapunka 2013.05.23. 15:45
  Ülj le fiam és b*zd tarkón magad! ;)”
 • 13. Mankapunka 2013. május 23. 15:45
  „Nem ezt írtam múltkor, hogy van e-mail cím? Sok hülye nem hallgatott rám, remélem mostmár hallgatnak a szép szóra.

  Tényleg, mint a birkák.”
 • 12. kitiltottak 2013. május 23. 12:30
  „DON
  Ócska és primitív megszólalásod kiválóan tükrözi,hogy ha rajtad múlna még szántásokon és négyökrös szekereken járnánk.Nem az autósok kedvéért kell oda körforgalom hanem a rengeteg gyerek biztonságos közlekedéséért.Mivel rengeteg óvoda iskola és más intézmény van viszonylag kis területen....és semmi baj nincs azzal ha a közlekedést könnyebbé teszik mindenki számára.”
 • 11. gigamega01 2013. május 22. 22:13
  „Egyébként a javítás ma megtörtént. Kapott az út egy szép kis foltozást... :) reméljük tartós lesz”
 • 10. gigamega01 2013. május 22. 18:02
  „8. hagyma25 2013.05.21. 18:52
  Rossz felfogás nagyon! aki száguldozik büntessék meg vegyék el a jogsiját. de ugye M.o.-n a törvények betartása smafu... Itt kéne állnia a sünöknek nem pedig az olyan 4 sávos utakon ahol kint a 30as tábla (persze hogy úthibák miatt hiszen egy táblát könnyebb kihelyezni mint megcsináni az utat), amikor simán lehetne 60-70nel menni balesetveszély nélkül. de M.o.-n nincs pénzbehajtás egyáltalán. Elárulom, hogy ha egy járőrkocsi kiállna az Ifjúság krt.-ra csak 1 (!) napra több pénzt keresnének mint akárki más egy havi fizuja...”
 • 9. DON 2013. május 21. 20:18
  „5. Patriot 2013.05.21. 09:48
  Add szépen vissza a jogsidat, ha megoldhatatlan gondot okoz neked az a kereszteződés, és soha ne ülj kocsiba. Képzeld a vezetés nem csak arról szól, hogy markolod a kormányt, és az automata váltó dolgozik helyetted, úgyhogy csak a gázt kell nyomnod és néha kanyarodni, ha ahhoz van kedved.
  Le a mazsolákkal a magyar utakról! :)”
 • 8. hagyma25 2013. május 21. 18:52
  „Legalább a sok idióta nem tud száguldozni!!! Én ma megálltam ebben az utcában, hogy betolatok a parkolóba, egy Suzukis barom majdnem nekem jött, mert persze nagyon siet, az ostoba barmot úgyis megfogja a rendőrlámpa az utca végén, de arra nem gondol az idiótája...
  Én azt mondom ne is csinálják meg sőt legyen még több kátyú, vagy fekvő rendőr 50 m-enként...”
 • 7. gigamega01 2013. május 21. 17:35
  „Én is ebben az utcában lakok és nem tudok úgy végigmenni rajta, hogy ne menjek bele 3-4 kátyúba! Szép meg jó az új járda bicikliúttal meg néhol új közvilágítással, DE ami az utat illeti siralmas. Mellesleg a napokban a járdasziget tábláját is kidöntötte egy Michael Schumacher.... Igaz ezt ma kiszedték a helyéről és elszállították. Nincs semmi a helyén így nem érzékelhető a járdasziget kezdete főleg ha az utcába besüt a nap, ami a d.u. -i órákban elég gyakori. Jó, hogy elvitték de hagyhattak volna ott legalább egy bólyát. ..”
 • 6. Mankapunka 2013. május 21. 11:22
  „Patriot

  Az egész út ilyen, ez csak egy ragadvány belőle, mint a mozielőzetes.”
 • 5. Patriot 2013. május 21. 09:48
  „Nem a leendő körforgalommal van a probléma.Az szükséges és fontos! Csak az <moderálva> ellenzik meg akik nem járnak arra nap mint nap! A baj azzal van aki beküldte ezt a fotót. Ha az illetékeseknek küldte volna el akkor egy-két nap alatt kész lenne és nem kellene a nyakát törnie. Ennyi a történet!”
 • 4. Mankapunka 2013. május 21. 00:51
  „NEEEEEEEEEEEEEEEM! Körforgalomra kell a pénz, mert a sok mazsola nem tud egy sima belátható kereszteződést gond nélkül kezelni.”
 • 3. thermoline 2013. május 21. 00:51
  „Az igazi hungaricum:)”
 • 2. Hyppolit 2013. május 20. 20:36
  „1.Legs! Ez tényleg kátyú a javából, s utalsz rá, hogy van "bőven"..szerintem a Kodály-Földes (felesleges) körforgalomra gyűjtenek. S ha itt meg vki kitöri a nyakát, hát ..(?)..: nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetett.”
 • 1. Legs 2013. május 20. 19:09
  „Kedves Kisalföld,ha garantáljátok nekem,hogy minden kátyúért fizettek
  3000 forintot,mint tudósító,akkor felmondok és ebből fogok élni.Havi 1 misit is utalhattok nekem:))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mázli a javából: egy bokorban 5 négylevelű lóhere

Győri olvasónk arról küldött képet, hogy egy bokorban öt darab szerencsét hozó lóherét talált. Tovább olvasom