Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Tarlótűz: átadás után azonnal bevetették az új tűzoltóautót Darnózselin - fotók

Falunapon adták át az új tűzoltóautót Darnózselin. Az első bevetésre nem sokat kellett várni: aznap Kimlén tarlótűz volt.

Az áldásnak és Szent Flórián segítségének köszönhetően a délutáni órákban sikeresen közreműködhettünk a Kimle határában fellobbanó tűz megfékezésében. Idős tűzoltóink tapasztalatával és irányításával, valamint fiataljaink szorgalmával és kitartásával új gépjárműfecskendőnk kiválóan vizsgázott - írta Kovács Krisztián, a tűzoltó egyesület elnöke.

Bevetésen az új tűzoltóautó Darnózselin


Korábban írtuk:

Darnózselin, a Falunapon adták át ás áldották meg új tűzoltókocsit ( a helyieknek új, amúgy használt).

Új tűzoltóautó Darnózselin


Egyben a régi kocsitól is elbúcsúztak, amely sok évet szépen szolgált - írta olvasó-tudósítónk, Nagy Ferenc, aki fotókat és videót is küldött az eseményről.Az árvízi helyzet miatt az elmúlt hétvégén került sor a falunap megtartására Darnózselin. Délelőtt az Önkéntes Tűzoltó Egyesület vehette át az ajándékba kapott új tűzoltókocsit, melyet azonnal ki is próbálhattak éles bevetésen. Kimlére, egy tarlótűzhöz riasztották az egységet. A délutáni programok már egy kicsit nyugodtabbak voltak.

Falunap Darnózselin - 2013. Fotó: Talpas Balázs


Este felé, mikor már csökkent a hőség, lépett színpadra Karsai Klára és Elek Zsolt, akik fergeteges előadásukkal -ismert operett és musical részleteket adtak elő- vastapsra "kényszerítették" a közönséget. Ezután a helyi Zumba csoport mutatta be ritmikus tánctudását a fiatalok legnagyobb örömére. A hédervári "Kelet Lányai" Hastánc Csoport Angyal Krisztina vezetésével a férfiakat késztették hangos tetszésnyilvánításra és tapsra.

A kisgyerek az óriás csúzdán élhették ki mozgásigényüket, míg a felnőttek éhségét és szomjúságát a helyi vendéglősök étel és italkínálata csillapította. Az eseménysort Fazekas Marci és barátja által szolgáltatott zene zárta, miközben a tűzzsonglőrök szórakoztatták a közönséget.

Beküldte: Talpas Balázs

Olvasóink írták

 • 4. pancser 2013. július 29. 12:31
  „3. anuvuk 2013.07.28. 19:07
  Ez távolról sincsen így. A füves puszták, szavannák esetében természetesek a tüzek. Erről a természet maga gondoskodik okoskodó természetvédők(akik azt hiszik, hogy azok) meg elmehetnek a felső hatósághoz panaszra miért küldte az istennyilát a kiszáradt pusztára.”
 • 3. anuvuk 2013. július 28. 19:07
  „"Megint valami kóbor vízcsepp volt a ludas" , vagy üveg szilánk!!
  A tarlóégetés mindig tilos! Nincs olyan, hogy a férgeket elpusztítja!
  "Madárvédelem - Természetvédelem"”
 • 2. tati 2013. július 28. 12:09
  „1+
  :-D
  jót vidultam,kösz,már jól indul a napom,a reggel 5ig tartó meló után!!!”
 • 1. Babenko 2013. július 28. 11:33
  „A falu szélén tűz üt ki, ég az egész tarló. A hivatásos tűzoltók megfeszített munka ellenére sem tudják a tüzet eloltani,ezért segítséget kérnek a szomszéd falu önkéntes tűzoltó egyesületétől. Azok nagy szirénázva meg is érkeznek, egyenesen belehajtanak a tűzbe, kiugrálnak, majd rövid idő alatt vihar gyorsan el is oltják a tüzet. A polgármester hálájuk jeléül, 100 000 forintos csekkel jutalmazza a gyors és hatékony tűzoltást.
  - Mire fogják költeni ezt a pénzt? - teszi fel a kérdést a falurádió munkatársa az önkéntesek vezetőjének.
  - Először is megjavíttatjuk azt a rohadt féket.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulás Pécsen és környékén

A korosztály vegyes, legidősebb barátaink 81 illetve 84 évesek. Tovább olvasom