Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Tehetség műfaji megkötés nélkül

Nem rendhagyóan kezdődött az a fotókiállítás, melyet a Győri Petőfi Művelődési Házban, hétfőn este hat órakor tartottak a szervezők, ugyanis táncművészeti elfoglaltságuk miatt, videó üzenetben köszöntötték az érdeklődőket az alkotók.


Jekli Zoltán és Sebestyén Bálint a Győri Balett táncművészei. Az elkészült fotóikat a rövidfilm megtekintése után, Szabó Béla EFIAP fotóművész méltatta.

Szabó Béla a kiállításra érkezőknek elmondta, hogy nagyon meglepődött azon, mennyire megmutatkozik e két fiatal művészen keresztül, hogy a tánc és a fotóművészet elfér egymás mellett. A tehetség nincs igazán műfajhoz kötve. Bebizonyosodott Jekli Zoltán és Sebestyén Bálint munkájának alkalmával, hogy a táncművészeten kívül, ha egy másik eszközhöz nyúlnak, - ezen belül pedig a fényképezőgéphez -, elkezdenek együtt gondolkodni egy témán, akkor abból igazán szép dolgok tudnak születni. Az más dolog , hogy a fotóművészek, akik a szakmában gyakorlatiasabbak és a technikai részen törik a fejüket az alkotás elkészülte előtt, addig ezek a fiatalemberek megoldották ezt rögtönzéssel.

Galéria! Fotók: Gulyás Attila


Bemutatták, hogy miként lehet a táncművészetet egy kicsit más formában elé vinni a közönségnek, úgy, ahogy az a fejükben megszületett. Nem a tánc közbeni mozzanatokra összpontosítva, hanem az elképzelt egyéni ízlés kibontakozásának tekintetében. A megjelent közönség nagy érdeklődéssel vette szemügyre a háromdimenziós fotókat , amit speciális szemüvegen keresztül tudtak igazán élvezni.

Szabó Béla EFIAP fotóművész és a Petőfi Sándor Művelődési Központ segítségével valósulhatott meg, hogy az egyénileg megörökített táncművészet pillanatai a közönség elé kerülhetett, amit 2010. október 7-ig, hétfőtől-péntekig 8-20 óra között tekinthetnek meg az érdeklődők a Petőfi Művelődési Házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vas István költő, író, műfordító 100 éve született

Száz éve, 1910. szeptember 24-én született Budapesten Vas István Kossuth- és József Attila-díjas… Tovább olvasom