Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Tavaszi nagytakarítás

˝Amíg viszont nem találjuk meg a seprűt, addig meg nézhetjük a szemetet…˝


Minden nap munkába jövet nézem, miként épül az új Győr Aréna: egyik nap még csak egy fal, másnap már lépcsők is beszerelésre kerülnek. Minden nap izgalommal figyelem, hogy mi az újdonság.

És minden nap szörnyülködve nézem a híd másik oldalát: a volt kutyaiskola körül csak egyre nő a szemétkupac.

Most, hogy még csak rügyeznek a fák pontosan látni, hogy mi bújik meg a „természet lágy ölén". Felháborítónak tartom, hogy vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy egy elhagyatott helyre nyugodtan leszórhatják a kivénhedt hűtőt, a fém hulladékot, műanyag zsákokat, háztartási hulladékot és még sorolhatnám…

Mostanság kevesebben járnak azon az úton, mert gátat építenek a Likócsi hídnál, és talán arra gondolnak, hogy jön a nyár és majd a levelek is eltakarják a szemetet. De én akkor is tudni fogom, hogy ott van. És akkor is el fogja rontani a kedvemet a látvány és a tudat, hogy ezt mi emberek csináltuk. Megint. Az egyik oldalon ott a fejlődés, a jövő, a pozitív élmény, de mégis átkúszik tekintetem a másik oldalra, ahol látom a szomorú valóságot.

Sóvárogva várom azt az időt, amikor büszke leszek a magyar társadalomra, hogy megtanulta védeni a természetet és igénye lesz a tiszta környezetre. Azt hiszem, még jó pár évtizednek el kell telnie, hogy elérjük azt a szintet, amikor szégyen lesz szemetet lerakni illegális helyre, amikor rá merünk szólni embertársunkra, hogy a kukába dobja a cigarettacsikket vagy a szotyi magot és ne a pad elé.

Hányszor hallom a közhelyet, hogy a mai fiatalság… Hát ki nevelte fel a mai fiatalságot? Ki mutatta meg, hogy mi az igazi érték? Ideje rendet rakni a saját portánkon, ideje tudatosítani a fiatalságban, hogy mi a fontos és ideje végre kitakarítani.

Amíg viszont nem találjuk meg a seprűt, addig meg nézhetjük a szemetet…

Czita Zsuzsanna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma SE - Egyed KSE - fotók

Lejátszotta soron következő bajnoki mérkőzését a Pannonhalma SE. Tovább olvasom