Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Tápszentmiklósi segélyszállítmány Felsőzsolcának

Korai vendég volt Felsőzsolcán az a két mikróbusz, amely reggel nyolc órakor állt meg a Máltai Szeretetszolgálat központjánál. A Tápszentmiklósi önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei önkormányzat kisbuszai zsúfoltságig megtelve érkeztek a tápszentmiklósi adománnyal.

Ifj. Sáhó István egyházi gondnok kezdeményezésére indult az gyűjtés, ami aztán össznépi adományozássá fejlődött. Pár nap alatt annyi hasznos dolog került a parókiára, hogy a polgármesternek a megye segítségét kellett kérnie az elszállításhoz.


Hűtőszekrények, mosógépek, centrifugák, mikróhullámú sütők, gáztüzhely és sok sok takaró, ágynemű, élelmiszer és tisztítószer volt a kínálat.

Reggel négy órakor indult útnak a segélyszállítmány, melyet maga a polgármester kísért egy képviselővel és az egyházi gondnokkal.Még tartott a kipakolás, de már jelentkeztek az önkéntesek akik eligazítás után a rászorulóknak hordták ki az adományokat.

A tápszentmiklósi lakosság példát mutatott a segítőkészségből ami, ha csak pár családon is de segített.A tápszentmiklósi és a megyei önkormányzat a példás kezdeményezéshez a szállítási költségek átvállalásával járult hozzá.

Kovács József polgármester, Tápszentmiklós

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mert mi kaktuszok egyszerre virágzunk

Mert mi kaktuszok egyszerre virágzunk! – kaptunk pár fotót olvasó tudósítónktól. Tovább olvasom